Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Noraly bu aralar Pakistan kırsalında 3 polis kontrol noktasından 2'sinde kadını "kocan nerede, hiç mi evlenmedin?" gibi sorularla taciz ediyorlar. Kadın ne desin "ihtiyacım yok" diyor, "bu sorunuzun polislikle bir ilişkisi var mı?" diyor ama bıkkınlık geldi.

Bu kadın Afrika'yı iki kez dolaştı, Güney Amerika'yı dolaştı dolandırmaya kalktılar ama kimse taciz etmedi.

Son videosunda Pakistan sınırları içinde bir bölgeye geldi önceki yerleşim yerlerinde 10 yaşındaki çocuklar bile hijab içinde ve erkekler yolun bir yanından kızlar bir yanından yürürken bu köyde kadınlar rengarenk ve saçları açık görünce "ne oluyor yahu burası kurtarılmış bölge mi?" dedim. Meğerse Müslüman değillermiş 3000 nüfuslu Hinduizm'in farklı bir yorumuna inanıyorlarmış. Dininizin kıymetini bilin diyesim geldi.

Dosyalar

• IMG_20250925_230624.jpg
    IMG_20250925_230624.jpg
    91,2 KB · Okunma: 26
  • IMG_20250925_232250.jpg
    IMG_20250925_232250.jpg
    78,2 KB · Okunma: 26
  • IMG_20250901_114950.jpg
    IMG_20250901_114950.jpg
    114,8 KB · Okunma: 26
Scudo
Lastiğin dışını cam kesti.Kesik çok derin değil ama gittikçe genişler mi ? Ne yapmam lazım bu durumda ?
Lastikler sanıldığı kadar dayanıksız değiller. Psi sınırına yakın şişirmedikçe, yırtık kolay kolay büyümeyecektir. Ben yama yapıştırıcısı sürüp içini biraz doldurmuştum. Çok sorun olmaz, sürün, lastik eskiyince değiştirin. Tabi ara ara sürüş öncesi bir kontrol edin.

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Bulgaristan en az 25bin alan emekli Türkler için oturma izni vermeye başlamış. Baya ilginç geldi. Mesela Starlink çalışıyor. Yurtdışı alışverişte gümrük sıkıntısı da yok bildiğim kadarıyla. Edirne'ye yakın bir bölgede oturulabilir aslında. Günlük gir çıkta yapabilirsin rahatça. Hem ticaret hem mevzuat rahatlığı açısından.

Günlük giriş çıkış yapabilenlerdenim. Senede 2-3 sefer harç parası ödememe haricinde pek avantajını gördüğümü söyleyemem.

Ticaret diyorsunuz da, "bavul ticareti" olur anca. Mevzuat olduğu gibi yerinde duruyor, sandığınız kadar rahatlamıyor. 185 gün yurt dışında kalanların Türkiyeye 2 yıllığına araba getirebilmesi belki de elle tutulabilir tek avantaj.

Haberleşmek için starlink gerekmez, Türk operatörlerin çeşitli tarifeleri var yada eSIM alın işinizi görün.

Fırsatınız varsa gidin görün, gezin... Bulgaristan oturumuna da başvurun...

Benim de İspanya hayalim vardı bir zamanlar...

şu anki sahte mi yani?
Şu an bir çok yerde FTTN ya da FTTC var bunlar da fiber bağlantı olsa da, sokak/mahalledeki santral kutusuna kadardır, eve gelen eski bakır kablolardır.

Artık eskiyen bakır hatların değişim maliyetleri optik kablolardan pahalı kalmaya başladığından, değişim gereken yerler FTTH ya da bazı büyük sitelerde FTTB ye geçiyor. Gerçek fiberden kastedilen budur genelde.
Vdsl2 hattınız varsa ve telekoma fiber talep ederseniz, altyapı zaten fiber yanıtı alırsınız çoğu yerde 😉

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Gerçek fiber internet sanırım yakında başlayacak. Tüm servis sağlayıcı firmalar reklam yayınlamaya başlamış
1000/50 kullanıyorum
ülkemizde normal hanelere 1000 den yukarı vermezler. Evlere verdiklerin ont cihazları bile 1024mbps ile sınırlı cihaz zaten.
Hız konusunda bence sıkıntı yok. Uploadların artması lazım. 1000/200 standart haline gelmeli. isteyene ise 1000/1000 verilebilmeli.
Bizim Antalyada da Istanbulda da fiber evdeki modeme kadar geliyor bizimki gerçek mi yani ;)
has
öz
hakiki
fiber
:komik:

