Şu yurt dışı alıveriş başlığında pahalılık muhabbeti dönünce aklıma 2-3 sene evvel yaşadığım bi olay geldi paylaşmak isterim. Lüküs bir otelin barında 2 espresso içmiştik bir arkadaşla, o dönem yanlış hatırlamıyorsam Cafe Nero'nun bi ufak filtre kahvesi 40 liraydı. Ben de 2 tane espresso, ne olacak olsun olsun 100-150 olsun dedim, hoşluk edeyim diyerekten 'ben ödeyeyim hesabı' dedim. Arkadaş da 'peki madem, sonrakiler benden olur o zaman' dedi. Kasaya gittim, 'espresso vardı' dedim, '300 TL efendim' dedi kasadaki arkadaş. Öyle bir oturdu ki böğrüme, 'al karttan geç kardeş' dedim. Aldı, geçti ve 'efendim diğer espressoyu kim ödeyecek?' dedi. Ufak çaplı bi kalp krizi, beyin kanaması falan derken, 'al kardeş' diyebildim sadece kartı uzatırken..
İşin ilginci, Nero aynı kahveyi bugün en az 90TL'ye satarken bu oetl aynı ürüne şu an 400-500TL dolaylarında bi şey istiyor sanırım. Enflasyon işte nasıl bi boksa, o zaman o kadar farkla sattıkları ürünü bu gün benzer oranda bi farkla satamayacaklarını çok iyi biliyor olacaklar ki adamlar enflasyonun altında kalmış