Scudo Sports

Tour De France 2010

Lance, Casar ile birlikte atakta.

Sanırım Lance hayatının en eğlenceli gününü yaşıyor.

Düzeltiyorum Lance tek başına kaçıyor.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
Tourmalet zirvesini her iki yüzünden de tırmanmıştı yarış öncesinde. İyi olduğunu söylüyordu.

Yürü baba :)

• Beğen
Contador veya başka biri niye Andy'i bekleyecek ki ;beklerken arkadan gelenlerde onu bekleyecek mi? Yarış bu,hayat bu

Mark Renshaw kafa atarken kimse sesini çıkarmadı . Şimdi herkes Contador'dan ahlak dersi veriyor. Contador'un yaptığı bir yanlış yok .Yarın da onun bisikleti kırılır, Andy'de onu beklemesin ,sorun yok . Lance'in düşmesiyle, Andy'nin zincirinin çıkması arasında ne fark var? O zaman her düşeni bekleyelim

• Beğen
Tepkiler: Özgür Yalçın
Stage 16: Bagneres-de-Luchon - Pau 199.5km
1 Pierrick Fedrigo (Fra) Bbox Bouygues Telecom 5:31:43
2 Sandy Casar (Fra) Française des Jeux
3 Ruben Plaza Molina (Spa) Caisse d'Epargne
4 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Farnese Vini
5 Christopher Horner (USA) Team Radioshack
6 Lance Armstrong (USA) Team Radioshack
7 Jurgen Van De Walle (Bel) Quick Step
8 Christophe Moreau (Fra) Caisse d'Epargne
9 Carlos Barredo Llamazales (Spa) Quick Step 0:00:28
10 Thor Hushovd (Nor) Cervelo Test Team 0:06:45

Genel Klasman
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 78:29:10
2 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank 0:00:08
3 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel - Euskadi 0:02:00
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0:02:13
5 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:03:39
6 Robert Gesink (Ned) Rabobank 0:05:01
7 Levi Leipheimer (USA) Team Radioshack 0:05:25
8 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha 0:05:45
9 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana 0:07:12
10 Ryder Hesjedal (Can) Garmin - Transitions 0:07:51

17.Etapta dananın kuyruğu %80 kopar artık
http://i30.tinypic.com/98d7vp.jpg

• Beğen
Tepkiler: ayla abdan
Yarışı izleyememiştim. Buradan okuduklarımla sanki grup yan yana tırmanırken Schleck'in mekanik arızası olmuş da basıp gitmişler sandım.

Arkadaşlar, Andy atağa kalkıyor. Bu da risk alıyor demek. Ne yapsın Contador yani? "Dur, yanında bekleyeyim de bir daha atak yap bana" mı desin?

Andy bayağı kızmış. Tourmalet'de neyi varsa koysun ortaya bakalım. Bence heyecandan başka bir şeyi yok.

Contador; El Pistolero, Silah, Kan, Boğa, Matador ya da her neyse; evet, şu anda yeryüzünde yarışan en büyük bisikletçiden bahsediyorsunuz.

• Beğen
arkadaşlar anlamadım şimdi bir kural mıdır ki beklemek?Adam(Contador) fırsat bulmus atağını yapar gider yarış sonuçta bu..Eger beklemesini gerektiren bir durum var da ben bilmiyorsam lütfen bilgilendirin.Teşekkürler

• Beğen
@Murathan Berber

yazılı bir kural yok ancak spor dallarında yazılı olmayan kurallar vardır..mesela futbolda rakip takım futbolcusu yerde sakat yatarken topu taca atmak gibi..

bisiklettede yazılı olmamasına rağmen şansızlık yaşayan sarı mayoya atak yapılmaz.

kazanılacaksa kendi gücünle kazanırsın..

