Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
offf cok kotu dusmus yahu. Bu arada paylasiminiz icin tesekkurler , malum is yerinde olunca , sayenizde bilgimiz oldu.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
@hamlet2006

Acaba diyorum, patlayici gucleri mukemmel de uzun vadede dayanimlari kotu mu zencilerin diye dusunuyorum. Sonra maratonlar geliyor aklima ve susuyorum. Bu arada "zenci" dememin nedeni "zenci" sozunu "asagilayici, otekilestirici, yerici" bir soz olarak gormememdir. Sadece "belirleyici sifat" olarak gordugum icin.

• Beğen
@MehmetAliB.

Yates dusunce birincilige gecmedi mi o? Takip edemedim de son anda dustugunu gordum.

• Beğen
@CmlCLK İşte önce A. Yates atağı vardı, yokuş aşağı önden gidiyordu, fakat j. Alaphilippe daha iyi inişçi olduğu için farkı kapatmaya başladı, fark gittikçe düşüyordu, sonra Yates düştü, ayağa kalksa da Alaphilippe işi bitirdi, birinci oldu
1- Alaphlippe
2-İzagirre
3- Yates

@KitapSever
Koca Afrika kıtasında sadece Ruanda ve Güney Afrika'dan pro bisikletçiler çıkabiliyor.Sadece buralarda devlet ve bazı sosyal organizasyonların (Qhubeka gibi) desteği ile gelişmeye başlamış.
Bisiklet sporu profesyonel olarak Avrupa'da Fransa,İtalya,Belçika,Hollanda ve İspanya'da daha revaçta.Bu ülkelerdeki siyahların toplam nüfusa oransal olarak en fazla olduğu ülkeler Fransa ve Belçika.Bu ülkelerde yaşayan Afrikalı göçmenler; beyazlara oranla ekonomik olarak çok daha düşük seviyelerdeydi.Her zaman için Bisiklet;bir çift krampondan,bir çift koşucu ayakkabasından ve bir çift boks eldiveninden oldukça yüksek giriş maliyeti oluşturmuştur.Bisiklet siyahların gözünde orta sınıf beyazların sporu olarak görülmüş.Ayrıca çok önceleri bisiklet takımları ,biraz da ırkçı yaklaşımlarda bulunduklarından büyük siyahi bisikletçilerin yetişmemesine neden olmuş.Bu da genç nesilin örnek alabileceği siyahi rol modellerinin olmamasına ve sporun yaygınlaşamamasına neden olmuş.Ayrıca bisiklet sporu; fakir siyah aileler için futbol gibi daha kitlesel sporlara göre kolay yoldan kurtuluş olarak görülmemesi de siyahi gençler arasında popülerleşmesini engellemiştir.
Öğrenebildiğim kadarıyla siyahi bisikletçiler pist bisikletine daha fazla ilgi duyuyor.
Peletonda siyahların olmamasını,siyahilerin toplum içindeki durumlarına bağlayan bir sürü detaylı sosyo kültürel tespitler de var.Ancak biraz bilimsel makale tarzında ve biraz sıkıcı.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bugün Chris Froome da gözyaşartıcı gazdan etkilenmiş.
Di3reO1WsAAaaSm.jpg

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Philippe Gilbert'e kombotivite ödülü verildi.Çağın gladyatörü

Di4hUKoX4AE3ZW-.jpg

@hamlet2006
Hocam demek öyleymiş, uzun bir süre bir avrupa ülkesinde yaşadım. Yaşadığım bölgede afrikalı çok insan vardı ki afrika'lı az denmeyecek kadar arkadaşlarımda oldu. Şimdiye kadar daha bir tane 'ekipmanlı' olarak antrenmana çıkmış afrikalı görmedim galiba bugüne kadar. Mesela ilk günlerde dil kursuna giderdim ve birçok afrika'lı arkadaşım vardı ama sadece birisi bisiklet kullanıyordu oda sadece ulaşım için okula geliyordu. Dediğiniz gibi birçoğu futbola meraklıydı.

Tabi birçoğunun en büyük hayalide futbolcu olmaktı, bazı sporlar sadece bazı toplumlar için bence. Ne bileyim bazı fakir ülkelerden çok iyi futbolcular çıkıyor ama bazı zengin ülkeler o kadar altyapıyo rağmen iyi oyuncu çıkaramıyor.

Bisiklette sanırım afrikalılar için uygun değil. Belkide bisikletin çok disiplinli bir spor olduğu için başarılı olamıyorlardır. Tıpkı futboldada brezilyalı oyuncuların dünyanın en yetenekli oyuncuları olup disiplinsizlikten ötürü 4-5 sene bazen sadece 1 sene sonra gözden düştükleri gibi...

