Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
Yarınki ''Ölüm Çemberi'' etabında aşağıda yıldız ile belirtmiş olduğum rüzgarlı vadi geçişi olmasaydı;''Analar ne Landis doğurmuş derdim'' ancak bu vadi geçişinde rüzgar olacağını düşünürsek Landisvari atak yapacak çılgın sporcu düz vadi geçişinde yıpranacaktır.Landis'i tek durduracak yer o vadi geçişi.Eğer Col D'Aspin yokuşu ile birlikte peletona yüksek kırbaç vuran bir takım görürseniz -Team Sky- ve bu takım diğer genel klasmancıların domestiklerini döküp, Bay Froome da ok işaretli yerde (Col du Tourmalet) atak yaparsa Giro d'Italia'daki Colle Delle Finestre etabı aklınıza gelsin.Ancak tek engel yıldızla gösterdiğim düz vadi geçişi.Yine de olursa :krktm::naslyany:
InkedTour-18-19_LI.jpg

Olması en muhtemel senaryoda ise iki durum var:Rafal Majka,Adam Yates,Mikel Nieve,Damiano Caruso,Bauke Mollema ,İon İzagirre gibi iyi tırmanışçılar atak yaparak etabı alacak.
İkinci senaryoda ise Romain Bardet ,etap almadan teslim olmayacak.Col D'Aubisque tırmanışı ile atak yapıp inişi birleştirerek etap kazanmaya gidecek.Yine birbirine yakın olan Roglic,Froome,Dumoulin ve Thomas ,zamana karşı öncesinde son sözlerini son yokuş kombinasyonunda söylemeye çalışacak ve birbirlerine atak yapacak.

Scudo
Yarın Fransa Turu'nun zorlu etaplarından birine sahne olacak. 200 kilometrelik içlerinde ikonik Tourmalet tırmanışının da olduğu zorlu dağlardan geçeceğiz. Çeşitli kategorilerde yokuşlara ek olarak iki adet HC kategori tırmanış var. Bunlardan herhangi birisi birincisi uzun menzilli, ikincisi nispeten kısa menzilli olmak üzere kaçışa neden olabilir. TDF'nin sonuna geldiğimiz için genel klasmancılar dışındaki tırmanışçılardan etap kazanmak için son şanslarını sergileyeceklerini söyleyebilirim ama peki genel klasmancılar etabı onlara bırakacaklar mı? Hiç sanmıyorum

Asıl çekişme genel klasmancılar içinde yaşanacak. Çünkü onlar için de kozlarını paylaşmak için son fırsat olacak. Bundan sonraki etap bireysel zamana karşı ve ne olacağı, kimin ne yapacağı neredeyse tamamen belli. Genel klasman savaşı garanti dedik ancak etap sonu inişle bittiği için kazanacak kişi ön görüsünde bulunmak zor. İniş dile kolay tam 20 km sürüyor.
stage-19-profile.jpg
Favoriler genel klasman sıralmasındaki ilk 10 kişi der başkasına şans vermeyeceklerini şimdiden belirtirim. Romain Bardet tırmanışta yapacağı gözükara atakla ve çok iyi inişçi olması nedeniyle birinci favori gösterilecek isimdi ancak ne durumda olduğu şu anda meçhul. Geçenki tırmanışta birden bire geride kalmaya başlamıştı. Kan testi yapılınca hipoglisemi görülmüş. Tırmanırken beslenmeyi az yapmış olmalı. O yüzden mecburen ataklara katılamamış. Favori isim maalesef yarının sürpriz ismi.
Olsun yine de:
PRESSESPORTS_2020029_tdf_017-1024x683.jpg
Nairo Quintana, Tom Dumulen atak yapması olası diğer ismler. Bir isim var ki yarın harekete geçmezse bence göbeğinden yarılıp çatlayacak: Mikel Landa. Lotto takımından iki silah Primoz Roglic ve Koşvayk yarının bir başka merak uyandıran adamları. Geraint Thomas yerinden memnun bir şekilde Sky treninde koltuğuna yaslanacak ve atak yapanlara göre şekil alacak. Peki ya Kriz Furuum?

