Scudo Sports

Tour de France 2023

Pogi geçen yıl takımda güçlü ikinci bir genel klansmancı eksikliğini çok hissetti ve Adam Yates transferi de tamamen bu doğrultu da yapıldı. Roglic ile Jonas, Pogi'yi çok yıprattı ve bu ikilinin ataklarına ve oyununa düştü. Jonas ile birebir de kalırsa çok sorun yaşayacağını sanmıyorum.
öngörüde bulunmak için bence de erken.

Scudo
Jonas sanki bu sene pek istekli değil gibi gel gelelim van aert destek vermezse pek de bir şey yapabilecek gibi değil sanki van aert tek başına savaşıyor gibi bir de erken bırakıcak yarışı hem dünya şampiyonası hem de eşi doğum yapacak olması. bu durum da poginin ekmeğine yağ sürer gibi ama sagan, philipsen, alaphilipe şu an için sessiz duruyorlar. pino da biraz güçsüz geldi sanki bana

Uyuduğundan değil, atak geldiğinde Jonas Vingegaard atağı nötralize etmek için arayı kapatması gerekirdi ama ben takım kaptanıyım havasından yardım etmedi. Van aert 2 atağa karşılık vermişti hali hazırda. Hem sprint için hazırlanıp hemde bütün ataklara karşılık vermesi zaten mümkün değil. Jonas bütün yorumculardan kötü yorum almakta, Jonas unutmamalı ki geçen sene takım olduklarından ve Van aert'in hem düzde hemde dağlık etaplarda olağan üstü yardımlarıyla kazandı. Bu şekilde bencillik yaparsa bu sene pek birşey yapamaz.
Lafay'ın soldan atağını baya uzun bir süre izledi herkes aslında ama sanırım onun o kadar uzun süre bu tempoyu koruyacağını düşünmedi kimse. Söylemek istediğim buydu aslında, çizgiden geçerken sinirle kolunu sallaması da kendine kızdığını düşündürdü bana biraz. Vingegaard konusunda da katılıyorum, epey bir bencil takılıyor ama belki de doğru olanı yapıyor. Jumbo Visma geçen seneki kadar güçlü değil sanki, üstelik van Aert'ın en iyi ihtimalle son hafta olmayacağını da düşününce Vingegaard maksimum enerji tasarrufu modunda ilerlemek mecburiyetinde. Ha ama tasarruf tasarruf derken de adam 3-5, 3-5 gidiyor, 2 etapta hiç yoktan 11 saniyeyi çaktı.

Ben yine de son etaplara kadar devam edecek bir mücadele bekliyorum (umuyorum :().

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
3. gün İspanya' da son kez başlayıp Fransa' da sprint finişi ile bitecek.
Rota itibarı ile takımların saf sprinterleri için harika bir final fırsatı.
Son 40 k. dan itibaren rüzgâr etkili olup bölünmelere neden olabilir.
Sonu 'en' ile biten sprinterler favori, gönül ise 'Cav' alsın istiyor...
profile-tourdefrance2023stage3-64937ad2aa9db.png
13.15' de Cav ile yapılan söyleşi/anı tarzı bir yayın var.
13.45' den itibaren etap canlı yayınına geçilecek...

Yarışı nereden izleyebilirim? Teşekkürler.

Ben de Turkcel T.V. var. Cep telefonu uygulaması da tercih edilebilir. Tabi telefonda kotayı kolayca doldurma durumu var...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Jonas'ı yüksek irtifada izlemeden bir şey demem :) Geçen sene de böyle başlamıştı, görelim bakalım

Yarışı nereden izleyebilirim? Teşekkürler.
Turkcell tv veya aylık Eurosport harici yasal yoldan izlemek isteyenler için Giro'da da belirtmiştim.
-Blutv üyeliği olan birinden hesabını paylaşmasını isteyebilirsiniz. Blutv içinde Eurosport kanalları var.
-Hepsiburada üzerinden 1 ay premium deneme üyeliği(1tl) başlatıp izledikten sonra isteğinize göre iptal edebilirsiniz. Yanında blutv üyeliği hediye ediyor.
-Turktelekom Prime abonesiyseniz yine Tivibu go diye ücretsiz bir hak veriyor burdan izleyebilirsiniz.
-Tivibu spor paketi alabilirsiniz. (aylık 19.90)
Eurosport fiyatına ulaşamadım. Yabancı sitede aylık 5 euro (130tl) yazıyor. Bu bahsettiğim alternatifler biraz daha uygun kalıyor:)

