Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

Peki bu cihazların ikisindede dahili powermetre özelliği varmi acaba birde suitoyu inceledigim videolarda cok fazla orta gobek problemi var gibi garanti konusunda güvenirlilik bakımından decathlon nun sitesindeki van rysel d500 trainer var max %12 egim simülasyonu ve 40 km 1400 watr diyor bunuda alternatif olarak degerlendirmelimiyim acaba
Ben Tacx kullanıyorum, elitin bu modellerini kullanmadım ama elitin forumunda yetkili admin Suitonun dahili powermetreye sahip olmadığını, powerı hızdan ölçtüğünü yazmış.. Garanti konularını düşünüyorsan ikinci ele hiç girme sıfır bir alet al bence. Bahsettiğin trainer işini görür.. Zaten elitin bu 2 modeli %14 eğim simülasyonu, max 1800 watt olması lazım. Van rysel d500 trainerın power hata payı %2, elitlerin ise %2,5.. Ben olsam sırf garanti için Van rysel alırdım, hiç değilse ilk sahibi olur cihazın nelere maruz kalıp kalmadığını bilirdim..

Screenshot 2024-12-22 at 14-28-10 Integrated power meter not working - Official Forum.png

• Beğen
Tepkiler: eXLoRD ve lrfan
Scudo
Ben Tacx kullanıyorum, elitin bu modellerini kullanmadım ama elitin forumunda yetkili admin Suitonun dahili powermetreye sahip olmadığını, powerı hızdan ölçtüğünü yazmış.. Garanti konularını düşünüyorsan ikinci ele hiç girme sıfır bir alet al bence. Bahsettiğin trainer işini görür.. Zaten elitin bu 2 modeli %14 eğim simülasyonu, max 1800 watt olması lazım. Van rysel d500 trainerın power hata payı %2, elitlerin ise %2,5.. Ben olsam sırf garanti için Van rysel alırdım, hiç değilse ilk sahibi olur cihazın nelere maruz kalıp kalmadığını bilirdim..

323893 dosyayı görüntüle
Tavsiyeleriniz icin cok teşekkür ederim bende o yönde düşünmeye başladım sarı sitede(reklam olmasin) satan birisi var ses probleminden dolayı garantiye gonderdigi cihaz birebir urun ile değiştirilmiş decathlan bu yuzden daha bi guven sağladı açıkçası

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Elite kendi uygulaması üzerinden kalibrasyon yapmalısınız, zwift üzerinde direnç göstermemesi, zwift ayarlarından direncin kapalı olmasından kaynaklanıyor olabilir. Ayarlardan resimdeki kısmı bir kontrol edin.

323892 dosyayı görüntüle
Cevabınız için teşekkür ediyorum ama bende bu ekranda tek seçenek çıktı.
Zwifte tanıtırken bir hata yapmış olabilir miyim

Dosyalar

• Screenshot_2024-12-22-16-52-04-466_com.zwift.zwiftgame-edit.jpg
    Screenshot_2024-12-22-16-52-04-466_com.zwift.zwiftgame-edit.jpg
    42,3 KB · Okunma: 40
Sorunu çözdüm
Zahmet edip cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
@cixece söylediğin gibi sadece sensör olarak olarak tanımlamışım.
Tek sorunum viteslerdeki kararsızlık bu konuda da tavsiyesi olan var mı?

• Beğen
Tepkiler: cixece
Sorunu çözdüm
Zahmet edip cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
@cixece söylediğin gibi sadece sensör olarak olarak tanımlamışım.
Tek sorunum viteslerdeki kararsızlık bu konuda da tavsiyesi olan var mı?
Vites ayarı yapmanız gerekiyor, aynı rubleyi kullansanız bile farklı göbeklerde konumu değişebiliyor dişlilerin. Ayar yapmadan önce , eski ayarları biryerlere kaydederseniz, dışarıda süreceğiniz zaman kolaylık olur. Diğer bir çözüm, trainera bağlarken pul koyarak deneyebilirsiniz. Bazı durumlarda işe yarıyor.

hastalıgı hala tam atlatamagım için uzun bir deneme yapamadım ama 1 saatlik bir sürüş oldukça rahat geçti. kelepçler henüz gelmediğ için cırt ile bağladım
trainer system.jpg

• Beğen
Tepkiler: Emre-SEZER
Bu sistem ne işe yarıyor tam olarak?

Rocker Plate Nedir ve Ne İşe Yarar?

Rocker plate, bisiklet antrenmanında kullanılan indoor trainer (iç mekan bisiklet antrenman cihazı) için tasarlanmış bir platformdur. Sabit bir trainer üzerinde bisiklet sürerken genellikle bisiklet ve bisikletçinin hareketi tamamen sabittir, bu da doğal bisiklet hissini ve dinamiklerini kaybettirebilir. Rocker plate, bu deneyimi geliştirmek ve daha gerçekçi bir sürüş hissi sağlamak için geliştirilmiştir.

