Scudo Sports

"Trafikte Bisiklete Saygı"İmza Kampanyası

Mavili tam ayı yavrusuymuş, Kapalı bir kapının arkasından salyalarını akıtması beklenen davranış, Kapılar açılınca o kadar sürücünün içinde kuzu gibi durur.
Şöföründe o hayvandan farkı yok. Git yolunda koca yol sana dar mı geldi. 10 kere kornaya bastın. Poliste arabasını gitmiş yolda bırakmış. Çıkar kaldırımın üstüne,
Zaten memleket bu duruma alışık. Birde resmi araçsın. Sivil olsan neyse, Sırf stres ülkesi haline gelmişiz. yazık.

Scudo
@ReşitÇağırgan

Neyse yaaa küfür etmeyeyim akşam akşam..

Şerefsiz kansız insan müsveddesi..

Öküz deseeem hayvanlara yazık. Tipik ham insan müsvettesi. Nefsini zerre kadar terbiye edememiş, boş beleş yaşayan mahluk. Palayla çıkacaksın derken gözlerindeki nefrete bak yahu. Hani bir laf var: "Alçağın, yükseğe göre bir seviye farkı vardır; bu herif çukurdur" diye. Hah işte öyle bir şey. Allah'a havale...

Yok ya böylesini zincirlikuyuya adrese teslim yapacaksın en güzeli bu ama adam yerine koyarlar kalkar ceza verirler birde
nede olsa sakallı müridlerden en azından bir torba kömür , bir paket makarna kadar ederi vardır taraftarlarının gözünde
konuyu neden gündeme getiriyorum nasıl bir ülkede kimler ile yaşıyoruz birkez daha görün istiyorum mümkün mertebe tek çıkmayın ve gerektiği zaman dişinizi gösterin sürekli efendi olmakta bir yarar sağlamıyor malesef görüldüğü gibi gerekirse düşüncemi eleştirin ama sizlere bir zarar gelmesin

Arkadaşlar, bu videonun nerede çekilmiş olabileceğini tahmin edeniniz var mı? Ben bu otobüs şoförü hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bu şoförün alacağı ceza bir örnek olması açısından çok önemli. Yardım ederseniz sevinirim.

@alp değer tanrıverdi

Büyükdere Sarıyer arasında sahil güvenliğin orada bir yerde. Ancak o rotadan geçen çok fazla otobüs var.
Bir de ben anlamıyorum nasıl bir zihniyettir bu ya ben de palayı alıp çıkıcam diyor. Kafayı yemiş artık insanlar ya vallahi. İdeolojiyi siyaseti bırakın zaten bunların kafası basmaz öyle şeylere kimin nesi olduğu belli değil bu adamların. Nasıl böyle bir kafaya ulaşıyor nasıl insan bu kadar vahşi olabiliyor anlamıyorum. Nasıl bir terbiyesizliktir bu? Böyle insanlar olduğu sürece kim ne derse desin ne eylemi ne düşünce özgürlüğü?
Sen diyorsun ki bisikletlere saygı..
Adam diyor senin keyfini mi beklicem palamı alıp çıkıcam şimdi ben de! Sıkıştır A.K.
:/

Otobüsün hiçbir alameti farikasını tespit edemiyoruz videodan. Videoyu çekenle irtibata geçmeye çalışacağım. Sonuçtan haberdar ederim.

İhtimalleri asgariye indirme amaçlı;

O hattı kullanan 4 otobüs var. Sahilden gelip Sarıyer yönüne doğru giden.
Birisi 25E Sarıyer - Kabataş
Diğeri 40B Sarıyer - Beşiktaş
Diğeri 25Y Yeniuyum Sitesi- Hacıosman metro
Sonuncu 40 Hoç Üniversitesi - Taksim

56. saniyede görüldüğü üzere de otobüsün numarası 047 ile biten bir şey. Ya R-047, A-047 vb..

