Scudo Sports

Tour De France 2010

Tabiki durup beklemeyecekti ama Andy problem yaşadığı an atağa kalkmasıda bence çirkin bir görüntüydü.Aynı tempoyla birsüre devam edip atağa kalksaydı belki bu kadar tepki çekmezdi.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
@Mustafa İçdağ

Mustafa abi tamam Andyi sevmiyorsun :D

İnişte ve sonrası düzlükte contador grupla inmenin avantajını kullandı, tamam Andy süper bir inişci değil ama bence yinede çok iyiydi.

Menchov ve Sanchezi umursamadıklarını dünkü etapda da gördük, Tourmaletde zaten bunlarla aralarındaki fark açılacak, dün nasıl ataklarına cevap vermedilerse Contador bugünde bekleyebilirdi. Şu anda üzerinde çok fazla gerginlik var, gerçekten kazanacağından emin değil. Dün sirkeleyemedi bugünde zaman farkını mekanik problem nedeniyle avantaja dönüştürdü. Bence şu anda kara kara düşünen Contador olabilir.

Beklemeliydi beklememeliydi konusu çok tartışılır, sonuçta yazılı bir kural yok. Ama Contadorun hep demeçlerinde bir eksiklik, saçmalık var. Vinoyu geçtiğinde telsizim çalışmadı dedi, buradada görmedim bilmiyorum dedi.

• Beğen
@Umut Yıldız
Üstüne üstüne 30 sn. sonra Andy' nin şansızlık yaşadığını öğrendiğini söyledi.Tamam arkadaşım,tek sen kaçmadın, bu bir profesyonel yarış, emek harcayarak geldin.Ama bari bunu deme...

aslında iki ucu ..ok değnek,bir tarafta prof yarışıyorsunuz,diğer tarafta farklı bir durum,denildiği gibi siz ne yapardınız bilmem.normalde yarıştasınız,her hatayı değerlendirebilirsiniz,kartepeye çıkmıyorsunuz,milyon dolarlar dönüyor,astana adama sormazmı sen ne yaptın diye?veya contadorun karakteridir bilemem,acaba andy beklermiydi,kim bilir,ben ayrı bir yere götüreceğim konuyu,dün -bugün eurosportta armstrongla ilgili tırmanışata geride kalıyor ve zorlanıyor gibi ifadeler kullnılıyor,heralde zorlandığına eminim,çok hoş durum değil ama denildiği anlamda zorlandığı için geride kalmadığını düşünüyorum,artık amacı yok,sadece belirtrilen zaman için yarışı tamamlamak için biniyor,sağa sola bakınıyor,aslınd psikolojik durumunun hiç iyi olamdığı görüşündeyim,hiç bir etaba saldırıp kendine güldürmez,anlamı yok,bilemiyorum aslında hiç sanmıyorum ama ya senyede devam edecek ,yada uzun bir süre veya tamamen bisikletten uzaklaşacak gibi geliyor.

• Beğen
peki yarın aynı şey contadorun başına gelirse ve andy onu beklerse ne olucak

bence genç yaşında efsane olucak turu kimin kazandığını kimse umursamıyacak

bence bu konunun sonu gelmez, önümüzde 2 önemli etap var izleyip görelim :)

Bu adamlar turu kazanmaya çalıişıyor mu? evet
En az 3, hatta 4 tane turu alma ihtimali olan adam var mı? evet

Şimdi contador beklese, diğer iki iddialı isim 3'er dakika taksa.
Ertesi etapta da Schleck yarış dışı kalsa, o zaman nolacak?
Contador orda bekleyip zaman kaybettiğiyle kalacak, belki turdan olacak.
Siz olsanız, bu kadar emek sarfettiğiniz, çalıştığınız birşeyde bu riski alır mısınız?
Her sporda olduğu gibi şans faktörü var, bunu kabullenmemiz lazım.
Zaten Schleck farkı kapatacak kadar iyiyse, turu kazanır problem kalmaz.
Kimbilir belki başka etapta da Contador'un başına bir iş gelir.

Önde Cancellara abin herkesi bekletince güzel oluyor, ama o da her zaman olmuyor.

• Beğen
Sanchez ile Menchov a cok yüklenilmiş gibime geldi.. Sanki Andy sorun yaşayınca sanchez ile menchov ataga kalkmış da Contador geride kalmamak için atağa geçmiş.
Ben tam tersini gördüm.

Ben bu contadoru sevmezdim ama iyi bisikletçi derdim takdir ederdim.ama bu itibariyle bu heriften nefret ediyorum...bir de adam çok iki yüzlü bir yalancı..en azından kardeşim ben yaptım oldu dersin yaaa...
geçen sene takım arkadaşı clodeni sırtından vurur,aaa pardon görmedin isteyerek yapmadım.bu sene yine takım arkadaşı vinoyu sabote eder bırakır yok ben aslında şöyle yaptımda bilerek olmadı...
Şimdide andy'e yaptığından sonra zinciri attğını telsizden öğrendim 30 saniye olmuştu bla bla bla..
Samimiyetsiz adam...bence bu günden sonra birçok bisikletseverin saygısını kaybetti bu fırsatçı arkadaş...
Bundan sonra kaybettiini görduğumde çok zevk alıcam bu adamın...

