Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Sanırım yanlış kişiye yazdınız ben zaten tüm kurallara uyuyorum ve uyulması gerektiğini düşünüyorum ama yine de araçlar bizi araç yerine koymaz onu demek istedim.
Üsttekiyle toptan bir cevap vermek istedim de toplu alıntı yerine sizin mesaja cevap vermiş oldum. Kusura bakmayın. Düzelttim.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Scudo
Sanırım yanlış kişiye yazdınız ben zaten tüm kurallara uyuyorum ve uyulması gerektiğini düşünüyorum ama yine de araçlar bizi araç yerine koymaz onu demek istedim.
Senden alıntılananın altına yazılanla ilgilencen kardeş. Başka kişiye verilen cevabı niye üstüne alıyosun neyin kafası bu :koptum:

Dediğiniz olası görünse de bazı evrimini tamamlamamış sürücüler haricinde açıkça ben arkamdan gelen araçların bana daha dikkatli yaklaştığını gözlemliyorum çoğunlukla.

Kazaların çoğu "Kuralı çiğnediğimi biliyorum ama ben dikkatliyim...", "Alkollüyüm ama sürebilirim",
"Hızlı gidiyorum ama usta şoförüm" gibi düşüncelerden kaynaklanıyor.

Bu kadar hızlı gitmeniz size bi kere kaza yaptığınızda, kazandığınız o 3-5 saniyelerden çok daha fazlasını kaybettirebilir.
Evet aslında haklısınız. Ama bu mantıkta bakınca araba gibi gidip hiçbir aracın arasından gitmememiz gerekir. Arabalar şehir içi çarşıda çok sıkıştırıyor. Yeşili bekleyince onlarla kalkıyorsun ve acayip rahatsız edici. Bu daha büyük problem. Yayalara yeşil yandığı zaman geçerim mesela. Bütün arabalara kırmızı yanıyor o an çünkü. Tabiki yayalar da yoksa. Araba sürmüyoruz sonuçta

Günahını aldım @mcanerg. Hakkını helal et :krktm:

Eşim bana eft yaparken kira olarak işaretlemeyi uygun görmüş sağolsun vergi dairesi de mcqueenden aldıkları gazla 44000tl vergi cezasını çakmışlar dün etebligatla öğrendim, hayatımın en güzel günü değildi yani.

• İnanılmaz
Tepkiler: Kerem Atalar
Eşim bana eft yaparken kira olarak işaretlemeyi uygun görmüş sağolsun vergi dairesi de mcqueenden aldıkları gazla 44000tl vergi cezasını çakmışlar dün etebligatla öğrendim, hayatımın en güzel günü değildi yani.
Bağlı olduğunuz defterdarlığa şahsen gidip itiraz dilekçesi verin. Bölüm şefi gibi biriyle temas kurabilirseniz büyük ihtimalle cezayı iptal ederler.

Bağlı olduğunuz defterdarlığa şahsen gidip itiraz dilekçesi verin. Bölüm şefi gibi biriyle temas kurabilirseniz büyük ihtimalle cezayı iptal ederler.
Onu 1 yıl önce yaptım abi hatta dediler ki özür dileriz nasıl yaptık bu hatayı bizden kaynaklanmış sonra aradan 1yıl geçmişken kurul toplanıp dilekçemi kabul etmemişler, gerekçe ne eşimin üzerine çok fazla mülk olması, bugün adamlara dedim ki biz prensip olarak mülklerimize kiralamıyoruz zaten gönderilen paralar ay ay çok farklı tuar 1 ikincisi ben eşimden mi alıyorum bu kirayı, kiracı nerede?

18. gün lambanın şarjı bitti.

