Scudo Sports

Tek Başına 1900 Km. (Gücü hissedin)

@Serdar UTUŞ

Serdar kardeşim teşekkürler. En kısa zamanda, kısa da olsa bir tur'da senden bekliyoruz.:) Sağlıkla kalın.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Demir
Scudo
@Süleyman Cantuk

Teşekkürler Süleyman. Seninde bizi imrendirmeni bekliyelimmi.:D Zaman kaybetme bence, at kendini yollara. Zor olmadığını ve çok zevkli olduğunu göreceksin. Selamlar.

• Beğen
gerçekten çok güzel bir tur olmuş. bana da ilham verdi:) ama bir şey soracağım: güzergahı nasıl belirliyorsunuz? ne kadar sürüp ne kadar mola vereceksiniz, nerede konaklayacaksınız v.s. bir de yanınıza neler aldınız bu tur için? biraz bahsederseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
@Deniz Yavuz

Teşekkürler Deniz.
1 - Güzergah.?? Böyle bir tur'a çıkacak olsan en çok nereyi görmek isterdin. Mesela Karadenizde Uzun gölü mü, veya Sümela Manastırınımı.? Veya Burdur Salda Gölü olsun. İstanbul çıkış noktan olacaksa gideceğin yere kadar değişik ve zevkine göre güzellikler olacaktır, Diğer illerde. Duble yollara ,otobanlara saplanıp kalma bence. Tarihten hoşlanıyorsan sayısız müze ve tarihi yerleri görebilirsin.
2 - Tur'a gezip görme amaçlı çıktıysan ne kadar sürüp, ne kadar mola vereceğine takılma. Tur'a zevk için çıktığını unutma. Bir günde şu kadar Km. yaptım. Şu kadar sürede yaptım, bunları geç kardeşim. Çok km. yapmak istiyorsan çık otobana bas pedala, git gidebildiğin kadar. Tur'a çıktıysan gezip göreceksin. Örneğin Safranbolu'na girdin. O tarihi evleri ve dokuyu seyretmeye bayılıyorsan akşama kadar oradan çıkamazsın. Ve o gün 20-30 Km. yaptın. Ne oldu şimdi sen kötü bisikletçimi oldun.:D Vaktin varsa sindire sindire, kendini yıpratmadan gez.
3- Konaklama.. Bu konu biraz da kişinin ekonomisi ile ilgili bence. Biraz da dağda, doğada rahat olabilmeyle. Senin durumun uygunsa ilçelerde, merkezlerde konaklayacak yer zaten bulursun. Benim ne yaptığımı soruyorsan, benim için yerleşim alanlarının dışında olan her yer huzur verir. Dağ, tepe, orman en rahat ve huzurlu yerlerdir.
4 - Yanımıza neler alıyoruz.. Bu konu ile bazı arkadaşlarımızın çok yararlı yazıları, listeleri mevcuttur. Biraz araştırırsanız bulacaksınızdır. Gözünüzde büyütmeyin. Sağlıkla kalın.

@İbrahim Yurtseven
en önemli madde bu sanırım:) çok teşekkür ederim. daha da cesaretlendirici oldu.

hala işteyim göz ucuyla da turunuzu okudum baştan sona, imrenilesi bir yolculuk deneyim güzellik yaşamışsınız. turda yalnızdınız ama şimdi; o yağmurla inatlaşmanızda kamyonun sıkıştırmasında, ismini hatırlayamadım evine eşiyle davet eden amcamızın gece gece güzel yemeklerinde karanlıkta lastiği onarırken yanındaydık kusura bakma :) en güzeli de sonuncu fotoydu ailenizin sizi kapı önünde çektiği. zuzn turlar için maalesef vaktim yok ama bir bisiklet almayı kafama koydum sayenizde. teşekkürler enerjiniz ve turlarınız hiç bitmesin

@Serdal Doğan

Serdal bey merhaba. Yorumunuz çok içtendi. İnanın bu tür turlar insana olumlu yönde çok şey katıyor. Muhakkak denemenizi iserim. Beni evine davet eden, Amasra ile Bartın arasındaki Kazpınarı köyü eski muhtarı Arif amca idi. Soy adı yanlış hatırlamıyorsam Yılmaz olabilir. İki üç dönem muhtarlık yapmış. Gerçekten beni gecenin o saatinde öyle ağırladı ki ne yapacağımı şaşırdım. Hala zaman zaman hatırını soruyorum. Bir gün yolunuz düşerse (Bellimi olur.:) ) sizi ağırlayacağına %99 eminim.
Yaşınız daha çok genç. Ama benim gibi 50'li yaşları beklemeyin. Alın bisikleti, çıkın yola. Nereye gideceğinize de yolda karar verin. Özgürlüğün kelimeden ibaret olmadığını yaşayarak görün. Sağlıkla kalın.
Yorumunuz için çok teşekkürler.

• Beğen
yolculuk çok güzel olmuş:in: :in: ben de birkaç günlüğüne uzun yola çıkmayı düşünüyorum ama çok tecrübesizim.bana yola çıkmadan önce ve yolboyunca yapılması gereken tüyolar verir misiniz :in: :in: :in:

tebrik ederim ibrahim bey abi bende eylül ayında planlıyorum bi gezi kuşadasında başlayım antalyada sona erecek yanlız yapacagım turu 7 güne yaydım inşallah başarırım...yeni yeni turlarda görüşmek üzere güzel pedallar :)

@Uğur KET

Teşekkürler uğur. Daha önce Kastamonu'yu hiç görmemiştim. Bu gezimde görmüş olduğum ilçe ve köylerine, Karadeniz sahilleri ve doğasına. Şehir merkezinin ortasından geçen çayın düzenlenip çimlendirilmesine bayıldım. Kastamonu çok hoşuma gitti.

• Beğen
Tepkiler: murat aluçlu
@murat aluçlu

Marmara Üniversitesi Bisiklet Kulübü ve 19 yaşında ÇELİK gibi Murat. Bence senin hiçbir tüyo'ya ihtiyacın yok.:D Yapabilirmiyim'i düşünüyorsun. Kendine eziyet etme. Al bisikleti çık yola. Sen o mesafeyi bu yaşta bisiklet sırtında bile rahat bitirirsin.:)
2007'de senin şu anki durumundaydım tecrübe konusunda. Hata senden daha kötü durumda olduğuma eminim. 50 yaşıma kadar hiç bisikletim olmamıştı.:D Sıfır bilgi, sıfır tecrübe ile Edirne'den çıktım yola. 1500-1600 km.'lik EGE turu yaptım. İlgilenirsen şu anda 13. sayfada (TEK BAŞINA 1500 km. Güzel yalnızlık) işine yarar birşeyler bulacağını tahmin ediyorum. Sağlıkla kalın.

Geri