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Bizim Antalyada da Istanbulda da fiber evdeki modeme kadar geliyor bizimki gerçek mi yani ;)
Halk dilinde evet. Evdeki Ont'ye kadar optik kablo gelip, routera cat kablo ile aktarılır.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Benim eve yeni bağlanan Kablonet fiber, modeme de optik kabloyla giriyor. Verdikleri modem şu: (link)
aslında o çeviricinin dışarıda olması bence daha iyi çünkü fiber kırılabiliyor o aleti sabitleyince ortada haerket eden ethernet kablosu oluyor. Keşke yine kendi routerımızı kullansak, bildiğim kadarı ile değişmiyor cihaz

aslında o çeviricinin dışarıda olması bence daha iyi çünkü fiber kırılabiliyor o aleti sabitleyince ortada haerket eden ethernet kablosu oluyor. Keşke yine kendi routerımızı kullansak, bildiğim kadarı ile değişmiyor cihaz
Ben modemi bridge mode'a aldım. Modeme (link) bağladım, o şekilde kullanıyorum. Yoksa 3 katlı eve yetmiyor modemin Wifi kapsama alanı.

Ben modemi bridge mode'a aldım. Modeme (link) bağladım, o şekilde kullanıyorum. Yoksa 3 katlı eve yetmiyor modemin Wifi kapsama alanı.
Bizde her odanın ethenet hattı ayrı ethernetten bağlıyorum çoğu cihazı, wifi 6 yoksa çok hızlı bağlanmıyor diye biliyorum, modemde var tabi ama bağlanan cihazlarda olmuyor, wifi gereken yerlerde de bridge var;)

Benim eve yeni bağlanan Kablonet fiber, modeme de optik kabloyla giriyor. Verdikleri modem şu: (link)
Aslında modem değil router bu cihaz. Dahili bir gpon ont var üzerinde.
Ben servis sağlayıcıların verdiği routerları kullanmıyorum. Öncelikle kendi erişimleri için açtıkları kanal benim için bir güvenlik açığı. İstediği zaman müdahale edebiliyor.

Şu anda Ont den kendi asus ekosistemime bağlı. 3 router birbirlerine kablo ile bağlı mesh oluşturuyor. 3 tane de switch var, odalarda cihazları kablo ile bağlamak için. Elim giderse bir ara cat5e kabloları 8 ile değiştirip , network cihazlarını yavaş yavaş 2.5g ye geçireceğim.
Verdikleri routerı açmadan koydum kenara bir ara iade edeceğim.

Alternatif bir çözüm sfp+ portlu bir router edinip ( asus be88u gibi) programlanabilir bir fiber sfp+ modül alıp ont kutusunu da emekli etmek. Ama bu herkesin yapabileceği bir işlem değil. Bu şekilde 1300 1400 mbps sınırını zorlamak hatta 2,5g lere ulaşmak mümkün olabiliyor/du. ( sanıyorum tt bu açığı kapattı)

*Cihazları en azından wireless yayın yapan routerları bir upse bağlamanızı öneririm, elektrik kesilse de internetiniz kalır. Benim evimde mobil internet çekmiyor, o yüzden önemli bir konu benim için :)

1000024756.jpg

1000024165.jpg

1000046636.jpg

1000046635.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Bizde her odanın ethenet hattı ayrı ethernetten bağlıyorum çoğu cihazı, wifi 6 yoksa çok hızlı bağlanmıyor diye biliyorum, modemde var tabi ama bağlanan cihazlarda olmuyor, wifi gereken yerlerde de bridge var;)
En güzeli kablolu bağlantı tabii :) Bizim ev eski olduğu için zamanında her odaya ethernet kablo döşenmemiş. Öyle bir imkan olsa ben de direkt kablolu bağlantı yapardım.

Hatta şöyle oldu: 3. kattaki mesh node'a Wifi sinyali çok zayıf gittiği için, 1. kattaki ana node ile 3. kat arasında evin dışından Cat6 kablo çekmek zorunda kaldım.

Ben servis sağlayıcıların verdiği routerları kullanmıyorum. Öncelikle kendi erişimleri için açtıkları kanal benim için bir güvenlik açığı. İstediği zaman müdahale edebiliyor.

Şu anda Ont den kendi asus ekosistemime bağlı. 3 router birbirlerine kablo ile bağlı mesh oluşturuyor. 3 tane de switch var, odalarda cihazları kablo ile bağlamak için. Elim giderse bir ara cat5e kabloları 8 ile değiştirip , network cihazlarını yavaş yavaş 2.5g ye geçireceğim.

Alternatif bir çözüm sfp+ portlu bir router edinip ( asus be88u gibi) programlanabilir bir fiber sfp+ modül alıp ont kutusunu da emekli etmek. Ama bu herkesin yapabileceği bir işlem değil. Bu şekilde 1300 1400 mbps sınırını zorlamak hatta 2,5g lere ulaşmak mümkün olabiliyor/du. ( sanıyorum tt bu açığı kapattı)

huawei ma5671
alcatel g-010g-sp
bunlar ile yapılabiliyor aslında. Zahmetli işlem. Attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyor bence.

