Trafik kurallarına uymak konusunda ben mi yanlış düşünüyorum? Bisikletçiler neden bu kadar kural tanımaz şekilde sürüyorlar. Bugün yine kırmızıda hiç hız kesmeden geçen birine denk geldim. Çok çok nadiren ışıkta duran birilerini görüyorum.
Bisikletçiler, kurye motorlarıyla kapışır durumdalar. Yani bazen peş peşe kısa mesafede 2 ışığa da yakalanıyorum ama yine de olabilecek bir hatam sonucu bi yayaya çarpma veya bi aracın bana çarpması ihtimaline göre "risk almaya değmez" diye düşünüyorum. Ben mi birşey kaçırıyorum? Biz kendimizi bi araç olarak saymazken, neden insanlar bizi araç yerine koysunlar?
Genellikle de ışıkta durduğumu gören araçlar bana yol veriyorlar veya sıkıştırmıyorlar. Motorlular daha rahatsız edici o konuda veya ticari araç sürücüleri.
Geçenlerde Beşiktaş yıldız yokuşundan inen bisikletli, ağzında düdük çala çala yayaların içine daldı. Yayalara yeşil yanıyordu ve şans eseri kaza olmadı. Yayalar arkasından iyi sövdüler. İlerde yakaladım ve uyardım "Çok riskli sürüyorsun vs." diye, pek oralı bile olmadı.
Bir de şehir içinde küçük tuvaletini gidermeyi normal görenler var. Bu da bana çok garip geliyor. Hiç yapmadım şimdiye kadar. Tamam belki mesanesi ufak olabilir vs. veya kışın daha bastırıyor olabilir de hindistana çevirmeye gerek yok. Bi kafeye gidip rica etseniz, hatta birşey demeseniz bile işinizi görürsünüz. Arazi vs. gibi yerlerde böyle bi imkan olmayabilir bunu anlayabiliyorum ama şehrin göbeğinde...
Bu konular beni mi rahatsız ediyor sadece diye merak içindeyim? Bazı konularda çuvaldızı biraz kendimize batırmamız gerekiyor.