Scudo Sports

Tour de France 2020

Scudo
nokta atisi olmus ustad , yeri belli :)

Her insan kendi hayatının başrolünü oynar ama bazıları ısrarla kendi hayatlarında bile yan role soyunur.:acpsnr:
Bir insan hiç mi üzülmez Tour de France kadrosu açıklanırken ben burada olabilirdim diye.:tskler:Hele hele Giro d'Italia 2019 kadrosuna kesin girebilirdi.Biz üzüldük o üzülmedi.:kötü:Bazıları biftek olurken bazıları da biftek yanında garnitür bile olmayı beceremez.

Bisikletin bir "oyuncak" veya "karne hediyesi" olmadığını bilen bir neslin çocukları büyümeden, başarı bekleyemiyorum ben...

Bizde toplumun %90 (Bana göre) sporu futboldan ibaret sanıyor. Ondan olabilir mi? Atletizm ve bu sporlara kulübede ağzında sakızla geviş getiren bir adama verilen para kadar destek olunsa, neden başarılı olunmasın. Birde borçları yüzünden batmak üzere olan kulüplere tanınan vergi affı rakamları gibi

yazilip , cizilmesi gereken o kadar cok konu ve olay var ki ; konuşsam tesiri yok sussam gönül razı değil mottosuyla daha cok yol aliriz .

edit : guzelim konuyu bir an icin farkli boyutlara cektiysem cok ozur diler, affinizi rica ederim.

yazilip , cizilmesi gereken o kadar cok konu ve olay var ki ; konuşsam tesiri yok sussam gönül razı değil mottosuyla daha cok yol aliriz .

edit : guzelim konuyu bir an icin farkli boyutlara cektiysem cok ozur diler, affinizi rica ederim.

Üç büyük tura çıkma ihtimali çok yüksek olan bir Türk sporcunun kendi saçma hataları yüzünden dünya kamuoyuna çıkamayacak olmasından dolayı duyduğun hayal kırıklığını bizlere hissettirdin; bir daha olmasın.:tskler:

Bizde toplumun %90 (Bana göre) sporu futboldan ibaret sanıyor. Ondan olabilir mi? Atletizm ve bu sporlara kulübede ağzında sakızla geviş getiren bir adama verilen para kadar destek olunsa, neden başarılı olunmasın. Birde borçları yüzünden batmak üzere olan kulüplere tanınan vergi affı rakamları gibi
Yalnız son zamanlarda özellikle küçük yerlerde bisiklete karşı bir merak görüyorum ben. Bazen ziyarete köyüme gidiyorum (Yalovada bir köy). Babam 60 yaşında ve son 2-3 senedir bisiklete biniyor. 7-8 yaşından beri hiç binmemişti, bir anda gaza gelip bisiklet meraklısı oldu. Akşamları da klasik, köy yerinde yapacak birşey olmadığı için kahveye gidiyor. Yaşıtları hep "bu yaşta icat çıkarma" diyordu. Ben birkaç kez yol bisikleti ile antrenman yapıp tayt ile köy kahvesine girdim. İlk gidişlerimde garip karşıladılar ama sonraları ilgi çekmeye başladı. 45-50 yaş civarında bir abimiz de düzenli koşulara çıkıyordu ve ülkenin dört bir yanında yarışlara gidip kendi kategorisinde podyum da yapıyor. Onunla oturup geçmiş yarışları antrenmanları konuşuyoruz denk geldikçe. "icat çıkarma" cı dayılar da dinlemeye başladılar. Bizim 100k bisiklet, 20k koşulara inanmıyorlardı. Strava ve relive kayıtlarını, gezdiğimiz yerlerdeki fotoğrafları görünce merak saldılar.

Geçen babamla konuştuk, o icat çıkarma diyen yaşıtları da birer bisiklet almışlar. 5-6 kişi 30-35k lık sürüşler yapmaya başlamışlar şimdi. Onlardan gören gençler de çıkmaya başlamış. Yanlarında konuşup özendirdik sanırım kendilerini...
O nesilden ve bizden geçti ama bizim çocuklarımıza da aynı şeyi aşılayabilirsek, o zaman büyük turlarda sporcularımızı görebiliriz...

neyse konuyu çok dağıttık... :)

@ATALAY16 baharda çıkan otlar çiçekler gibi düşününce ...... kimisi de yetiştiriyor. Illa bisiklet değil ama. Amaç önce insana fayda. Tabi bizde insandan fayda amaç olduğundan......

Açıkçası Roglic'in Dauphine kazası sonrasında bu kadar çabuk toparlanıp form tutmasına şaşırdım. İlerleyen haftalarda takım içi sorunlar yaşanmazsa ve gücünü ekonomik kullanıp devam ederse ( yarın alabileceği ) sarı mayoyu 21. günde üzerinde görebiliriz..

Son düzenleme:
Günaydınlar....

Bugün kaçış ve reklam günü...
Etabın genel yapısı nedeniylr 3. etap gibi rölantide geçileceğe benzer.Tabi cengaver bir kaç kişi, takım direktörlerinin onayıyla peletondan kopacaktır.183 k.m. içinde 2-3 tepecik dışında tırmanma yok denebilir.
Yarış hafif yokuşlu bir sprint finişi ile bittiğinden, kaçanlar yakalanırsa ve peleton içinde iyi bir taktikle son eğime gelirse Sagan favori...

15990263045251438752451.jpg

@cazci Caleb Ewan'ı unutmamak lazım. Hatta van aert ve bennett bile yazılabilir.

Her insan kendi hayatının başrolünü oynar ama bazıları ısrarla kendi hayatlarında bile yan role soyunur.:acpsnr:
Bir insan hiç mi üzülmez Tour de France kadrosu açıklanırken ben burada olabilirdim diye.:tskler:Hele hele Giro d'Italia 2019 kadrosuna kesin girebilirdi.Biz üzüldük o üzülmedi.:kötü:Bazıları biftek olurken bazıları da biftek yanında garnitür bile olmayı beceremez.

Doğru örneği yemekle vererek ona güzellik katmışsın :koptum: Tam bir yarış sever yörük örneklemesi.

Bu Örken'in yediği haltlardan hiç haberim yok valla. İyi bir transfer yapmıştı İsraile yıllar önce. Niye ortadan kayboldu acaba diyordum :kötü:

Pinot ilk yarış sağlam düşmüştü. Devam edebiliyor mu?

Doğru örneği yemekle vererek ona güzellik katmışsın :koptum: Tam bir yarış sever yörük örneklemesi.

Metaforlar ve örneklemeler bizim işimiz.:DMetafor kurmadan önce pipomu yakar ,röpteşambrımı haşortmanımın üzerine çekiveririm.:ssrtcbya::D

Bugünkü favorim ise Cees Bol.

Geri