Scudo Sports

Tour De France 2013

@Derya Keçeci

Sizin tecrübenize söyleyecek sözüm olamaz zaten ama burada yaş ile alakalı bir durum yok ortada. Galeyana gelme mevzusunda ise Siz bana dön 40 sayfayı oku diyorsunuz halbuki ben buraya yazılan her mesajı bilhassa takip ediyorum ve mesajlarım da mevcut zaten konuda. Tarzımda bir problem yok. Sizinki nasıl bir görüşse, ben de kendi görüşümü belirtiyorum. Burada karşılıklı görüşümüzü sırf siz benden yaşça büyüksünüz diye dile getirmeyeceksek ne anlamı var bu forumun.

Scudo
@ahmetcan44

(link)

Yukaridaki Liberation gazetesinde son 20 km. de ortalama 378 Watt la ciktigini yaziyor. Ama bize lazim olan son 15
kilometresi! :)

(link)

Bisiklet konusunda ve performans konusunda usta olan Frederic Grappe, son 15 kilometrede 6 watt daha eklemek gerektigini ve bunun normal oldugunu söylüyor. Hatta bu performansin Ax-3. Domaines' dekinden daha kücük oldugunu ekliyor.

(link)

@Ahmet.KOÇ

Sevgili kardeşim,konuyu saptırma.Yazın yukarıda duruyor,benimki de.Ortada fol yok yumurta yok.Galeyana kim geldi? Neden "Böyle yorumlar yapmayın"diyorsun? Ben de soruyorum:Nasıl yorum yapacağımızı sizden mi ogrenecegiz?
Eleştiriyi"Galeyan"
Eleştiriye verilen yanıtı ise,şahsınıza yönelik bir alınganlıkla ele alıyorsunuz.Benim yazı ve yorumlarımı dilediğinizce eleştirin;okur,savunmamı yazarım.Ama lütfen akıl vermeyin.
Çünkü bu doping meselesiyle ilgili o kadar haklı çıktık ki,sayısı belli değil.Bu güne kadar büyük turlarda Lance Armstrong da dahil olmak üzere,ben böyle bir dominasyon görmedim.Ayrıca da,böyle düşünmemin utancını da üstleniyorum.
Kendi adıma,190 km lik bir etapta 18 km tırmanmış bir bisikletci olarak,o son üç dört km nin,insan bedenindeki etkilerini iyi bilirim.Bu durum "şüpheli" ler listesine girdi.Didik didik edilecek.Hem de yıllarca.

İşte bundan ötürü sevinmeyi erken buldum.Benim sayısal verileri beklememe gerek yok.Emin ki üretilen watt ya da tork sınırların üzerindedir.
Bu sınırlar sportif yöntemlerle mi,yoksa sentetik mi?
Bence sentetik.Sizce'yi de siz yazın,

@Derya Keçeci

Benim 19:37 de attığım mesajı okuyup da bu cevabı yazıyorsanız size söyleyecek başka sözüm yoktur. Siz tükürdüğünüzü yalamak istemiyorsunuz, ısrarla anlamamaya çalışıyorsunuz. Tabi ki de böyle yorum yapmayın diyeceğim çünkü siz bana "Geride bırakılmıs 40 sayfayı okumadan bu tip yorumlar yapmak daha kolay Ahmet bey." diyerek karşılık veriyorsunuz. Yaptığınız saygısızlıktır.

Bunun haricinde sizin doping var olduğunu düşünmeniz zerre umrumda değil. Evet, artık bütün sporculara ben de kuşkuyla bakıyorum, fakat harcanan belli bir emek var ortada sonuçta. Elimizde sağlam bir sonuç olmadan yapılan kati yorumları eleştiriyorum. Siz de beni eleştirebilirsiniz; ama olaya karşınızdakini tanıyıp etmeden "sen önce öğren gel" tavrıyla yaklaşırsanız bu ne sizin yaşınıza ne de tecrübenize yakışır bir davranış olur. Konunun kirlenmemesi adına bu mevzu ile alakalı daha mesaj yazmayacağım. Saygılar...