Bu arada kablosuz mesh çözümlerinde keenetic markası gerçekten çok başarılı. Uzun zamandır kullanıyorum.

Alternatif bir çözüm sfp+ portlu bir router edinip ( asus be88u gibi) programlanabilir bir fiber sfp+ modül alıp ont kutusunu da emekli etmek. Ama bu herkesin yapabileceği bir işlem değil. Bu şekilde 1300 1400 mbps sınırını zorlamak hatta 2,5g lere ulaşmak mümkün olabiliyor/du. ( sanıyorum tt bu açığı kapattı)330516 dosyayı görüntüle

330517 dosyayı görüntüle
çoklu priz şeklinde ups takmışsın sanırım ben de bakmıştım ona sanırım schneider memnun mun? Ben de modeme adaptör şeklinde olan ups taktım ama yine de kesiliyordu internet şimdi konuşurken farkettim ont cihazının upsi yok ki :D aslında bizde ana hatta jeneratör var ama o devreye girenek kada 30sn kesiliyor modem kesilmese film kesilmeden izlemey devam ederiz diye düşünmüştüm çünkü elektirk gelse de internet bir süre olaıyor tekrar bağlantı. Sen yetkili bir abiye benziyorsun ontyi de upse bağlasam kesilir mi çünkü katta da fiberoptiği dağıtan bir kutu var onun elektirği kesilmesi bağlantıyı keser mi?

huawei ma5671
alcatel g-010g-sp
bunlar ile yapılabiliyor aslında. Zahmetli işlem. Attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyor bence.

Bu arada kablosuz mesh çözümlerinde keenetic markası gerçekten çok başarılı. Uzun zamandır kullanıyorum.
Kişiye göre değişiyor. En uç noktaya ulaşmak gibi bir tutkunuz varsa 1mbps artış bile mutlu eder. Yıllarca , sıvı soğutmaydı şuydu buydu 200-300mhz artışlar için uykusuz kaç gece geçirdik :)

Keenetic cihazlar kas gücü olarak zayıf kalsa da yazılım olarak çok başarılılar. Yedek alıp koymuştum kenara. Yeni donanım teknolojilerini geriden takip ediyor, 1gb port , wifi 6 geçişleri vs çoğu firmaya kıyasla 2 3 yıl geriden geldi hep.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Kişiye göre değişiyor. En uç noktaya ulaşmak gibi bir tutkunuz varsa 1mbps artış bile mutlu eder. Yıllarca , sıvı soğutmaydı şuydu buydu 200-300mhz artışlar için uykusuz kaç gece geçirdik :)

Keenetic cihazlar kas gücü olarak zayıf kalsa da yazılım olarak çok başarılılar. Yedek alıp koymuştum kenara. Yeni donanım teknolojilerini geriden takip ediyor, 1gb port , wifi 6 geçişleri vs çoğu firmaya kıyasla 2 3 yıl geriden geldi hep.

Her iki paragrafta çok doğru bir yorumlama.

Dün şöyle bir şey gördüm. Sanıyorum cihaza modlu firmware yükleyip 2.5 gbit hız elde etmişler Turk.net'te:

G1oR95NXsAAKtV6.jpg

çoklu priz şeklinde ups takmışsın sanırım ben de bakmıştım ona sanırım schneider memnun mun? Ben de modeme adaptör şeklinde olan ups taktım ama yine de kesiliyordu internet şimdi konuşurken farkettim ont cihazının upsi yok ki :D aslında bizde ana hatta jeneratör var ama o devreye girenek kada 30sn kesiliyor modem kesilmese film kesilmeden izlemey devam ederiz diye düşünmüştüm çünkü elektirk gelse de internet bir süre olaıyor tekrar bağlantı. Sen yetkili bir abiye benziyorsun ontyi de upse bağlasam kesilir mi çünkü katta da fiberoptiği dağıtan bir kutu var onun elektirği kesilmesi bağlantıyı keser mi?
Telekomun santral dolaplarında da ups var, onların gücü yettiği kadar internet gider. Ontyi de bağladığında kesilmemesi gerekir, bizde de 4 ev arasına gelen hat, dağıtıcı kutular ile 4 eve dağıtılıyor. Benim internetim kesilmiyor.

Evet Schneider grup, APC markası. 2 tip de var. Bu çoklu priz şeklinde, yanlış hatırlamıyorsam 4 ups 4 çıkış akım korumasıydı. İstersen çoklu prizle dağıtırsın.Biraz kalabalık duruyor. Büyük olanı çatıya koyup, havalandırma kanalından hatlar çektim , üstteki 2 router 2 switch ve NAS da ona bağlı. Alttakinde ihtiyaç olmadı ama üsttekinin aküleri 3 yıl sonunda değiştirdim.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Geri