• Beğen
Tepkiler: SRT
Hem kel hem fodul dedikleri bu olsa gerek.
1- Geçen yıl, Klöden bana git dedi diye yalan attı.
2- Vinoyu bıraktı.
3- Daha önce Hastane de Armstrong un kitabını okudum bana ilham oldu dedi , sonra idolüm değil falan diye saçmaladı.
4- Son olarak da önündeki adamın zinciri attı görmedi. Görmedin peki neden çoştun o zaman .

Git engelliler klasmanında yarış bu kadar duymuyor ve görmüyorsan.

@mazhar

ya yarışın başında da sevgili inik oğlumuz andy, yere düşmüştü. sonra yerden kalktı ve abileri fabian ile frank da pelotonu yavaçlattı. bugün de andy'nin zinciri çıktı. bu sefer frank köprücük kemiğini kırmıştı fabian da acılar içinde yokuşu çıkıyordu. contador da bunu fırsat bildi demek artık rahatsız ediyor.
ASTANA takımında bi gariplik var vino'yu da o biçimsiz yüzünden ve hani doping yaptı diye sevmezler, contador'u da sempatik bulmazlar...
ne olacaktı peki? yağmur yağsa ve kayanlar düşse lastik patlasa arabalar geride olsa ne olacaktı? verdikleri torktan jant teli atsa fren papucu sürtse ne olacaktı?

2008'de sastre gıygıy memur gibi çevirdi gitti...garip sessiz bi şekilde 1. oldu. ruhsuz bi yıl idi. geçen sene gene lance vardı ve pedala basılıyordu da çocuklara gösterdi dağı düzü TT'yi.
bu sene artık, ne kadar reklamlarda yüzü gülmese de delikanlıyı oynasa da contador'da 170-190 nabız var. bence feed back yapıyoruz burada contador'a kızarak ve bu kızgınlığı geliştirerek...

cadel de agresif idi sakineşti.

ama yarın ve perşembe ak koyun kara koyun görünür.

ve nihayet bi pedala bastılar, tempo son 15km'de pik yaptı iyi de oldu. 30' gerideki contador, 8 saniye öne çıktı bi zincirin yaptığı işe bak :)
peh! hırs "hırt" bi hırs olmasın...ama nice adamlar 5'er 5'er kazandıysa artık bence bu adamlar başka bi boyuttalar...inat inanç ihtiras...

parasıymış, sponsoruymuş bence hikaye. mesele kendi ve takımının tarihini yazabiliyor olmaları. hayatınızda kaç kere tırmandınız ve bi de yarışta tırmandınız? daha dün ankara'da U23 180km'de bi çocuk foodzone'da önündeki adamın tekerine değip düştü ve peloton bastı gitti...kimse beklemiyor. TR millilerden bırakan bi arkadaş yüzü tuz içindeydi terden.
kimse beklemedi valla...arkadan bağıramadık bile bekleyin diye. gittiler. yarışıyorlardı...ama herkesin sağlığı yerindeydi.

çok güzel bi şey oldu sonra : çocuk yerden kalktı ve çadırına giderken herkes alkışladı. çocuk da utandı. gülümsedik...

daha yaşları genç öğreniyorlar. andy de büyüyecek daha...bisikletini sürecek. artık fabian ve frank de yanında olmadığı zamanlar var...

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
@mazhar

doğrusu ürkütücü bi zevk alma biçimi...

ya yarışın başında da sevgili minik andy, yere düşmüştü. sonra yerden kalktı ve abileri fabian ile frank da pelotonu yavaşlattı. bugün de andy'nin zinciri çıktı. bu sefer frank köprücük kemiğini kırmıştı fabian da acılar içinde dağı tırmanıyordu. contador da bunu fırsat bildi demek artık rahatsız ediyor.
ASTANA takımında bi gariplik var vino'yu da hani o biçimsiz yüzünden ve hani doping yaptı diye sevmezler, contador'u da sempatik bulmazlar...
ne olacaktı peki? yağmur yağsa ve kayanlar düşse, lastik patlasa arabalar geride olsa ne olacaktı? verdikleri torktan jant teli atsa fren papucu sürtse ne olacaktı?