istanbul dışı etaplarda pek sorun yaşamıyorum ,sabah erkenden çıkıyorum saat 08.30 bostancıda oluyorum millet uyuyor o saatte
km 2 kültürsüz insan sayısı o saatte azdır 18 ağustosda tavşanlı yapacağım 140 km ...10-19 eğim rampalar ve 2100 rakım toplayacağım ,sabah 08.30 hareket ve 39 km boyunca az trafik ve eskihisara varış ,feribot 45 dakika ve topçular bütün araçlar sağdan döner yalovaya benim işim olmaz yalovada soldan direk tavşanlı yolu araç az, yok gibi,pazar günü kim olacakki ,
evet 800 metre sonra sağdan giriş tavşanlıya bismillah rampa eğim 10 ,,,yol asfalt ilerde bozulacak çok berbat sarsıntılı stabilize yol olacak,tavşanlı sakinleri ,ahmetli sakinleri ,mahmudiye köyü sakinleri hepsi muhacir selanikli bulgar asıllı türkler o iznik bi başka zati,bisiklete aşınalar köylüler beni tanıdı artık onlar daha medeni ,helal olsun diyorlarda başka bi şey demiyorlar onlar şehir stresinden uzak yaşıyan mutlu insanlar o insanlara saygı duydum suyunu paylaşır ekmeğini paylaşır ..dedemin selanikli olduğunu söyledim ,yalnız bi arkadaşımda tiyatrocu idi bana bi anısını anlattı diyarbakır köylerine gitmişler sanatçıların geldiğini muhtar söyleyince 70 lik dede kahvede ayağa kalkıyor iskemlesini takdim ediyor hoş geldin diye, arkadaşım kızarıyor otur dede demiş otur sen yaşlısın, diretmiş dede, saygıya bakın biz şehirlerde çok şeyimizi kaybettik ruhumuzu başta ,kim olduğumuzu unuttuk ,bize kim olduğumuzu hatırlatacak şeylere yönelmedik ,,,,,kim olduğumuzu asla araştırmadık çünki kafamızın içi kredi kartları borcunda idi, kira parasını nasıl çıkaracağımda idi ,arabanın taksitleri kapıya dayandı, tabi çocuklar he babam isterler bi şey adam şıkıştı tabi...geçim derdinde olan bu ülkenin şehirlerinde yaşayan o kadar çok insan varki milyonlar bunlar e nasıl mutlu olacak bu milyonlar nasıl iki yakaları bi araya gelecek,adam gibi yaşayacaklar ,,,evet istanbulda yaşam zor ve insanlar sıkıntılı bisiklete saygısı olmayan çok insan var bunların eğitilmesi lazımda işe ilk okullardan başlamak lazım ..

O turdaydım ve kask kamerasıyla otobüsü çok net biçimde çekmişim. Ve hatta daha fazlası da var o magandalarla ilgili. Videoları toparlayıp yayınlayacağım en kısa sürede.

@Engin Ertekin

Kesin bilgi diyebilir miyiz? Zira suçsuz günahsız biri hakkında suç duyurusunda bulunmak istemem.

Edit: Son mesajınızı görmeden yazmışım kusura bakmayın. Geçmiş olsun.

@alp değer tanrıverdi

Kesin bilgidir. Ekran görüntüsünü koyacağım. Otobüs şoföründen çok olayın devamında işin içine giren polisi şikayet etmek daha mantıklı olacak.

@Engin Ertekin

Ben bu konuda işi sonuna kadar götürme taraftarıyım. Şikayet dilekçesini hazırlamaya başladım bile. İsteyen olursa aynı dilekçeyle bir takım yerlerde yapılacak değişiklikle şikayetçi olabilir.

Engin Bey, görüntüleri merakla bekliyorum. Polis hakkında yapılacak şikayet görevi ihmal veya görevi kötüye kullanma olacaktır. Ama şoförün yaptığı aslına bakarsanız "adam öldürmeye teşebbüs" suçunu oluşturuyor. Olayı baştan sonra doğru kısaca özetleyen bir mesaj yollarsanız sizin dilekçenizi de hazırlayabilirim. Böylelikle yapmanız gereken sadece bulunduğunuz yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığına gitmek olacaktır.

Sinirden ağlayacaktım videoyu izlerken. Küfür etmemek için kendimi tutamadım tam bir yaratık :(

Bisiklet herşeyden önce bir ulaşım aracıdır öyleyse sadece ulaşım hakkını kullanan insanlarında haklarına müdahale ediliyor demektir işte burada ''DUR'' demenin zamanı gelmiş demektir alt tarafı bir bisikletli olarak görüldüğümüz içindir ki şimdiye kadar bu tek hücreli canlılar ve türevleri ile sorunlar yaşıyoruz sessiz , tepkisiz kalmak bazen sorunu çözüyor gibi görünsede aslında içimize ata ata biryerden sonra sıkıntı oluşturmaya başlıyor içimizde peki bu kahrı neden çekelim ? Hele hele kimseye bir zararımız dokunmuyorken arkadaşlar haklarımızı sonuna kadar arayalım kimse kendisine verilen görevi şahsi emellerine alet edemez bizlerin bir insanın canına kastetme hakkımız nasıl bulunmuyorsa bu yaratıklarında bulunamaz gerekli olan belgeleri bir araya topladıktan sonra emniyet birimleri ile mutlaka paylaşın bisikletliler derneğinden de yardım talep edilebilir sanırım herkese tekrar geçmiş olsun

Ben hepsini aştım.Tavsiyem sadece bisiklete ve sürüşe odaklanmayı başarmak.Eskisinden çok daha mutluyum.Sadece:Ride or Die.Sıkı pedallar.

