Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
@alpaslankoc Fruumun üstündeki ceket takım formasını kapattığı için, yanında da hiç sporcuya benzemeyen iri kıyımın biri olduğu için sporcu değil normal vatandaş sanmış jandarma. Kenra çekmek istemiş. Video şurda
(link)
O Fısfısçının yanındaki iri kıyım kişi de şahsi koruması oluyor. Seyircilere yumruk atmak gibi pis bi huyu var ekselanslarının. Bi'de pek sevildiği söylenemz. O yüzden korumayla geziyor
'Dumulen dopinkli değilse Furuum da dopinkli değildir wuhuuuu' tezinize saygı duymakla beraber zerre kadar katılmıyorum hocam. Nedenini nasılını anlatmaya şu an hiç girişemyeceğim. Herkes yıllar içinde olanları gördü ve herkesin kendine göre bir fikri var.
....................................................................
@hamlet2006 Demare Greipel'e cevp vermiş.
Greipel-tweet-768x1326.png

Yarın tekrar sprint etabına geri dönüş yapılıyr. Genel klasmancılar için hareket olacağnı zannetmiyorum. Dümdüz yolda sadece iki adet 4. kategori tırmanış var. Etap sonu yine tamamen düzlük. Siprinterlerin çoğu elendiğinden kaçış kazanamazsa, ki bana göre kaçışa gitmez, favorilerin sayısı oldukça düşüyor
stage-18-profile.jpg
*** Sagan, Demare, Colbrelli, Kristoff, Boassan Hagen

Scudo
Sahsen o sekilde yaklasan izleyicilerin de oyle tepkileri hak ettigini dusunuyorum sayin @MehmetAliB. ;). Futbol maclarinda ya da tenis maclarinda nasil sahaya inip de sporcular sevilemiyorsa bunda da ayni sekilde olmasi gerektigini dusunuyorum.

Geraint Thomas da finish sonrası inişte bir seyircinin müdahalesi ile düşme tehlikesi atlatmış.
Di-SbV0XoAIDYCp.jpg

Puncheur ların veliahtı Julian Alaphilippe,Tour'un şeytanı Didi Senft'in tridentini almış:D
Di-e-DbW4AI-gGQ.jpg

@MehmetAliB. Etabın sonunda geçilen son yokuşta( Cote D'Anos) extra kaçış( yani kaçış içinden kaçış) veya bir klasikçi( Yves Lampaerts, Michael Valgren,Jasper Stuyven gibi) birileri atak deneyecektir.Stephan Küng gibi iyi rouleurleri de aklımızda tutabiliriz.

@hamlet2006 O0o kırmızı şeytan piyasaya çıkmış. Nerelerdeydi bu ya:)

@CmlCLK
Hak verirsinki bisiklet tribün sporu değil, seyirciyle sporcusu içice. Bisiklet tarihi boyunca böyleydi, bundan sonra da böyle gider. Bazen bariyerle sınır konmaya çalışılsa da bütün yolu bariyerle kapatmak imkansız çünkü. Hal böyle olunca seyircinin coşkusu, sevgisi, tezahüratı yarışın hemen dibinde gerçekleşiyor. İzlediğim bir çok yarışta sporcuların seyirci çokluğundan memnun kaldığını, hele hele dağ tırmanışı gibi sınırların kalktığı yerlerde tezahüratın hoşlarına gittiğini gördüm, yaptıkları açıklamalarda da duydum. Nadiren yapılan dengesiz hareketleri kabul etmediğimi söylememe gerek yok sanırım.

Bisikletin diğer sporlardan farklı bir yanı da izleyicisinin büyük çoğunluğunun bisiklet sporunu yapıyor olması. İç içelik burada da var. Belki futbol, tenis vb sporlarda da seyirci o sporu yapıyor diyebilirsin ama bisiklet seyircisi gibi gibi haftada 3-5 gün futbol oynayan futbol seyirci bulamazsın. İşte bu yüzden bisiklet sporcusu yarış içinde yaptığı hareketlere dikkat etmesi, en azından sağa sola yumruk atmaması gerekiyor.
Ekselanslardan başka bi vukuat örneği:

@MehmetAliB.
(link)

Beckett'in bisiklete ilgisi bilinir ama bu rivayet sosyal medya dedikodularini hatirlatiyor bana. sadece bi tezde idi galiba, karsilastigim tek ciddi eser Beckett'in Godot ismini o donem taninan bir bisikletci olan Godoeu'dan almis olabilecegini okudugum pdf eserdi.

