Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
Greipel-Gaviria arasında eşine çok rastlanmamış bir omuzlaşma yaşandı, Greipel'in sıkıştırmasına rağmen Gaviria çok iyi geldi.

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
Scudo
lottolu gene tokatladı...sagan gene tozumu yutarlar sandı ama geçecen öyle işi,toplu sprint attıklarında sagan ın şansı azalır
André Greipel üzüldüm ya iyi gitti ama gençlere yenildi adam 35 yaşında

saçmalığın daniskası..gaviria ve greipel sıralama dışı bırakmışlar..illa sagana yeşil mayoyu verdirecekler,pazarlama böyle birşey
greipel ilk sagan ın arkasında pozisyon tuttu,gaviria geldi omzuyla yer açmaya çalıştı,ne var bunda tatlı tatlı yer tuttular...rezillik ya

Greipel ve Gaviria deklasifiye olmuşlar.

Ah ah ben nerelere gidem! Dostlar ben sinirimi nere atam, kime kızam ya...
Bisiklet sporu fısfısçılara saltanat kurarken erkek gibi yarışan, savaş alanında omuz vura vura ilerleyen bu Gaviria-Greipel gibi sporcuları deklasifiye ediyor.
Allahın belası rantçılar, rüşvetçiler önlerine iki İngilizin dosyasını gelince gözleri ışıldıyor. Sagancılar da ağzını açmasın, geçen sene Cav de beni düşürdüler diye kız gibi ağlayınca Sagan' ı diskalifiye ettiler koca Tour' dan. Peki beyler bu Cavendish niye hiçbir hatasından dolayı uyarı dahi almıyor?

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@hamlet2006
Bunları fazla kafa yormadan spontene yazdım ,klasik kadrosu hem güçlü hem kalabalık.
@QWEZXC

Klasikçiler zaten ne içindir?Klasik spesiyalistleri bahar sezonunda takımlarına liderlik edip katıldığı klasiği kazanmaya çalışırken üç büyük turda ise genel klasman liderine domestiklik yapar.Ne olmasını bekliyorduk ki zaten?Klasiklerde kendi adlarına turlarda domestik olarak çalışacak.Ve bunu tam verimle yapacak,bu bütün takımlarda böyledir:Alexandre Vinakurov sağlam bir klasikçiydi ama Contadorun süper domestikliğini de yapıyordu.Gilbert, klasiklerde tozu dumana katıyorken TDf'ye geldiğnde Cadel Evans 'a hizmet ediyordu.Herşeyi geçtim Leopard Trek'teyken koskoca Cancellara baharda klasikleri domine edip geldikten sonra Andy Schleck için uzun yol kaptanlığı,Orta dağlık etaplarda da dağ domestikliği yapıyordu.Yani şimdi siz bu klasikçiler tam verim veremedi mi diyorsunuz?Artı bu adamların liderleri de her zaman genel klasmanın olağan baş şüphelilerinden.Team Sky'dan farkı ne ?
Tamam biz de biliyoruz Team Sky hiçbir zaman klasik takımı olmadı ama klasiklerde iddiasız mı diyeceğiz bu kadar güçlü kadroya.Tour de France ' ı merkeze alıyorlar diye klasiklere güçsüz kadro mı götürüyorlar.Sadece beceremiyorlar, hayal kırıklığı yaratıyorlar.
Team Sky'ın bu seneki önemli kasiklerdeki kadroları;
Strade Bianche
Michal Kwiatkowski, Owain Doull, Leonardo Basso, Michal Golas, Gianni Moscon, Salvatore Puccio, Lukasz Wisniowski

Ronde Van Vlaanderen
Michal Kwiatkowski, Michal Golas, Christian Knees, Gianni Moscon, Luke Rowe, Ian Stannard, Dylan van Baarle

Paris Roubaix
Gianni Moscon, Ian Stannard, Geraint Thomas, Owain Doull, Christian Knees, Luke Rowe, Dylan van Baarle

Liege Baston Liege
Michal Kwiatkowski, Geraint Thomas, Sergio Henao, Lukasz Wisniowski, Tao Geoghegan Hart, Vasil Kiryienka, Wout Poels