valla deliller elde ise videoda var ise direk cumhuriyet savcılığına gidilmesi.. adamı anında alırlar yeterki şikayet elden verilsin ,, ...savcılık direk emniyete bu şahsın bulunması için yazı gönderir ,,,,
başımdan geçen bi olayı anlatıyım nadir olarak bağdata bisiklet ile inerim hafta içi...
bizim burada feride geçidi diye bir yer var orada tabela var motor ve mobiletin girmesi yasaktır diye yazıyor,o gün oraya geldim girişte cubuklar var tabi elime aldım bisikleti tam iniyordum hızla adını vermiyelim bir fest food kuruluşun servisçisi dalış yaptı,adama orada ne yazıyor dedim ,adam oralı olmadı, bi gün dedim burada biri dayak yiyecek ama ne zaman dedim ,,,benimi döveceksin yani dedi üzerime yürüdü araya insanlar girdi.. bende kızdım sen dedim şimdi benle polise geliyorsun dedim ,adam hala üste çıkmaya çalışıyor ,sen dedim cadde üzerindeki festfooddanmı geliyorsun dedim evet ne olacak dedi,,tamam dedim yürü gidiyoruz ,onda mobilet ,bende bisiklet ve allahtan boyner mağazanın önünde trafik polisleri var idi ,durumu anlattım arkadaş üzerime yürüdü dedim asayişi çağırdı asayiş geldi ve biz festfood a girdik polisler ile ,bu arada şahıs servise gitti,gelince polis sordu olay nasıl oldu dedi ,olayı anlattım ,şahısta ha ben yalnış anladım dedi, bende dedimki memur bey, ben bunun üzerinde durmuyorum o mobiletin oraya girmesi yasak dedim arkadaşa cezası ne ise verilsin dedim, peki deyince adam, yok mok derken birden polis ile tartışmaya girdiler polis memuruda sizin ne olduğunuzu pek ala biliyoruz dedi adamı kolundan tuttuğu gibi polis aracına attı bana da döndü dediki ,siz gidebilirsiniz dedi adamın akıbeti ne oldu bilmiyorum...trafik polisinin bana söylediği oradan geçmek 70 lira cezayı gerektiriyormuş..

Dostlar şu forumda belki de en yararlı başlık yazan destek veren herkesin ellerine sağlık.
asla korkmak yok tepki vermekten insaniyet mücadelesi vermeyeceksek ne uğruna yaşıyoruz..

her gün minibüs caddesindeyim aynı şeyleri yaşıyorum sadece 4 aydır işe gidip geliyorum bisiklet ile

Her plakayı her taksici ve halk otobüsünü yazalım buraya..

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Arkadaşlar e-posta adresim alpdeger@yandex.com.tr
Bu konu ile alakalı görüntü, fotoğraf ve her türlü bilgiyi bu adrese iletebilirseniz otobüs şoförü hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Tekrar etmem gerekirse isteyene başvuru dilekçesini gönderebilirim. Şu anda mevcut bilgi yeterli. Yapacaklarımı sırasıyla yazmam gerekirse.
1- Öncelikle bilgi edinme kanunu uyarınca İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 34 DP 2305 plaka sayılı
25E Sarıyer-Kabataş hattında çalışan A.047 numaralı otobüsün şoförünün adını öğreneceğim.
2-Cumhuriyet Savcılığından aynı otobüsün içerisinde güvenlik kamerası var ise bu kameranın kaydının silinmeden evvel tespit edilmesini isteyeceğim.
3- Kamera kayıtlarının incelenmesinden elde edilecek kimlik bilgileri ile şoförü söz konusu suça azmettiren müstakbel palalıyı ve görüntüleri kaydeden duyarlı vatandaşı darp eden palalıyı da şikayet edeceğim. (Bu noktada takibi şikayete bağlı bir suç deyip muhtemelen şikayet reddedilecek ama olsun.)
4- Tüm bilgi ve belgelerle birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım.

Avukat olmamın bu işe girmemde etkisi büyük, ancak kendimi bildim bileli her bisikletli ve motorsikletliye yol verdiğim için bir kaç kez diğer araç sahipleriyle tartışmış olmamın, çocukluğumdan beri bisikleti çok sevmemin ve son 10 gündür aktif olarak bisiklet kullanırken yaşadıklarımın da etkisini küçümseyemem.
Sonuç olarak konu ile ilgili "ben de girişimde bulunmak istiyorum" diyen varsa verdiğim e-posta adresinden irtibata geçebilir.
Şunu gözardı etmeyelim, bu adam bu yaptığının karşılığında bir ceza alırsa bu bizim ve hatta çocuklarımızın da daha rahat ve güven içerisinde pedal çevirmesine katkı sağlayacaktır.

Geri