Son düzenleme:
Hepsi burada pre üyeliğim vardı, bak şimdi işe yaradı.
Şimdi izliyorum, teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Özhan Akgöğ
Ben de Turkcel T.V. var. Cep telefonu uygulaması da tercih edilebilir. Tabi telefonda kotayı kolayca doldurma durumu var...
Cem abi ben Giro'yu çoğunlukla mobilden izledim, 1,5 - 2 saat içinde 1 GB civarında yiyordu TV+. İstanbul'un göbeğinde muhtemelen olabilecek en yüksek görüntü kalitesiyle tüketim değerleri hemen hemen bu şekilde.

İlk sprint finiş günü 'cümbür cemaat' final ile beklendiği gibiydi..
Öncesinde soyadını tersinleyen Nelson, şen şakrak puanları alıp benekli mayoyu kolay bırakmayacağını gösterdi.
Genel klasman ve mayolarda bir farklılık olmadı.
Benim için günün adamı V.D.P.
Sprinter finişe nasıl taşınır, koridor nasıl domine edilir, adeta uygulamalı dersini verdi.
Bir de Philipsen'in son metrelerde (evladım gibi sevdiğim) Van Aert 'ın gidiş kulvarını "Kasımpaşa kabadayısı" misali kapat (ırmış gibi!) ma manevrası hakemler tarafından kural ihlali olarak görülmedi ama benim kalbim kırıldı :kötü: ..

İlk sprint finiş günü 'cümbür cemaat' final ile beklendiği gibiydi..
Öncesinde soyadını tersinleyen Nelson, şen şakrak puanları alıp benekli mayoyu kolay bırakmayacağını gösterdi.
Genel klasman ve mayolarda bir farklılık olmadı.
Benim için günün adamı V.D.P.
Sprinter finişe nasıl taşınır, koridor nasıl domine edilir, adeta uygulamalı dersini verdi.
Bir de Philipsen'in son metrelerde (evladım gibi sevdiğim) Van Aert 'ın gidiş kulvarını "Kasımpaşa kabadayısı" misali kapat (ırmış gibi!) ma manevrası hakemler tarafından kural ihlali olarak görülmedi ama benim kalbim kırıldı :kötü: ..

Bir diğer tartışmalı konu sprint alanının düz bir yol olmayıp bariyerlerin bunu engellediği oldu.
Van Aert sprint esnasında bariyer yüzünden yavaşladı gibi gözüküyor.
Dikkatli bakıldığında Philipsen çizgisini bozmadı. Van Aert yavaşlamasa yeni bir Jakobsen trajedisi yaşanabilirdi.

Tur'da dördüncü, toplu sprint finişinde
ikinci gündeyiz..
Peleton için geçiş/geçiştirme günü de denebilir.181 k., rahat bir etap olmasını beklerken ikinci bölümde çapraz rüzgâr da olası.
Düz, engebesiz, hızlı geçilecek bir rota.Final motor sporları pistinde, güzel ve geniş bir yolda toplu sprintle bitecek..
profile-tourdefrance2023stage4-64937ae78f870.png
Yayın 13.45-19.00 arası..

Belki de bu seneki turun en sakin etabı olması gerekirken Nogaro motor sporları pistinde birbiri ardına yaşanan kazalarla tam bir kıyım etabı oldu.

Fabio Jakobsen'e talih yine gülmedi ve omzunun üzerine sert düştü. Sonrasında kalktı ama umarım ciddi bir problemi yoktur.

Van Der Poel tek kişilik müthiş treni ile Philipsen'i yine son 150 metreye adrese teslim bıraktı. Sonrasında Philipsen motorunun Caleb Ewan'dan güçlü olduğunu gösterip üst üste ikinci etap zaferini aldı. Caner Eler'in tabiriyle geçen yıllardaki Disaster Philipsen oldu Master Philipsen.