@Goflet

yanlız taca kaleciyle karşı karşıya kaldığı an atmıyorlar,veya ileri safhada çok ciddi bir atak içindede taca atmaz kimse,asıl soru şu contador niye baştan atağa cevap vermedi,ikincisi ise çok contadoru tutmayan biri olarak ,onu,andy nin zinciri atmadan atağa kalkmıştı diye gördüm.şuda var contador andy den çok daha komplike ve cesur bir bisikletçi,onu geçeceğine inanıyordum.böyle olmalımıydı ,oldu yapıcak birşey yok ,parke taşlarda kaza olunca arkada kalanları andy beklemedi,aksine daha sert çevirmeye çalıştı.

• Beğen
@Goflet

Futbolda öyledir tabii ki çünkü rakip takımın oyuncusunu ya sen sakatlanmışsındır yada senin arkadaşın . Contador ne yapsın ,adamın zinciri attıysa ? dağdan aşağı uçsaydı onu da mı bekleyecekti (Pedro Horrillo ,Giro 2009'da 60metreden aşağı uçtu,kimse beklemedi.İlla centilmenlik yapılması için sarı mayoya mı aday olmak gerekli)?

Contador zaten kendi gücüyle zafere koşuyor veya TdF'yi kazanan diğerleri de zafere öyle koşuyor !

@Ali Gelir

contador, "nasıl olsa geçeceğim" diyerek iyi niyet gösterisi olarak "hey andy, vamos vamoooos !" deseydi...güzel olabilirdi...ama yani bu denli de kızılmaz ki contador'a. agresif tutumları da var sert mizacı da...reklamlarda gülmez ama akabinde özür diler. iyi niyet gösterileri olacaktır ileride diye düşünüyorum...

78 saat oldu koşuyorlar ve bir zincir çıkmasından dolayı karakter analizlerine, uluslararası politikalar yapmaya ne gerek vardı...zaman insana makul tavırları öğretecektir, dengeyi mütevaziliği, hakkına sahip çıkmayı.

bi de küstahlık ve kibir insanın varoluş tarihini kısaltır diye de düşüneyim.

mark renshaw'in yaptığı daha tuhaf idi bence.
sevgiler

• Beğen
@Teoremos

Benim anlamadığım Contador'un ahlak abidesi mi olması gerekiyor ? Efsane mi derseniz ;bence Contador şimdiden efsaneler arasına girmeyi hak etmiştir . TdF'yi kazansa da kaybetsede efsanedir zaten . Eddy Merckx'de efsane ama 3 kez dopingten yakalandı;bilginize.

Andy,atak kaldırıyor; Contador'da atağa karşılık veriyor .Olay bundan ibaret

Lance'e gelince ;bugün gerçekten onun kazanmasını istedim ; ilk defa bu kadar yakındı kazanmaya. Herşeyiyle takdire layik bir bisikletçidir ,Lance Armstrong .Gelecek yıllarda yeni yıldızlar çıkararak büyük faydaları olacaktır.

Contador'u da severim ,Lance'i de , Cadel'i de , Schleck'leri de. İlla birşey tutmam gerekiyorsa ,ben bisiklet sporunu tutuyorum

dostlar ;

yazılı kural yok diyorum,isteyen uygular istemeyen uygulamaz.

uygulayan puan kazanır,,uygulamayan kaybeder.

neticede contodor'un kendisi bile yanlış yaptığını itiraf etti.daha neyi savunuyosunuz onu anlamıyorum bende?

• Beğen
Tepkiler: SRT
Armstrong un etabı kaybetmesi gerçekten çok üzücü , güzel bir bitiriş olacaktı onun için , önde kaçan carlos u daha önce yakalayıp atak yapsaydı daha fazla şansı olurdu , sprint finişin yok ki senin ne diye bırakırsın bu işi sona , gerçekten çok üzüldüm.
çok fazla efor sarf etti turu bırakırsa şaşırmam :(
Contador u Andy den fizik güç olarak daha iyi durumda görüyorum , yada contador yorgunluğunu yüz ifadesine yansıtmıyor diyelim.
İlk 6 daki diğer yarışçılarıda unutmamak lazım , bu sene karıştı ortalık , güzel tur oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden ve SRT
Lance etabı kazansaydı iyi olurdu.Ancak O'nun kaçan grupta olması da çok keyifliydi...Etap'a ayrı bir güzellik kattı...

Geri