Scudo Sports

Lance Armstrong 10 milyon dolar Ceza Ödeyecek

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Tepki
4.603
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Lance Armstrong 10 milyon dolar ceza ödeyecek

Doping yaptığı gerekçesiyle ömür boyu pistlerden men edilen eski bisikletçi Armstrong, bir tanıtım firmasıyla arasındaki davada 10 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.

Doping yaptığı gerekçesiyle ömür boyu pistlerden men edilen ABD'li eski bisikletçi Lance Armstrong ve Fransa Bisiklet Turu şampiyonluklarını kazandığı takımın sahibi Tailwind Sports şirketi, bir tanıtım firmasıyla aralarındaki davanın sonucunda suçlu bulunarak, 10 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.
Merkezi, ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan SCA Promotions firması, şikayetçi oldukları Armstrong ile aralarındaki anlaşmazlığın çözümü için talep ettikleri arabulucu heyetinin kendilerini haklı bulduğunu açıkladı.

Dallas kentindeki Teksas 116. Bölge Mahkemesi'nin onadığı karar doğrultusunda, 43 yaşındaki eski sporcu ve Fransa Bisiklet Turu'nu 7 kez kazandığı US Postal Service (1999-2004) ve Discovery Channel (2005) takımlarının sahibi Tailwind Sports şirketi, SCA Promotions'a 10 milyon dolar ödemek zorunda kalacak.
ABD'li eski bisikletçiye, Fransa Turu'ndaki şampiyonlukları sonrası 2006'da 7,5 milyon dolar ödeyen firma, savunmasında, Armstrong'un doping maddesi kullandığını gizlediği belirtmişti.

ABD Dopingle Mücadele Ajansı, Armstrong dosyasıyla ilgili gerekçeli kararını duyurduğu 2012 yılının ekim ayında yayımladığı açıklamada, "Kanıtlar, US Postal Service Pro Cycling takımının, herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde spor tarihinin 'en sofistike, en profesyonel ve en başarılı' doping programını uyguladığını göstermektedir'' değerlendirmesini yapmıştı.

Armstrong da 2013 yılının ocak ayında, ABD'li televizyon programcısı Oprah Winfrey'e verdiği mülakatta suçunu itiraf etmişti.

(link)

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Scudo
Konuyla alakalı bu demecide çok ilginç...
Lance Armstrong'tan net itiraf: Yine olsa yine doping yaparım
Doping yüzünden bütün şampiyonluklarını kaybeden Lance Armstrong, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
7 Fransa Bisiklet Turu zaferi 2012'de ortaya çıkarılan doping skandalı ile geri alınan Lance Armstrong, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalar yaptı.
"1995'te ilk kez doping yapmaya karar verdiğimde bu kötü bir karar ve yanlış zamanlı oldu. Ama 1995'teki gibi doping dört bir yanı sarmış durumda olacaksa, yine doping yapardım diyebilirim" diyen Armstrong, pişman olmasına rağmen şartların buna sürüklediğini belirtti.

1999'dan 2005'e tam yedi "Tour de France" yarışı kazanan Lance Armstrong, bu sürede tam 25 etap birinciliği elde etmişti.

(link)

doping bu kadar etkili midir. yani adamın tüm şampiyonluklarının dahası kariyerinin sorumlusu o dopingler mi. biyolojik-fizyolojik olarak açıklayabilecek olan varsa çok iyi olur kuru kuruya doping doping demiş olmayız hem.

• Beğen
Tepkiler: gokaykr
@Ebubekir
eyvallah. mesele anlaşılmıştır.

Ben hala bu adamın itirafına anlam veremiyorum o kadar sporcu susuyor sen neden konuşuyorsun belki içlerinde en doğrusunu yapan tek kişi Lance ama itiraf ettiği için tek adı karalanana da yine kendisi. Anlam veremiyorum ...

@aeneskral
Son on yılda birinci ile ikincinin farkının en fazla olduğu Fransa Turu geçtiğimiz seneydi. Froome ve Contador yarış dışı kalınca Nibali için "rahat kazandı", "domine etti" falan denildi ama ikinci olan Peraud'ya atmış olduğu fark 7 dakika 37 saniye idi. Yarışın 90 saat sürdüğünü düşünürsek aradaki fark sadece %0,14. Aynı hesabı 2008 yılında kazanan Carlos Sastre ile ikinci olan Cadel Evans için yapınca ise %0,018 (yani on binde iki bile değil). Birbirlerine bu kadar yakın olan sporculardan biri doping yapmaz, diğeri bütün takım arkadaşları ile beraber EPO kullanıp yarış günü de kan dopingi yaparsa her seferinde dopingçi kazanır.

@Hasan SAYLIK
adam itiraf etmeyip de ne yapacak ipliği pazara çıkmış, yalan amerikan toplumunda bizdeki gibi doğal karşılanan bir olay değil, yalan söylediği için başkanı bile yerinden ettiler, en azından yalancı damgasını üzerinden atmak istemiş, ama yaptığı ahlaksızca bir emek hırsızlığıdır

Hak etmeden kazandığı bütün paralar elinden alınsın ama onun asıl sıkıntısı insanların ona bakışı ve yıllar geçse de onun bir sahtekar ve yalancı olduğunun yüzüne vurulması olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Aslında bakılırsa tüm doping yapan bisikletçiler arasından sıyrılıp efsane olmuş.

