@Deniz Yavuz
Teşekkürler Deniz.
1 - Güzergah.?? Böyle bir tur'a çıkacak olsan en çok nereyi görmek isterdin. Mesela Karadenizde Uzun gölü mü, veya Sümela Manastırınımı.? Veya Burdur Salda Gölü olsun. İstanbul çıkış noktan olacaksa gideceğin yere kadar değişik ve zevkine göre güzellikler olacaktır, Diğer illerde. Duble yollara ,otobanlara saplanıp kalma bence. Tarihten hoşlanıyorsan sayısız müze ve tarihi yerleri görebilirsin.
2 - Tur'a gezip görme amaçlı çıktıysan ne kadar sürüp, ne kadar mola vereceğine takılma. Tur'a zevk için çıktığını unutma. Bir günde şu kadar Km. yaptım. Şu kadar sürede yaptım, bunları geç kardeşim. Çok km. yapmak istiyorsan çık otobana bas pedala, git gidebildiğin kadar. Tur'a çıktıysan gezip göreceksin. Örneğin Safranbolu'na girdin. O tarihi evleri ve dokuyu seyretmeye bayılıyorsan akşama kadar oradan çıkamazsın. Ve o gün 20-30 Km. yaptın. Ne oldu şimdi sen kötü bisikletçimi oldun.

Vaktin varsa sindire sindire, kendini yıpratmadan gez.
3- Konaklama.. Bu konu biraz da kişinin ekonomisi ile ilgili bence. Biraz da dağda, doğada rahat olabilmeyle. Senin durumun uygunsa ilçelerde, merkezlerde konaklayacak yer zaten bulursun. Benim ne yaptığımı soruyorsan, benim için yerleşim alanlarının dışında olan her yer huzur verir. Dağ, tepe, orman en rahat ve huzurlu yerlerdir.
4 - Yanımıza neler alıyoruz.. Bu konu ile bazı arkadaşlarımızın çok yararlı yazıları, listeleri mevcuttur. Biraz araştırırsanız bulacaksınızdır. Gözünüzde büyütmeyin. Sağlıkla kalın.