Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
@KitapSever
Ya evet, TDF tarihinde hiç oldu mu bilmiyorum, olduğunu da zannetmiyorum, ilk defa bir takım açılış seramonisinde protesto edildi yuhlandı ve hayatımda yine ilk defa gördüğüm bir şey, bir sporcu alkışlanarak değil; yuhlanarak etap kazandı.:eek::eek:
Üç büyük turu kazanmış biri göklere çıkarılacağı yerde böylesine nefret ediliyorsa kendisini şöyle bir hesaba çekmesi gerekiyor ama nerde o adam
X6XnjR.jpg

arada fısfısçıya laf söylüyoruz ama sevenleri, temiz olduğunu düşünenleri darılmasın, sonuçta sözümüz furuuma, sevenlerine değil

Scudo
@MehmetAliB.
@MehmetAliB.
Hocam para, siyasi güç kimdeyse ona herşeyde göz yumuluyor, bu bilinen bir gerçek. Artık herkes sıkıldı tiyatro izlemekten...

Merhaba arkadaşlar,
İzleyen var mı yarışı? İşler nasıl?

@hamlet2006

Astana lılar biraz geç mi açıldı ne? İki etaptır alıyorlar...
Tur gerçekten uzun ve bitinceye kadar çok şey oluyor...

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@mimiksiki Omar Fraile iyi bir baroudeur ;bir şeyler denemesi bekleniyordu zaten.Alplerdeki büyük hayal kırıklığından sonra genel klasman iddiasını kaybetmiş bütün takımların domestikleri şanslarını denemek için serbest kaldı.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zaman kalmadı zaman.
giphy.gif

Movistar 3 rouleur gönderiyor kaçışa.Ama atak deneyen genel kalasmancılar nerede.

Birçoğumuz sıkıldı.
giphy.gif

Bugün yine kaçışa gitti. Kaçışçılardan 13 dakika sonra peleton geldi. Dünkü hafif çalkantıyı saymazsak genel klasmanda hareketlilik yok. Movistar kaçtır kaçışa adam gönderiyor ama kullanmıyor, ne yapmak istediğini anlayan yok. İki haftanın sonuna geldiik. Yarın dinlenme günü. Ardından TDF'nin son haftasına girilecek. Genel klasman değişir mi, nihai sonuç nasıl olur, Team Sky'da lider kim, her şeyden önemlisi Zeki Müren'de bizi görecek mi?

Şu anki duruma bakacak olursak iddialı sıralmasında G. Thomas, Fısfıs, Dumulen, Rogliç, Bardet, Landa, Kroşvayk, Kintana var. Bunlardan zamana karşısı iyi olanlar ilk dört isim. Şu fotoğrafta 2017 dünya zamana karşı kürsüsü görülüyor.
Kramon_2017UCIWorldsRR_EliteMen_iTT_4161.jpg
Sıralma şöyleydi: 1- Dumulen 2- Roglic 3- Fısfıs. Şu anda bunların önünde Thomas var.

Antrenman bilimi der ki formunun zirvesini sonsuza dek sürdüremezsin. En iyi performansını göstermek istiyorsan yılın belirli dönemlerinde form zirvelemesi yapmalısın. İşte bu zirveleme yılın zadece belirli dönemlerinde yapılabildiği için, bu form aylarca sürmediği için Giro ve TDF'yi ikisini üst üste kazanmak zordur. Zordan daha da zordur denirdi. Bakıp göreceğiz, son haftada Fısfısın ve Dumulen'in performansı düşerse evet doğru diyeceğiz. Form denen şey hemen bir ayda yapılamazmış, yapılırsa da aylarca sürmezmiş. Yok performansları aynen devam ediyorsa demekki bilim yanılıyor...

Sevgili @hamlet2006 Son haftanın genel klasman sonucunu ben şimdiden görüyorum, görüyorum aslında ama ben de Godot gelir diye bekliyorum:DBüyük soru şu bence: Team Sky'da lider kim olacak?

Bence Froome,Giro'daki gibi yapacak..Basacak salbutamolu,kazanacak sarı mayoyu..Önümüzdeki etaplara dikkat edin..
Keşke Dumoulin kazansa..

