SpirituaL
Daimi Üye
- Tepki
- 979
- İsim
- Eray
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Ben de isadore diyecektim zatenBu reklam da çok hoş olmuş.
Ben de isadore diyecektim zatenBu reklam da çok hoş olmuş.
Perşembenin gelişi çarşambadan belli olabilir.
5. etapta yokuş çıkabilen birkaç kaçış uzmanı bilerek zaman kaybetti. Amaçları "bakın biz zaten gerideyiz, genel klasmancılara tehdit değiliz, bırakınız kaçalım" mesajı vermek.
Bugün Alexey Lutsenko, Nico Roche gibi iyi kaçışçılar, iyi yokuşçular bilinçli olarak geriden geldiler. Boş yere zaman bırakmazlar. Yarın kaçış uzmanlarının günü olabilir.
Kim bu arkadaşlar:
Alexey Lutsenko, Warren Burgil, Nico Roche, Thomas de Gendt, Ben Hermans, Kamna
Bu sınırlamalar her etap öncesi yarış komiserleri tarafından belirlenir, genelde düz etaplarda son 20, tırmanış etaplarında son 10 km takım arabasından gıda desteği almak yasaklanır, bu mesafe kimi durumlarda son 30km ye çıkartılabilirken son 5km ye kadar düşebilirDün Julian Alaphilippe son 20 km geçildikten sonra su bidonu aldı diye zaman cezası almıştı. Bugünde son 13km kala Roglic ve birisi daha su bidonu aldı ama ceza almadı. Bir ara spiker düz etap ile dağlık etapta kural farklılığı olduğunu söyledi, internette aradım ama bulamadım yada doğru şekilde aratamadım. Tam kural nedir bilgisi olan varmı acaba ?
Gerçekten de perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.
Alexey Lutsenko elini açık oynadı, dünkü etapta bilinçli olarak zaman kaybetti.Çok hissettirdi. Hiç şaşırmadım.
Alexey Lutsenko etap sonrası röportajında şunları söylemiş: "Sabah otobüste bu etabın ihtimal dahilinde olduğundan bahsediyorduk, takım idaresi olarak da konuşmuştuk kaçış olabileceğini. Hedef olarak koymuştuk ve bundan önce genel klasmana tehdit olmamak için gereken zamanı da kaybettim, kaçış izni almak adına."
Demek bisiklet sporunda kazanmak için pedal çevirmek yerine bazen cevirmemek gerekiyormus. Sahada başka masada başkaymış. Politik bir yarışma demek ki...

Eurosport yarış anlatıcıları yarışın geçtiği bir çok yerde daha önce sürmüşler sanırım. Ya cumartesi ya da pazar konuşuyorlardı. Hatta Nice taraflarına gitmeyi konuşuyorlardı sanırım.@Santaruins Eurosport'daki dostlar , bu isin duayenleridir , kendileri de aktif olarak surdukleri icin ; hem teknik acidan hem de rotanin tarihseli acidan en iyiyi sunmaya calisiyiyorlar.
dolayisiyla , siz arkaniza yaslanin ve bu guzelligin tadina bakin , geri laf-i guzaf![]()
Mesela dünkü etapta Team İneos son km’lere kadar peletonun ön grubunda olmasına rağmen bitişe yakın sprinte girmeden arkada kalmayı neden seçtiler.
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. VO2 max değeri de genetik faktörlerle belirleniyor sanırım. Peki bir gencin bu spora olan yatkınlığını (vo2 maxının yüksek olması gibi) nasıl anlayabiliriz?Dediklerinize katılsam da, bazı noktlara ayrıca değinmek istedim, bu spora öyle çok çok küçük yaşlarda başlamak gerekmiyor. Eklem sağlığı açısından zaten belli bir yaştan önce dişli oranları ve mesafeler antreman faydası sağlamayacak kadar hafif oluyor, sadece alışkanlık, hakimiyet vb. gibi konularda yardımcı olacaktır. Hatta peloton içerisinde bile, 16-18-20 yaşında bu spora başlayanlar var (tabi farklı sporlar ile uğraşıyorlar). Buradaki yeteneklilik/fizyolojik fark ise Vo2Max değerlerinden geçiyor, eğer değerleriniz yeterince iyiyse görece geç yaşta bile antremanla pelotona yetişme şansının olacağına inanıyorum.
EVet genetik faktörler bu değerin temeli düzgün antremanla az da olsa arttırılabiliyor. Vo2 max özelinde spesifik testler var, bu değer aslında tüm dayanıklılık sporları için geçerli çünkü oksijenin kaslara taşınması ve tüketilmesinin değeri.Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. VO2 max değeri de genetik faktörlerle belirleniyor sanırım. Peki bir gencin bu spora olan yatkınlığını (vo2 maxının yüksek olması gibi) nasıl anlayabiliriz?