Scudo Sports

Tour de France 2023

-Salut ma chérie, comment ça va?

-Estamos bien querida, bienvenida...

Bizim de gözümüz aydın, beklediğimiz şölen başlıyor.
Bu yıl açılış İspanya'nın Bask bölgesindeki Bilbao şehrinden yapılıyor. 3 günlük misafirlikte Atlas Okyanusu kıyısında sıkı bir etapla yola çıkıyoruz.
183 k., 3200 k.lik yükseklik kazanımı ile yokuş seven "Puncher" stili sporculara çok uygun.
Kısa ama dik eğimlerde dökülmeden gelip, son "Pike" tırmanışı %20 lerde patlamadan geçen etabı alır..
Hava nevsim normallerinde, yağış ve rüzgâr beklenmiyor..
Bakalım ilk gün kimler öne çıkacak?
profile-tourdefrance2023stage1-64937aad436cb.png
11.55 gibi canlı yayın ile etap öncesi son değerlendirmeleri alıp ardından ilk etabı naklen izlemeye başlayacağız..
Bizim bayram bugün başlıyor...😊

Scudo
En sevmediğim organizatör hareketlerinden..

134F6C56-1ADF-41D5-963A-08750CB748CD.jpeg

Sakinleşme sonrası düzeltme:
Eğer bu ikisi arasında geçerse tur tabi o zaman da iyi prim yapmış olacaklar. Şöyle güzelinden bi açısını da bırakayım;

90EAAB30-6561-47E7-8CC2-44B6BF180657.jpeg

Son düzenleme:
Adam YATES; UAE adına açılışı yaptı,,,

• Beğen
Tepkiler: oscak41
İlk gün erken oluşan kaçış grubunun son 50 k.de yutulması ile toplu olarak devam ediyordu.Tırmanışların birde inişleri olduğunda kaza olasılığı hep var ne yazık ki: Carapaz ve Mas kameraların tanıklık edemediği bir anda, hızla inişteyken kazaya karıştılar.Mas Kapula kemiğini, Carapaz da diz kapağını kırıp tur'a veda ettiler...
Gerçekten çok üzücü çünkü ikisi de genel klasmancı ve takımlarının liderleri idiler..
Pike tırmanışında kopuşlar başlamıştı. Hepimiz Tadej ile Jonas kapışır diyorduk. Tırmanışın hemen bitiminde tempo düştü ve ikizler fırsat bilip (çocukluktan beri birbirine yoldaştılar ! ) -1+1 eşittir zafer- diyerek arayı açtılar.Takım arabaları telsizden onay verince takipçiler de onların gidişine göz yumdular...

2.etap düne göre daha hafif tepelikler içeriyor. Son tırmanış olan Jaizkibel tepesinden sonra iniş uzmanları için finali görme şansı olacak.
Turu erken bırakacağı söylenen Van Aert dün kendini fazla yormadı, günün favorisi..
profile-tourdefrance2023stage2-64937ac15bc5f.png3c25b.jpeg
13.00-18.45 arası canlı yayın olacak..

Sadece bisiklet yarışı izlememek ne harika, şu an balığı jelatin içinde derisi ile pişirmek üzerine Bask mutfağı dinleyerek başka bir şey yaşıyorum gerçekten.

Sadece bisiklet yarışı izlememek ne harika, şu an balığı jelatin içinde derisi ile pişirmek üzerine Bask mutfağı dinleyerek başka bir şey yaşıyorum gerçekten.
Caner ve Berkem bey gastronomi konusundada oldukça bilgili birer entellektüel kişilikler,insan dinlerken sıkılmıyor bazen muhabbet uzasada...Sarper bey İtalya açıklarında teknesinde olmasaydı oda katılırdı sohbetlere:hrkbuya:

Teknik içerik açısından İng. dinliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve oscak41
Lafay fena sprint attı sonda, van Aert çok yoruldu finishe gelene kadar ama en olmayacak yerde uyuduğu için kaybetti etabı..

