Scudo Sports

termal içlik tavsiye

bisikletin kiyafetinin altina yun giymeyin asiri terletir sonra da kasindirir ve teride disari atmaz sonra durdugunuz vakit sogukta ruzgari yer durduk yere hasta bile olabilirsiniz usumeyecegim diye yun giyerken.

Scudo
arkadaslar ben thermeform kullanıyorum.sürüş esnasında terliyorum vede teri dışarı atması gerekirken içerde tutuyor.yani iç kısım ıslakken dış kısım kuru kalıyor.çok olmasada bazan üşüme oluyor.içliğin altında başka bişey giymiyorum.yoksa ben mi yanlış kullanıyorum.

@MeTaLioNs Aynı ürün olmayabilirler, woolpro içlikler özellikle spora yönelik yapılmış ürünler. Bende aşağıdaki ürün ve aynısının kısa kollusu var:
(link)

@Murat.Bagci yünün aşırı terleteceği, teri atmayacağı ve kaşındıracağı önyargı mı yoksa tecrübe mi? Lütfe aşağıdaki linklere bir bakın:
(link)
(link)
(link)

Sizin bildiğinizi(!) Team Sky'ın giyim sponsoru olan Rapha bilmiyor olabilir mi?

Çok soğuk havalarda termal içliğin üzerine yine ince bir polar giymek daha iyi sonuç verir. Sıcak tutar,hızlı kurur, yün içlik gibi nemli kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
@Murat B. has yun kullanip tecrube ile sabitttir. hic bir sekilde teri disari atmiyor. asiri soguk havalarda gundelik kullanimda iyi olabilir ama spor icin degil

@Murat B. verdiğiniz linkteki ürün malesef tükenmiş,şu noktada alt ve üst olarak bir tavsiyede bulunabilecek durumu toparlayabilecek biri var mıdır?Terleme ile de ilgili durum bence de yanlış sayıda ya da nitelikte örten katman kullanılmasından kaynaklanıyor olsa gerek:islik:

Ben decathlondan wedze nin kayak icliklerinden almistim onlari kullaniyorum cok da memnunum.sicak tutuyor ve cabuk kuruyor.

Selamlar
Blackspade alt ve üst içliğini kullanıyorum. Ancak sadece sıfırın altında ve rüzgarlı havalarda kullanıyorum.
Tavsiye ederim.

@Murat B. "2-3 derece havada iki katman çıkıyorum" demiştin. Bu katmanlar neler? İçlik+forma mı yoksa Forma + mont mu ?

@Sedat Arda

Alt içlik tavsiye etmem; bisiklet sürerken bacaklar sürekli hareket ettikleri için yeterince ısınıyorlar, iyi bir tayt yeterli oluyor. Yetmezse üzerine eşofman veya kapri tarzı birşey veya ikinci bir tayt giyilebilir.

@MeTaLioNs

Yün içlik + şunun gibi bir ceket:
(link)

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
Bu sabah 7 derecelik sıcaklıkta şu mont (link) ve şu forma (link) ile sürüş yaptım. Forma terden sırılsıklam oldu ve yine üşümeye başladım. Yanlış ürünler mi kullanıyorum yoksa yanlış mı giyindim yine ?

@MeTaLioNs, iki ürün de aynı amaç için, her ikisini aynı anda giymeniz hata olmuş. her iki ürünü de altta termal içlik giyerek kullanmanız gerekiyor.

• Beğen
@MuratHan Termal içlik ile sadece birini mi giymeliyim? Sıfırın altındaki havalarda 3 kat giyinmeye müsait değiller mi ?

@MeTaLioNs, Evet, iki üründe orta katman giysisi. Hafif serin havalarda içlikle beraber son katman olarak kullanabilirsiniz. Çok soğuk havalarda içlerine içlik, üstten ise rüzgar geçirmeyen bir ceket giyerek kullanmak gerekiyor.

• Beğen
serin/soğuk havalarda 1 adet içlik + uzun kollu bir forma + iyi bir rüzgarlık üçlemesiyle kısa bir deneme turuna çıkın

ilk başta üşüyeceğinizi düşünüyorsunuz ancak hiç öyle olmuyor. hareket ettikçe vücut ısınmaya başlıyor,
kat kat giyindiğimizde kıyafetler bu sıcaklığı dışarı atamıyor, yaşanan terleme sonradan ıslaklık olarak bize geri dönüyor!!!

ama yukarıdaki üçlemeyi giydiğimizde ter ve sıcak hava tutunamadan uçup gidiyor, en ufak bir ıslaklık yaşamıyorsunuz..
karşıdan gelen rüzgarı da hissetmeyecek şekilde ufak önlemler alırsanız, mesela termal balaklava ile kafayı koruyup kışlık eldiven giyerseniz pırıl pırıl turlar sizi bekler

not: sıfırın altında havaları bilemem, izmirde yaşıyorum :D

@MuratHan Ben Decathlon'dan bu ceketi üst katman niyetine almıştım halbuki :( Aslında uzun kollu forma ile kumaşları çok farklı. Ceket çok daha kalın. Üst katman için önerin var mı ?

@MeTaLioNs, serin havalar da bu ürünleri içeriden bir içlik giyerek üst katman giysisi olarak kullanabilirsiniz, yalnız soğuk havalarda üste mutlaka rüzgar geçirmeyen bir ceket giymek gerekiyor. Bu ceketlerin kalın olmasına gerek yok, rüzgarı geçirmeyen teri de dışarı atabilecek özellikte olmaları yeterli. İşin aslı kendim de böyle bir ceketi araştırıyorum, yalnız beden olarak bulmak zor oluyor. Sizin beden S,M,L aralığında ise gördüklerimi buradan paylaşabilirim.

@MuratHan Evet L beden giyiyorum. Gördüklerinizi yazarsanız sevinirim.

bir zamanlar patagonia diye bir ürünü kullanmıştım fakat modelini hatırlamıyorum. Sıcak tutması konusunda çok iyi olmasada daha önemli olan sürekli vücudu kuru tutma konusunda çok başarılıydı. Bahriyeliden almıştım. (link) benimki siyah renkti.

@MeTaLioNs, yurt içi uygun fiyatlı sadece erdoğanlar bisiklette var gibi görünüyor. Şu an indirimde. XL bedeni olsa kendime de düşünüyordum.

Geri