Noel geliyor neşe doluyor insan. 🥰

Şu yurt dışı alıveriş başlığında pahalılık muhabbeti dönünce aklıma 2-3 sene evvel yaşadığım bi olay geldi paylaşmak isterim. Lüküs bir otelin barında 2 espresso içmiştik bir arkadaşla, o dönem yanlış hatırlamıyorsam Cafe Nero'nun bi ufak filtre kahvesi 40 liraydı. Ben de 2 tane espresso, ne olacak olsun olsun 100-150 olsun dedim, hoşluk edeyim diyerekten 'ben ödeyeyim hesabı' dedim. Arkadaş da 'peki madem, sonrakiler benden olur o zaman' dedi. Kasaya gittim, 'espresso vardı' dedim, '300 TL efendim' dedi kasadaki arkadaş. Öyle bir oturdu ki böğrüme, 'al karttan geç kardeş' dedim. Aldı, geçti ve 'efendim diğer espressoyu kim ödeyecek?' dedi. Ufak çaplı bi kalp krizi, beyin kanaması falan derken, 'al kardeş' diyebildim sadece kartı uzatırken..

İşin ilginci, Nero aynı kahveyi bugün en az 90TL'ye satarken bu oetl aynı ürüne şu an 400-500TL dolaylarında bi şey istiyor sanırım. Enflasyon işte nasıl bi boksa, o zaman o kadar farkla sattıkları ürünü bu gün benzer oranda bi farkla satamayacaklarını çok iyi biliyor olacaklar ki adamlar enflasyonun altında kalmış :)

Şu yurt dışı alıveriş başlığında pahalılık muhabbeti dönünce aklıma 2-3 sene evvel yaşadığım bi olay geldi paylaşmak isterim. Lüküs bir otelin barında 2 espresso içmiştik bir arkadaşla, o dönem yanlış hatırlamıyorsam Cafe Nero'nun bi ufak filtre kahvesi 40 liraydı. Ben de 2 tane espresso, ne olacak olsun olsun 100-150 olsun dedim, hoşluk edeyim diyerekten 'ben ödeyeyim hesabı' dedim. Arkadaş da 'peki madem, sonrakiler benden olur o zaman' dedi. Kasaya gittim, 'espresso vardı' dedim, '300 TL efendim' dedi kasadaki arkadaş. Öyle bir oturdu ki böğrüme, 'al karttan geç kardeş' dedim. Aldı, geçti ve 'efendim diğer espressoyu kim ödeyecek?' dedi. Ufak çaplı bi kalp krizi, beyin kanaması falan derken, 'al kardeş' diyebildim sadece kartı uzatırken..

İşin ilginci, Nero aynı kahveyi bugün en az 90TL'ye satarken bu oetl aynı ürüne şu an 400-500TL dolaylarında bi şey istiyor sanırım. Enflasyon işte nasıl bi boksa, o zaman o kadar farkla sattıkları ürünü bu gün benzer oranda bi farkla satamayacaklarını çok iyi biliyor olacaklar ki adamlar enflasyonun altında kalmış :)
Benzer bir içe oturmayı eşimle 2018 yılında İstanbul Taksimde sokak üstü bir kafede soluklanalım diye oturup bir su söyleyip hesabı ödemek için kalktığımızda yaşadım. Neticede su ne kadar olabilir ki diye fiyatına bakmadan söyledik. 10 liraydı. Dolar o zaman 5 lira falan. Şişe su bu arada hiçbir farkı yok. 2 dolara pet şişe su 😅Bari buzlu bardak getirselerdi.

Almanya, Norveç gibi ülkelere gidip oradan hayatın güzelliğiyle ilgili video atan arkadaşlarınız varsa tam "balkonda güneşten yüzüm yanmış döneyim de biraz da sırtım yansın" demelik birgün bugün.

Edit en azından İstanbul için durum böyle.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Atasoy
Yurtdışı alışveriş konusuna yazdığım mesajı silen yönetici arkadaşımızı enişten duygularımla selamlıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Gıda sektöründeki başıboşluk bundan iyi anlatılamazdı. 2002'de 1 ekler 1 tren biletine eşitmiş, bugün ekler 380 tl. Ben bu hafta Şile gibi ufak bir yerde bir pastaneden eklerin kilosunu 750 tl'ye az ilerdeki pastaneden kilosunu 350 tl'ye aldım.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
"Ama hatasını uzun süre bulamadığınız, sallanıp duran bir binayı “sığınak” olarak bellemeyin kendinize."

Geri