Tour de Pharmacy

Aytaç DİREK

Daimi Üye
Kayıt
17 Haziran 2013
Mesaj
361
Tepki
1.545
Şehir
izmir
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
tour-de-pharmacy-poster-pic.png
Tour de Pharmacy "Eczacılık turu" ya da "doping ilacı turu" olarak da Türkçeye çevirebileceğimiz bir komedi filmi. Yönetmenliğini Jake Szymanski'nin yaptığı komedi filminin kadrosu tanınmış oyunculardan oluşuyor. Sırasıyla Orlando Bloom,Kevin Bacon,Jeff Goldblum,Dolph Lundgren,John Cena ve Mike Tyson'un yer aldığı yapımda sürpriz bir isim daha var Lance Armstrong!
tour-de-pharmacy-hbo-cast-andy-samberg-orlando-bloom.jpg
v1.jpeg
maxresdefault.jpg
39 dakikalık bu kısa komediyi ingilizce olarak izledim, sanırım şu an için Türkçe altyazısı yok fakat filmde ağır bir ingilizce olmadığı için ingilizce altyazıyla izlenebilir. Fazla spoiler vermeden kısaca filmin konusundan bahsedecek olursam, bisiklet sporunda-özellikle de Fransa bisiklet turundaki doping kullanımını konu alan film abartılı anlatımıyla tipik bir Amerikan komedisinden öteye geçemiyor.Yine de birkaç sahnenin gerçekten komik olduğunu söyleyebilirim. Film 1983 yılı Fransa bisiklet turunu anlatıyor. UCİ başkanından tutun da yarışa katılan 170 bisikletçiye kadar herkes doping,rüşvet vb.her türlü pisliğin içerisinde.UCİ başkanı 50 bin dolar rüşvet karşılığında bisikletçilere doping testinden muaf tutacağına dair bir mektup gönderiyor ve bu durum 3.etapta basın tarafından farkedilerek manşetlere taşınıyor.Bu rüşveti veren 165 bisikletçi turdan men edilirken geriye 5 bisikletçi kalıyor ve film bu beş bisikletçinin etrafında gelişen komik olaylarla devam ediyor.
Filmde yer alan Lance Armstrong 1983 yılındaki bu olayları sözde yorumlayan eski bir bisikletçi olarak yer alıyor.Açıkcası doping üzerine yapılmış bu filmde kendisiyle dalga geçerek de olsa yer almış olması benim gözüme tekrar sempatik ve sevimli olma çabası gibi göründü.Çok samimi durmadığını söyleyebilirim,karar sizin tabi.
lance_armstrong_doping_down_under.jpg
Filmin Fransa bisiklet turundan hemen önce 1 Temmuz'da Amerika'da gösterime girmiş olması da başka bir ilginç nokta.Herneyse keyifli seyirler.
 
Scudo

ag249

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2018
Mesaj
783
Tepki
1.715
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Süper film.