@MehmetAliB. size de kesinlikle katiliyorum. Ama gs fb muhabbeti gibi olmaya basladi olay. Yoksa Tom dopingli degilse Chris de degildir tezim falan yok yani. Herkesin sevdigi sporcular var illa ama bu Froome muhabbeti baydi artik. Armstrong'un etkisi iste insanlar illa bi sey vardir diyor. Bi sey cikmayinca da bu sefer o kurumu da sucluyor isin icinde diye. Amacim kimseyi kizdirmak degil sadece ornek FB-sike dosyasi muhabbetinde de 200 milyon kurum FBnin sike yaptigini onayladi. Bu sefer de Fener taraftari kabul etmiyor. Bi seye takili kalacaksak sporun yeryuzunden silinmesi lazim. NBA'de Golden State Warriors'un her seyi legal. Zaten salary cap var. Kurallar cercevesinde nefis bi yapi kurmuslar ama herkes nefret ediyor. Birinin Lebron fani olmasi GSW'den nefret etmesine sebep olmamali. Anlatmak istedigim bu.

Onun disinda Froome'u severim bisiklet izlemeye sayesinde basladigimdandir belki ama gecilince de uzulmuyorum. En guclu isimlerin, takimlarin yenilebildigini gormek de ayri bir keyif.

Haklısınız sayın @MehmetAliB. Ama dediğim gibi mesafeyi korusalar da sporculara biraz daha saygılı davransalar daha iyi bence. Adamlar kaç km. indi-çıktı demeden pedal çeviriyor. Bir yarış içindeler ve onlar da insan sonuçta.

Cemal Ç.

200w_d.gif

Bizimki, jandarma yüzünden düşünce, saygılarını iletmiş

@MehmetAliB.

Greipel, Demare’dan ozur dilemis, twitter uzerinden. Greipel’in baktigi gps datalari yanlismis.

@vetohan Evet. Geraint Thomas'a da yarış sonrası elini uzatan seyirci düşürmek amaçlı değil dokunmak amaçlı yapmış. Sadece Tomas'a değil Kintana'ya falan da aynı şeyi yapmış. Geçenlerde Fısfısçıya yumruk attığı iddia edilen bir dede fotoğrafı geziyordu. Hiç alakası yokmuş. Jandarmayla yer konusunda tartıştığı ve itirazına devam ettiği için jandarma tarafından güvenlik amacıyla kelepçelenmiş.
İnternet sayesinde bilgi hızla dolaşıma giriyor artık ama neyin doğru neyin yanlış bilgi olduğu üzerine dikkat etmek lazım.

@MehmetAliB.

Mehmet Ali Bey, işte haber ve görüntüler. :)
(link)

upload_2018-7-26_16-16-47.png

Video da burada. Arkasından koşup sümsüğü sallıyor:
(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Alıntı yaptığım kelimelerinizde bence bir sıkıntı yok Mehmet Ali Bey, keşke fotoğrafı da alıntılasaydınız. Oturan dedeyi bilmiyorum, belki haberler karışmıştır.
Ama bir dede yumrukladı furumu, ben de ilgili haberi buldum sadece. Siz de kaynaklarınızı paylaşın, mişli zamanla konuşmaya gerek kalmasın.

Greipel'in özür dilediği, Thomas'a yapılan hareketin düşürmek maksatlı yapılmadığı, başkalarına da yapıldığının kaynağını isterseniz Eurosport sunucuları. Görüntüler varmış. Yarışı izlerken söylediler. İnternet üzerinde ses, üslup, mimik, vurgu şeylerin olmadığı yerde yanlış anlaşılma olabiliyor. Kendi adıma hata yaptıysam af edrsiniz. İyi seyirler

17. Etap grid start hakkında ne düşünüyorsunuz

@celilcetiner
Bu ilaç iyi piyasa yapmıştır artık, hisseler artmıştır. :D

@hamlet2006 Hocam takım aracıyla bisiklet değiştirirken farklı etaplara göre farklı bisiklet ve farklı donanımlar kullanmak mümkün mü? Donanım konusunda mesela yedek bisikletlerde ana bisiklet 11-25 ike yedeklerde yine 11-25 ruble kullanılmak zorunda mı? Dişli çok önemli çünkü. Bu arada iyi bir inişçi olabilmek için hangi fiziksel özellikleri karşılaşamamız gerekiyor? Detaylı bir analiz yaprsanız emin olun ben ve benim gibi birçok insanın yeni şeyler öğrenmesine katkıda bulunabilirsiniz. Çünkü inişçiler hakkında internette bilgi bulmak çok zor maalesef...

Tur bitiyor neredeyse, sadece 7 kişi Thomas kazanır demiş.