Bu da Tour de France Kadrosu
Team Sky
1 Chris Froome
2 Egan Bernal
3 Jonathan Castroviejo
4 Michal Kwiatkowski
5 Gianni Moscon
6 Wout Poels
7 Luke Rowe
8 Geraint Thomas

Team Sky'ın klasiklerde kadrosunun çok güçlü ve varyasyonlu olduğunu görebiliriz.Eğer tek amaç Tour de France ise klasik kadrosu niye bu kadar güçlü.Madem hem klasiklerde hem de Tour da bu sporcular yarışınca performans kaybı oluyor.Niye klasik kadrosu ile Tour kadrosu farklı.Ki birebir aynı olsa da sıkıntı olamaz.Çünkü bütün takımlar klasik kadrosundan adanmları Tour a getiriyor.
Uzun sözün kısası Team Sky totalde bence başarısız.Klasiklerde berbat oldukları aşikar.Tüm kazandıkları turlar ise şaibeli.Vuelta zaten başlı başına facia.Colle delle Finestre'de bile kendi ağızları ile söylediler salbutamolm kullandıklarını.
Quick Step bence amaçları düşünüldüğünde en dominant ve en başarılı takım.Takımlarında Bob Jungels'i saymazsak genel klasmancıları bile yok.Tek gayeleri sprint etapları ve klasikler.Ve bunu tam anlamıyla başarabiliyorlar.
@QWEZXC

Hangi takımın Apple ,Samsung, Burger King, Bosch,Santender vb global ölçekte bir sponsoru var.Hemen hemen bütün
takımların sponsoru lokal düzeyde sponsorlar olduğu için beklentilerini karşıladıktan sonra çekiliyorlar.Bütün takımlar sponsor sıkıntısı çekiyor.En başarılı takım olmanın referansı uzun süreli sponsor mu?

@Watts Per Kilo #Froome
Ben de J.Degenkolb nasıl üçüncü oldu diyorum....:ssrtcbya:
demek o yüzdenmiş:eek: itiştikleri için herhalde:islik:

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
@hamlet2006 klasik kadrolarında yer alınca illa amaçları kazanmak mı oluyor ? form tutmak için olamaz mı.tdf de paris etabı var onu deneyimlemek istemiş olamazlar mı ? sizlerde diyorsunuz büyük turlarda hep yüksek form durumlarında olduklarını söylüyorsunuz.GVA gilbert gibi adamlar yüksek formunu klasiklere göre ayarlıyor,buraya ise son kalan enerjilerini harcıyor,bu adamlardan yüzde yüz verim aldıklarını söylemek mümkün mü? kiwi moscon thomas dağlarda deli gibi yük sırtlayan adamlar,yüzde yüz veriminide büyük turlarda alıyorlar açık ve net..adamların klasikler umrunda değil
ve evet quickstep amacına göre kadrosu var istediklerini elde ediyor mu evet ama bu sponsor sıkıntısı gerçeğini değiştirmez

@Berke Şahan olurmu canım sky > cavendish >sagan > gaviria denklem böyledir.kim büyükse o haklıdır..sagan iki etaptır dökülünce hemen gaviria diskalifiye edip yeşil mayoyu rock starımıza verelim riske girmesin dediler :)

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
@QWEZXC Çok güzel hesaplamışsın hocam. Denklem tam olarak böyle. İşlerine gelince Sagan' ı da kullanıyorlar demek. :bsmagryr:

@QWEZXC
Seneye TDF'de Roubaix etabı olmayacak.Ama Team Sky gene güçlü kadroyla klasiklere gidecek.
Madem umursamıyorlar Kwiatkowski neden Strade Bianche ve Milan Sanremo'yu geçen senelerde aldı.O senelerde de sonrasında Tour'a süper domestik olarak gitmedi mi?
@QWEZXC
Senin dediğin doğru olsaydı Kwiato hiçbir zaman klasik kazanmamış olmalıydı.
Bu seneki Roubaix etabı olmasaydı Moscon ve Van Barlee yerine iki tane rouleur gelecekti.Bu seneye özel diyebiliriz.Ki seneye de klasikler peşinde koştuktan sonra da gelebilirler çünkü iyi rouleurler.