Fısfısçının rahat olacağını hiç zannetmiyorum. Takım tarafından söylenen 'Team Sky'ın lideri Furuum'dur' sözleri çoktan unutuldu. Sarı mayo kayboldu. Karizma yerle bir. Egan Bernal bir ileri gidiyor bir geri kime domestiklik yapacağını şaşırmış durumda. Ama hiç belli olmaz Furuum bu, Giro'daki gibi yarışta sürünürken birdenbire sihirli dönüşünü yapar mı? göreceğiz
Yarın güzel etap olacak

........................................................
@hamlet2006 Üstadım boş ver o lakırdıyı. Senin varlığın yeter
0Oo benden önce davranmışsın:D:harika:
.......................................................
İniş tekniği dendi mi Spartaküs'ün şu eserini görmemek olmaz. Kendisi 'Race of Truth' gerçeğin yarışı dendi mi nasıl yapılması gerektiğini sanat yaparak gösteriverirdi. Yarıştığı dönemlerde sadece TT ortalması değil, en hızlı viraj dönüşü, en yüksek iniş hızı gibi rakamlara imza atardı. Uzatmadan esere geçelim.

Dosyalar

• geraint-thomas-008.jpg
    geraint-thomas-008.jpg
    81,7 KB · Okunma: 17
@MehmetAliB.
Godot'yu bekliyordum;Godot'yu Landis'e benzettim.Dayanamadım:D

Bu da Froomey'in bu seneki Giro'daki meşhur Colle Delle Finestre etabı.Yarınki etaba birebir olmasa da mantıken benziyor gibi

T19_Bardonecchia_ALT_jpg.jpg

gece fısfısı çeken froome . Kafası yeni geldi modunda. Bu müptezel utanmadan gider vueltayı da kazanır bu sene. Nasıl olsa ne denetleyen ne de ceza kesen var.
Evlat olsa sevilmez :komik:

froome.jpg

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@hamlet2006 Süper analiz.
Çok seviyorum, bisiklet tarihine (en azından yakın tarih) atıfta bulunan yorumları :)

Yalnız, bence şöyle olur, Froome Landis yapamaz. Neden? Şu anda Froome sarı mayoda değil Thomas sarı mayoda. Artık Thomas dometsik değil. Dolayısıyla, Froome, Landis yapmaya kalkar da, Thomas takip edemeyip, Dumolain takip ederse, SKY sarı mayoyu kaybeder. Hele bir de Froome da sonradan patlarsa, Roglic falan bile yetişebilir ki, ilk 2'yi birden kaybetme riskleri olur.
Bence Froome şu anda 3.'lüğü korumaya yönelik bir taktik yapacak, SKY'ın da emriyle. Ki mantıklısı bu. 1. ve 3. basamaklar gayet yeterli. Belki son yokuşta Froome Dumolain'e bir atak çeker ve 2.'liği almaya çalışır ama hepsi o.

@mithgor

Yorumunuzu makul buluyorum ama şöyle katılmıyorum. Froome atak yapacak kadar iyi ise arkasından gidecek olan Domoulen veya Roglic den daha iyi görünen bir Gerant Thomas var.

İlk senaryoyu deneyebilirler. Froome gider takip edil(e)mezse istediklerinin en iyisi olur. Olur da diğerleri takip eder ve Thomas da takip edebilirse kaybettikleri birşey olmaz.
Ha olur da diğerleri takip edip Gerant Thomas takip edemezse (ki şu durumda pek olası görünmüyor bence) işte o zaman kaybeden olurlar.

