Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

Scudo
@digitalpaletteHız ve kadans sensörü ile birlikte ant usb stick alırsanız akıllı olur ve zwift kullabilirsiniz

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: digitalpalette
@mertgulkokan Teşekkür ederim. Hız kadans sensörü ile ant usb konusunda link vermeniz mümkün mü?
Ayrıca bunu da almam gerekiyor mu?
Elite Misuro B+ Bluetooth/ANT+ Speed/Cadence Sensor

iyi sabahlar herkese,sahibinden.com da şöyle bir ilan var.ürünü tavsiye eder misiniz?
saygılar

(link)

(link)

(link)

@digitalpalette
yazdığınız alet elite tarafından üretilen hız/kadans sensörü. ayrıca bluetooth ve ant+ bağlantısı sağlar. ant+ stick çok gerekli değil. telefona yükleyeceğin zwift companion üstünden bilgisayarda zwift kullanabilirsin. sensör bluetooth üstünden telefona bağlanacak, pc ve tel aynı wifi ağında olacak ve aylık $15 zwifte ödenecek.

• Beğen
@a.erkan Bilgilendirme için çok teşekkürler. Elite Qubo Fluid Trainer yolda, bir iki güne teslim edilir. Misuro B+ da bugün teslim edilecek. Trainer Lastiğim de geldi. O halde denemelere başlayabilirim demektir :) Anladığım kadarıyla Misuro B+ olduğu için extra ant+ almama gerek yok, öyle mi? Ekipmanın tamamı elime geçtikten sonra sizden tekrar yardım alabilirim bu bağlantı konusunda. Çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@digitalpalette rica ederim. ben trainer alalı bir ay oluyor daha. illa ki daha tecrübeli arkadaşlar da yardımcı olacaktır. güle güle kullanın.

• Beğen
Merhabalar Cannondale Quick 6 sahibiyim. Kilo verme amaçlı trainer almayı düşünüyorum. Zwift kullanmayacağım. Bütçem dış lastik ile beraber 700tl civarında. 2. el düşünüyorum. Fluidlerin avantajı nelerdir? Cannondale C4 700c 622x16c jant var bisikletimde. Dış lastik 700x35 kullanıyorum normalde ama sanırım bu jant ile daha ince dış lastik kullanabilirim. Ses konusunda avantaj sağladığını okudum. Önerisi olan var mıdır?

Hocam iki bacak için ben 700-1000 lira vermeyi çok buluyorum. Kendi projesi ile bunu evde yapabilen arkadaşlar var mı acaba :D

4 yıldır tacx trainer kullanıyorum. Daha önce aldığım slick lastik var. Dizi izleyerek sürüyorum. Zwift kullanmıyorum. İşimi görüyor. Eğlenceli oluyor ama şimdi ne şekilde egzersiz yapsam daha çok kilo verebilirim onu araştırıyorum. Her gün 45 dakika Ortalama 128-130 nabız aralığında kullanıyorum. Bazen interval yaparak 160-165 nabızlara çıkıp tekrar 130'lara iniyorum bu aralıkta kullanıyorum. Bazen 125-135 aralığında düz şekilde kullanıyorum.

@Emrah Özşahin Hangi modeli kullanıyorsunuz? Forumda satılık Lifeline Tt-02 Fluid Trainer var onu düşünüyorum. Ses konusunda daha avantajlı diyorlar fluid olanlar için.

@acansanli benimki en alt modeli sanırım. Altına bir kaç malzeme koydum. Pek şikayet duymadım komşulardan :) ses çıkıyor ama rahatsız edici değil. Slick lastikte etken olabilir tabi buna. Ama öyle tamamen sesi kesmiyor tabi. Ben kulaklık takıp dizi izlediğim için pek sesi duymuyorum :)

tacx-satori-smart-trainer-05.jpg

@Emrah Özşahin Ayıptır sorması kaç yaşındasınız? interval için verdiğiniz nabız rakamları yeterli şiddette olmayabilir, tabi yaşınızı bilmeden bişey söylemem ama öyle gibi duruyor..

