Scudo Sports

Tek Başına 1500 Km'lik Güzel Yalnızlık

Scudo
Tebrik ederim çok hatrı sayılır bir rakam :D
Ancak aklıma takılan bir nokta,tanker şoförünün askerler tarafından fırçalanmasını sağlayan "iki kelime"niz neydi merak ettim :)

Pusat abi; tek başına yollar sıkıcı olmuyor mu? Yanınıza bir arkadaş aradınız mı? o yola arkadaş bulmak da pek mümkün olmasa gerek! Ama 1500 km ye tek çıkmanız, sporcu bir temeliniz olduğunu gösteriyor. Gezi notlarınızı merak ve ilgiyle takip ediyoruz. (Tanker şöförüyle tartışmanızda polislere iki kelime ne söylediniz de adamı iyi payladılar.Adam hıncından çıldırmıştır. Ve tanker şöförü karşıda beklerken ön bagajdan ne tedbir aldınız da siz onun tarafa karşıya geçince beklerken birden kaçar gibi gazladı gitti.Polisiye aksiyon.Sonra otoban maceranız.komedi-macera.Allah size sağlıklı uzun ömürler versin.Okurken ben heyecandan bayılacaktım)

Sağlık kontrolünden geçiyormusunuz böyle bir geziye uygunmuyum diye çok merak ediyorum.

Pusat Bey yolunuz açık olsun, dilerim yaşadığınız olumsuzluklar (her ne kadar işin tuzu biberi olsa da) son bulur, açlık, susuzluk bir yana tanker şöförü bizimde sinirlerimizi alt üst etmeye yetti. Bana öyle geliyor ki sizin sinirlerinizi, foruma fotoğraflari eklemek tanker şöföründen çok daha fazla etkilemiştir. Bütün bunlara katlandığınız ve sabrınız için ayrıca teşekkür ederim.

Sevgiler, selamlar, selahattin

:) @pusat

Abi selamlar. Bir başlık altında 50 den fazla fotoya site izin vermiyor. Belki bu sayının üzerine çıktığınız için diğer fotolar refüje oluyor olabilir.
Bir seferde gönderemediğiniz fotoları "CEVAPLA" butonundan ilave etmeniz doğru ve tek geçerli yöntem.
İlginize ve paylaşımınıza teşekkürler.

Önemli olan musluğun şekli değil, akan suyun tadıdır.
Bu sözden hareketle; sizin elektronik anlamda paylaşım tarzınız önemli değil.
Paylaştıklarınız ise bizim nezdimizde paha biçilmez şeyler.
Lütfen gönlünüzce, elinizden geldiğince paylaşmaya devam edin.

Size ihtiyacı olan çok insan var buralarda.. :) :) :)
Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: murty
@Ceyhun Pekuz

(Emekli polisim) dedim.

@tuncer bayık

Tek başına sıkıcı olabilir.doğrudur.ama birazda ne aradığınıza bağlı.Profesyonel olarak hiçbir sporla uğraşmadım.ama zaman zaman kendimce koşuyordum. Tanker şöförümü? o hala düşünüyordur. (Emekli Polisim) dedim.

• Beğen
Tepkiler: yakamoz47 ve murty
@Mark_Renton

Sağlık kontrolü. oda ne.? Yürüyorsanız mesele yok. Hafta sonu atlayın bisiklete. Doğru Edirne'ye. Beni bulun.Yemeğimi yeyin. Sağlıklı bir sekilde geri döneceğinizi garanti ediyorum. Tereddüdü bırak. Hemen çık yola. Selamlar.

Size bir teselli daha vereyim. Benim heriki bacakta toplam 75 yazı ile (Yetmişbeş)dikiş mevcut.Yeterli olmuştur sanırım.

@Mesut Girgiç

Mesut bey kardeşim gece yarısı işi biraz deneme yanılma yöntemiyle çözdüm. Nereden bulaştırdınız beni bu işlere; diyeceğim, iyiykide bulaştım. 07.Temmuz 2007'den beri Kahveye gitmiyorum. Yazı, çizi işleri dışında çok sevdim sizleri çok. Slm. slm.slm.slm.

@pusat

Abi iyiki de bulaşmışsınız.. Keşke daha önce bulaşsaymışsınız...

Abi, sizin gizliden bissürü hayranınız var şimdiden.. (mesela ben yönetimden iki kişiyi biliyorum bile, örneğin birinin adının baş harfi Mesut)

dile kolay 1500 km.

mesela benim rüyalarımı süslüyor şu 1500 km..
her şehir dışına çıkışımda sizi hatırlayacağım..
Pardon sizin adınız neydi? Pusat'tan başka yani...

