Scudo Sports

Tour de france 2012

Scudo
Sagan ,Nibaliyi çeker biraz diye düşündüm ama Sagan birden durup ana gruba katıldı , Nibali tek kalınca yapacağı birşey kalmadı.

Genel Klasman

1. WIGGINS Bradley 101 SKY PROCYCLING 43h 59' 02''
2. EVANS Cadel 1 BMC RACING TEAM + 01' 53''
3. FROOME Christopher 105 SKY PROCYCLING + 02' 07''
4. NIBALI Vincenzo 51 LIQUIGAS-CANNONDALE + 02' 23''
5. MENCHOV Denis 131 KATUSHA TEAM + 03' 02''
6. ZUBELDIA Haimar 19 RADIOSHACK-NISSAN + 03' 19''
7. MONFORT Maxime 16 RADIOSHACK-NISSAN + 04' 23''
8. VAN DEN BROECK Jurgen 111 LOTTO-BELISOL TEAM + 04' 48''
9. ROCHE Nicolas 79 AG2R LA MONDIALE + 05' 29''
10.VAN GARDEREN Tejay 9 BMC RACING TEAM + 05' 31''

Günün en karlısı Van den Broeck oldu , Wiggins'e karşı 32 saniye kazandı . Nibali zorladı ama olmadı , ileriki etaplarda yine birşeyler deneyecektir . Van Garderen ileriki etaplarda zorlanacak gibi ...

@Cem Unden

1. WIGGINS Bradley 101 SKY PROCYCLING 43h 59' 02''
2. EVANS Cadel 1 BMC RACING TEAM + 01' 53''
3. FROOME Christopher 105 SKY PROCYCLING + 02' 07''
4. NIBALI Vincenzo 51 LIQUIGAS-CANNONDALE + 02' 23''
5. MENCHOV Denis 131 KATUSHA TEAM + 03' 02'';)
6. ZUBELDIA Haimar 19 RADIOSHACK-NISSAN + 03' 19''
7. MONFORT Maxime 16 RADIOSHACK-NISSAN + 04' 23''
8. VAN DEN BROECK Jurgen 111 LOTTO-BELISOL TEAM + 04' 48''
9. ROCHE Nicolas 79 AG2R LA MONDIALE + 05' 29''
10.VAN GARDEREN Tejay 9 BMC RACING TEAM + 05' 31''

Vockler,bahçesine dalabileceği bir ev bulamadığı için direk finish yaptı.Helal olsun,yakışır o çocuğa.Sagan inişte nereden çıktı da Nibaliyi yakalayıp geçti anlayamadım.Bu arada canlı yayında Nibali için aradıkları lakap"Doğan" olmalıydı zira doğanlar inişte 360 km hızlara çıkabilen tek kuş türü.Yani en hızlısı.Gerçi adı Türk dilinde saçmasapan bir otomobille müsemma hale gelmiş ancak "Goshawk,ya da Falcon da denilebilir Nibaliye.Öte yandan Nibaliyi inişlin en büyüğü ilan ettikleri anda Sagan'ın Nibaliye yetişmesi komik oldu.Bu çocuk ele avuca sığmıyor .

paylaşım için teşekkürler cadel evans'ın işi oldukça zor böylesi bir sky treni varken dağlık etaplarda tek başına kaçış yapması ve farkı kapatabilmesi pekde olağan görünmüyor kalan etaplarda domestiklerden yeterli desteği alamazsa wiggins filmi kopartır
bu arada MENCHOV hayranlığınız dikkat çekiyor :D

@ReşitÇağırgan

Sadece tura ve kendi seyir sürecime biraz heyecan katmak için;İtalyada da Basso yu tutmuştum.

