Scudo Sports

Tour De France 2010

Arkadaşlar peletondan herhangi birinin düşmesini yada lastiğinin patlamasını bu olay ile karıştırmayın. Sarı mayo düşerse, teknik sorun yaşarsa beklenir. Aksi halde, kimse önceki etaplarda Lance düşünce beklemediler diye konuşmadı.

Lance açıklamasını yaptı zaten, "Benim için çok değişik bir tecrübe oluyor, sürekli yarışa konsantre olmadan manzarayı seyrederek insanlarla selamlaşarak çeviriyorum. Etap kazanmayı isterim ama bu o kadarda kolay değil" dedi. İddiası yoksa kendini hırpalamaması gayet normal. Ama düşmeseydi çok çok daha keyifli bir tur izleyeceğimizden eminim.

• Beğen
Tepkiler: SRT
Scudo
Eurosport'da Alman spikerin Andy inişe geçerken yorumu şuydu (muhtemelen agbey Sleck evede oturup kuçuk kardeşinin Devleştigini gururla seyredıyordur ,bu etabın sonunda belkı sarı mayoyu Contadora devredicek .Ama Dev oldumu ? Oldu... Yakıştı mı ? Hemde cok :).

burda yorum yapanlardan bir ricam var. en azından yarışı izleyip yorum yapın. hala zincir atmasının sebebini vites değiştirmeye bağlayanlar var...
contador - andy haklıdır o herkesin kendi fikridir ama lütfen yarış izlemeden yanlış yorum yapmayalım...

Benim anlamadığım hangi spor dalında yada hangi müsabaka'da rakip hata yaptığında yada geriye düştüğünde beklenir.Bu bir müsabaka ise eğer contador'un yaptığı yanlış değil yarış stratejisi olur.Futbol'da 1-0 yenen takım rakibin gol atmasını bekleyecek,basketbol'da önde olan takım rakibin beraberliği yakalamasını mı bekleyecek,otomobil sporlarında lastiği patlayan bir aracı diğer tüm arabalar sağa çekip o aracın lastiği takmasını mı bekleyecekler,......... daha çok örnek verebilirim Yada şöyle yapılsın artık BİSİKLET TOUR yarışları etabın son 3 km si koşulsun ona göre derecelendirme yapılsın Böylelikle Bisikletçi ,sprintçi kardeşlerimizde boşuna yorulmamış olurlar,150-200 km yaparak.
Ne shleck ciyim ne de contador cuyum Ama müsabaka seven yarış seven bir kişiyim bir yarışta zafere(finish)giden yolda,çirkeflik haricinde(kafa atmak gibi) her yol mübah tır diyorum.şahsi görüşümdür .Sürç-ü lisan ettim ise af ola.

Arkadaşlar, tamam Contadoru sevmiyorsunuz, ama objektif de olamıyorsunuz. Bakın size bir olay hatırlatayım;

5. SCHLECK Andy 11 TEAM SAXO BANK 4h 49' 38" + 00' 00"
10. VINOKOUROV Alexandre 9 ASTANA 4h 50' 31" + 00' 53"
13. CONTADOR Alberto 1 ASTANA 4h 50' 51" + 01' 13"
32. ARMSTRONG Lance 21 TEAM RADIOSHACK 4h 51' 46" + 02' 08"
95. CHAVANEL Sylvain 131 QUICK STEP 4h 53' 36" + 03' 58"

Bu sonuç bu seneki (2010) 3. etap.

Zaman farklarının sebepleri;

1. Frank düştü pelotonu ikiye böldü. Sarı mayo (Contador ve Lance) arkada takıldı. Kim bekledi? Aksine Cancellara tempoyu arttırıp Andy'ye "arkaya bakma olan oldu" dedi.
2. Lance lastik patlattı, kim bekledi?
3. Sarı mayo, Chavanel 2 kez lastik patlattı, kim bekledi?
4. Bazılarınız Contadora bir kaç etap önce Vino'ya atak yaptı diye kızıyor. Ama yukardaki sonuçlarda zaman farkı neden oluştu? Contador son kilometrede arka jantını kırdı. Vino neden beklemedi? Hem de takım liderini...

