Scudo Sports

Tour de France 2023

Gianetti'ydi sanırım Pogacar'ın irtifa kamplarından eksik kaldığını söylemiş galiba bileğini kırdığı dönemde. Zannediyorum tur boyunca Pogacar psikolojik olarak da pek iyi durumda değildi, muhtemelen sakatlığı sebebiyle tura istediği gibi hazırlanamamış olmanın verdiği endişeyi sürekli taşımış içinde ki başlarda belki de Vingegaard'ı kırmak için o kadar saldırdı. Nitekim zamana karşı ve sonraki etapta beklemediği kadar geride kaldıktan sonra yarışı bırakmayı düşündüğü, sevgilisi sayesinde devam etmeye ikna olduğu söyleniyor. Vingegaard tarafındaysa inanılmaz bir psikolojik dirayet vardı, geçen senekinin tam tersi şekildeydi bu sene.

Jumbo Visma 3/3 yapmak istiyor bu sene sanırım. Roglic güçlü bir aday olsa da her türlü şanssızlık gelebiliyor bisikletçilerin başına, Vingegaard'ın ana hedefi Fransa'ydı ve aldı, Vuelta'ya Roglic'e destek/gerekirse de takıma liderlik yapmak için gidiyor galiba.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Scudo
Jasper Philipsen için de iyi bir yarış oldu bence. Taktik ile de iniltili bir spor olduğu aşikar bisiklet yarışının. Net turun parlayanlarından biri idi. Alpecin de Fransa da bu sayede memleketim de bende varım dedi.

Bana göre Jonas Vingegard Lance Armstrongdan bu yana gelen en iyi dopingçi. O insanüstü zamana karşidan sonra hiç etkilenmemesi, 3 hafta boyunca hiç düşmemesi.. Ne yapiyorlar, nasil yapiyorlar bilmem ama adamin davranişlarinda suçluluk psikolojisi var. Hep gergin, göz temasi kurmaktan kaciniyor, sorulari cevaplamayi sevmiyor. Doping testlerini falan gectigi dogru ama Lance Armstrongda bütün testleri gecerdi. Yillar sonra baskıya dayanamayip kendisi itiraf etti.

• Hahaha
Tepkiler: yusuf_49
Sadece Fransa'daki performansına bakarak yorum yapmak büyük haksızlık. Pogacar bileğini kırmasaydı daha ne kadar yarış kazanırdı Fransa'ya gelene kadar ve Fransa'yı da kazansaydı üstüne yine aynı şekilde bi yorum yapar mıydınız acaba? Elbette ki doping de olabilir işin içinde ama tek bir yarışın sonucuna bakmak özellikle bisiklet sporunda büyük haksızlık oluyor..

• Beğen
Tepkiler: theGenius
Pogacar dünyaları kazanırken de benzer şeyleri yazmak çizmek lazımdı. Adam genel klasmancı ama ronde kazanıyor, dönüyor strade bianche kazanıyor. Yetmiyor Amstel gold alıyor. Değişiklik olsun diye araya Arden klasiği sıkıştırıyor. Tek başına 40km atak yapıyor solo kazanıyor. 2 yıl üst üste Fransa turu alıyor. Unutmayalım ki, Pogacar da benzer bir zamana karşı performansı ile Roglic’ten son gün sarı mayoyu almıştı.

Pogacar her türden yarış kazanıp tüm peloton ile dalga geçerken her şey doğal ve legal, iki tokatlanınca rakip sporcu dopingli. Ben de bunu anlamıyorum.

Geri