@Serrchi33 yaşındayım. 105 kg den geçen yıl 2-3 aylık trainer çalışması ile 96 ya falan düştüm. 1 yıl kadar pek spor yapmadım. 1 aydır tekrar başladım 3-4 kg verdim. Çok yormuyorum kendimi. Kilo vermem durdu gibi oldu. Şimdi 120 nabizda 1 saat civarı kullanıyorum 550-600 kalori civarında yakıyorum. Geçtiğimiz senelerde nabzimin 190 Lara vurduğu çalışmalar oldu ama kalp açısından sıkıntı olabilir diye o seviyelere çıkmıyorum. İnterval yapacağım zaman min 125 Max 165 aralığında kullanıyorum. 10 dk ısınma 10 dk sonra arasındaki 25 dakikada. Ancak dediğim gibi kilo vermem durduğu için daha düşük nabizda sabit tempoda kullanıp deneyeceğim 1 ay kadar. Beklediğim gibi olmazsa tekrar intervale dönerim.

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
@Emrah Özşahin ben de sizin mantıkla sürüyorum çok yüksek nabizla yapılan intervallar bir yarışa hazirlanmadiginiz sürece gereksiz geliyor bana.yag yakılan bölgede kalmak sürdürülebilir spor bakımından daha mantikli

@Emrah Özşahin 33 yaş için biraz daha fazlası olabilir sanırım. 41 yaşında ve 90 kiloyum. 2 günde bir ısınma soğuma hariç tam 1 saat 148-150 ortalama nabızla çalışıyorum. min 140 max 173 oluyor ve 950 kcal gösteriyor eğer doğruysa.
doktor veya diyetisyen değilim ama araştırdığım kadarıyla yağ yakma bölgesinde yapılan çalışmanın işe yaraması için uzun süreli antreman şart. zaten başladıktan 15-20 dk sonra vücut yağa yöneliyor. 2-3 saat çalışma yapacaksınız ki yağ yakıyorum diyebilin. yüksek nabız çalışma ise kısa süreli bile olsa çalışma sonrasını da dahil edince yakılan kalori çok üstün çıkıyor. yabancı sitelerde bunlarla ilgili çok detaylı yazılar var.

@a.erkan Ben de yaptığım araştırmalarda düşük %60-70 arasında ki çalışmalarda yağ yakıldığını falan okumuştum o nedenle 45 dk 1 saat civarında o şekilde çalışıyordum. Ama sürekli aynı tarz yapmıyorum. 10-15 gün sonuç alamadığımı fark edersem değiştiriyordum. Yani adam gibi her gün 1 saat yaparak sonucunu göremedim. Daha önce 30 dakikalık HIIT çalışmalarında bile gayet iyi sonuç almıştım. Maximum seviyelere çıkıyordum ama gerçekten kalpten gideceğim diye korkuyordum :) Adam gibi bir kaynak bulamadım bu konuda. Youtube videolarındaki trainer çalışmalarında ise genelde zorluk seviylerinden bahsediyorlar. Benim trainer ona uygun olmadığı için sabit viteste hız tempomu alçaltıp yükselterek uygulamak durumunda kalıyorum bu da çok verimli olmuyor tabi. Türkiye'de bazı üniversitelerdeki araştırmaları incelemiştim. HIIT'ten ziyade sabit tempo aralığında yağ yakım seviyesinde (%60-70 civarında) daha çok yağ yakımı yapıldığını yazıyordu, o vesileyle denemiştim. Kilo vermem durursa tekrardan bir değişiklik yaparak HIIT yapabilirim bakalım. Kişiden kişiye göre değişiyor olabilir belkide.

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
herkese iyi geceler,linkini verdiğim trainiri tavsite edermisiniz? yorumlarınıza göre satıcıyla görüşüp alıcam.şimdidien teşekkürler.
(link)

@quakerayna Şu an bu aleti 15 ündür kullanıyorum bi sıkıntısını görmedim. Apple tv üzerinden zwift kullanıyorum.

Geri