Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

Hem zinciri hem rubleyi sokmesem tur bisikleti kadrosunu bu şekilde trainera baglayamaz miyim
Kaç kişi olmaz dedi 😀

Tur bisikletini elbette trainerda kullanabilirsiniz ama bunun için 7'li ruble takmaniz gerekir trainera. Eee trainerda 7'li rubleyi desteklemiyor, dolayısıyla olmaz. Komple filibir değişin diyeceğim ondada kadronun yada disk fren ise frenlerin trainera teması mümkün olur. Her halükarda tur bisikletini kullanamazsınız.

Şahsen ben zamanında ucuza bir bisiklet aldım sadece trainerda kullanıyorum, bu sayede normal kullandığım bisikleti tak/sök derdi ile uğraşmıyorum.

Scudo
Herkese merhaba,

Suito T Trainer kullanırken alt komşuyu titreşim ve sesle rahatsız etmemek için altına trainer matı koymak yeterli oluyor mu? Ek bir mat vs gibi çözüm kullanmak gerekir mi? Bu traineri kullanan arkadaşlar tecrübelerini iletirse sevinirim. İnsanları rahatsız etmek istemiyorum :(

• Beğen
Tepkiler: erman karabaş
Herkese merhaba,

Suito T Trainer kullanırken alt komşuyu titreşim ve sesle rahatsız etmemek için altına trainer matı koymak yeterli oluyor mu? Ek bir mat vs gibi çözüm kullanmak gerekir mi? Bu traineri kullanan arkadaşlar tecrübelerini iletirse sevinirim. İnsanları rahatsız etmek istemiyorum :(
yani ben hiç mat kullanmadım ses ve titreşimin alt komşunuzun hissedeceği kadar çok olacağını sanmıyorum en azından ben 2 senedir bi şikayet almadım :)) yine de içim rahat etsin derseniz koyun altına bi mat gitsin...

• Beğen
Tepkiler: selcukyn
Mat kesin koyacağım. Bu söylediğinizden içim rahatladı, çok teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: erman karabaş
Bende de direto var uzun zamandır kullanıyorum hiç şikayet almadım

• Beğen
Herkese merhaba,

bende Justo var. Temiz, bakımı yapılmış zincir ve 105 set ile gelen ses bir uğultu. Ama bakım gerektiren durumda sadece yanında TV izleyemiyorlar. Yani ses dönen aksamdan geliyor daha çok bu smart trainerlar çok ses çıkaran aletler değil bence.

• Beğen
Herkese merhaba,

Merhaba.Ben Elite Direto kullanıyorum.Altında mat yok.Kimse rahatsız oluyorum demedi.Tabi hiç ses yok diyemem ama komşuyu rahatsız edecek gibi değil.Evdekiler rahatsız oluyor ama😅 Mat koyarsanız daha iyi olur en azından ter üzerine damlar.

• Beğen
Cevaplar için teşekkürler, ikinci el aldığım aletin içinden maalesef thru axle adaptörlerinden fotoğraftaki f parçası çıkmadı, bu şekilde de kullanamıyorum :( Bu parçayı kullanmayan kendi trainerini qr ile kullanan arkadaşlardan ücreti mukabilinde alabilirim, yardımcı olmak isteyen olursa yazarsanız sevinirim 🙏

IMG_4784.jpeg

Cevaplar için teşekkürler, ikinci el aldığım aletin içinden maalesef thru axle adaptörlerinden fotoğraftaki f parçası çıkmadı, bu şekilde de kullanamıyorum :( Bu parçayı kullanmayan kendi trainerini qr ile kullanan arkadaşlardan ücreti mukabilinde alabilirim, yardımcı olmak isteyen olursa yazarsanız sevinirim 🙏

327600 dosyayı görüntüle
Adaptör yazmışsın pardon ondan düzenledim mesajı..

O parçayı bulmak sıkıntı gibi, zwift grubunda birçok kişi soruyor. Sanırım Türkiye tmesilcisinde de yok. Yurtdışında satılıyor ama malum euro sınırı olunca almasıda güçleşiyor.

• Beğen
Adaptör yazmışsın pardon ondan düzenledim mesajı..

O parçayı bulmak sıkıntı gibi, zwift grubunda birçok kişi soruyor. Sanırım Türkiye tmesilcisinde de yok. Yurtdışında satılıyor ama malum euro sınırı olunca almasıda güçleşiyor.
Aslında elite in sitesinde 14 euro komple adaptör seti ama ödemeyi sadece paypal ile kabul ediyorlar :)

(link)

Satıcı ile görüşseydiniz.Belki size göndermemiştir diyeceğim.Ama sormuşsunuzdur diye varsayıyorum.Bende ki parçalara bakayım akşam var mı böyle bir şey.