Bizi sizsiz bırakmayın, kahvehane bırakın sizsiz kalsın... o öyle de idare eder.. ;)

• Beğen
@Mesut Girgiç

İbrahim. Siz bizi bırakmazsanız daha anlamlı olur;diye düşünüyorum. İyikide varsınız. Mesut bey şu gençleri Gelibolu yarımadasına, Şehitliklere yönlendirmek için birşeyler yapsanız. Oralardan çok etkilendim.Çok eksik yaşamışım.Bisikletle olmasada herkezin gezip görmesini isterdim.Ozaman uluslararası olaylara birbaşka gözle bakıyor insan. Bir kişinin dahi bakış açısını değitirsek yararlı olmazmı. İşte butür konular için SİZ BİZİ BIRAKMAYIN. Saygılar. Sevgiler.

Aydın'da kaldığım dört gün zarfında bacaklarımın şişliği bayağı indi. dinlendiğimide hissediyorum.Edirneden çıkışımdan daha kondüsyonlu gibiyim. Ablam beni korku ve telaşla karşılamıştı. Aslında alışıklar benim olmadık davranışlarıma. Durumumu görünce rahatladı.Yinede otobüsle göndermek için çok ısrar ettiler. Aslında biliyorlardı, otobüse binsem bile daha Aydın'ın çıkışında ineceğimi.
Planım Aydın'dan sonra Muğla,Antalya,Mersin üzerinden geçip Torosların kuzeyinden İçAkdeniz ve İç egeden geri dönmekti. Aydında iken aldığım tlf. üzerine 10 gün içinde Edirnede olmam gerektiği bildirildi. Bunun üzerine güzergahı değiştirmek zorunda kaldım. Akdeniz bir başka bahara kaldı.
19.07.2007 -07.30 Yükümü 2-2,5 kg kadar hafifletiyorum.gereksiz gördüğüm bazı malzemeleri ablama bırakıyorum.Edirneye geldiğinde getirecek.Tüm malzemelerle birlikte beni evden çıkmadan tartıyor. 17kg. (bıraktıklarım hariç) evden çıkıyorum.
(link)(link)(link)(link)(link)(link)(link)(link)
(link)
(link)
(link)Köşk, Sultanhisar ve Atça'yı geçiyorum.Temmuz ayını ortaları. Güneşte sıcaklık 50 derece cıvarında olmalı.Denizli Sarayköy-Buldan yol ayrımına kadar kavrulmazsam karada ölüm yok.Buldan üzerinden Uşak istikametine döneceğim.Rakım yüselecek.
(link)Aslında bisiklete dokunmak için yardımcı oluyomuş gibi yapıyor.
(link)Atçalı efenin fermanıdır.
(link)
(link)
(link)
(link)Bisikletçi dostlarım aç kalmak mümkün değil.
(link)
(link)Buharkent.Denizli-Aydın ortalarında.16.00 sıraları.Asfalt erimiş.Lastikleri bıarkmıyorki gideyim.Ağda yapar gibi ses çıkartıyor.Tabii buarada kaslarım çok acıyor.Ve Buharkentte buhar olmak üzere iken bir petrol istasyonuna giriyorum.Doğruca çeşmeye.Kafamı uzatıp musluğu açıyorum.Gözüm dahaçok karardı.Şaşkınlık.Su kaynar vaziyette.Diğer muslukları açıyorum,hepsi sıcak.Görevlinin yanına gidiyorum.Ya buara normal suyu akan çeşmeniz yokmu.? Yok abi,burada tesisata termal su bağlı.Yaz kış sıcak akar.istersen dolaptan vereyim.1,5lt.suyu alıyorum,birazını içip kalanını başıma döküyorum.
(link)(link)(link)DEVAM EDECEK....

muhteşem....
yorum ve yazım tarzı da muhteşem..
aradığım lezzeti bulabildiğim konulardan biri..

elinize ayağınıza sağlık.

bu arada..
sayfa düzeni konusunu dert etmeyiniz, Ender abi fırsatı oldukça düzenlemenize yardımcı oluyor, ben de Ender abiye yardımcı olacağım :)

@Murat CER

ibrahim Bey, söz veriyorum ki;
ben de onlara engel olmaya çalışmayacağım... :) :) :)

• Beğen
İbrahim Abi,bisikletinin marka-model ve boş ağırlığı nedir? Ben de yola uygun bişey alayım diyorum da. Boş ağırlık çok önemli bence. Ayrıca her gün için kaç km ve kaç saat yol yapıyorsunuz.Bunu da belirtirseniz memnun olurum. Bir günde yapılabilecek performansı anlamak için .

İbrahim Abi selamlar.
Acizane sana birkaç sorum olacak. Cevaplarsan biz de hayattan dersimizi daha iyi almış oluruz.

1. Konu: Yalnızlık:
Soru a-)Yazdıklarınızdan yalnızlıktan çok hoşlandığınızı anlıyorum. Bu bir kaçış mı yoksa kendi özünüze yolculuk mu (yada ikisi de) veya başka bir şeymi? Nedir bu yanlızlık tutkusunun altında yatan? Biz de mi öyle olacaz büyüyünce.. ? (Daha büyüyecek yerimiz kaldıysa.. :)

Soru b-) Sizce yanlızlığın nesi (yada neleri) güzel?

