Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
@Soykan U.
Söz konusu olan ''bir insanın hastalığı'' değil. Yanlış anlamışsıznız. Burada hiç kimse astım hastaları hakkında olumsuz şey söylemiyor. Söz konusu olan Takımın hastalığı!. Team Sky marjinal kazanım ayağına performans artırımı için takımın yarısına yakınını astım hastası ilan ediyor. Bildiğinizi düşünüyorum; ayrıca Chris Froome namı diğer bay Fısfıs kendisine izin verilen ölçütün üstüne çıkmış, dopink addedilen oranda ilaç kullanmıştı.

Ayrıca Team Sky'ın tek sabıkası bu değil. Açıklamadığı çanta meselesi, dopink içeren gizemli kargo var. Her yarış öncesinde artan performans artırıcı kullanımı meselesi var. Şaibesi çok. Ayrıca bisiklet izleyicisinin farkına varacağı tuhaf hadiseler oldu zaman içersinde. Tüm bunları tek tek açıklayamayacağım, izliyorsanız biliyorsunzdur.

Antrenmanda form meselesinden dolayı TDF'de özellikle de bu hafta bay Fısfısın yorgun olması, performansının düşmesi gerekiyor. Daha bir ay önce Giro'da yarıştı çünkü. Ben şu ana kadar yorgunluk belirtisi göremedim. Bakalım siz görebilecek misiniz?

Scudo
@MehmetAliB.
Yorgunluk ? Froome ? Bence çok bekleriz bu gidişle Froome burdan sonra La Vueltayıda alabilecek gibi performans gösteriyor artık ne içirdilerse adama :mad::mad:

dünya yol bisikleti şampiyonu da olsa şaşırmam.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@BigpatronBelki adam değildir. Yani insan değil belki. Çok özel bir teknoloji belki de [emoji38].

Cemal Ç.

@MehmetAliB. Mehmet Bey izin verirseniz bi kaç şeyi açıklamak isterim. Profesyonel seviyede bisiklet sporu malesef astım için zemin hazırlayıcı(predispozan) bir faktör. Eğer o sporcular astım raporu varsa gerçekten astımdır, olmayan biri var gibi gösterilemez. Tabi sky bunu suistimal etmiyor mu, tabiki ediyor; o konuda ben de sizinle aynı fikirdeyim. Gri bölgeleri sonuna kadar zorluyorlar. Ama çizgiyi geçmiyorlar o yüzden ceza almadılar. Bir diğeri idrarda maddenin yüksek çıkması, maddenin sınırdan fazla kullanıldığı anlamına gelmiyor. Farmakokinetik ve farmakodinamikle ilgili bir konu detaya girmiyorum. Ayrıca fısfıs(inhalör) ile sınırın geçilmesi çok çok zor. Sky’ın şüpheli hareketleri var mı, var evet ama şüpheden sanık yararlanır; çok temel bir hukuk bilgisi. Ayrıca aklandılar da. Pro-peletonun rahatsız olması çok normal, profesyonel spora zarar veren bir takım. Ancak amatör bisiklete kazandırdıkları kat kat fazla. WT takımlarından hiç biri amatör bisiklete destek konusunda skyın yanına bile yaklaşamaz.

@Soykan U. Team Sky ve Froome suçsuzluklarını ispatlamadı.Sadece suçlayıcı mercinin yani Wada'nın suçu ispatlayamayacağını ispatladı.Wada da korkusundan adım dahi atamadı.Wada ekonomik olarak bile Team Sky dan korktu.

Farmokokinetik testler de bundan dolayı yapılamadı.

@Soykan U. Bir hukukçu olarak rahatça söylüyorum, sky'ın aklanması hiçbir bilimsel temele dayanmayan hiçbir hukuki zemini de olmayan bir yolla gerçekleştirildi.

Kısacası sky'ın mali olanakları o kadar geniş ki wada ve uci'ın bütçesi sky'a karşı hukukî bir savaş vermeye yetmeyecekti. Sky da froome'a ceza verirseniz sizi dava ederim ve tazminatı ödeyemeyceğiniz kadar yüksek olur dedi. Wada ve uci da vazgeçti.

Sizin de dediğiniz gibi sky fısfısın içindeki yağ yakıcı etkeb maddeyi astımlı sporcularına füzyon kan transferi ile veriyor ve normalde testlerde tespit edilemiyor. Çıkarsa da bu şekilde savaşıp kazanıyorlar.

Daha önce wiggins ve henao'da da olduğu gibi...

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@Ozan k. Bir hekim olarak gayet de bilimsel temele dayandırdıklarını söyleyebilirim :) öyle savunma sundular ki iddia makamı karşı argüman sunamadı ve dava sanırım usülden( siz benden bu konuda daha iyi bilirsiniz) düştü.

Kahve almaya çıkmıştım, Gilbert kopmuş gidiyor:ssrtcbya:Bitişe kadar yakalanmaz bu

Geçenki etap da GVA kopmuştu kaçış grubundan üç kişiyle. Sagan hemen kaçış grubunun önüne gelip tempo yaptı yakalattı GVA'yı çakal. Tabi biliyor böyle adamlar bir kere koptumu bitişi görene kadar durmaz. Alacağın olsun Sagan

@CmlCLK iyi güldüm

@hamlet2006 Hocam büyük turlarda neden afrikalı yarışçılar bulunmuyor? Genelde atletik vücuda sahip olan insanlar afrika kıtasından çıkıyor. Yetenekte varsa ben çok iyi yerlere gelebileceklerini düşünüyorum.

Of of of Gilbert çook kötü uçtu duvardan aşağı :(:(:(

• Üzgün
@Tolga Çelebi
Devam ediyor neyse ki

Omuzlarını büzerek oturuyordu. Umarım köprücükler sağlamdır :(

• Üzgün
@hamlet2006
Bir ipucu da ben vereyim. 21. yy da sadece bir kez bir siyahi uluslararası yüzme yarışlarında kürsü görebilmiştir. Ayrıca 100 metreyi 10 sn altında çok az beyaz koşabilmiştir.

@Soykan U. Genetik farklılıklar,fizyolojik faktörler önemli tabiki.

• Beğen
Geri