@Derya Keçeci

Bende nedense son günlerde kendimi Nibali , Van Garderen ve Van den Broeck'in zaferlerinin hayallerine kaptırdım . Zaten Tejay Van Garderen , Türkiye Turunda 2 sene önce ikinci olduğundan beri bir sempatim var . Geleceğin şampiyonu ama o inişlerini düzeltmesi lazım . Bugün kafayı , gözü patlatacaktı az kalsın . Van den Broeck ise TT'lerini düzeltmiş . Nibali'ye Menchov'a göre daha çok şans tanıyorum . Pelotonda Wiggins gibi destek alan lider yok .

Alışkanlık olarak bu tür büyük turları isimler bazında değil performans bazında seyrettiğim için her isim bana zevk veriyor . Bu arada Rui Costa ve Zubeldia harika gidiyor . RadioShack genel klasmanda 5 adamıyla her an sürpriz atak kaldırıp ortalığı darmadağan edebilir . Belki Derya Abi'nin dediği meşhur Yavuzhan , RadioShack'ten çıkar .

Vinokourov'da genel klasmanda 37.sıraya geldi .

Bugün 41 yaşındaki Voigt bomba gibiydi . Yaptığı işten bu kadar zevk alan kaç insan vardır acaba ? Bir yanda Cancellara , eşim doğum yaparsa turu bırakırım diyor diğer yanda Voigt , 4 çocuğu evde bırakıp hala nasıl finiş yaparım peşinde

Ne diyeyim ? Aşk bu işte

Bence RSNT nin bu saatten sonra genel klasman şansı zor.Artık etap ve takım klasmanı için çalışırlar ki bugün de o yönde çalıştıklarını gördük.Cadel ve Nibali den yarın bir şey bekliyorum.Bu fark başka türlü kapanmaz.Atak atak atak:D zevkli tırmanış etapları bizi bekliyor.

Şimdi Nibali işi karışık zira Liquigas buraya Nibaliyi esas çocuk olarak getirdiyse de,Sagan büyük sükse yaptı.Takım dağınık.Bugün inişin sonuna doğru Sagan Nibaliyi yakaladı.Sonra ne oldu?Hiç.Nibaliyi en azından 3-5 km taşıyabildi mi? Hayır.Peki Basso?O eski filmlerin esas çocuğu,o da yardımcı olamadı.41 lik Voigt adeta ders verdi;helal olsun.
Radioshack ise BMC ye çalışmak şöyle dursun,yaralı parmağa işemez.BMC insiyatifi alıp pelatonu yönetecek,tempo yapacak güce sahip değil.Evans ı finish e taşıyacak adamlar 8-10 km kala kapsülden ayrılıyorlar;güçsüzler.Üstelik en zorlu etaplar daha gelmedi;ya zayıf'ı oynayarak,bugün başlayacak daha zorlu etaplarda "Pişti" yapmayı planlıyorlar,ya da benim İtalyada Basso dan beklediğim patlama gibi,hepsi tam bir balon.
Bir çift lafım da Gilbert'e:Oğlum Gilbert,sen böyle takımlarda domestik falan olamazsın,olmamalısın.Ciğercinin kedisi olup kapıda bekleyeceğine,sokak kedisi ol,kendin ol.

Ben İtalya sırasında,"SKY bir HTC değil" derken,şimdi acaba yanıldım mı? Sorusunu sormaya başladım.İnşallah altından başka işler çıkmaz.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
turun gidişatı wiggins'in yani team sky'ın oynayacağı role göre şekil alacak gibi duruyor cadel başkasının ne yaptığı ile ilgilenmekten çok her zaman olduğu gibi kendi işine bakacaktır gücü kuvveti yerinde olduğu zaman her an herşeyi yapabilecek bir yapıya sahiptir ancak takım domestikleri iyi durumda değiller kendisini dağlık etaplarda yukarıya taşıyacak bir isim henüz belli olmadığı için etapların son kilometlerinde hep yalnız çalışmak durumunda kalıyor bu da bir dezavantaj sağlıyor
nibali ve sagan bir olup iyi çalışırlar ise kalan etaplarda mutlaka en az bir zafer kazabilirler diye düşünüyorum ancak genel sıralama idddası kalmayan takımlarında artık son şansları olası etap galibiyetleri olduğundan zirvede mücadele gücü hayli yüksek sporcuların isimleri ön plana çıkacaktır diye düşünüyorum izleyip göreceğiz artık