2. Konu: Beyazlık.
Soru: Atletiniz ve t-shirtünüz kar gibi beyaz ve temiz di. Uzun gezilerde bunu nasıl başarıyorsunuz? Yani temizlik sorunu... Yoksa kirlenen çamaşırlar yallah çöp tenekesine mi...?:)

• Beğen
@tuncer bayık

Tuncer bey bisiklet ve teknik konularda size bilgi verecek inanın en son kişiyimdir. daha dört beş aydır kullanıyorum.birde çoğu arkadaş günde kaç saat veya kaç km.'ye çok fazla takıyor.Belki yaşımla ilgilidir, benim için saat ve km'nin hiç önemi yok.O gün canım ne istiyorsa onu yapıyorum.40-50km gittiğim günde oldu;200km'yi geçtiğim günde oldu.(Bergama-Aydın arası).Haftada 3-4 gün 10-15km bisikletinizi sürün.Vücudunuz size uygun olanı gösterecektir.Selamlar.

Ergun bey ben zaten Edirne'deyim.Burada ikamet ediyorum.Hangi kurumda çalışıyorsunuz. Tanışmak isterdim.Slm.

İbrahim Bey; ben Edirne'de Serbest Muhasebecilik yapıyorum. Pazar sabahı sizin için çok kısa sayılabilecek bir gezi yapmayı düşünüyoruz, İstanbul'dan gelen misafir bir arkadaşla birlikte. Dilerseniz pazar günü görüşebiliriz.

İbrahim Bey pedallarınıza sağlık. Turunuzu zevkle izliyorum. Harika.. Başka bir şey değil..

@Mesut Girgiç

Mesut bey merhaba.
ikimizin eğitim durumu hakkında,yan yana iki Toros dağları kadar fark olduğunu tahmin ediyorum.Ben size,sizin gibi anlamlı kelimeler bulup,düzgün cümleler kuramayabilirim.Bir hata yaparsam kasıtlı yazmadığımı kabul edin.
Kendimi, bir konu üzerinde çalışan,araştırma yapan psikolog veya araştırma görevlisi tarafından sorgulanıyormuşum gibi hissediyorum.
Birşey ya olur,ya olmaz.Olabiliri sevmiyorum.Ya gidilir,ya gidilmez.Gidilebilir yok.Ya sevilir ya sevilmez.Sevilebilir yok.Ya Beyaz olacak yada Siyah.Gri tonlar yok.Benim için Olabilir,Gidilebilir,Sevilebilir veya griler (buşekilde çoğaltılabilir)samimiyeti olmayanlardır.Bu benim fikrim.Düşüncem.Belkide ben hatalıyım.Ama niye huzursuz değilim.?
Mesut bey kardeşim.Arkadaşım.Kimliğinden dolayıda ağabeyim benim.
Ben yalnız değilimki.Böyle bir etkinlikte yalnız olmayı,huzurum ve istediğimi yapabilmem açısından tercih ediyorum.Ben gece dağda,ormanda yatmaktan hoşlanırım,diğeri deniz kenarından.Bir diğeri otelde kalmak ister.Bir diğeri şehir içini tercih eder.Deniz kenarında yatsam dinlenemem,sağlığım bozulur.Otelde yatsam kendimi disiplin altında hissederim,belkide param yoktur.Şehirde yatsam hem doğadan uzak hemde risk yüzdesi çok fazla.Hangisi mantıklı.? Benim gibi düşünen 5-10 kişi bul bana Tükiyeyi dolaşayım.Ama sizde gelirseniz.
Keşke herkes sizin gibi görmek için baksa.(çoğu arkadaşın öyle olduğuna eminim)
Edirneden dört tişörtle (ben böyle yazıyorum) çıktım.O beyazıda Aydına kadar yanlış hatırlamıyorsam 1,5 gün giydim.1ci gün giydiğim Lacivert- Beyaz vardı onu Eceabattaki kamp yerinde çöpe.Sizin bahsettiğiniz beyazıda Edremit Anadolu Lisesinde yıkadım.Aydında dört gün kaldımya ablamda orada yıkadı.Aydından çıkarken yine onu giymişim.Yanlış hatırlamıyorsam oda Buldanda veya Uşak ulubeyde çöpe gitti.Gelelim iç çamaşırlara.Pazarda tanesi 50 kuruş.Hanım 7-8 tane almış.Aydında eksilenlerin yerine takviye yaptım.Her akşam bir çeşmede veya uygun bir çayda yıkanınca çamaşırlarıda gül dalına asıyordum.Onlarlada uğraşamam.
Siyah veya Beyaz gibi Saygılar, Selamlar.

Geri