Ne İşe Yarar?
1. Doğal Sürüş Hissi: Rocker plate, yanlara doğru hafif bir sallanma hareketi sunar. Bu sallanma hareketi, gerçek yoldaki bisiklet dinamiklerini simüle eder ve uzun süreli indoor sürüşlerde daha doğal bir deneyim sağlar.
2. Konfor Artışı: Sabit bir pozisyonda uzun süre pedal çevirmek, bel, kalça ve kaslarda rahatsızlık yaratabilir. Rocker plate, vücudun doğal hareketine izin vererek basıncı dağıtır ve sürüş sırasında oluşabilecek ağrıları azaltır.
3. Kas Dengesi ve Güç: Rocker plate, bisikletçinin denge sağlama çabasını artırır. Bu durum, çekirdek kasları ve denge kaslarının daha aktif çalışmasını sağlar. Özellikle yol ya da gravel bisiklet kullanıcıları için faydalı olabilir.
4. Trainer’a Olan Stresi Azaltır: Bisiklet ve trainer arasındaki sabit bağlantı, özellikle sprintlerde veya yüksek güç üretiminde ciddi bir gerilim yaratabilir. Rocker plate, bu hareketi absorbe ederek trainer’a olan yükü ve uzun vadeli aşınmayı azaltabilir.
5. Daha Keyifli Sürüş: Hareketli bir platformda sürüş, statik bir trainer kullanımına göre daha eğlenceli ve etkileşimli bir deneyim sunar, bu da motivasyonu artırabilir.

Kimler Kullanmalı?
• Uzun süre trainer üzerinde vakit geçirenler
• Gerçek yol hissini iç mekan antrenmanlarında da yaşamak isteyenler
• Kas dengesini geliştirmeyi ve konforu artırmayı hedefleyenler

Sonuç:
Rocker plate, hem konfor hem de performans açısından iç mekan bisiklet antrenmanını bir üst seviyeye taşıyan bir ekipmandır. Eğer indoor sürüşleri daha keyifli ve etkili hale getirmek istiyorsanız, rocker plate iyi bir yatırım olabilir.

Bu sistem ne işe yarıyor tam olarak?
İleri, geri sağa ve sola hareket ederek daha gerçekçi bir sürüş hissiyatı ile konforu arttırıyor. Bir nevi taş gibi durup sabit sürüş yapmamış oluyorsun. Bir yerde bel vs sabit oturmadan oluşan ağrıları azaltıyor diyede okumuştum ama ne doğru bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Kendi yapmak isteyenler için bir kaç malzeme

Lineer Yataklı Rulman (2 veya 3 adet gerekli)
(link)

Mil Tutucu (3 veya 4 adet gerekli)
(link)

Krom Kaplı İndiksiyonlu Mil
(link)

Board (tahta) çizim (dxf) dosyaları ekte.

Dosyalar

• Board-cizim.rar
    19,1 KB · Okunma: 54
(link).

Bu trainerı nasıl bilirsiniz ?

hastalıgı hala tam atlatamagım için uzun bir deneme yapamadım ama 1 saatlik bir sürüş oldukça rahat geçti. kelepçler henüz gelmediğ için cırt ile bağladım
323905 dosyayı görüntüle

Girişimciliğiniz için tebrik ederim sizi.
2-3 hafta öncesine kadar, youtube'da görüp paylaşana kadar açıkçası sistemden haberdar değildim.
Şu an üretilmiş hali karşımızda.
Diğer paylaşılan çizimler ve bilgiler de DIY açısından motive edici ve heveslendirici.
Ne kadar güzel.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Girişimciliğiniz için tebrik ederim sizi.
2-3 hafta öncesine kadar, youtube'da görüp paylaşana kadar açıkçası sistemden haberdar değildim.
Şu an üretilmiş hali karşımızda.
Diğer paylaşılan çizimler ve bilgiler de DIY açısından motive edici ve heveslendirici.
Ne kadar güzel.

Teşekkürler, girişimi yapan arkadaşım sinan ben de ona yardımcı olmaya çalışıyorum sadece.

(link).

fiyat olarak oldukca makul ancak %6 ve 600watt ilerde size az gelecektir. bütcenizi yükseltebilirseniz bunun bir üst modeline bakın yada elit suito (ben kullanıyorum 1 senedir)

(link).

Bu fiyata rakibi yok ben kendimde kullanıyorum ve öneriyorum başlangıç ve orta sevıye sporcular için yeterli
Kendi yapmak isteyenler için bir kaç malzeme

Lineer Yataklı Rulman (2 veya 3 adet gerekli)
(link)

Mil Tutucu (3 veya 4 adet gerekli)
(link)

Krom Kaplı İndiksiyonlu Mil
(link)

Board (tahta) çizim (dxf) dosyaları ekte.
Nasıl kurucaz 😆

Nasıl kurucaz 😆

İşte zone4ride nin fiyatını makul derken bu fiyatın içine kurabilmek, monte edebilmek, aksaklıkları düzelterek geliştirmek gibi kalemler de giriyor. Sizin el, mekanik beceriniz doğrultusunda kendiniz yapmanızın fiyat avantajı artıyor. Kimi insan da fiyatından bağımsız kendi yapmaktan keyif alır.
İş el becerisine geldiğinde örneğin boardu bir cnc tezgahında değil de bir dekupaj testeresi ve punç ile de düzgünce kesebilirsiniz.

Son düzenleme:
İşte Zone2Ride nin fiyatını makul derken bu fiyatın içine kurabilmek, monte edebilmek, aksaklıkları düzelterek geliştirmek gibi kalemler de giriyor. Sizin el, mekanik beceriniz doğrultusunda kendiniz yapmanızın fiyat avantajı artıyor. Kimi insan da fiyatından bağımsız kendi yapmaktan keyif alır.
İş el becerisine geldiğinde örneğin boardu bir cnc tezgahında değil de bir dekupaj testeresi ve punç ile de düzgünce kesebilirsiniz.
zone4ride lütfen:)

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Merhaba arkadaşlar. Brompton bisiklete uygun trainer var mı? ya da bisiklet roller'ları brompton'a uygun mu? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

eski usul trainerlara takanlar görmüştüm. rollerlarda kullanabiliyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: fahofb
Geri