@Derya Keçeci

Bu konuya karismak istemiyorum. Fakat benim Frederic Grappe' dan alinti yaptigim degerlerin, 200 küsur kilometre sonra yapilan bir performans oldugunu göz ardi etmemenizi rica ederim. Christopher Froome' un bu performasina süpheyle bakmamak, biraz gözü kapalilik, biraz da fanatiklik olur.
Bu sene boyunca performansi zaten olagan degil. Hic birimiz müneccim degiliz ve hic bir konuda sahsi cikarimiz yok. Kendi egolarimizi tamin etmek icin yaris seyretme ihtiyacinda insanlar olmadigimizi da biliyorum. Froome temizdir veya degildirin kimseye faydasi yok, ama zarari olabilir.
BU konuyu fazla üstelemeye gerek yoktur diyorum. Sahsi hitaplarda biraz daha hassas kelimeler kullandigimiz taktirde, geriye kalan daha zorlu etaplarda, daha zevkli tartismalara sahit olabilecegiz.

her sene ve yarış sonrası ben kavga ederdim doping yapıyo yeah diyenlerle bu sefer başları başlamış bile... : ))

neyse ben derim ki team sky sağ gösterip sol gösterdi düzlüklerde yol sizin yokuşar bizim dedi ve yine adamlar showun dibine vurdular.. andyi bu halde görmek üzdü bi tek.. şu kolombiyalı çok erken atak yapmasaydı etabı onundu diyordum ama erken atak yapmanın sıkıntısını yaşadı.. froome koca bir alkış. sonunda ne kadar kötü oldugunu gördük ptesi güzel dinlenir ve umarım edy maxin 70lerd bıraktığı benekli ve sarı mayoyu aynı anda kazanır oda tarih yazar wiggo gibi..

forza doping : ))

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@ihtiyar

Abi konunun en güzel özeti bu cümle olsa gerek.Altına imzamı bende atmak istiyorum.

Tura geri dönersek de bence son bir kaç senenin en güzel turunu yaşıyoruz gerek süpriz etaplar gerek süpriz doğa olayları ve kazalar derken ben çok keyif alarak izliyorum.Froome bugün ride proğramında aynı zirveye ilk çıkışını yapmıştı(çekimleri sanırım Nisan yada mayısda olmuş proğramın) proğram sonu yapılan röportajda kendisi bile böyle bitirebileceğini tahmin edemiyordu gözü korkmuştu açıkçası ama yarış adrenalini ve bugünkü domestiklerinin yarı yolda bırakmaması onu bu başarıya götüren etkenlerden bir tanesi.

Daha önceki mesajlarda kısaca bahsettim ama kimse sky takımının 47 ortalama ile 220 km inişli çıkışlı bölümü nasıl geçtiğinden bahsetmiyor.Froome ne kadar bir iki gömlek üstün de olsa takımı olmadığı zaman dayanabileceği durumu geçen hafta bir iki etapda izledik.Hala herşey bitmiş değil bir lastik patlamasının 10 dakika geriye götürebildiğini de yaşadık .Yüksek oranda sonuç belli olsa da sırf diğer takımların neler yapabileceğini izlemek bile yetiyor.Beni bu sene hayal kırıklığına uğratan tek isim Condator oldu doping cezası bittiğindne beri kendisinden atak bekliyorum hala göremedim bırakın atağı o kendi sitili ile şöyle 10-20 dakika tırmanış izletse ona bile razıyım ama selenin üstüne yapışıp kalıyor.kendimi de kendi çapımda iyi bir rampacı olarak bilirim :) eğer ki o gün rampada seleden kalkamıyorsam bunun iki sebebi vardır ya bitmişimdir ya laylay lom cıkıyorumdur yani Condatorun lay lay lom yapma ihtimali olmadığına göre bu tura iyi hazırlanmadığı kesin.İspanya turuna katılacak mı bilmiyorum ama inşallah o turda kendisinden bir kaç resital izleriz Fransa turunda sadece adı geçti domestikleri bile daha çok iş yaptı bana göre.