2008'de sastre gıygıy memur gibi çevirdi gitti...bitirmek için bitirdi...garip sessiz bi şekilde 1. oldu. ruhsuz bi yıl idi. geçen sene gene lance vardı ve pedala basılıyordu da çocuklara gösterdi dağı düzü TT'yi.
bu sene artık, ne kadar reklamlarda yüzü gülmese de delikanlıyı oynasa da contador'da 170-190 nabız var. bence feed back yapıyoruz burada contador'a kızarak ve bu kızgınlığı geliştirerek...

eddy merckx demiş ki : ben yarışmak için değil, 1. olmak için katılıyorum. cannibal ! adını haketmiş 400 birincilik...! yoksa 525 miydi?
(link)

cadel de agresif idi sakinleşti.

ama yarın ve perşembe ak koyun kara koyun görünür.

ve nihayet bi pedala bastılar, tempo son 15km'de pik yaptı iyi de oldu. 30'' gerideki contador, 8 saniye öne çıktı bi zincirin yaptığı işe bak :)
peh! hırs "hırt" bi hırs olmasın...ama nice adamlar 5'er 5'er kazandıysa artık bence bu adamlar başka bi boyuttalar...inat inanç ihtiras...

parasıymış, sponsoruymuş bence hikaye. mesele kendi ve takımının tarihini yazabiliyor olmaları. hayatınızda kaç kere tırmandınız ve bi de yarışta tırmandınız? daha dün ankara'da U23, 180kmlik yarışta bi çocuk foodzone'da önündeki adamın tekerine değip düştü ve peloton bastı gitti...kimse beklemiyor. TR millilerden bırakan bi arkadaş yüzü tuz içindeydi terden.
kimse beklemedi valla...arkadan bağıramadık bile bekleyin diye. gittiler. yarışıyorlardı...ama herkesin sağlığı yerindeydi.

çok güzel bi şey oldu sonra : çocuk yerden kalktı ve çadırına giderken herkes alkışladı. çocuk da utandı. gülümsedik...

daha yaşları genç, öğreniyorlar. en dişlek de büyüyecek daha...bisikletini sürecek. ve artık fabian ile frank'in de yanında olmakdıkları zamanlar var olacak...

• Beğen
Tepkiler: gokhan erdogan
bu yarış o yarış...yoksa o yarış bu yarış mı?
atağı yapıyor ve zinciri atıyorsa, telaşla vitesi değiştirmesin.
kadansını biraz düşürüp vitesi değiştirmeli ! :)

zinciri, atmaz böylece ;)

Cantador ne de olsa ..ıçtım bugün biraz sıvayayım diye bence şunları söyleyebilir diye tahmin eidyorum;

"Vallahi vino ile aynı takımda olduğuzu unuttum." ( Kask beyne baskı yapıyor ,sıkıyor olabilir )

"Nee sarı mayo andy de miydi ? Ben cadel ağladığı için ona verdiler turun sonuna kadar sanmıştım ". ( sarı mayoyu sadece bir bez parçası sandığı için )

"Tam baktım birşeyler oluyor , anlamaya çalışırken telsizimden Eskimo dilinde sesler gelmeye başladı." ( ya tutarsa diye )

"Vallahi ben telsizden Kral Fm açmıştım takımla iletişim kuramadım." ( İstek parça istemiş İsmail YK dan )

"Andy ye yarıştan önce baklava ısmarladım keşke bir baklasını yanına alsaydı zinciri atınca takardı." ( cantador derse şaşırmam )

"Sarı mayoyu giyerken " oley" " oley" diye bağıranlara teşekkür ediyorum. "( kimse yuhh demedi canım, kötü niyetliler öyle duydu, sağır duymaz uydurur )

"Bundan sonra lakabımı " el fııısssterelo" olarak değiştireceğim." ( bay el pistereloya çok yakıştı. )

"Bundan sonra silah işareti değil , Mehmet ali Erbil in parmak hareketini yapacağım. " ( yakışır )

Gece tarifesi açmışım beklersem çok yazacaktı o yüzden beklemedim.

Ben karşının bisikletçisiyim bu yokuşları bilmiyorum.

İnerken freni sıktım sıktım yavaşlayamadım. ( gerçekten iyi sıkıyo bazen )

"Benim TT daha iyi andy orada geçilirse çok koyar ona diye burada geçeyim dedim."

"Ben bu scahlek lerin babasını da sevmezdim . "

Bilmememek, görmemek ve duymamak üzerine yaptığı kariyer daha iyi olduğu için sayın canta ya saygılarımla !

Andy-contador olayı değilki bu sadece grupta samuel-menchow da var bunlarda genel klasmanda söz sahibi , contador tabiki beklemeliydi ama ya o zaman diğer ikisi devam etseydi ne olacaktı ???
3-4 dakika farkı olan adamlar bunlar pireneler için bu süreler fark değil :rolleyes:
Ben contador u sevmesemde tepkisini diğer iki yarışçı açısından doğal buluyorum.:rolleyes:

adam ne diye beklesin arkadaş böle bir fırsatı bulmuş.
andy nin zinciri atdıysa mekanikerine kızsın contodora neden kızıyor.
andy bir kere beklendi zaten 2. si olmaz ilk seferde beklenmeseydi zaten şu an sarı mayoyu giyemezdi

adalet yerini buldu kimsenin hakkı kimsede kalmaz :)

Andy biraz daha ağlarsa belki teselli olsun diye verirler bir tur sarı mayoyu :)) Sen atağa kalk o arada da zincirini attırt.Diğerlerinin de paşa paşa gitmesini mi bekliyordu cidden.Tabi Cancellara abisi önde olsaydı belki farklı olurdu durum!Bu sefer affetmedi Cont.

Geri