Scudo Sports

Tour de France 2020

Scudo
Julian Alaphilippe son 20 kmden sonra su bidonu aldığı için yarış hakemleri tarafından 20sn cezalandırılmış. Bu nedenle liderliği kaybetti ve genel sıralamada 16. sıraya geriledi. :(

Julian Alaphilippe son 20 kmden sonra su bidonu aldığı için yarış hakemleri tarafından 20sn cezalandırılmış. Bu nedenle liderliği kaybetti ve genel sıralamada 16. sıraya geriledi. :(
Çok yazık oldu ? Çok üzüldüm Alaphilippe adına.

• İnanılmaz
Tepkiler: Emre Yönlüer
Geçen sene tam inişte yarışı bitirdiler, bu sene 20 sn ceza yazık.

Rölanti dediysek bu kadarını da beklemiyorduk..Sanırım ilk günkü zor koşullar sonrası bugünü tüm peleton gizli bir gönül birliği yapıp toparlanmaya ayırmış. Ki etap ortalama hızı 42 k.m......Ne kaçan oldu ne de kovalayan...
Mayolar yeni sahiplerine geçti. Bugün normal bir sonuçta mayosunu devredeceğini tahmin ettiğimiz Alaphilippe bir anlık dalgınlık ile su matarası alınca kendini yaktı...
Yeni sarı mayo sahibi Adam Yates oldu ama ensesinde Roglic istim üstünde ve bence en büyük favori. Jumbo Visma iki gündür rakiplerine meydan okuyor..Van Aert ne kadar komple bisikletçi olduğunu gösterip etabı aldı. İlerleyen yıllarda büyük turlarda genel klasmana aday olabilir ama daha erken..
Tabi henüz sahneye çıkmayan takım ve sporcular var. Ineos, Trek, Scott, Astana, Bora, BAE, AG2R, Moviestar, SunWeb, Lotto Sudal ; takım taktikleri ile ilerleyen günlerde sahne alacaklardır.
Bir efsanenin sonu mu geliyor, yoksa esas hedef olarak Giro yu seçtiğinden mi fazla efor harcamıyor bizim Sagan?
Yeşil mayo da gene ülkemizde yarışmış ve çok hayranı olan Sam Bennett' a geçti. Ara sprint kapı puanları ile Sagan'ı geride bıraktı. Bugün finişteki haline bakınca bu yıl Sagan' dan etap galibiyeti gelmez gibi geliyor.Yarın ise kaçışçılar puanları alacağı için durumlar değişebilir.
Benekli (Tırmanışçı) mayoda Cosnefroy az da olsa önde.
Ve en hoşuma giden şey de en başarılı gençlerin beyaz mayosunu giyen Pogacar..
Galiba bu gençler yeni bir sayfa açacak bu yıl...

Sanki İspanya la vuelta kalitesine düşmüş beğenmedim bu sene 👎

Bizimkiler biat etmeyi seviyor, taraf olmayı seviyor,siyaseti seviyor.:ckskc:
Sosyal medyadan takip ettiğim ve takdir ettiğim bir sporcuydu kendisi,fakat siyasete aleni bir şekilde yakınlığı banada itici gelmiş ve kendisine bir konu yüzünden dm yoluyla küçük bir ikazda bulunmuştum,sonra mevzu uzadı hafiften kavgaya doğru gidiyordu,bende Kadir Kelleci gibi gerçekten hak edenlerin değil kendisinin sırf milli takıma girmek için bu yolu kullandığını iddia ettim,baktım zoruna gidip beni engellemiş😬

Dedim acıktı her halde Antep Kebapla ne işi olur diye. Muhteşem bir fotoğraf karesi yakalamışsın. O yarışta @Cemal Ç. olsaydı eğer , mola verir miydi acaba? Ben olsam la yerim yarışını iki şiş yemeden şuradan şuraya gitmem derdim. :harika:

Konuya kebap şiş arası verdim. Yarış sever arkadaşlar kusura kalmasın. Bende kendi çapımda etli ekmekli takip ediyorum.:koptum:

Van Aert ne kadar komple bisikletçi olduğunu gösterip etabı aldı. İlerleyen yıllarda büyük turlarda genel klasmana aday olabilir ama daha erken..

Kaçabiliyor, zamana karşısı var
Sprint atabiliyor
Kör topal puncheur özellikleri de var
Cyclocrosscu, güçlü
Büyük turlarda etap kovalar.
Hep bunlar Van Aertıı iyi bir klasik spesiyalisti olabileceğini gösteriyor.

Wout van Aert ne yapamıyor
Çok iyi bir puncheur değil
Çok iyi yokuşçu kesinlikle değil, uzun, irregular, regular yokuşların adamı değil.
Yani genel klasmancı vasıfları yok. Ancak orta dağlık etaplarda domestiklik yapar.