Yine de 1 numero sayılmaz mı?:ckskc:

@Ahmet SARI 'En pislik bisikletçiler' yarışmasında 1. gelebilir doğru.

Beter olsun. Yaptığı hırsızlıklar belki sadece bi kaç kişinin maddi açıdan zarar görmesine sebep olmuş olabilir ancak en önemlisi, bu herifin yaptığı milyonlarca insanın hayallerini çalmaktır. Varını yoğunu verse bu saatten sonra hiç biri bunu telafi edemez.

Ben bir de sarı bileklik alıp, onunla yatıp kalkıp, yıkanırken bile kolundan çıkarmayan arkadaşları merak ediyorum

İadeli taahhütlü geri göndermeye kalkmasınlar Ptt sistemlerinde bu ara problem var:hihi:

lance armstrongun bu spora katkisi oldugu gibi, zarari da olmustur. ikisini de inkar etmek olmaz.

su an cok sevdigimiz, takip ettigimiz unlu bisikletcilerin de ilerde ne haltlar karistirdiklarini belki gorup duyacagiz. Allah korusun tabii..

guntekin onay bir programda ben bisiklette dopingin olmadigina inanmiyorum, gunde bir insan 200-250 kmyi o hizlarda nasil yapabilir ki demisti.
guntekin onayin bisiklet sporunu takip ettigini dusunmuyorum. bunlar maalesef lance ve lance gibilerinn yapmis oldugu dopingin olumsuz yansimalari.

bu aralar kafayi kosuya vermis, hic bisiklette surmuyor. sanirim bu haberden sonra kosmaz da artik. :)

Geçtiğimiz günlerde bir tv kanalında Armstrong'un yaptığı dopinglerle alakalı bir belgesel vardı itiraflarını falan içeren.Belgeseldeki halini görünce üzülmüştüm.

Beden hocamız şey demişti;Anlaşılmıyan tek doping kan dopingidir.Oda şöyle adam çıkıyor dağlık alana orda 1hafta sporunu yapıyor ve orda adamdan kan alıp saklıyorlar sonra iniyor şehre maçtan,yarıştan gibi sporlardan önce adamın o kendi kanını tekrar empoze ediyorlar.Lance armstrong'un ne tür doping yaptığını bilmiyorum(sporcular hayatlarını öyle pek araştırmayı sevmiyorum nedense) ama bence kan doping'i normal birşeydir ve yapılması bence dopingten sayılmaması lazımdır.

BU KESİNLİKLE KENDİ YORUMUMDUR HİÇBİR BİLİMSEL BİR OLAYA DAYANMADAN YAZDIM DOĞRUSU YADA YANLIŞI OLABİLİR.YANLIŞLARIMI DÜZELTİRSENİZ SEVİNEREM :)

İki kitabı var (artık yenisi yok, eski kitapçıdan bulup almıştım, isteyen olursa Ankara'da paylaşabilirim).

Kitaplarını okuyunca aslında biraz bakış açısı değişiyor insanın. Dönemindeki rakiplerinden bu işe karışmayanı yok gibi. Hatta epik tırmanışlarda heykeli dikili olan/olmayan bisikletçiler bile (Pantani, Jan Ulrich, ...) temiz değiller. Lance'in sorunu çok hırslı olması, adam evde yüksek irtifa çadırında uyuyor irtifaya alışmak için. Kısacası çok şeyi göze almış ve çok çalışmış. Hatta bazı ifadeler var ki gerçekten düşündürüyor; "bir futbol oyuncusu sakatlandığında iğne ile sahaya çıktığında kahraman oluyor, bir bisikletçi için bunun adı doping oluyor".

Yaptığı çok yanlış şeyler olsa da birçok iyi şey de var, zaten artık yarışamıyor, çok da takmamak gerek.

Bence yarışsa yine alır turu :)

@aeneskral cok iyi bir bisikletci oldugu kabul ediliyor doping yapmasinin otesinde, ama hic bu islere kalkismasa bu kadar fark yaratir miydi? Pek sanmiyorum adam bir sporun tarihini yeniden yazdi ama bunu yaparken pek durust oldugu soylenemez

Eğer yanlış hatırlamıyorsam Lens Armstrong'un şöyle bir ifadesi vardı; ''Herkes Doping yapıyordu eğer yapmasaydım kazanamazdım..'' o dönemde herkesin yaptığını ifade ediyor.. Ama gel görki Ülkemizde de şike yapan teşvik veren insanları kulüpleri biliyoruz ama ihale FB ye kaldı..

@Evliya Armstrong büyüme hormonu, testosteron, kortizon ve EP kullanmış. Haberi olsa Mesir macunu bile enjekte edermiş yani :)

Kan olayına gelince, kışın ortasında senden 1-1,5 litre kan alıyorlar, bu kandaki alyuvarları ayıklayıp donduruyorlar. Sezona kadar sen kesilen kanı telafi ediyorsun. Yarıştan birkaç gün önce alyuvarları enjekte ediyorlar. Yani normal bir insandan %10-%15 fazla alyuvarın oluyor. Poker oyununa cebinde fazladan kart ile oturmak gibi, düpedüz hile

Geri