Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bu başlık gerçekten ilginç . Şuan içinizden ne geçiyorsa yazın deniyor ama sohbet grubuna dönmüş. :D

İçimden geçeni yazayım ben gene. Ulan bu beton bugün biter mi ? :D

Scudo
Bu arada kablosuz mesh çözümlerinde keenetic markası gerçekten çok başarılı. Uzun zamandır kullanıyorum.
2'li, 3'lü mesh paketleri araştırırken Keenetic hiç gözüme çarpmadı. Türkiye'de satışta olan ürünleri yok mu?

En fazla seçeneğe Tp-link'te rastladım. Deco adı altında envai çeşit paketleri var. Bir de Tp-link'in alt markası Mercusys var, fiyat avantajı sebebiyle onu tercih ettim. Sipariş verdiğim tarihte Wifi 6 özellikli, gigabit portlu Tp-link 3'lü mesh paketleri asgari 5bin liradan başlıyordu. Aynı özelliklerde Mercusys paketi 3200 TL'ye almıştım.

Günlük giriş çıkış yapabilenlerdenim. Senede 2-3 sefer harç parası ödememe haricinde pek avantajını gördüğümü söyleyemem.

Ticaret diyorsunuz da, "bavul ticareti" olur anca. Mevzuat olduğu gibi yerinde duruyor, sandığınız kadar rahatlamıyor. 185 gün yurt dışında kalanların Türkiyeye 2 yıllığına araba getirebilmesi belki de elle tutulabilir tek avantaj.

Haberleşmek için starlink gerekmez, Türk operatörlerin çeşitli tarifeleri var yada eSIM alın işinizi görün.

Fırsatınız varsa gidin görün, gezin... Bulgaristan oturumuna da başvurun...

Benim de İspanya hayalim vardı bir zamanlar...
Starlink Türkiye'de kullanamıyoruz ya ona istinaden demiştim, orada rahatça kullanılabilir. Buradaki bant daraltması yada filtrelere, engellere takılmadan... Nispeten uygun araçta edinebiliriz evet. Bir nebze daha rahat nefes almak iyi olur sanki. Bizim hatun pomak gidip görmeyi istiyoruz aslında.

2'li, 3'lü mesh paketleri araştırırken Keenetic hiç gözüme çarpmadı. Türkiye'de satışta olan ürünleri yok mu?

En fazla seçeneğe Tp-link'te rastladım. Deco adı altında envai çeşit paketleri var. Bir de Tp-link'in alt markası Mercusys var, fiyat avantajı sebebiyle onu tercih ettim. Sipariş verdiğim tarihte Wifi 6 özellikli, gigabit portlu Tp-link 3'lü mesh paketleri asgari 5bin liradan başlıyordu. Aynı özelliklerde Mercusys paketi 3200 TL'ye almıştım.
paket olarak ürünleri ( ev kullanıcıları için ) yok
Genelde tüm cihazları modem veya router fark etmeden hepsi birbiri ile kablosuz bağlanır ve mesh yapar.
Benim evimde görselde ki gibi mesh var. 1 cihaz yan dairede komşumda 2 cihaz kendi evimde.

Bir arkadaşımın 20 cihaz ile yazlık bir site ortamında yönettiği ağı var.

1758875741065.png

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Altuğ
Demek çoğumuzun içinden net geçiyor..

Demek çoğumuzun içinden net geçiyor..

Benim içimden hep ''brüt'' geçiyor.Ama ben hep ''net'' olanları yazıyorum, söylüyorum. Yoksa brütten yazsam ya da söylesem Mehmet Şimşek Amca fazladan bana vergi çıkartır. Mazallah.:ckskc:

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: 789 ve Cemal Ç.
Trump abim çözcek bütün ekonomik sıkıntılarımızı rahat olun ya :) :) :)

Barrack abinizi dinleyin o herşeyi güzelce anlatıyor; 2 wilhelmden beri batının ortadoğuya uygun gördüğü sistem islami rejimler, seküler ulus devlet istemiyorlar bu coğrafyada. Bir de İsrailin çıkarları var tabi. Bu yolda Beyrut Lübnan, Suriyeyi harcadılar. Barrack da Lübnan kökenli yanlış hatırlamıyorsam, bilir bu coğrayayı. Ama Türkiye ne onlara ne Rusya Çine benzer, Eceviti de istemediler zamanında, kendi kaderini kendi çizer, rahmetli Çetin Altan'ın da dediği gibi enseyi karartmayın.

Son düzenleme:
Barrack abinizi dinleyin o herşeyi güzelce anlatıyor; 2 wilhelmden beri batının ortadoğuya uygun gördüğü sistem islami rejimler, seküler ulus devlet istemiyorlar bu coğrafyada. Bir de İsrailin çıkarları var tabi. Bu yolda Beyrut Lübnan, Suriyeyi harcadılar. Barrack da Lübnan kökenli yanlış hatırlamıyorsam, bilir bu coğrayayı. Ama Türkiye ne onlara ne Rusya Çine benzer, Eceviti de istemediler zamanında, kendi kaderini kendi çizer, rahmetli Çetin Altan'ın da dediği gibi enseyi karartmayın.
Ben de enseyi karartmama taraftarıyım her zaman ama bu millet çok hızlı bir şekilde bambaşka bir karaktere büründü, içindeki tüm pisliklerin dışarı çıkması için gerekli ortam oluşturuldu ve içine kendisinden çok daha pis bir millet çok ciddi oranda karıştı. Haliyle eskisi gibi bir uyanış, bir duruş, bir bişey beklemek maalesef çok doğru gelmiyor bana artık. Bugün birlikte yaşadığımız insanların çoğunluğu, hatta akrabalarımızın ailemizin bile bir kısmı bu düzenden rahatsız değil. Tarikatına, vergi kaçakçılığına, sübyancılığına, tacizciliğine, tecavüzcülüğüne, dolandırıcılığına karışmadığınız müddetçe kıçındaki donu alın sesini çıkarmayacak; adeta bir hayvan sürüsü haline geldik.

