O ürünü ben kullanıyorum sadece fosforlu ve küçülüp heryere sokuşturabildiğim için kullanıyorum rüzgar ve su gayet geçiriyor belki yaz akşamları hafif bi koruma sağlar ama okadar şu ürün rüzgardan sakınmak istiyosan daha mantıklı. (link)
Ben bu mtb ayakkabısı mı yol ayakkabısı mı konusuna halen karar veremedim.
Bisiklete özellikle yazın sabah erken kalkıp 30-40 km gibi mesafelerde biniyorum ve sobra eve geliyorum. Henüz 1 ya da 2 defa tura gittim.
Yalnız evim çok yüksek bir yerde eve dönerken son 600 metrede genellikle sık sık durmam gerekiyor. Çünkü ciddi bir yokuş söz konusu. Tabi benim performansım da harika değil.
Bunları göz önüne alırsak siz olsanız ne yapardınız? SPD mi yoksa SPD SL mi?
yol ayakkabısı almanızı tavsiye ederim. yürürken mtb kadar konforlu değil ama sürerken daha performanslı. ya da hangisinden taviz vereceğine bağlı. bu arada ben baya alıştım yol ayakkabısı ile yürümeye. kallerde de herhangi bir deformasyon olmadı henüz.
En fazla kaç saatlik sürüşlerde kullandınız? 8-10 saatlik sürüşlerde rahat mıdır? Askılı olmaması belde açılma, aşağı doğru sıvanma vb. sorun oluşturdu mu?
Bende Lusso’nun Aero Active Bib Shortu var ve 6 saat sürdükten sonra ağrı vs. hiç olmadı. Çok memnun kaldım. 450-500 TL civarıydı. Belde açılma askılı taytlarda çok yok. Kullanıma göre kaliteli bir lastik veya materyel kullanılmaz ise gevşeyebilir. O yüzden 350-450 TL nin altına inmeyin derim.
@vetohan 'a katılıyorum. ben ofisten dışarı çıkıp bisiklete binene kadar 200-300m yürüyorum ama yokuş yukarı zor olur. alışabilir olduğunu düşünüyorum, bu sefer de kaller için zararlı. bu yokuşun eğimi bisikletle çıkılamayacak kadar mı gerçekten? ayrıca kilitli ayakkabının yokuş performansına ciddi katkısı var. belki sürerek çıkabilirsiniz.
@makaram
Genelde çıkıyorum ama 2 ya da 3 kez durmam gerekebiliyor. Baya ciddi bir eğim. Bir süredir mtb ayakkabısı ve pedalı düşünüyordum ama forum genelinde hep yol pedalları daha çok tavsiye ediliyor.
@bitinya_s
Yol ayakkabısı alın. Yürümeniz ne kadar zor olursa o yokuşu sürerek çıkmak için o kadar motive olursunuz. Bisikletle yürümek üzerine plan yapılır mı hiç, ilk önce o rampada 5 metre çıkar her sürüşte bunu arttırırsınız ?
(Ek: Ben hafta içleri vapur kullandığım için mtb ayakkabısı kullanıyorum.)