istanbul dışı etaplarda pek sorun yaşamıyorum ,sabah erkenden çıkıyorum saat 08.30 bostancıda oluyorum millet uyuyor o saatte
km 2 kültürsüz insan sayısı o saatte azdır 18 ağustosda tavşanlı yapacağım 140 km ...10-19 eğim rampalar ve 2100 rakım toplayacağım ,sabah 08.30 hareket ve 39 km boyunca az trafik ve eskihisara varış ,feribot 45 dakika ve topçular bütün araçlar sağdan döner yalovaya benim işim olmaz yalovada soldan direk tavşanlı yolu araç az, yok gibi,pazar günü kim olacakki ,
evet 800 metre sonra sağdan giriş tavşanlıya bismillah rampa eğim 10 ,,,yol asfalt ilerde bozulacak çok berbat sarsıntılı stabilize yol olacak,tavşanlı sakinleri ,ahmetli sakinleri ,mahmudiye köyü sakinleri hepsi muhacir selanikli bulgar asıllı türkler o iznik bi başka zati,bisiklete aşınalar köylüler beni tanıdı artık onlar daha medeni ,helal olsun diyorlarda başka bi şey demiyorlar onlar şehir stresinden uzak yaşıyan mutlu insanlar o insanlara saygı duydum suyunu paylaşır ekmeğini paylaşır ..dedemin selanikli olduğunu söyledim ,yalnız bi arkadaşımda tiyatrocu idi bana bi anısını anlattı diyarbakır köylerine gitmişler sanatçıların geldiğini muhtar söyleyince 70 lik dede kahvede ayağa kalkıyor iskemlesini takdim ediyor hoş geldin diye, arkadaşım kızarıyor otur dede demiş otur sen yaşlısın, diretmiş dede, saygıya bakın biz şehirlerde çok şeyimizi kaybettik ruhumuzu başta ,kim olduğumuzu unuttuk ,bize kim olduğumuzu hatırlatacak şeylere yönelmedik ,,,,,kim olduğumuzu asla araştırmadık çünki kafamızın içi kredi kartları borcunda idi, kira parasını nasıl çıkaracağımda idi ,arabanın taksitleri kapıya dayandı, tabi çocuklar he babam isterler bi şey adam şıkıştı tabi...geçim derdinde olan bu ülkenin şehirlerinde yaşayan o kadar çok insan varki milyonlar bunlar e nasıl mutlu olacak bu milyonlar nasıl iki yakaları bi araya gelecek,adam gibi yaşayacaklar ,,,evet istanbulda yaşam zor ve insanlar sıkıntılı bisiklete saygısı olmayan çok insan var bunların eğitilmesi lazımda işe ilk okullardan başlamak lazım ..