@Serkan.ÇABAŞ
Euro sport saat 15 de canlı yayına başladı sanırsam.(yaklaşık 90 km vardı o zaman) o saatte direk açtım parça parça ne zaman baksam sky da en ön saftaydı senin söylediğin gibi moviestar da.Ayrıca bitti öldü denilen Porte nin rampanın ortasında nasıl tempo verip herkesi kopardığınıda gördük .Benim orada asıl anlatmak istediğim Froome ne kadar üstün olsada takım olmadan olmuyor ve bugün takım onun yanındaydı görevini tam yaptı.Kim ne derse desin ön hazırlık ve antreman proğramı ayrıca strateji olarak sky bir hamle üstün gözüküyor.Wiggins ile Froome u tekrar yan yana olarak bu turda düşünemiyorum :)

...der kaçarım.gaza geldim iftar sahur arası yol antremanı zamanı :) cevaplar sahurda artık :)

Buraya kadar ki genel durumda, Froome üzerine daha fazla yoruma gerek görmeden bakarsak ilk gözüme carpan bir kac seye deginmek istiyorum.
Tur öncesi favori sayilan Andy Schleck, neredeyse 20 dakika geride. Hemen aklima su geliyor, biraderi yakalandi, kendi kurtuldu, ama durum da bu.
Italya Turu' nda ortaligi kasip kavuran italyanlarin en iyisi Europcar' da yarisan Malacarne, 40. sirada, en baba italyan Cunego 50 lerde geziyor. Fransa turunda kanun disi islere yönelmenin cok cesaret isi oldugunun bir delili gibi görünüyor. Ispanyollar ve hollandalilar bayagi iyiler. Fransizlar da genel anlamda fena degiller. Pinot' nun performansini aylarca yukarida tutabilmesi dogal olarak beklenmeyen bir durum, yoksa daha da iyi görünebilirlerdi fransizlar.(Yine uzun süre cok yüksek düzeyde olanlara tas attim).
Almanlarin en iyi durumda olani Klöden, ama hem yaslandi, hem temiz binmek zorunda, hem de kaptan degil.

Netice itibariyle Fransiz devletinin ve federasyonun kati yaklasimin bisiklet sporu icin cok iyi olduguna güvenim sürekli olarak artiyor. Bütün federasyonlarin örnek almalari lazim. Bizimkilerinde tabii ki! :)

Bugün zamana sinirina takilan bir tek Hivert.

Yarin biz de dinlenelim!

Tartışma baya kızışmış :)

Ben maalesef Froome Contador'dan ayrılıp Quintana'yı takip etmeye başladığı yerden sonrasını izleyemedim ama bende kendi yorumumu yapayım.

Sky takımı öncelikle benim beklentimin aksine daha iyiydi ama süper çalıştılar diyebilecek kadar iyi görmedim. Sky'ın birazda iyi görünmesinin nedeni bugün diğer takımların çok kötü olmasıydı kanımca. Hee bu arada Porte'nin yaptığı tempoyu gene ayrı tutuyorum. Bir arkadaşımız yazmış adını şimdi hatırlayamadım ama düz rüzgarda yaptıkları tempo Saxo-Tinkoff'u ciddi anlamda yıpratmış bu görünüyor.
Valverde-Schleck-Evans zaten acaba dediğimiz isimlerdi genel olarak zaten Froome ve Contador arasında bir tur bekleniyordu ama bugün gördük ki aralarında baya bir level farkı var.

Geçen bir yorumumda Contodor ve takımı atak yapıp 1 dk fark kapadıklarında bu fark Sky-Saxo-Tinkoff farkıdır Froome-Contador farkı değildir yazmıştım. Bugünkü etapta birreysel performansta bunun kanıtı oldu. Yalnız o günkü tempo Saxo ve Contador'u öyle bir yıpratmış ki bugun resmen döküldüler. Sky da o günki kötü performanstan sonra bugün daha derli topluydular.