Ayrıca aşağıda özel olarak belirttim.Astana,Leopard Trek,BMC hedefleri olmayan alelade takımlar mıydı da klasiklerde şhow yapan admları Toura Domestik olarak getirdi.Bunların aklı fikri Team Sky kadar yok mu?Ki bunlar hep hedeflerine hem genel klasmanda hem de klasiklerde ulaştılar.
@hamlet2006

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@QWEZXC
Fark ettiğiniz gibi 2016 yılında en yüksek bütçe Sky'a aitti. Diğer yıllarda farkın daha belirgin olduğunu söyleyebilirim. Bir takım 8 kişiden oluşmuyor biliyorsunuz. Sky'ın 30 sporcusu var. İşte yıllar içinde bu yüksek bütçeye oranla yüksek başarı grafiği gösteremedi. En azından UCI puanlaması böyle söylüyor. Nedeninden bahsetmiştim, tekrarına lüzüm görmüyorum.

@QWEZXC
Sadece Quick-Step değil, bisiklette takımlar sponsora bağımlı olduğu için çoğu takım yıllar içinde sponsor değiştirir. Zannediyormusunuzki Sky baki kalacak? O da bir gün US Postal gibi kaybolup gidecek. Quick-Step'le kapalı kapılar ardında şimdiden bir sürü talip görüşmesinin olduğunu söyleyebilirm. Bakalım şimdiki sponsorları vaz geçecek mi;)
@QWEZXC
Doping kullanımı ve karakter bozukluğu düşündürdü beni.
@QWEZXC
Unutmayınki Lance Armstrong da aklanmıştı. Lance Armstrong'un dopinkli olduğunu UCI, WADA, ya da başka bir kurum ortaya çıkarmadı. Onun sahtekarlığını ortaya çıkaranlar gerçek bisiklet izleyicileridir.

Bu arada arada bir dop yazıyorsunuz. Dop diye bir kelime yok. Açıkça dopink deyin şuna yahu:)

Kısa ve net yazıyorum .Team Sky'ın ana hedefinin Tour olması klasiklerde iddialı olmamalarını gerektirmez.
Team Sky ''iki bardak süt içmek için inek alacak ''kadar aptal bir takım değil.

@QWEZXC
Hem klasikçi hem iyi yokuş çıkan adam her zaman pahalıdır.Team Sky hesaptan kitaptan da anlamıyor o zaman.Niye daha ucuz fiyatlı çok iyi bir dağ domestiği almıyor.Bu bile Team Sky'ın klasiklerde birşeyler hedeflediğini gösterir.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dan Martin ve Jullian Alaphilippe'in de aralarında bulunduğu sporcuların zaman kaybetmesine neden olan kazanın onboard görüntüleri

Videonun ilk saniyelerinde bisikletinden uçan Tony Martin, omurgasındaki diskteki çatlak nedeniyle Tour'a veda etmek zorunda kaldı. Dan Martin'in çekilen röntgeni ise temiz çıktı.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Gaviria Greipel'e kafa attığı için:acpsnr:
Greipel'in de başka bir rakibine kafa attığı için diskalifiye edildiği ortaya çıktı.:acpsnr:

DiFcBagX4AIORCz.jpg

Buyrun buradan yakın.

@hamlet2006 Hocam ona kafa atmak dememek lazım; kendine güvenmeyen er meydanına çıkmasın. Ağlayacaklarsa oyunun ne anlamı var, siz söyleyin.

• İnanılmaz
Hay canına yandığımının T.D.F. si...
"Beşer şaşar, şaşmaz Beşir " hesabı gene ellerini ovuşturuyordur haşmetleri...
Yeşil mayoda Sagan rakipsiz kaldı....
Sarıyı öyle kolay olmayacak giymek.
Yarından sonra : Blood, Sweet and Tears şarkıları söylenecek...

@Berke Şahan
Sınır ne olacak?
Mark Renshaw mu?