• Beğen
Satıcı ile görüşseydiniz.Belki size göndermemiştir diyeceğim.Ama sormuşsunuzdur diye varsayıyorum.Bende ki parçalara bakayım akşam var mı böyle bir şey.
Merhaba, Evet sordum o da farkında değil sanırım rubleyi aldığı yere taktırmış ve v frenli bisiklet ile kullanmış, ruble montajı esnasında kaybolmuş olabilir. Çok teşekkürler 🤲

Herkese merhaba,

Spx de bir suito adaptör buldum ve bisiklete uydu takabildim ancak takmaya uğraşırken vites ayarlarını bozdum sanırım. Şimdi birinci vitese geçmiyor elimle zinciri oraya alıp sürmeyi denediğimde hemen 2. Vitese geçiyor, dişli biskletin kadrosuna çok yakın görünüyor ondan oluyor diye düşünüyorum. Fotoğrafını ekliyorum, böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

IMG_4853.jpeg

Herkese merhaba, elite suito t aldım ve üzerine de bisiklette kullandığım rublenin aynısını R7000 11-30 ruble taktırdım. Bisiklette arka aktarıcı tam ayarlı iken trainer da arka aktarıcı limitleri tam oturmadı. en küçük dişliye geçmiyor ve de en büyük dişliden sonra zinciri araya atıyor. Bu durum normal midir, bisikleti trainer da kullanırken arka aktarıcı limit ayarlarını yapmam mı gerekiyor. Teşekkürler.
Mesajı hortlatayım :) 2 sene sonra aynı sorunu yaşıyorum. Benim bisiklet sokma milli. Siz limit ayarları ile mi çözmüştünüz sorunu? Hatırlıyor musunuz? :) @kyucel

Son düzenleme:
Merhaba,
seleyi komple söktüm fakat tekrar takarken Aero Sele Kelepçesi'ni kenarlardan sıktım ama yine de kayıyor.
şurada bir tane küçük bir şey var. bunu mu sıkmak gerekiyor?
Görselde görüldüğü gibi zamanında kayma problemini çok yaşadığım için böyle arka taraf sökülmüş gibi gözüküyor.
tam anlamadım nasıl sıkıldığını, alyanlar olmuyor.
325282 dosyayı görüntüle325283 dosyayı görüntüle

normalde sağ ve sol vidalardan bir tanesi de buydu.
zamanında neden taktırdık anlamadım. sele kayma problemi eskiden de vardı, sanırım geçici çözüm olarka olabilir. anlamadım.
325284 dosyayı görüntüle
Merhaba,

yeni kelepçe alımı ile sorunu 1-2 hafta çözdüm fakat tekrar bugün aynı problem çıkarmaya devam etti. Tekrardan aynı ses çıkartıyor, sürüşümü az da olsa illa ki trainerde etkiliyordur ama sesi yatıştırmak için son ses şarkı ile devam ediyorum :)
Bunu servise götürdüğümde 062 carraronun kadrolarında böyle kronik olduğunu söylemişlerdi.

herkese merhaba . kullanmadığım giriş seviye claris set 8*2 vites bisikletim için trainer bakıyorum . elite direto ve elite suito t için uyumlu olurmu .bu modellerde 9 vites uyumlu yazıyor ama 8 vitesli bisiklet ile nasıl kullanabilirim . mümkünse bisikletin rublesini takacağım trainere .
birde model olarak thinkrider x2 max buldum . o 8 li rubleye uygun . önerilere açığım . teşekküler

herkese merhaba . kullanmadığım giriş seviye claris set 8*2 vites bisikletim için trainer bakıyorum . elite direto ve elite suito t için uyumlu olurmu .bu modellerde 9 vites uyumlu yazıyor ama 8 vitesli bisiklet ile nasıl kullanabilirim . mümkünse bisikletin rublesini takacağım trainere .
birde model olarak thinkrider x2 max buldum . o 8 li rubleye uygun . önerilere açığım . teşekküler
spacer kullanarak 8/9 vs rubleyi takabilirsiniz. interaktif trainer (direto,suito gibi) modellerinde ayarını yaptığınız bir vites oranında sabit şekilde vitesle hiç oynamadan egr modu ile zwfit ve benzeri uygulamalarda sürüş yapabilirsiniz ya da trainingpeaks gibi uygulamalarda program alıp garmine yükleyip yine vitesle hiç oynamadan sürüş yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: absurdismanx
spacer kullanarak 8/9 vs rubleyi takabilirsiniz. interaktif trainer (direto,suito gibi) modellerinde ayarını yaptığınız bir vites oranında sabit şekilde vitesle hiç oynamadan egr modu ile zwfit ve benzeri uygulamalarda sürüş yapabilirsiniz ya da trainingpeaks gibi uygulamalarda program alıp garmine yükleyip yine vitesle hiç oynamadan sürüş yapabilirsiniz.
Ek olarak belirteyim arkadaşın kafası sürüş yapabilirsiniz cümlesinden karışmasın. ERG modunda sadece workout yapabilirsiniz. Normal bir rotada sürmek isterseniz ERG modu çalışmayacaktır.

Zwift Cog sadece Zwift üzerinde çalıştığı için başka platformlarda traineri kullanmak mümkün değil. Dolayısıyla zwift cog sadece zwifte mahkum ediyor. Ben her ay zwiftin üyelik ücretini öderim diyenler için, güzel ideal giriş seviyesi bir trainer. Fiyatına göre özellikleri kötü bir seviyede değil.

Geri