Scudo Sports

Tourney'i neden beğenmiyorsunuz?

@altayfun Önemli olan tabiki set değil nerde bunla ilgili bilimsel bir tez veya ispat varmı acaba?hem kime ve neye göre.
Peki hocam hem bacaktan güçlü yani performansı yüksek hemde dura ace li bir adamı, Tourney li ve güçlü bir adamla kıyaslasak? Hangisi daha iyi skor elde eder?
Yada aynı kişi hem dura ace a binse sonra Tourney e binse hangi sette daha iyi skor alır?

Scudo
@altayfun Bunu denemek isterdim şahsen mesela bir trek kadro alıp üstüne full set tourney takalım, diğer trek kadroya da tiagra full set takalım lastikler aynı marka aynı model olsun jantlar da aynı marka model olsun düz yol aynı performans aralığında 2 adam kapışsın hangisi daha iyiyse o alacakdır finişi bunun setle felan alakası yok. setleri çok üst model olan bisikletlerim de oldu ama setleri alt seviyeli çok adamın tozunu da yuttum toz da yutturdum yani iş süren kişide bitiyor hocam.sonuçda salise ve saniye farkları prof adamların işi ben şahsen yarışcı değilim olan adam gider zaten en iyi seti alır işi bu , amacı bu adam yarışcı ama siz ve ben gibi normal vatandaşın saliyeler ve saniyelerle ne işi olur.

@altayfun Bunu denemek isterdim şahsen mesela bir trek kadro alıp üstüne full set tourney takalım, diğer trek kadroya da tiagra full set takalım lastikler aynı marka aynı model olsun jantlar da aynı marka model olsun düz yol aynı performans aralığında 2 adam kapışsın hangisi daha iyiyse o alacakdır finişi bunun setle felan alakası yok. setleri çok üst model olan bisikletlerim de oldu ama setleri alt seviyeli çok adamın tozunu da yuttum toz da yutturdum yani iş süren kişide bitiyor hocam.sonuçda salise ve saniye farkları prof adamların işi ben şahsen yarışcı değilim olan adam gider zaten en iyi seti alır işi bu , amacı bu adam yarışcı ama siz ve ben gibi normal vatandaşın saliyeler ve saniyelerle ne işi olur.
Aynı şeyi düşünüyoruz farklı yerlerden bakıyoruz.
Kıyaslamayı set hariç aynı şartlarda yaparsak üst grup her zaman alt gruba üstünlük sağlar. Hiç fark olmasa bile ağırlık serilik olarak mutlaka üst grup alt gruptan yüksek performans verir.
Durdukları zaman üst grup alt gruptan her zaman havalıdır ve daha çok ilgi çeker :) bunuda kıstas olarak değerlendiren kullanıcılar vardır.

@altayfun havası başka orda katılıyorum zaten size:) ben şunu demek istiyorum açıkcası isteyen istediği seti alır istediği kadroya takar kullanır bana soracak hali yok ben otorite değilim zaten bu konu da banane, ama kendisi zamanın da tourneyden gelen adamların da oda setmi yada sistemmi demesine kızıyorum yani şahine binen bir adamın bir anda mercedese binip eski aracını kötülemesi abesdir.

@altayfun Bence de herkes aşağı yukarı aynı şeyleri farklı bakış açıları ve üsluplarla dile getiriyor. Sadece fren kolunun diğerinin komple set fiyatına denk geldiği bir grup setten söz ediyoruz. Bire bir mukayese baştan doğru değil. Ama yüksek model set de kondüsyon ve güç olmayınca tek başına bir şey ifade etmez.

@Bicycleizm O toplumumuzun bir hastalığı. Birkaç yıl önce İstanbul'a gelen adamın yeni göçen birini görünce bu şehir yaşanmaz oldu demesi gibi. :D

@altayfun Bence de herkes aşağı yukarı aynı şeyleri farklı bakış açıları ve üsluplarla dile getiriyor. Sadece fren kolunun diğerinin komple set fiyatına denk geldiği bir grup setten söz ediyoruz. Bire bir mukayese baştan doğru değil. Ama yüksek model set de kondüsyon ve güç olmayınca tek başına bir şey ifade etmez.

@Bicycleizm O toplumumuzun bir hastalığı. Birkaç yıl önce İstanbul'a gelen adamın yeni göçen birini görünce bu şehir yaşanmaz oldu demesi gibi. :D
Aynen öyle benim demek istediğim kişisel performansı devre dışı bıraktığımızda üst grubun daha iyi performans verdiği.
Aynı kişi hem Tourney hemde dura ace ile test yaptığında dura ace da daha iyi performans alacağını belirtmeye çalışıyorum.
Tourney kullanan kondisyon lu biri ile kondisyonsuz biri performans baktığımızda tabiki kondisyon lu kazanacaktır :)

Ona şüphe yok. Dura ace sete sahip bir bisikletin kadrosu, jant seti her şeyi ona göre oluyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: altayfun
Bana tek ayar yapmadan 30 küsür bin kilometre yol yaptırıp 18 ülke gezdiren Tourney sete laf söyletmem. Alp Dağları, Karpatlar, Dolomitler, Soğanlı Geçidi ve daha nicelerini tek sorun çıkmadan Tourney ile geçtim. Olay kişide bitiyor. Malzemeyi nasıl kullanırsanız ona göre cevap alırsınız. Shimano kötü mal üretmez. En ucuzundan en pahalısına kadar bütün ürünleri sağlamdır ve yolda bırakmaz. Farklı bisikletlerimde Ultegra ve Claris de kullanıyorum. Arada dağlar kadar fark var diyemiyorum. Hepsi hatasız, düzgün çalışıyor.