Mark Renshaw' ın yaptığına bildiğimiz kafa atmak denir ancak onun dışında bisiklette mızıkçılığa yer yok.

• Beğen
@Berke Şahan
Yarış hakemleri net bir şekilde belirtmiş:Kafa atmaya kesinlikle tolerans yok.

Böyle kafa atma gibi şeyleri hiç bir zaman kabul etmedim. Spora özellikle de bisiklet sporuna hiç yakışmıyor. Kim olursa olsun, isterse adamım Cav olsun kabul etmiyorum.

@hamlet2006 Yarın Kuzeyin Cehennemi'ndeyiz üstat.:krsn: Neler söyleyeceksin

@MehmetAliB. Yarınki etabın iki boyutu olacak:Birincisi etap için bir savaş.Olağan şüpheliler Sagan ,Greg Van Avermaet, Niki Terpsta ,Yves Lampaert ve Jasper Stuyven.Bunlar da ikincil şüpheliler: Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, John Degenkolb
Soren Kragh Andersen, Arnaud Démare, Michael Valgren Andersen
İkinci boyutu ise genel klasmancılardan hangileri ne kadar süre kaybedecek.Ve bu genel klasmancıları korumaya çalışan klasik spesiyalistlerinin mücadelesi.Kim bunlar
Heinrich Haussler'in Nibali'yi
Sep vanmarcke'nin Rigoberto Uran'ı
Mathew Hayman'ın Adam Yates'i
İmanol Erviti'nin Movistar üçlüsünü,
Moscon ve Luke Rowe'ın Froome'u
Naesen ve Dilier'in Bardet'i pamuklara sarması bekleniyor.
bu liste uzatılabilir.
En merak edilen nokta ise 60 kg civarındaki tüy siklet genel klasmancıların paveler üzerinde nasıl mücadele edecekleri.Bilindiği üzere Paris Roubaix'nin anahtar noktası 75 kg lık ağırlık.
Bebek bakıcılarının takım liderini bırakıp etaba gitmesi mümkün olabilir mi?İsyan bayrağı kaldırmaya cesaret eden çıkar mı?
Bunu yapabilecek bir kişi tanıyorum.Greg van Avermaet! sarı mayosu için Richie Porte'u geride bırakabilir mi?
Peter Sagan'ın Rafal Majka'yı umursayacağını sanmıyorum bile.

Bu pave sektörler üzerinde Nibali ve Valverde çalışmışlardı.Geraint Thomas ve Jakob Fuglsang'ın da diğer genel klasmancılara göre paveler üzerinde çok daha iyi gidebildiklerini biliyoruz.

bettiniphoto_0214693_1_full_670.jpg

Froome'un paveler üzerinde kendisini hiç iyi hissetmediğini biliyoruz.

Bardet'in iki tane koruyucusu var:Oliver Neasen ve Silvan Dilier.Bunlardan birisi Romain Bardet'i korurken ikincisi etaba gidebilir?

Nibali her yola uyumlu bir adam onun performansını da göz ardı etmeyelim ya, Colbrelli illa bir yere kadar götürür onu bence :)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Kuzeyin Cehennemine hoşgeldiniz diyelim tekrar. Yarın tdf'nin 9. etabı var. Şimdiye kadar sprintten sıkılmış bünyelere ilaç gibi gelecek; eğimsiz dümdüz yollarıyla tam sprintlik ama sonu sonu toplu sprintle bitmeyecek bir etapla karşı karşıyayız. Nasıl yani? Bugüne kadar görmüş olduğunuz etapları unutun. Bildikleriniz yeniden sınanacak. Yarın savaş vakti.

Bilenler biliyor, bilmeynlere biraz açalım. Paris Roubaix yeryüzündeki en prestijli tek günlük bisiklet yarışı. İşte bu yüzden ve zorluğundan dolayı Klasiklerin kraliçesi diye adlandırılıyor. Yarış dümdüz tamamen tırmanışsız olmasına rağmen kaldırım taşlarının üstünden gittiği için zorlaşıyor. Aklınıza kilit taşı gibi düzgün kaldırımlar gelmesin. Kafa, kol, diz, bacak büyüklüğünde düzensiz iri taşlar bunlar. Bu taşlarla yolun bitişi nerede belli değil. Belirsizce birden bire kendini ormanın, tarlanın, şarampolün içinde bulabiliyorsun.