Gelelim forumda da çok tartışılmış doping mevzusuna. Kişisel olarak ben aksi ispatlanana kadar Froome'un temiz olduğunu düşüneceğim yalnız o kadar çok şey gördük ve yaşadık ki kesinlikle kocaman bir AMA aklımın kenarında olacak. Yalnız Sky takımı bisiklet camiasında mevcut durumu göz önüne aldığımızda oturup kimsenin bilmediği çözemediği bir doping sistemi geliştirelim diye çabaladıklarını düşünmek biraz bana acayip geliyor hee çok mu mantıksız kesinlikle değil. Çünkü neler gördük dilimiz çok yandı..

Her ne kadar Froome'un bu inanılmaz işini takdirle ve saygıyla karşılamakla birlikte (temiz olduğunu varsayarak!!! ) Quintana hariç diğer favorilerin çok kötü olmaları da bence önemli bir etken oldu.

Sonuç olarak güzel bir etap izledik.Geçen seneki Wiggo'dan sonra bu sene Froome iyi geldi en azından bana.. Ama eğer ki dopingli falan çıkarsa yazıklar olsun diyorum.

Herkese iyi geceler..

Ben henüz heybe olayıyla ilgili bir açıklama duymuş değilim. ihtiyar hocam, anlaşma gibi bir şey olabileceğinden bahsettiniz fakat bu nasıl bir anlaşma olabilir ki? Anlaşma derken, isim önemli değil. Herhangi bir şey olabilir bu. Fakat asıl olan, nasıl olur? Tecrübeli arkadaşlara sorayım; lastik patlaması çok geriye düşürebiliyor, gördük. Peki heybe desteği ne katar böyle bir etabın böyle kritik bir noktasında? Bir şeyler katacağı kesin tabi ama bilgisi olan varsa, birkaç cümleyle açıklamasını rica ediyorum.

Ula Froome söyle ne içiyosan biz de içek:)

@ONUR ÖZGÜR

Ben burada kullanilan " kötü" tabirine biraz takildim. Kötü dedigimizde, herhalde göreceli olarak Froome' u kriter aliyoruz. :) Yoksa, bu etapta sonuncu olanin performansini cikarabilecek bisikletli sayisi, bütün dünyada iki elin parmaklarini zor gecer.
Bir bisikletcinin bütün sene antrenman yapip ta tur kadrosuna alinmamasinin ne büyük bir darbe oldugunu anlayabilmek icin, bunu yasayanlarla konusmak gerekir, Christian Knees' in kendi agzindan duydum bunu. Buraya katilanlardan, dünyanin en zor ve en prestijli bisiklet yarisindan, hatta dünyanin en büyük showlarindan birisin parcasi olan insanlardan bahsediyoruz.

@ahmetcan44

Kural olarak etaplarin son 20 kilometresinde, yariscilara disaridan yiyecek icecek vermek yasaktir. Yani takim arabalari sadece teknik destekte bulunabilirler. Hava cok sicaksa, tur organizasyonu, kendi araclarindan- bunu görebileceginiz su dagitan motosikletli videolari vardir- su dagitabilir.
Eger bir takim yolun kenarinda bir yardimciyi heybe ile bekletip kendi takim elemanlarina tedarik sagliyorsa, ancak tur organizatörlerinin özel müsaadesi gerekir. Bahsettigimiz olay bu. Pek cok yerde- gazetelerde ve televizyonda- elestirildi.

@ihtiyar

Evet tabi ki İhtiyar Bey. Kötü derken onu kastetmemiştim. Performans olarak dün yeterli formda değillerdi demek istemiştim aslında..Düzeltme için teşekkürler. :)
Bu turda yarışmak bile her bisikletçi için büyük bir onurdur tahminimce ve dünyada ki kalburüstü adamlar bu seviyelere gelebilmektedir. Yanlış ifade ettiysem kusura bakmayın..

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Geri