Acıyan tourneycilere değil, ultegracılara duraacecilere acısın.
Tourneyi beğenmeyen hatta hor gören sadece tourney setin vasatlığından kalitesizliğinden bahsediyor. Tourneycilere kimsenin birşey dediği yok. Zaten öyle bir hakkı da yok.
Ama Ultegra ve duraace sete kimsenin bir şey diyebileceği yok iken ancak sahiplerine bacaklarında performansın sanki var mı, performansın vasatsa o senin hakkın mı anafikrinde eleştirilerde bulunmayı kendilerinde hak görebilen çok. Bence sadece burada ultegracılar mağdur. :tskler:Ben Ultegra kullananlar yerinde olsam gider Ultegra setlerimi söker tourney takardım:ckskc:

Bence bütün shimanocular ve sramciler ezik kardeşim tez elden change.org da kampanya başlatıyorum delta bisiklet sponsorluğun da uygun fiyata bütün forum ahalisine campagnolo setler istiyoruz bizi kurtarın:koptum:

Benim bisiklet kıstasım herzaman için şudur bisikletimin kırılan bir parçasını anında yerine koyabilecek kadar param kenarda varsa o benim için ideal bisiklettir. Kadro kırıldı, arka aktarıcı gitti düşünmeden yenisini alıp takıyorsam olay bitmiştir. Onun için tourney olur, 105 olur farketmez. Bundan sonraki ikinci kıstasım da artık her ne olursa olsun yurtdışından olsun mantığı. Ne kadar öpüldüğümüzü bilemezsiniz.

Tüm şartlar aynı tutulduğunda Tourney ile Ultegra arasındaki verim farkı ile ilgili testler var mı merak ettim. Tourney ve Ultegra setli eşit performanslı iki kişi arasında aynı vites oranında, hiç vites değiştirmeden sıfır eğimde yapılan 40 km bir yarış durumunda Ultegra olan yarışçı ne kadar önde bitirir?

• Beğen
Tepkiler: KaracaAbdullah
Tüm şartlar aynı tutulduğunda Tourney ile Ultegra arasındaki verim farkı ile ilgili testler var mı merak ettim. Tourney ve Ultegra setli eşit performanslı iki kişi arasında aynı vites oranında, hiç vites değiştirmeden sıfır eğimde yapılan 40 km bir yarış durumunda Ultegra olan yarışçı ne kadar önde bitirir?

Benim bildiğim yok.Ama şundan eminim birazdan bir forumdaş bilimsel olmayan bir GCN videosunu yükleyiverir.:tskler::D

Sağlamlığına diyecek yok. Ayrıca düzgün ayarlandığı takdirde sorunsuz da çalışır. Ancak kabul etmek lazım seri çalışmıyor bu aletler, anlık etkiye tepki isteyen kullanıcıya bu nedenle uymaz tourney. Üst seviye kullananlar bu nedenle 105 üzerine ihtiyaç duyuyor.
Asıl sorun, serilik ve performans hedef ve beklentisi olmayıp da 105, ultegra vs kullananlar. Onlara yağmurlu havada su verilmez :)

Performans hedef ve beklentim yok, Dura-Ace kullanıyorum. Çok şükür sizin vereceğiniz suya da ihtiyacım yok.

Bu bir hobi, ihtiyacım olduğu için değil, keyif aldığım için yapıyorum. Yani aslında bisiklete binmeye bile ihtiyacım yok, okey de oynayabilirim.

Okey oynasak bu seferde plastik ıstaka iş görmüyor mu, neden tahta ıstakayla oynuyorsunuz diyenler çıkacaktır merak etmeyin.

@trainspotting35
Seninle okey oynadığımızı düşünemiyorum bile.Ben senin altında oturmak isterdim .Sırf ''kırmızı'' değil diye okey taşını bile atardın.:D

Bisikletimin üstünde Shimano Tourney RD-TY 21 vites sistemi var. Bisikletime Bafang göbekten elektrik motoru taktırdım. Bazen vites arttırırken göbekten zincir atma problemi oluyor. Vites kablosunda elektrik gücünü vites değiştirirken kesmeye yarayan sensör de var. Sanırım zincir atma problemi göbekteki motor gevşeme yaptığı için oluyor ama arka arttırıcı da bir türlü ayar tutmuyor. Bazen vites geçmiyor, bazen geçiyor ama ses yapıyor o vitesteyken. Bisikletçi ayarlıyor, bir süre sonra yine aynı. Kaliteli bir arttırıcı taksam problemim çözülür mü?

Bu tarz karsilastirmalar farkli marklarin birbirlerine denk ya da ayni markalarin alt/ust modelleriyle yapiliyor genelde.
Yani ultegra ile sram force ya da dura-ace/105 karsilastirmasi yapiyorlar.

Hic vites degistirmeden, sifir egimde karsilastirma yapmanin da pek esprisi yok. Iki grup set arasinda fark yaratan vites degistirme hizi/yumusakligi, farkli disli sayilarina sahip olmasi gibi etkenler direkt devre disi kaliyor. Olay sadece agirlik ( yokus olmadigi icin bunun da onemi azaliyor ) ve guc aktarimindaki verimlilik meselesine kaliyor ki burada zincir de isin icine giriyor.

Geri