Zorluğu sadece zeminle ilgili değil Rubenin. Peleton kelimesini bilen herkes bisikletteki o koca grubun aslında rüzgardan birbiriyle yardımlaştığını bilir. Bisikletin takım sporu olduğunu bilen herkes de yarış kazanmanın aslında takım içi yardımlaşma eseri olduğunu. Rube'de bunları askıya alabilirsiniz. Rube saf güç yarışıdr. Takımdan çok bireyin saf gücü belirler sonucu. Düşenlerin, kaçanların, üçer beşer gidenlerle, tek başına gidenlerin biribirne karıştığı kaotik bir ortam sadece bacaktaki güç önemli olacak. ''Açı çekmek özgürlükse'' şiiri burada vücut bulmuş Rube kaldırımlarında acıyla özgürlük burada en çok çaba gösterene adanmıştır
2013_cyclistroubaix_0147.jpg

Paris Roubaix'i bu kadar anlattıktan sonra aslıl yarınki 9. etaba geçelim. Organizatörler yarışa heyecan getirmek için tek günlük efsanevi Paris Roube'yi Fransa Turu'nun içine kattılar. İyi ettiler.:krsn: İnternetten etap hakkında bilgi almaya çalıştım ama fazla bir şey bulamadım. Bildiklerimizden gidelim öyleyse. Yarınki etap Rube'nin tamamını içermeyen küçültülmüş bir versiyonu. Organizatörler haklı olarak asıl Pari Rubenin zorlu olacağına karar getirmiş olmalılar ki uzunluğu 100 km kısaltıp taş sektörlerin bir kısmını çıkartmışlar. Ünlü Carrefour de'labree sektörü yok mesela. Bitiş noktası Roubaix velodromu değil de ona yakın bir yerde şehir içinde bitecek mesela. Yarış 256 değil, 156 km sürecek ve 15 sektör var.

Favorilere gelelim. 30-35 milyon dolarlık Team Sky'da yarışı kazanabilecek 3 kişi var fakat isimlerini verme gereği bile duymuyorum. Çünkü kafalarını önlerine eğip Fısfısçıyı taşıyacaklarına eminim. 5-10 milyon dolarlık Quick Step'ten yarışı kazanabilecek yine 3 kişi var. Bu yiğitlerden biraz bahsedelim. Özellikle Niki Terpsta bu yarışta Quick Step'in A planıdır diye düşünüyorum. Daha önce kazanmıştı, nasıl kazanılacağını gayet iyi biliyor. Diğer yarışlara baktığımda diğer arkadaşlarının ona borcu var. Çok çalıştı çünkü. Philippe Gilbert, Yves Lampaert Quick Step'te gözüme çarpan diğer isimler.

Bu ismler dışındaki güçlü favorilere bakınca adamım Greg Van Avarmaet'i görüyorum. Sarı mayoyu kaç gündür bırakmadı, yarın da bırakmaz umarım. Bisikletin rockstarı, son Roubaix Fatihi Peter Sagan'ı görüyorum. Kazanmaya en yakın isim ama hep kaybeden Sep Vanmarcke'yi görüyorum. Arnaud Demare kazanma ihtimali olan sağlam bacak diyorum. John Degenkolb ve Jasper Stüyven'e belki diyorum. Boassan Hagen belki diyorum. Takımlar bazen bir adamını dinlendirip tek bir etap için saklar. Sürpriz bir isim olabilir mi? Neden olmasın.
TerpstraWin_hero.jpg
2014 fatihi Niki Terpstra

Her kim olursa olsun en çok çalışan, en çok hak eden, etaptaki en güçlü ismin kazanacağını biliyorum. Çünkü Roubaix demokratik bir yarış. Ödülünü en çok hak edene verecektir.

Geri