Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

6G çipi geliştirilmiş Teoride 10 Gbps hızına çıkabilen, pratikte 150 - 300 Mbps hızında hizmet veren 5G altyapısına karşın 6G çipi 100 Gbps hız vaat ediyor. Bir başka deyişle 5G’den 500 kat hızlı. 2030 yılında hayata geçmesi hedefleniyormuş
Biz 5gye geçebilecek miyiz acaba?

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Scudo
Mesela en kötü ihtimalle, o kadar aptal zengin var ki etrafta, gider birini dolandırırsınız dersiniz ki bu mal şöyle değerli olacak böyle değerli olacak elinde olanlar bunu 10 sene sonra milyona satacak falan, illa çıkar bi 'koleksiyoner' zengin satarsın gider :D
En olmadı hi-fi'ci odyofil tayfaya itelersin :)

Abi bu bisikleti duvara astığında odanın akustik karakterini iyileştiriyor; baslar daha sıcak, tizler daha belirgin hale geliyor.

Teoride 10 Gbps hızına çıkabilen,

Teoride herşey mümkün. Terahertz frekanslar boş, rakamları istediğimiz kadar yükseltiriz. Sonuç: engelleri geçemeyen kısa mesafeli haberleşme.

Uygulama alanı??? Arabalar ve robotlar haberleşecek, antenler radar gibi algılama yapacak, vs? 6G'nin hikayesi eksik şu an.

Biz 5gye geçebilecek miyiz acaba?

TBMM'de yayına başlıyor bu hafta ;)

Chill bro, kimsenin gergin olduğu yok :D
15 senedir toka takarak kullandığım saçımı kestim, beni boşuna gerdi dürzü öyleyse.

Bitunu yapmaya yasal olarak ne hakları var? Benim Samasung Galaxy bozulduğunda 2-3 gün dolapta 2009'da aldığım yıllardır kullanmadığım telefonuma simi takıp kullanmıştım. Malımı ne ne sıklıkla kullanacağıma da devlet karar veriyor. Sırf eski imei'ler ve telefonlar kullanılamasın, yeni telefon alınsın diye yapıyorlar.

(link)

Son düzenleme:
Herkes bisikletçi olabilir ama profesyonellik apayrı bir meziyet, şu kıvraklık ve çeviklik ancak kurye olarak çalışanlarda olabilir. Namussuz yere düşmüş telefonunu aldığı gibi onca polisin arasından da sıyrıldı.

Dosyalar

• G2B11I8XkAAm-S7.png
    G2B11I8XkAAm-S7.png
    487,5 KB · Okunma: 11
Tesla tweetimi beğenmedi de demem artık

d67257b4-3299-409f-9175-d4fedc2da2bc.jpeg

• Hahaha
Tepkiler: Ricochet
Bu ülkede durup durup sinirlenmemek imkansız.

Geçtiğimiz haftasonu, Antalya'da Pedalia adlı bir organizasyonun, birkaç türde bisiklet üstüne etkinliği vardı. MTB ağırlıklı denilebilir. Başından beri bu organizasyonu kimin nasıl idare ettiğini anlamadığım için ilgi gösteresim gelmiyordu. Yine de "farkındalık" için bu tür organizasyonların hiç olmamasındansa desteklenmesinden yana biriyim. Geçen sene ki Erasta avm'dekini göremediğimden yerinde bakayım dedim.

Yani, bu işi Karadeniz'de veya İstanbul Eyüp'te yapanlardan; Güney Amerika'da bisikletin aşırı sevildiği ülkelerden Kolombiya'daki örneklerini görmüştüm de bu kadar "iş bilmez" modda olanına denk gelmedim.

Belediyeden izin almışsın (belediye başkanıyla toplantılar yapılmış), kolluk kuvvetini görevlendirmişsin (her yer polisli), yani destek verilme noktasında bir eksik yok gibi duruyor. Gel gelelim, parkur parkur değil. Üçkapılar mevkiinde biraz etrafı kestim. Şehri gezmeye gelen yerli yabancı turistlerin parkura girmesini mi, A101'den aldığı poşetlerle bisikletiyle parkura giren adamı mı, sağda solda motorsikletiyle parkura dalanı mı... Ne ararsan var.