@mithgor
Kesinlikle çok mantıklı.Çünkü denklemde Geraint Thomas var.Eğer olmasaydı Col Du Tourmalet'de Froome bir atak düşünülebilirdi.Yine de denerse Geraint'e çok büyük ayıp eder.Ben de pek sanmıyorum atak yapacağını.Sadece Froome işin içinde olduğu için acaba diyorum.:okyrm:
Büyük ihtimal ilk dörtteki Thomas,Dumoulin,Roglic ve Froome muhafazakar bir strateji ile son yokuş ve inişte bir atak deneyecekler.Bu kesin bir senaryo.

Benim asıl beklediğim,Quintana,Landa,Bardet ve Kruijswijk gibi 5,6,7 ve 8. sıradaki sporcuların kaderlerine razı gelmeyip,yerlerini kaybetmek pahasına Col du Turmalet 'den uzun menzilli bir atak denemesi.Tarih 5.6.7. veya 8 .leri yazmayacak.Col Du Turmalet'e'den başarılabilecek atağa şarkılar şiirler yazılır.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bugün çok güzel etap, manzara vs izleriz ama nairo, landa, bardet gibileri için çok uygun bir etap değil. Tourmalet çok uygunken son yokuş d'aubisque görece yumuşak, arada nefes aldırıyor ve genelde %7 gibi bir eğim var. Doumolin, GT, fısfıs gibi adamlara daha çok uyuyor. Ancak tourmalet'de bardet, nairo, roglic vs gibi kalabalık bir ekip atak yaparsa belki bir ihtimal sonuna kadar farkı koruyabilirler.
Daha mantıklı bir ihtimal de son yokuşa kadar beraber gelip inişte birilerinin atak yapması. Ama kaç saniye çalınır şüpheli. Bu etapta ancak birileri patlarsa, düşerse vs sıralama değişir gibi geliyor.

Eğer kaçış grubuna Movistar; İmanol Erviti ve Bennati gibi rouleurleri sokarsa uzun menzilli kamikaze etap bekleyebiliriz.Bunları Col du Tourmalet inişinde vadi geçişindeki düzlük için kullanıyor olacaklardır.
Movistar 'da ve AG2R 'de domestik gücü olsaydı Col d'Aspin yokuşunda ve CoL D' Tourmalet'de diğer genel klasmancıların domestiklerini döker ,Tourmaletinin sonlarına doğru atağı denerlerdi.

• Beğen
Anglo sakson un olduğu yerde sürpriz vardır diye düşünüyorum. Her seferinde farklı bir yöntemleri var. Yine tahmin edilenin dışında bir şey yaparlar diye tahmin ediyorum.

@vetohan
Sagan diğer sprinterlara göre çok daha iyi tırmanan birisi, dün sprinte çıkmadı muhtemelen hem yeşil mayoyu garantilediği hemde bir önceki gün düşmesinden dolayı. Şayet düşmeden kaynaklı bizim bilmediğimiz bir sıkıntı yaşıyorsa zaman limiti dışında kalma ihtimali var , bir sorunu yoksa bitişe zamanında gelecektir diye düşünüyorum.

• Beğen
Landa çok güçlü bir havai fişek patlattı,çok iyi zaman çaldı.

Birisi rakip takıma jel mi verdi ? :D

@alpaslankoc

Landa Bardet grubu 3.30 fark yaratmıştı sarı mayoya, sonra pelotondan Robert Gesink tempo yaptı ve fark şu an 1.30 dakika. Anlayacağınız hepsi sırf podyum için uğraşıyor, ne bir dayanışma ne bir şey.

Dumoulin atak yapıyor üst üste güzel güzel.

@Tolga Çelebi 2 yariscisinin podyum ihtimali var. Normal abi herkesin kendi hesabi var. Bu da bazilarinin isine geliyor tabi.

Bu arada Froome'u doktuler sonunda. Froome icin tur bitti. Nairo zaten dustu ilk atakta. Roglic, Dumoulin ve Thomas bas basa kaldi.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Geri