-------------------------------------------------------------------------------

Lance severler için bir olayı daha hatırlatalım. 2009 Fransa turunda 3. etabı hatırlayanlar bilir. Peloton ikiye bölünmüştü, Lance öndeki kısımda, rakipleri ise arkadaki kısımda kalmıştı. İki grup arasında 41 saniye fark oluşmuştu. İşte geçen senenin final sonuçları;

1. CONTADOR Alberto 21 ASTANA 85h 48' 35"
2. SCHLECK Andy 31 TEAM SAXO BANK 85h 52' 46" + 04' 11"
3. ARMSTRONG Lance 22 ASTANA 85h 53' 59" + 05' 24"
4. WIGGINS Bradley 58 GARMIN - SLIPSTREAM 85h 54' 36" + 06' 01"
5. SCHLECK Frank 36 TEAM SAXO BANK 85h 54' 39" + 06' 04"

Lance'e 41 saniye ekleyin bakalım kaçıncılığa düşüyor.

Beklenmez. Bu kadar basit. Bu bir yarış.

@Güney Tuncer

selamlar güney abi
pazar günü ben arkadaşıma yardım ettim. daha önce ufak bir kaza yaapmıştım geçenler bir şey var mı diye sordu. sonra da arkadaşımın vites problemi vardı baktık zincir kopmak üzere. yardım edip zinciri tamir ettim ve arkadaşı yolladım. bu tamamen bu spora bakış meselesi. o arkadaşım benden iyidi ve beni geçeceğini biliyordum yardım ettim.

bu kadar olaylı geçen bir tur içinde bence daha bir çok şey olabilir.

@THE ROCK
Her spor dalında bulunan yazılı olmayan fair play kuralları var isteyen uyar istemeyen uymaz.Futboldan örnek vermişsin.Dün Contadorun yaptıgı sahada sakatlanmış futbolcu varken ya topu taça atacaktı ya da karsı takım 10 kişi kaldı diyip durumdan istifade artı motivasyonla saldıracaktı.Contador ikinci şıkkı uyguladı.Bunun yaptırımı alacagı tepkilerdi o tepkileride aldı hatta bugün yol boyunca seyircilerden tepkiler alacağını tahmin ediyorum.

Adam ! beklemediği için değil

"sorun yaşadığını görmedim" diye yalan attığı için kızıyoruz.

Onda bekleyecek karakter zaten yok.
Ama bari göz göre göre yalan atma.
40 tane kamera çekiyor. yuhh.

Armstrong, Contador, Schleck kardeşler, Basso, Evans ve pelotonu oluşturan herkes farklı karakterlerde insanlar ve tıpkı giydikleri mayolar gibi rengarenkler. Bazı "renkler" bize ve onlara sevimsiz gelebilir. Önemli olan yarışma içerisindeki saygı unsurunu kaybetmemek, centilmen kalabilmektir.

Andy henüz çok genç. Beyaz mayoyu taşıdığını düşünürsek önümüzdeki yıllarda defalarca TdF şampiyonu olma potansiyelini taşıdığını düşünüyorum. Hatta eğer biri varsa 7 kereden fazla şampiyon olabilecek, bu isim bugün göründüğü kadarıyla Andy. Onun rengi bana Contador'dan daha "güzel" görünüyor. Andy'i daha çok seviyorum, ama Contador'a duyduğum saygı orada duruyor.

Aslında en başından beri kazanmak için yenilmesi gereken kişinin Contador olduğunu yakından takip edenler biliyordu. Bir sürpriz olur mu diye bekliyorduk belki de. Dünkü zincir olayı olmasa da, hatta 1 dakikalık farkla TT etabına girilse bile yine en büyük aday oydu. Zincir olayı bizlere yarışın temposunu, zorluğunu, ufak gibi görünen sorunların aslında ne kadar önemli olduğunu da göstermiş oldu.