Özellikle son sekansı çok zevkli geçen bir etap izledik.
Erken oluşup 5 dakika civarı fark oluşturan kaçış grubu'ndan teke düşen Fowles son 9k.kala yakalandı ama topladığı puanlarla üzerindeki tırmanışçı mayosunu korumuş oldu.
Sona yaklaşırken Van Aert her kaçanı -hööttt- diye yakaladıkça sprinte ayırdığı gücünden yedi. Hazırdı, tren içinde korunaklı bir konumda son darbeyi vurmaya ama Villco ile finişe gelmek ve Jonas'ın lider egosunun ağır basıp yardım etmemesi nedeniyle Lafay'ın atağına geç karşılık verebildi ve ikinci olabildi..
Lafay ışıklar saçarak muazzam bir sezgi ve zamanlamaya patlayıcı sprint gücünü ekleyip etabı aldı.
Anlaşılan o ki Jumbo da bu akşam herkes limoni, B.A.E. ise tereyağından kıl çekip hem sarı mayoyu korudu, hem de Tadej birkaç saniye kazandı..

Günün en kötü gelişmesi ise yola atılan raptiyeler idi...

Son düzenleme:
Netflix de harika bir belgesel var. Tavsiye ederim..

• Beğen
Tepkiler: wrmsty ve oscak41
Lafay fena sprint attı sonda, van Aert çok yoruldu finishe gelene kadar ama en olmayacak yerde uyuduğu için kaybetti etabı..
Uyuduğundan değil, atak geldiğinde Jonas Vingegaard atağı nötralize etmek için arayı kapatması gerekirdi ama ben takım kaptanıyım havasından yardım etmedi. Van aert 2 atağa karşılık vermişti hali hazırda. Hem sprint için hazırlanıp hemde bütün ataklara karşılık vermesi zaten mümkün değil. Jonas bütün yorumculardan kötü yorum almakta, Jonas unutmamalı ki geçen sene takım olduklarından ve Van aert'in hem düzde hemde dağlık etaplarda olağan üstü yardımlarıyla kazandı. Bu şekilde bencillik yaparsa bu sene pek birşey yapamaz.

O değilde Pogacar çok iyi izlenim vermedi bence perfonmans olarak ilk 2 etap , sizce ?

• Beğen
Tepkiler: Clal ve oscak41
O değilde Pogacar çok iyi izlenim vermedi bence perfonmans olarak ilk 2 etap , sizce ?

Pogacar geçen seneki Col du Granon etabına kadar seviyeyi öyle bir yere çıkardı ki, pelotonun geri kalanı o bir etabı istediğinde başkasının kazanmasının mümkün olmadığını düşünmeye başladı. Nihayet 11. etapta herkes Pogacar'ın da insan olduğunu ve yenilebileceğini gördü. Yarışa yeniden heyecan geldi.

Bu nedenle kendisinden beklentilerin çok yüksek olması şaşırtıcı değil. Lakin iyi bir genel klasmancının bir ya da birkaç etapta superman olan değil, istikrarlı olarak yarışın tamamında iyi olan olduğunu geçen sene acı bir şekilde tecrübe etmiş durumda.

Buna rağmen bugün risk alarak sprint finişine girip Van Aert'e rakip çıkması, yarışın ilk 2 etabında en büyük rakibine 11 saniye fark atması aslında ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

Yarışın ikinci haftası Puy de Dome zirvesine kadar bir problem yaşamazsa içindeki Sloven ejderhasını ortaya çıkaracağını düşünüyorum.

Pogi şimdilik 'tok satıcı' modunda.
Takımdaşı Jates sarı mayodayken , verdiği emanete ilerleyen etaplarda temelli almanın hayali ile planlar yapıyor . Ancak bir kaç ileti öncesi sıraladığım dağlık ve uzun tırmanış etaplarında kazın ayağı belli olacak..
Hele bugün etap sonrası Van Aert'ın kaybetmesi üzerine şımarıkça bir tepki vermesi de hiç hoş değildi..

İyi izlenim vermedi derken,her etap bu performansın aynısını gösterirse yani ilk 3te bitirirse ki mümkün değil,zaten otomatikman TDF yi kazanır
Çok rahat davranıyor gibi geldi bana bu turnuvada , dediğiniz gibi daha erken fakat konsantresini çok iyi hissetmedim , Van Aert hırs konusunda çok iyi , Jonas ı hafife alırsa işi zor.

pogi şuan çok rahat , karşılık veremeyeceği bir atak yok. talihsiz bir olay olmadıkça açık ara favori.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri