Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

Kickr Core öneririm ben de. Son gelen güncellemelerle düzenli kalibrasyon yapılması da gerekmiyor artık. Wahoo ve Zwift'in arası düzeldikten sonra zaten neredeyse resmi Zwift trainer'ı haline geldi. Fiyatları düştü. Zwift Cog da destekliyor.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Scudo
Trainerlere bakım mı yapılıyor? Eğer yapılıyorsa şayet bilen bir arkadaş yazabilir mi?

Önerim, trainer lastiğine takılma. Bisikletin üstündeki lastikler bile olur yalnız biraz fazla ses yapar ve hızlı aşınır.

Aşınan dış lastik mi, trainer lastiği mi? Ben trainer aşınır diye trainer lastiği kullanıyorum ve ikinci jant aldım.

Benim lastikler de schwalbe marathon. Trainer aşınmıyorsa ara sıra jant değiştirmeden kaçamak yapılabilir.

Piyasada bulunan en sessiz trainer öneriniz var mı? Apartman dairesinde kullanım olacak.
Merhaba,
naçizane bir öneri olarak; ürünlerin özelliklerinde desibel bilgisi belki yazıyordur, ancak benim bilgim yok. Bu konuda, eğer öneri olmadıysa; kapsamlı bir araştırma yaparak bulabilirsiniz. Ben iki yıldır EliteDireto XRT kullanıyorum, 6. katta yaşıyorum ve apartmanın ses izlasyonu berbat. Ama trainer ile ilgili bir şikayet gelmedi. Öneririm.

• Beğen
Piyasada bulunan en sessiz trainer öneriniz var mı? Apartman dairesinde kullanım olacak.
Selamlar,

Arkadaslarin da dedigi gibi Direct Drive'lara yonelin. Wheel-on da kullanmistim (Tacx Vortex), ancak benim altimda kimse yasamadigi icin sessiz saniyordum ki nispeten de sessiz gibiydi. Ancak Direct Drive'a gecince (Elite Justo) gercek sessizlik neymis anladim :) Bakim falan hak getire, kendim doktora giden biri degilim trainer'a bakim neymis 😜😀

Ses konusunda Elite Suito ile Justo yakındır diye düşünüyorum.
Ben de Suito kullanıyorum, mat ile bir miktar daha izolasyon sağlanabilir.
Ayrıca kullanacağınız saatler önemli. Gün içinde kullandığım için herhangi bir problem yaşamadım.
Sabah erken veya akşam geç vakitlerde alt/üst kattan duyulabilir bir ses çıkarması muhtemel.. Tabi bu apartmana göre de değişecek bir durum.

Suito daha uygun fiyatlı, belirleyici farkları aşağıdaki gibi, bir de ağırlık farkı var. Kaynakta detaylı olarak yazıyor hepsi.

1726608190903.png

Kaynak: (link)

• Beğen
Aşınan dış lastik mi, trainer lastiği mi? Ben trainer aşınır diye trainer lastiği kullanıyorum ve ikinci jant aldım.

Benim lastikler de schwalbe marathon. Trainer aşınmıyorsa ara sıra jant değiştirmeden kaçamak yapılabilir.
dış lastik için yazdım bunu. 2 seneye yakın maraton kullandım lastiğe bişey olmadı. sonrasında kullanmaya devam ettim. sadece arka öne göre biraz fazla yemişti

Arkadaslar merhaba bisikletimi degistirdim 12li sisteme gectim trainer uzerindeki 11li rubleyi degistirmem gerekecek mi acaba yoksa spacer falan konulup halledilebilir mi

Arkadaslar merhaba bisikletimi degistirdim 12li sisteme gectim trainer uzerindeki 11li rubleyi degistirmem gerekecek mi acaba yoksa spacer falan konulup halledilebilir mi

Spacer işe yaramaz. 11'li ruble ile 12'li rublenin toplam genişliği aynı, birinde her dişliye düşen genişlik toplam genişliğin 11'de biri, birinde 12'de biri. Dolayısıyla attırıcının her bir viteste dişliler üzerinde ilerleme miktarı da ona göre.

• Beğen
Tepkiler: Umut Tuna1
Spacer işe yaramaz. 11'li ruble ile 12'li rublenin toplam genişliği aynı, birinde her dişliye düşen genişlik toplam genişliğin 11'de biri, birinde 12'de biri. Dolayısıyla attırıcının her bir viteste dişliler üzerinde ilerleme miktarı da ona göre.
Yeni ruble alacagiz o halde cok tesekkur ederim ilgilenip cevap verdiginiz icin

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Yeni ruble alacagiz o halde cok tesekkur ederim ilgilenip cevap verdiginiz icin

Trainer interaktif mi? ERG moduyla antrenman yaptığınızda tek bir viteste kaldığınızdan 12 vites zincirini 11li rublede kullanmak sorun olmaz. Ama vites değiştiriyorsanız, dediğiniz gibi yeni ruble lazım.

Trainer interaktif mi? ERG moduyla antrenman yaptığınızda tek bir viteste kaldığınızdan 12 vites zincirini 11li rublede kullanmak sorun olmaz. Ama vites değiştiriyorsanız, dediğiniz gibi yeni ruble lazım.
İnteraktif fakat dediginiz gibi vites degistiriyorum zwift falan kullanmiyorum artik mecbur alacagiz yenisini

Trainerlere bakım mı yapılıyor? Eğer yapılıyorsa şayet bilen bir arkadaş yazabilir mi?
hocam bakım yapılıyor mu yapılmıyor mu ben bilmiyorum ama kendim endüstriyel bakımcı olarak size şöyle yorumlıyayım döner olan her aksam yağa ihtiyac duyar bu insanın suyu gibidir döner aksamın rulman yerlerine biraz gres sürerseniz belli aralıklarda bu hem ürünün ömrün hem de sizin konforunuzu arttırır smart trainerlarda da aynı şey geçerli elektronik aksama bakım yapmanıza gerek yok aşırı gerilim üreten cihaz değiller 24 volt veya 12 voltla çalışıyorlar büyük ihtimal servo motoru hariç diye düşünüyorum o akım çeker ama onunda bakımını yapmanıza gerek yok sadece döner aksamlarını gresleseniz güzel olur. Bisiklet içinde aynı şey geçerli insanlar bisiklet bakımını falan gereğinden fazla abartıyorlar gözlerinde

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
hocam bakım yapılıyor mu yapılmıyor mu ben bilmiyorum ama kendim endüstriyel bakımcı olarak size şöyle yorumlıyayım döner olan her aksam yağa ihtiyac duyar bu insanın suyu gibidir döner aksamın rulman yerlerine biraz gres sürerseniz belli aralıklarda bu hem ürünün ömrün hem de sizin konforunuzu arttırır smart trainerlarda da aynı şey geçerli elektronik aksama bakım yapmanıza gerek yok aşırı gerilim üreten cihaz değiller 24 volt veya 12 voltla çalışıyorlar büyük ihtimal servo motoru hariç diye düşünüyorum o akım çeker ama onunda bakımını yapmanıza gerek yok sadece döner aksamlarını gresleseniz güzel olur. Bisiklet içinde aynı şey geçerli insanlar bisiklet bakımını falan gereğinden fazla abartıyorlar gözlerinde
Cevabınız için teşekkürler. Gayet yerinde bir cevap.
Peki bunu kendimiz traineri açıp yapabilir miyiz? Bisikletmin tüm bakımlarını ben yapıyorum ama daha önce hiç trainer açmadım.:)
Açtık farzedelim; Döner aksamların rulmanlarını veya dişlilerini her neyse, greslemek mi lazım yoksa toz tutmaması açısından sıvı yağlandırıcı mı kullanmak lazım?

Cevabınız için teşekkürler. Gayet yerinde bir cevap.
Peki bunu kendimiz traineri açıp yapabilir miyiz? Bisikletmin tüm bakımlarını ben yapıyorum ama daha önce hiç trainer açmadım.:)
Açtık farzedelim; Döner aksamların rulmanlarını veya dişlilerini her neyse, greslemek mi lazım yoksa toz tutmaması açısından sıvı yağlandırıcı mı kullanmak lazım?
sıvı gres sıkabilirsiniz trainerın eğer rulmanları açıkta ise açmanıza gerek yok parçalamanıza yani özelden bana iletirseniz görüntüleri yardımcı olmaya çalışırım
normal gres sürseniz bile zararı olmaz

• Beğen
sıvı gres sıkabilirsiniz trainerın eğer rulmanları açıkta ise açmanıza gerek yok parçalamanıza yani özelden bana iletirseniz görüntüleri yardımcı olmaya çalışırım
normal gres sürseniz bile zararı olmaz
Henüz 1.5 yaşında trainer. Garantisi bittiği zaman bakım yapmak gerekir mi? yoksa birkaç yıl daha bekleyeyim mi? Bakım yapın derseniz memnuniyetle iletişime geçerim:harika:

Henüz 1.5 yaşında trainer. Garantisi bittiği zaman bakım yapmak gerekir mi? yoksa birkaç yıl daha bekleyeyim mi? Bakım yapın derseniz memnuniyetle iletişime geçerim:harika:
yaparsanız iyi olur

• Beğen
merhaba daha önce konya aşehir mimoza bisikletten alışveriş yapan oldu mu acaba?

merhabalar ;
ikinci el suito trainer aldım. Satıcı parçaları tam demesine rağmen sokma milli olan bisikletim için gerekli olan kullanım kılavuzundaki g parçası eksik geldi. Bu parçayı bulma şansım var mı ?Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum

Geri