@KitapSever
Etabın düz geçiş etabı veya dağlık etap olmasına göre bisikletlerin özellikleri ve donanımları farklı farklı olacaktır.Mesela sprint olması beklenen düz bir etapta aero kadro,53-39 aynakol ve 11-25 ruble kullanılırken; orta dağlık etapta tırmanış kadrosu ile kombin 52-36/ 11-30 kullanılabilir.Genellikle shimano Dura ace kullanan takımlar Monte Zoncolan ve Angliru gibi canavar tırmanışların olduğu yerlerde 11-32 rubleden dolayı uzun bacak ultegra bile kullanılabiliyor.

Sorunu biraz değiştiriyorum.Bir bisikletçi aynı etap içinde takım aracından farklı özellik ve donanımda bisiklet alabilir mi?
Cevap evet.Bazen bunu yapan bisikletçiler olabiliyor.Alberto Contador etap içinde bisiklet değiştirmeyi çok yapardı.Mesala etap dümdüz başlamış ve etabın sonunda yokuş finişi var.Başta ayna kol ve rublesi düz etaba uygun aero kadro bisiklet ile başlar etabın sonundaki yokuşa gelindiğinde tırmanış kadrolu yokuş rubleli bisiklete geçerdi.
Aynı günde ve etapta bisiklet değiştirmenin en çok yapıldığı yarış Paris Roubaix'dir.İlk 100 kmsi asfaltta geçtiğinden bisikletçiler aero kadro ,25 mm lastikli dura ace li bisikletler ile etaba başlarken,pave sektörler geldiğinde 28-30 mm kalınlığındaki lastikli, clutch sistemli ultegralı , endurance kadro bisikletletlere geçerler.
Bir de zamana karşı etaplarında bisiklet değişimi olma ihtimali vardır.Eğer etap dümdüz değilse ve tırmanış da var ise; düzlüklerde zamana karşı bisikleti, yokuşlu sektörlerde ise normal bisiklete geçen yarışmacılar da olabiliyor.

@KitapSever
Bu sorunun birincil cevabı fiziksel özellikler değil.Eğer fiziksel özellikler birinci belirleyici olsaydı;tırmanışçı ,sprinter, puncheur, rouleur gibi fiziksel yapısı birbirinden çok farklı sporcular iyi inişçi olamazdı.
Sprinter: Peter Sagan
Tırmanışçı,Froome,Bardet,Nibali
Rouleur:Cancellara,
Baroudeur:Matej Mohoric
Puncheur:Alaphilippe,Valverde
Klasik Spesiyalisti:Greg Van Avermaet
Roglic,Dumoulin gibi
Tüm bu sporcuların fiziksel özellikleri farklı olduğu halde iyi inişçilerdir.
Ancak hepsinin ortak özelliği:Bike handling denilen bisiklet hakimiyetlerinin ve bisiklet kontrollerinin en üst düzeyde olması.Sadece ve sadece Primoz Roglic bisiklet üzerinde sakar olduğu için biraz farklıdır.Roglic:D Roglic sakarlığını kayakla atlamacı özellikleri ile kapatır.
9fb629fbdca58511d2f2530027e743fe.jpg

Bir de hemen hemen hepsinde çok büyük bir benzerlik daha var.Hepsinin bisiklet üzerindeki pozisyonları aerodinamik olarak çok iyidir.Bisiklet üzerinde o kadar iyi konumlanırlar ki hem aerodinamik pozisyon alarak minimum drag etkisine maruz kalırlar hem de bisiklet üzerindeki iyi pozisyon bisikletin daha dengeli ve mekanik olarak daha iyi yol tutmasına neden olur.
Sagan ve iniş pozisyonu
C_ZXeJNXoAIxoW3.jpg

Bir de bu sporculardan birçoğunda özellikle de iyi zamana karşıcıların(Cancellara ve Dumoulin'de bu özellik belirgindir) çok iyi fren kullanımı bulunuyor.Bu da inişçiler için aranan bir özellik
532699720.jpg

Bu sporcular aynı zamanda ''yarış çizgisi'' konusunda eğitimli ve becerikliler
İnişe özel olarak Mental olarak kendilerini geliştirmiş panachelı sporcular.Nibali gibi
f257a8ca6d9af26b9d6012b6249df627.jpg

@MehmetAliB. @Özcan. Froomey'e yuruk atan dede fotosunu Michael Rasmussen'in twitter sayfasından alıp paylaşmıştım.Hatta Rasmussen'i peletona yakın olduğun halde niye teyit etmeden paylaştın diye eleştirmişlerdi.Ben de paylaşmış bulundum.

Sonuçta gazeteci olmadığımız için ben sıkıntı olarak görmüyorum.

Geri