Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Konya mutfaginda etli ekmege limon sikanlar var mesela :)
Etli ekmek dediğin lahmacunun abisi ona dökülür canım.

Kısa saç ne büyük kolaylıkmış hem banyoda, hem de sonrasında, nereden ben bu uzun saça heves etmişim, ayda birkaç kadınla fazla yatacağım diye çekilir terane değil :)

İngilizlerin yemek kültürünü hiç sevmem ama balık yemeyi biliyor adamlar, yapmayı demeyeceğim herkes bu şekilde yapar ama biz kılçık didiklemeyi balık yemek sanıyoruz. İstavrit, palamut, uskumru, çinekop kılçık ayıklamaktan karnım şişiyor masadan doyduğumu sanarak kalıyorum sonra peynir ekmek yiyorum.

Şöyle ağız dolusu bir ısırık almak mümkün değil bizdeki pişirme ve balıklarla.

Son düzenleme:
Scudo
Şöyle ağız dolusu bir ısırık almak mümkün değil bizdeki pişirme ve balıklarla.
Sen de ayni benim gibisin anlasilan , Turk somonunu tavsiye ederim , tadi da bence gayet iyi yada bahsettigin gibi etli olacaksa cipura , torik harika baliklar 💪

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Sen de ayni benim gibisin anlasilan , Turk somonunu tavsiye ederim , tadi da bence gayet iyi yada bahsettigin gibi etli olacaksa cipura , torik harika baliklar 💪
Onu biliyorum da fiyatının çok ucuz olması ve bazı yorumlar beni bir kez denemekten bile alı koydu. Ben çiftlik balığı asla yemiyorum suni yem ile besliyorlar hayvanları.

Şu fiyat geçtiğimiz Mayıs ayının hangi balığın kilosu 150 TL olabilir ki? Ben Dardanel mezgit pane alıyorum sırf bu kılçık, balık temizleme ile uğraşmamak için 300 gramı 175 TL aslında o da hiç sağlıklı değil biliyorum.

Dosyalar

• IMG_20251001_162322.jpg
    IMG_20251001_162322.jpg
    87,7 KB · Okunma: 14
kafalar karışık

Ankara Eryaman, Batıkent civarında yol bisikletiyle gezi/antrenman amaçlı grubu olanlar var mı?

Rakı içerken sorulan en absürd soru 😂😂
Öyle düşünmemek lazım; o tarihte yerli üretim bir gıdayla ithal ve özel sayılabilecek bir ürünün fiyat kıyaslaması, günümüzde biri ciddi vergiler altında kalmış ve her ikisi de yerli üretim sayılmayacak olan ve çok da önemli bi özelliği de kalmamış iki ürünün fiyat kıyaslaması çok daha farklı olacaktır. 70’lerde örneğin bi büyük rakının asgari ücrete oranıyla bugün arasında %40 gibi bi fark var. Ayrıca o gün halkın yüzde kaçı asgari ücret alırdı bugün kaçı alıyor diye de değerlendirmek lazım. Tüm bu bağlamda değerlendirince o gün rakı sofrasındayken evladımız için pek çok şeyi alamadığımız için dertleniyor olabilirdik zannediyorum. :( Ne kadar varlığınız olsa da memlekette yokluğun hakim olduğu dönemler, gerçi bu ithalat kısıtlamalarıyla hızlı bi şekilde tekrar o dönemlere ilerliyoruz ama hadi hakkımızda hayırlısı..

Konuyu ciddiye alıp cevaplamışım gibi oldu ama size verilmiş bi cevap olarak değerlendirmeyiniz lütfen, sizin mesajınız vesilesiyle bir genel fikir paylaşımı yapmak istedim.

• Muhteşem
Tepkiler: Ricochet
Öyle düşünmemek lazım; o tarihte yerli üretim bir gıdayla ithal ve özel sayılabilecek bir ürünün fiyat kıyaslaması, günümüzde biri ciddi vergiler altında kalmış ve her ikisi de yerli üretim sayılmayacak olan ve çok da önemli bi özelliği de kalmamış iki ürünün fiyat kıyaslaması çok daha farklı olacaktır. 70’lerde örneğin bi büyük rakının asgari ücrete oranıyla bugün arasında %40 gibi bi fark var. Ayrıca o gün halkın yüzde kaçı asgari ücret alırdı bugün kaçı alıyor diye de değerlendirmek lazım. Tüm bu bağlamda değerlendirince o gün rakı sofrasındayken evladımız için pek çok şeyi alamadığımız için dertleniyor olabilirdik zannediyorum. :( Ne kadar varlığınız olsa da memlekette yokluğun hakim olduğu dönemler, gerçi bu ithalat kısıtlamalarıyla hızlı bi şekilde tekrar o dönemlere ilerliyoruz ama hadi hakkımızda hayırlısı..

Konuyu ciddiye alıp cevaplamışım gibi oldu ama size verilmiş bi cevap olarak değerlendirmeyiniz lütfen, sizin mesajınız vesilesiyle bir genel fikir paylaşımı yapmak istedim.
Özallı yıllara kadar ithalat kısıtlamaları vardı, tlyi koruma yasası vs vardı dolayısıyla ithal ürün günlük hayatta pek yoktu, koçların sabancıların zengin olması de ABD ambargosu ve bu yokluk yıllarına dayanır. O dönemlerin yarattığı ırak iran ve suriyeden kaçak hattı vardı. biz çocukken ithal tvlerimizi vs hep Antepteki kaçak ürünlerin satıldığı pasajlardan alırdık hatta yatılı okula giderken ilk ''walkman'imi de oradan almıştım, o walkman ne metallica kasetleri gördü be, hey gidi :D

O dönemlerin yarattığı ırak iran ve suriyeden kaçak hattı vardı. biz çocukken ithal tvlerimizi vs hep Antepteki kaçak ürünlerin satıldığı pasajlardan alırdık
Bir de Alamancıların "permi hakkı" denen bir olay vardı. Gurbetçi kardeşlerimiz her sene belli bir değere kadar ithal ürünü yurtdışından ülkeye gümrüksüz sokabiliyorlardı. Doğubank, Tahtakale esnafı da gurbetçilerin bu permi haklarını satın alıp onların namına ithal elektronik eşya getirip dükkanlarında satarlardı. Biz de ilk Sony Trinitron renkli TV'mizi, Betamax videomuzu falan o şekilde ürün getirten bir Doğubank esnafından almıştık.

Geri