@Derya Keçeci
Nibali'ye yetişen Sagan değil, tersine Sagan'a yetişen Nibali. Sagan önde kaçan 25 kişiden geriye kalanlardan.
Zaten bir lakabı var. Boğaz Köpekbalığı.(Messina Boğazı'na istinaden)(Türkçesini ben uydurdum)

Aynen dediginiz gibi Nibali kacan gruptaki Sagana yetisti hatta Sagan belkide Nibaliyi bekledi.Ancak bu detayi Eurosport yorumculari bile atladi

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
@Eren Tublek

yo atlamadılar.. hatta saganı olumsuz etkilemez umarım dediler bu ekstra güç nibaliyi çekmye çalıştığı için.

• Beğen
Yukarıda söylendiği gibi, yorumcular bir anlık hataya düştüler. Sagan' ı yetişti sandılar ve ne zaman yetişti diye sordular.:)Ancak Sagan kaçan gruptan düşmüş ama ana gruba yakalanmamıştı ve tırmanışıda ana grubun önünde geçti. Nibali inişte onu yakaladı. Sagan Nibali' yi değil. Nibali şu an turdaki tüm bisikletçiler arasında en teknik inişçi görünümünde. Eğer etap bitişleri zirve inişlerinin dibinde bitseydi yarışta favori falan kalmazdı. Bence bu tip yeteneklerinde ödüllendirilmesi ve en azından bir etabın çok sert bir iniş ile bitmesi gerekir.

• Beğen
Euosport yorumculari da ellerinde bilgi olmadigindan bir cok yorumu eksik yaptilar. Almanca yorumda, sürekli olarak bu 25 kisinin nerelerde olduklarini anlamaya calistirlar. Örnegin Jens Voigt birden bire son dört kisinin arkasindan ortaya cikti, ki o zaman kadar sadece kacan ön grup ve sari mayo arasinda zaman farkini gösterdiler. Diger bir nedeni de ön grupla sari mayonun oldugu grup arasinda, 3- 4 grup olmasi olabilir.

• Beğen
2 sene önce İtalya Turunda Nibali , Basso ve Scarponi'nin inişlerini hatırlıyorum da Nibali o kadar rahattı ki nerdeyse en sonunda kenara çekip Basso 'yu bekleyecekti . İnişte süper bir yetenek ....

• Beğen
Evet ben de 3-5 dakikalık kesintilerle netten takip ettiğim için eurosport yorumcularının yalancısıyım.Ekranda önce Nibali pikesini izledikten bir süre sonra, Sagan ile Nibaliyi peşpeşe gördük.Demek ki ,benim de tv yorumcuları gibi,Sagan'ın önde olduğundan haberim yokmuş;olur böyle.

Tur için bir adet vınn,bir de tvbu aldım;bu güne kadar kesinti yaşamadan 15 dakika bile izleyemedim.Vınn 5 dakikada bir,tvbu ise 15 dakikada bir kesiliyor.Yabancı kanallardan nette izleyenler daha kolay izliyorlar her halde.

@ihtiyar

Bence Köpekbalığı lakabı,bu çocuğa uygun değil;inişteki üstünlüğünü vurgulayacak daha çarpıcı bir isim olmalı.Yazdığım gibi,bu da inişin kralı "Doğan"gibi bir şey olmalı."Hawk"... "Falcon"...

Messina'yı bilmem ancak bu Sagan ileride tam bir "Shark" olacak,o kesin.Kısacası,kötü ısıracak.

Ben dünkü etapta Nibali nin iniş sırasındaki performansına istinaden bir video varmı,izlemek istiyordum..youtube ta arattım herhangi bis şey yüklenmemiş,bilenlere görenlere duyrulur o inişi kaçırmıştım :)

Geri