Ve tabi Lance... Romantik tarafımla bir zafer bekliyordum. Zor olduğunu, fizyolojik olarak imkansızlığını bile bile... Geride kaldığı için üzüldüm tabi, tıpkı Indurain'in son senesinde geride kaldığını gördüğümde içimin burkulduğu gibi. Ama devam etmek, yenilmenin spor içinde olduğunu bilmek, her düşüşte tekrar ayağa kalkabilmek değil midir önemli olan?..

Contador yaptığı atak için schleck'ten özür diliyor..Yanlış yaptım diyor..Contadordan çok contadorcu olanlar iyi seyretsin..

(link)

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Gereksiz yere ağlayanları tatmin etsin diye bir video yapmıştır.Gene olsa gene geçer.Geçmesi de lazım..

CONTADOR un ne yapsın ki.. o bir boğanın gözler önünde acı çekerek, kanlar , içinde olmasından zevk alan, sevinç çığlıkları içinde isteri krizleri geçiren bir bir milletin evladı. ancak bu kadar olur.

http://www.letour.fr/PHOTOS/TDF/2010/1600/PROFIL.gif
Üstteki bugün.
Alttaki yarın.
http://www.letour.fr/PHOTOS/TDF/2010/1700/PROFIL.gif
Bugün sarımayocuların pek de atak yapabileceği etap değil. Sonunda çok fazla düzlük/iniş var. Ama olmaz olmaz demeleyim, olmaz olmaz!

Yarın Andy'nin beklenen atağı gelecektir, tabi Contador da gardını alacak.

Yine bugün beklenen benekli mayo düellosu gerçekleşebilir. Voeckler de potaya girdi.
1. CHARTEAU Anthony 153 BBOX BOUYGUES TELECOM 115 pts
2. PINEAU Jérôme 135 QUICK STEP 92 pts
3. VOECKLER Thomas 151 BBOX BOUYGUES TELECOM 82 pts

Bugün kaçanlar kazanır.

Müjde arkadaşlar, Lance kaçan grupta. Bakalım peloton izin verecek mi?

Ryder Hesjedal da kaçtı, büyük ihtimal peloton bırakmaz.

The group: Armstrong (RadioShack), Kreuziger, Szmyd (Liquigas), Roche (Ag2r-La Mondiale), Lloyd (Omega Pharma Lotto), Morabito (BMC), Barredo (Quick Step), Costa (Caisse d'Epargne), Martinez (Euskatel), Hesjedal (Garmin Transitions), Wiggins (Sky) and Capecchi (Fotoon Servetto).

Van Den Broeck de kaçtı öndekileri yakalamaya çalışıyor

Off of kaçış grubu çok güzel :) çok heyecanlı olacak gibi bugün :)

Contador ve Schleck ilk iki olsa ve 3.ye 20 dakika fark atmış olsa, beklemedi diye kızabilirsiniz ama hala iddialı isim sayısı 3'ten fazlayken tek başına Contador'a ya da diğer iddialılara kusur bulmak mantıklı değil bence. İki bisikletçi arasında toplam 20 küsür turluk yarışta bu kadar bir fark birinciyi belirleyecekse, şanssızlığa uğrayan bu farkı kapatamayacaksa, o zaman turu kazananı şansın tayin etmesi çok da sıkıntı olmamalı. Yaklaşık 100 saatlik yarışta 30 saniye ile birinci belirleniyorsa, adam da risk alıp rakibini beklemez. Rakibi şanssızlık yaşadı diye, kendi galibiyetini niye tehlikeye atsın. Zaten yeterince iyiyse rakibi, o farkı kapatır, turu da alır. Contador bu turu alırsa, bu olay onun galibiyetini gölgelememeli bence.

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
Geri