Açık ara tüm peletonun en pisliği olan ve peleton tarafından hiç sevilmeyen Gianni Moscon,vukuatlarına devam ediyor.Bu sefer de bugünkü 15. etabın başında Fortuneo-Samsic'ten Elie Gesber'le girdiği tartışma ve attığı dirsek nedeniyle Tour de France 2018'den diskalifiye edildi.Team Sky bir domestiğinden olmuş oldu.
(link)

Giro dan aldığım tadı alamıyorum herkes birbirini kolluyor sanki ilk 10 da bulunanlar yerlerinden memnun gibi :( son hafta bari birşey olsada şu sıcak günlerde bisiklet binmeye bahanemiz olsa :srnsml:

@hamlet2006
Sanki temas etmemiş gibi duruyor. Hatta vurdu denilen diğer yarışçı sanki birşey olmamış gibi devam ediyor darbe alan azda olsa sendeleyip bisikletin yönü değişmez mi? Başka açılardan da izlemek lazım :)

@Bigpatron

Hocam teşebbüs etmiş olması yeterli bence. Orada bir bisikletcinin düşmesi bütün peloton için risk.
İllaki adama zarar vermesi gerekmez. Kaldı ki dirsek attığı adam geri çekiyor kendini.

@hamlet2006

Ne güzel ya bugün de Astana aldı etabı :)) mutlu oluyorum turkuaz turkuaz bunları görünce

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@mimiksiki
Geçen sene Nacer Bouhanni TdF'de Quick Steps yarışcısına vurmuştu ve sadece para cezası verildi.

Tekerlekli yalan kitabını yeni bitirdim. Dopingi en kusursuz kim yaparsa o birinci.

@Tuars07 Nibali,Porte ve Rigoberto Uran gibi olağan şüpheliler yarış dışı.Düşmeyen genel klasmancı kalmadı gibi.Bardet'nin Axel Domont,Vuilermoz,Gallopin gibi yokuş domestikleri abondone; Dumoulin süper domestiği Wilco'yu getiremedi bile.Bunun üstüne Team Sky takımca çok dominant.Böyle olunca da hiç kimse keyif alamıyor.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dağların kralı mayosunda Julian Alaphilippe'nin en önemli rakiplerinden Team Dimension Datalı Serge Pauwels, bileğindeki çatlak nedeniyle Tour de France 2018’den ayrıldı.
DivWBtmXkAAUVRC.jpg

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bildiğiniz gibi bugün 2.dinlenme günüydü.
giphy.gif

Biraz haber paylaşalım.
Tony Martin ve Marcel Kittel'in sezon sonunda Katusha'dan ayrılması bekleniyor.Tony Matin'i Quick Step ve Dimension Data2nın istediği söyleniyor.
images.jpg

Mikel Landa:''Team Sky'da Geraint ve Chris arasında şimdilik herşey sakin gözüküyor.Üçüncü hafta egolarını göstereceklerdir.''
Mikel Landa:''Movistar diğer takımlarla birlikte çalışarak Team Sky trenini raydan çıkarmak istiyor.''
gettyimages_1003099228_670.jpg

Team Dimension Data, 1 Ocak 2019'tan itibaren 3 yıllığına BMC bisikletlerini kullanacak.
2018-BMC-Racing-BMC-Teammachine-SLR01-Team-Bike-Richie-Porte-10.jpg

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Romain Bardet:''Evime döndüğümde ,1 yıl pişmanlık duymak istemiyorum.Büyük turlar 3.hafta kazanılırve herşey değişebilir,kesinlikle zarımı atacağım.''
996947068_670.jpg

@hamlet2006 Bardet in demeci güzel olmuş birilerinin Sky ı alaşağı etmesi lazım

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@hamlet2006
Fotoğrafını koyacak bula bula en küçük beden Richi Porte'un bisikletini mi buldun. Çocuk bisikleti gibi:booo:

Koy şöyle GVA'nın bisikleti. Gözümüz gönlümüz açılsın:islik::islik::cool:
Greg-Van-Avermaet-BMC-Team-Machine.jpg
......................................
Movistar'da lider kim olacak derken iş döndü Sky'a. Puan sıralamasında Geraint Thomas Furuumun önünde ve sırtında sarı mayoyla birinci sırada. İşler karıştı. Team Sky'da lider kim olacak?:D

@drsalihsert Keşke Alberto Contador olsaydı.Bunu Andy Schleck taraftarı olarak söylüyorum.En azından Contador birşeyler denemeden bırakmazdı.
Geçen Giro'nun ikinci dinlenme haftasında Simon Yates liderdi.Şimdi sıkıcı Skylılar lider.Belli mi olur onlar da patlar.

@MehmetAliB. Geraint ve Chris anlaşmışlar.
index.jpg

Pirene etapları için hava tahmini.Fırtına ihtimali varmış.İnişlere dikkat.Bradley Wiggins Giro'daki sendromuna tutulan Skylılar olabilir mi?
DizaHGzXsAQOf1f.jpg

Geri