Artık tüm kavramların içi boşalıp anlamsızlaştı şu an içimde.Sevgi, saygı, dostluk artık hepsi uzayda asılı duran anlamsız bir nesne gibi benim için şu anda.Şu anda uzayda, benim dışımda havada asılı duran o nesnelerin yabancısıyım.

• İnanılmaz
Tepkiler: ali_ihsan21
Ben de enseyi karartmama taraftarıyım her zaman ama bu millet çok hızlı bir şekilde bambaşka bir karaktere büründü, içindeki tüm pisliklerin dışarı çıkması için gerekli ortam oluşturuldu ve içine kendisinden çok daha pis bir millet çok ciddi oranda karıştı. Haliyle eskisi gibi bir uyanış, bir duruş, bir bişey beklemek maalesef çok doğru gelmiyor bana artık. Bugün birlikte yaşadığımız insanların çoğunluğu, hatta akrabalarımızın ailemizin bile bir kısmı bu düzenden rahatsız değil. Tarikatına, vergi kaçakçılığına, sübyancılığına, tacizciliğine, tecavüzcülüğüne, dolandırıcılığına karışmadığınız müddetçe kıçındaki donu alın sesini çıkarmayacak; adeta bir hayvan sürüsü haline geldik.

Bence yanıldığın nokta şu bu millet hep böyleydi sadece o bahsettiğin kitle cesaret kazandı, yeni nesil daha seküler daha eğitimli dünyayla daha entegre barışık. Atatürk bu ülkeyi kurduğunda Cumhuriyeti onlara rağmen kurdu. Son yerel seçimlere ve anketlere bakarsan değişim daha net görebilirsin.İktidar partisinin oyları yandı bitti demiyorum bu arada %25 kemik bir oyu var onun altına düşmez ve seçim kararı verildiği gün rüşvet gibi krediler, yardımlar maaş zamları vs her türlü tuşa basılır ama bütün bunlara rağmen ayağa kalkacak 20yıldır her türülü horlamaya eziyete ötekileştirmeye ezilmeye rağmen boyun eğmeyen, sinmeyen bedel ödemesine rağmen vazgeçemeyen bir %40 muhalif var, esas mesela onları konsolide etmek ki Özel ve İmamoğlu bunu iyi başarıyor şu an için. Hiç bir şey kolay olacak demiyorum, çok zor bir süreç yaşayacağız ama buradayız yok da olmayacağız. Bugüne kadar neden olmadı dersen, KK ve ekibinin ne kadar çıkarcı, kifayetsiz ve başarısız olduğunu bu yüzden de hiç müdahaleye uğramadıklarını hepimiz geç de olsa anlamış olduk.

Son düzenleme:
Artık tüm kavramların içi boşalıp anlamsızlaştı şu an içimde.Sevgi, saygı, dostluk artık hepsi uzayda asılı duran anlamsız bir nesne gibi benim için şu anda.Şu anda uzayda, benim dışımda havada asılı duran o nesnelerin yabancısıyım.
bu nasıl bir karamsarlık speedymammy sadece dış lastik yarılması sebep olamaz buna.

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Camus'nun Yabancı romanı gibi anlatmışsın

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Lars Ulrich sanırım hasta ama açıklamamayı tercih ediyor Freddy Mercury gibi.

Beyazıt Öztürk şov programında bunu İbrahim Tatlıses'ten yapmasını istemişti, İbrahim sesine zarar gelir diye yapmayı reddetmişti.

Dosyalar

• lars-ulrich-metallica-1-768x432.jpg
    lars-ulrich-metallica-1-768x432.jpg
    14,8 KB · Okunma: 7
Son düzenleme:
Gelince her şey üst üste geliyor. Daha kötüsü olmaz diyorsun ve oluyor...

• Üzgün
Tepkiler: MutluGezgin
Aldığım açık istihbarata göre, amarigan gazının kalorisi çok yüksekmiş. Mesela, amerigan gazından 1cm3 yakınca açığa çıkan ısı ve enerji, ancak 111000123m3 Rus gazından çıkabiliyormuş. Çok taşla bi sürü guşu furuyormuş amarigan gazını alan. Alamanların qısqandığı açık istihbarat bilgisini de eklemeden edemicem.

Gelince her şey üst üste geliyor. Daha kötüsü olmaz diyorsun ve oluyor...
İkinci baskı gibi olacak ama her daim akılda tutmakta fayda var...

Murphy Kanunları

1. Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, ters gidecektir.
2. Bir şeyin birkaç şekilde ters gitme olasılığı varsa, hep en kötü sonuç doğuracak şekilde ters gidecektir.
3. Bir şeyin ters gidebileceği olasılıkları engelleseniz bile, anında yeni bir olasılık ortaya çıkacaktır.

İkinci baskı gibi olacak ama her daim akılda tutmakta fayda var...

Murphy Kanunları

1. Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, ters gidecektir.
2. Bir şeyin birkaç şekilde ters gitme olasılığı varsa, hep en kötü sonuç doğuracak şekilde ters gidecektir.
3. Bir şeyin ters gidebileceği olasılıkları engelleseniz bile, anında yeni bir olasılık ortaya çıkacaktır.
Mesele sadece bir şeyin ters gitmesi değil. 3-5 farklı bağımsız olayın üst üste ters gelmesi. Murphy kanunlarını bilmek de olaylar ters gittiği zaman insanı daha az kötü hissettirmiyor.

Geri