Günün adamları Quick-Step'ten P. Gilbert ve J. Alaphilippe. Birinin kaza yaparak yarım bıraktığı işi diğeri tamamladı.
20180724TDF1023.jpg
............................................................
Yarınki etap kaçmaz. Fransa Turunun en ilginç etabı var. Hepi topu 65 km sürecek ancak içerdiği irtifayla da bütün herkesi yoracak bir etap. İlk önce %7'lik 1. kategori tırmanış var. Ardından %8'lik tırmanış gelecek ve en sonda da %9'luk HC kategori tırmanışla yarış profili itibariyle gittikçe zorlaşacak. Zirveye yakın tırmanışçılar havai fişek patlaması yapar mı? Bence yapar. Start alışılmışın dışında Formula 1 startı şeklinde yapılacakmış. Hiç denk gelmedim, nasıl yapıldığını bilmiyorum ama yarış başlangıç saatini biliyorum: 16:00
stage-17-profile.jpg
Favoriler genel klasmandaki ilk 10 kişi oluyor:)
1- THOMAS Geraint
2- FROOME Christopher... 1:39
3- DUMOULIN Tom... 1:50
4- ROGLIC Primoz... 2:38
5- BARDET Romain... 3:21
6- LANDA Mikel... 3:42
7- KRUIJSWIJK Stevevan 3:57
8- QUINTANA Nairo... 4:23
9- FUGLSANG Jakob... 6:14
10- MARTIN Daniel... 6:54

@MehmetAliB.
Bu durumda kürsüde tırmanışçılar dışında kimsenin şansı olmuyor sanırım?

@MehmetAliB. Yarınki etabı 65 kmlik tırmanış zamana karşı olarak değerlendirmekte fayda var.Genel klasmanın ilk 20 sindeki sporcular grid usülüyle yarışa başlayacağından , genel klasmanda 3 sporcusu olan Movistar şanslı olabilir.Tom ve Roglic gibi temposu ile yokuş çıkmayı seven sporcular için başını öne eğip bam bam bam zamanı olabilir.

Etap baştan itibaren kopabilir.

@KitapSever
Evet. Tırmanışçılar dışındaki kimseler için zor falan demem. Direk imkansız derim

• Beğen
@hamlet2006

Beklenen böyle bir durumun olması sanırım. Start ile beraber patlayan fişekler...
Heyecanlı olacak kesin....

@MehmetAliB.
Peki sadece tırmanışçılar mı bu etabı koşacak hocam? Sonuçta genetik denen birşey var, farklı vücut tipleride genlerimizle doğuştan bize geliyor.

@KitapSever
Etabı bütün yarışçılar koşacakta, tırmanma özelliği iyi olmayan yarışçılar zaman sınırı içerisinde bitirebilir mi orası muamma.

Yarın yağmur yağma ihtimali var.Benim olası senaryom;Egan Bernal ve Wout Poels lordları için takım zamana karşı modunda çalıştıkları Sky treni görebiliriz.Lord Thomas son yokuşta Froomey'e teslim olabilir.

@KitapSever
Herkes koşacak. Elbette, her sporcunun bir sürüş karakteri var. Sprinterlik, zamana karşı vs. Yarın genetik bakımdan beyaz kas lifi diğerlerine göre fazla olan sporcular sıralmada gerilerde yer alacak mesela. Hatta bunlardan saf sprinter dediklerimiz bugüne kadar yarışı bırakmak zorunda kaldılar.
Sporcu sürüş karakterleri apayrı bir konu, hiç girmeyelim

@hamlet2006
Benim anlayamadığım diğer genel klasmancılar daha neyi bekliyor? Sanki şimdiden SKY'a karşı yenilgiyi kabullenmişler gibi hiç atak yapmıyorlar. Tom bile zamana karşıda kapatılamayacak kadar zaman farkı olduğunu söyledi dinlenme gününde verdiği repörtajda ama hiç bir hareketlilik göremedik bugün kendisinden. Kafamda bir plan var diyor ama fazla bir etapta kalmadı acaba bu planı nezaman uygulamaya çalışacak.

@Bigpatron Peletonda ilginç ama en rahat sporcu Tom Dumoulin.Tom Dumoulin kafasında büyük ihtimal rakip olarak Gerainti değil Froomey'i görüyor.Aralarında sadece 11 sn var.Yapması gereken tek şey;Froomey ile olan farkı sınırlandırmak,korumak ve zamana karşı etabında Froomey'i Bergen'deki gibi yenmek.

Geri