Böylece yeşil mayo da el değiştirmiş oldu. Diğer mayolarda şimdilik oynama yok, ancak yarın ve perşembe günkü dağlık etaplar çok şeylere gebe olabilir. Özellikle benekli ponçik mayosunda gevrek gevrek gülen Amerikan yerlisi Powless'in çok çalışması gerekiyor.

Ne son 5 km imiş arkadaş kabus gibiydi, Allah'tan Jacobsen in köprücüğü kırılmadi ama velespidi kirildi,gitti 15bin yuro 😂
IMG_20230704_235138.jpg

Son düzenleme:
Sakin ve rölanti geçen günün motor sporları pistine girince nevri döndü..
Az sayıda sprint finişinin varlığı, dünden hırs küpü olanlar, anlık adrenalin ile peş peşe kazalar oldu.
İşin ilginci "son pilot" Van der Poel gene çok iyi iş çıkardı ama ; Son sprint sırasında çizgiden saptığı için 500 CHF para ,13 UCI puanı ve grubunda son sıraya düşme cezası aldı.
Bauhaus ise; "Bir bisikletçinin ilerlemesini engellemek/geciktirmek" maddesinden 500 CHF para cezası, puan sınıflandırmasında 50 puan ve genel sınıflandırmada 30 saniye silinme cezası aldı.
Dünkü sprint parkuru hatasını suç bastıran bir organizasyon...
Philipsen'in manevraları çok eleştirildi ama güçlü bacakları onu gene kazanmaya taşıdı ve topladığı puanlarla yeşil mayoyu devraldı.Van der Poel'a ne hediye alsa az gelir...

5.gün ile dağlık etaplara bir girizgâh
yapıyoruz. Etabın tam ortasına denk düşen 'Cole de Soudet' zirvesi sonrası kaçıp iyi bir grupla tempoyu düşürmeden devam edenlerin şansı var. Genel klasmancılar iz sürecek, zaman kaybetmemek için takip günü..
Etap kovalayan yokuşçulara gün doğdu...

profile-tourdefrance2023stage5-64937af71d279.png
5-coldusoudet-64937af718e14.png

İkinci sıkı ve yıpratıcı tırmanış:

cb615.jpeg
Canlı yayın 13.45-19.00 arası...

Genel klasmanda bi atak gelir umarım. Dün etap profili gereği biraz sıkıcıydı. Tom Pidcock'un nabız ortalaması 99 çıkmış :D Resmen dinlenme günü olmuş arada.

Pogacar ilk 2 günde aradaki farkı çaktırmadan arttırdı. Vingegaard'ın bi atak denemesi yapması lazım gibi. Bu sene Roglic de yok. Geçen seneki gibi bir taktik yapayamayacaklar gibi duruyor.

Son düzenleme:
Tom Pidcock'un nabız ortalaması 99 çıkmış :D
Şimdi baktım, Simon Clarke'nin de 96 çıkmış, Neilson Powless %68 oranında Zone 1 gitmiş, Kadanslar da hep 85 civarında. Herkes geçtiğim en kolay TDF etabıydı diyor yav, ne acaip..

4.etap, finale kadar motor düzeninde sakin bir gündü. Daha sonra son yarış pistinde birkaç sürücünün karıştığı üç farklı kaza meydana geldi. Yarış organizatörleri, Fabio Jakobsen'de çok sayıda sıyrık ve morluk olduğunu, Jacopo Guarnieri'nin köprücük kemiği kırığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını ve Luka Mezgeç'in de köprücük kemiği kırığı olasılığını değerlendirmek için hastaneye kaldırıldığını bildirdi . Axel Zingle ve Soren Waerenskjold, çizginin önünde yüksek hızlı bir kazaya karıştı.
Bugün son durumlarını öğreneceğiz.

Alıntıdır...

Hani sakin günün finali böyle olduysa önümüzdeki günler Giro gibi olmasa bari...

Son düzenleme:
Geri