Antalya 2000 Plaza'dan Üçkapılar'a giden yolu kapatmışlar. Vatandaşın biri, bunu tabeladan duyuracaksın, neye göre kapattın yolu vs diye polisle bağıra bağıra tartışıyor. Yaya geçidinden geçen vatandaşı polis uyarıyor, parkura girmeyin diye? İyi de memur bey, parkur dediğin yer barikatla kapalı olur, kedi-köpek bile giremez, sen naylon şerit çekmeyi bırak, yaya geçidini bile yaya dolaşacak gezecek diye kesmemişsin?

E güzel kardeşim, sen cumartesi-pazar günü en insan gezen yerde, şeritle veya barikatlarla ayırmadan yolu "parkur" yaparsan ve bundan kimsenin haberi olmazsa, saçma sapan bir iş döner.

Yani bu yapılanları o kadar garipsiyorum ki; Megavalanche veya TDF düzenlemiyorsunuz... Millet İzmir'den Kocaeli'nden bisikletini almış, atlamış gelmiş şuraya; yap şovunu, göster organizasyon nasıl yapılır, belki uluslararası beğeni bile kazanır da ilgi artar...

Yok...

Pedalia instagram sayfası... profesyonel alana kay artık be kardeşim. Gönderi üstüne gönderi yapılmış. Adres? Hangi saatte ne var? DJ'yi, sponsoru yine paylaş.

"Farkındalık turu" diye bir kısım da vardı. "Trafikteki bisikletlere dikkat çektik" yazmışlar. KEŞKE! Trafiğe çıktığınız tek yer 250 metrelik yol, sonra trafiğe açık olmayan parka giriyorsunuz... O kadar kısa ki, yani destek vericem de pedal çevirdiğime değmeyecek.

Antalya'daki sorunlardan birisi de; birkaç bisiklet grubunun, birbirini sanıyorum ki sevmemesi. Etkinliklerinin, amaçlanan "bisiklet" ana temasından uzak olması ayrı sorun. Mesela şu etkinliğin yarış kısmına katılmasalar da, farkındalık turu kısmına, ilgililerle anlaşarak, şehrin önemli birkaç noktasından geçerek katkı yapabilirler. 36-40 arası bisiklet gördüm. Yani sizin bisiklet gruplarınızın sadece biri zaten bu sayıları her hafta toplanarak geçiyor...

Bu grupları takip etmekten çıkma sebebim, Türkiye çapında düzenlenen Yeşilay Turu'nu bile gerçek rotasından saptırmaları. Ben Yeşilay'ın sitesinde yazan yere vaktinde gidiyorum, kimseler yok. Benim gibi 3 kişi daha olaydan habersiz bekliyoruz. Sonra öğreniyoruz ki, beyefendiler her hafta grupça toplandıkları yerde bu "organizasyon"u kendi kafalarına göre gerçekleştiriyorlar. Bisiklet sürmekten sıkıntım yok ama boşu boşuna 12 km sürdürdüler, sağ olsunlar :)

Geçen sene ki Pedalia etkinliğinde tesadüfen bir beyefendi ile ayaküstü kısa sohbet ettim. Kendisi de önceden bu gruplarda etkin olduğunu ancak gruptaki insanlardan yıldığını söyleyip, bıkmış ve çıkmış.

Saçma sapan bir toplum...

Genç bir arkadaşımızın, etkinlikte çektiği görüntüden şu laf salatamdaki konuyu göreceksiniz.

Son düzenleme:
Türkiye'de balık ekmek satan hiçbir tezgahta balığa sirke döküldüğünü görmedim bugüne kadar ama İngilizler'de böyle bir gelenek var.

Aslında limon sıkılıyorsa sirke de dökülür ama öyle bir adet yok.

Kebaba limon sıkılır mı diye bir tartışma var ama balıkla sirke gider mi muhabbeti hiç duymadım.

Türkiye'de balık ekmek satan hiçbir tezgahta balığa sirke döküldüğünü görmedim bugüne kadar ama İngilizler'de böyle bir gelenek var.

Kebaba limon sıkılır mı diye bir tartışma var ama balıkla sirke gider mi muhabbeti hiç duymadım.
En iyi dayı bilir bunu.

(link)

Yağlı balıklara limon sirke gibi asidik soslar lezzeti arttırır tıpkı yağlı balıkla asiditesi yüksek beyaz şarapaların iyi gitmesi gibi. Sardalyayla Sauvignon Blanc veya pinot gringio iyi gider mesela. Tuz, yağ asit bu 3ünün dengesi yemeklerdeki lezzeti arttırır.

Geri