Çok yönlü, komple bisikletçi olabilmesi için hem büyük turlarda genel klasmancı olabilmeli hem de klasik alabilmeli. Kim gibi Nibali gibi, kim gibi reyiz gibi
Bugünkü favorim ise Cees Bol.
İkinci olmuş. Bu çocukta iş var, yokuşa karşı sprint atabiliyor

5c95d.jpeg

6. etap son 20 k.m.si % 7.5 ortalama eğimli, 1560 m.yüksekliği olan bir zirve finişi ile bitiyor. Bir grupetto kaçar, uzun düzlükte arayı 8-10 dakika açamazlarsa pelotona yutulurlar.
Olağan şüpheliler elbette sarı mayo iddialıları olur. Gizli pençe yapanlar ortaya çıkar. Sürpriz bir sondan ziyade favori olan ilk 10 sporcu çekişir gibi geliyor...

Perşembenin gelişi çarşambadan belli olabilir.
5. etapta yokuş çıkabilen birkaç kaçış uzmanı bilerek zaman kaybetti. Amaçları "bakın biz zaten gerideyiz, genel klasmancılara tehdit değiliz, bırakınız kaçalım" mesajı vermek.
Bugün Alexey Lutsenko, Nico Roche gibi iyi kaçışçılar, iyi yokuşçular bilinçli olarak geriden geldiler. Boş yere zaman bırakmazlar. Yarın kaçış uzmanlarının günü olabilir.
Kim bu arkadaşlar:
Alexey Lutsenko, Warren Burgil, Nico Roche, Thomas de Gendt, Ben Hermans, Kamna

bizden neden böyle sporcular cıkmıyor alt yapı yetersizliğinden mi acaba
küçük yaşta başlamak ve bilinçli şekilde antrenman yapmak gerekiyor. Onların doğru antrenman, beslenme, dinlenme konularında bilgileri bizimkinin çok ilerisinde. Ayrıca kültürleri gereği çocuklar küçük yaşta bu spora başlıyor. Burdan sonrası benim kişisel fikrim olacak ama Tour de France seviyesindeki bir bisikletçi ile güçlü bir amatör arasında o kadar büyük fark var ki bu farka sebep olan fizyolojik farklılıkların oluşması kısa zamanda olacak iş değil, birey belli bir yaşa geldikten sonra hiç oluşacak gibi değil gibi geliyor bana.

Alpecin reklamları çok iyi değil mi ama :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
küçük yaşta başlamak ve bilinçli şekilde antrenman yapmak gerekiyor. Onların doğru antrenman, beslenme, dinlenme konularında bilgileri bizimkinin çok ilerisinde. Ayrıca kültürleri gereği çocuklar küçük yaşta bu spora başlıyor. Burdan sonrası benim kişisel fikrim olacak ama Tour de France seviyesindeki bir bisikletçi ile güçlü bir amatör arasında o kadar büyük fark var ki bu farka sebep olan fizyolojik farklılıkların oluşması kısa zamanda olacak iş değil, birey belli bir yaşa geldikten sonra hiç oluşacak gibi değil gibi geliyor bana.
Bir ara Mehmet Terzi ler , Semra Aksu lar var di atletizmde . Bir kac doğuştan yetenekli genç ve hızlı tüketen hocalar ile ortaya Bir şeyler çıkardı. Üstelik en ucuz spor gözüyle bakılırdı. Koşu, kros koşusu,... bir spor ayakkabı ve eşofman ver koşsun yeter. Oncesindeki bu sahipsizlik sonrası sadece reklam propaganda amacli devşirmeler ve hatta dopinglilerle birşeyler yapılmaya calisildiki. Orada da kullan at mantığı ....
Bu ülkede Futbol ve TJK bana göre esrarengiz ve karanlık oluşumlar. Diğerlerinde en fazla seçmelerde tanıdık , torpil ... durumları belki ufak ödenekler falan..
Bisiklet bir kere malzemesi , şartları , .... ile daha komplike bir spor. Hele hele günümüzde bile trafik güvenli değil iken ..

o seviyedekiler insan değil bence :)

Dediklerinize katılsam da, bazı noktlara ayrıca değinmek istedim, bu spora öyle çok çok küçük yaşlarda başlamak gerekmiyor. Eklem sağlığı açısından zaten belli bir yaştan önce dişli oranları ve mesafeler antreman faydası sağlamayacak kadar hafif oluyor, sadece alışkanlık, hakimiyet vb. gibi konularda yardımcı olacaktır. Hatta peloton içerisinde bile, 16-18-20 yaşında bu spora başlayanlar var (tabi farklı sporlar ile uğraşıyorlar). Buradaki yeteneklilik/fizyolojik fark ise Vo2Max değerlerinden geçiyor, eğer değerleriniz yeterince iyiyse görece geç yaşta bile antremanla pelotona yetişme şansının olacağına inanıyorum.

Geri