Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Dedin ve başladı abi :krktm:
Biraz önce Ekşi'de okudum.Halleyler 10 lu paketten 8 li pakete düşürülmüş :acpsnr: Shrinkflasyon bu.
Son kalemiz "Luppo" dur, @Can Çelik @Cemal Ç. @makaram @MakRo @Sadettin Z. @TeslaciBey
@RmzBurak @Umur Bora hepiniz defansa gelin:ssrtcbya:
Ülkeri sevmiyorum ürünlerini de tüketmemeyi tarcih ediyorum.(ayrıca dipnot olarak yazmak istedim.)

Ya şu dönemde gizli zamCIK adı altından hissetmeden d*numuzu indirip birşeyler yaptıklarına alıştık mı? Hissetmiyor muyuz anlamıyorum.
Gerçekten bunları kontrol eden bir birim var mı bakanlıkların birinde?
Sanayiye gidiyorsun usta arabadan önce bizim üzerimizde birşeyler denemek istiyor
Markete gidiyorsun marketçi birşeyler deniyor.(mahalle bakkalı)
3 harfli ve daha çok harfli marketlere gidiyorsun kasada tecavüz eeehhhhmmm pardon fahiş fiyat var
ama enflasyon düşüş halinde
ulan nakit parayı unuttu millet
Elime nakit para sadece apartman merdivenlerini temizlemek için gelen teyzeye verirken görüyor.
Yoksa nakit nedir unuttum.

LANET OLSUN BAĞZI ŞEYLER...

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Benim tahsil bunu okumaya yetmedi. 😁
Hemen örnek vererek açıklıyoruz.
Hani "hep 50 liralık benzin" alıyorum diyen bir akıllı vardı ya, bu shrinkflasyona örnek.
Hep 50 lira verdi ama aldığı benzin miktarı hep düştü.
Türkçesi, büzülflasyon olsun senin hatırına.

Yarım parmak eldivenler de shrinkflasyona örnektir. :D

Hemen örnek vererek açıklıyoruz.
Hani "hep 50 liralık benzin" alıyorum diyen bir akıllı vardı ya, bu shrinkflasyona örnek.
Hep 50 lira verdi ama aldığı benzin miktarı hep düştü.
Türkçesi, büzülflasyon olsun senin hatırına.

Yarım parmak eldivenler de shrinkflasyona örnektir. :D

önceden hep fullerdim
şimdi hep 1000 tl lik alıyorum
yazıklar olsun :komik: :komik: :komik:

• İnanılmaz
Tepkiler: hamlet2006
önceden hep fullerdim
şimdi hep 1000 tl lik alıyorum
yazıklar olsun :komik: :komik: :komik:
İşin içinde ''sen ve satın almak'' var yine fullüyondur sen, dayanamazsın biliriz seni :snzdglsn:

İşin içinde ''sen ve satın almak'' var yine fullüyondur sen, dayanamazsın biliriz seni :snzdglsn:
önecen ceyrek depo altına düşürtmezdim
şimdi ışık yanında yakıt alıyorum :komik:

• Üzgün
Tepkiler: hamlet2006
Bir başka davarlık göstergesi. Bunun bi de kokulu ayakkabılarını EVİ KOKMASIN DİYE kapı önünde bırakan versiyonu var ki cidden kötü komşu insanı ev sahibi yapar sözünün anlamını en net şekilde kazandığı konudur bence.

Gerçekten yani etrafını rahatsız edecek şekilde davranmamak neden bu kadar zor inanın anlamıyorum. Bunun eğitimini ve kültürünü almamış insanlardan bahsetmiyorum ha yanlış anlaşılmasın, örneğin yüksek sesle müzik dinlemenin doğru bişey olmadığını bildiği halde yapan insanların motivasyonundan bahsediyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
sürekli dipteyken yakıt alınca malum benzin de bizdeki düşük kalite, benzin pompası enjektör motor vs her şeye zararı oluyor.
Bir başka davarlık göstergesi. Bunun bi de kokulu ayakkabılarını EVİ KOKMASIN DİYE kapı önünde bırakan versiyonu var ki cidden kötü komşu insanı ev sahibi yapar sözünün anlamını en net şekilde kazandığı konudur bence.

Gerçekten yani etrafını rahatsız edecek şekilde davranmamak neden bu kadar zor inanın anlamıyorum. Bunun eğitimini ve kültürünü almamış insanlardan bahsetmiyorum ha yanlış anlaşılmasın, örneğin yüksek sesle müzik dinlemenin doğru bişey olmadığını bildiği halde yapan insanların motivasyonundan bahsediyorum.
Şehirli olamamak sorun, halbu ki gelişmiş ülkelerde köydeki çiftçi de köylülükten kurtulmuş durumda, bizim modernleşmeyi tamamlayamamızdan kaynaklı. bazıları de bunu romantize edip duygu sömürüsü yapar vs vs.

Yarın benzine yine zammı yapıştırıyor Şimşek abim. Bu sefer bir çılgınlık yapıp ışık yanmadan yakıt alabilir, hatta kendinizi kaybedip depoyu fulleyebilirsiniz.

sürekli dipteyken yakıt alınca malum benzin de bizdeki düşük kalite, benzin pompası enjektör motor vs her şeye zararı oluyor.

yok yok öyle yazdığıma bakma
yine çeyrek depo altına kolay kolay düşmem.
Aracımın bakımını bile kendim yapmaya çalışırım. Sanayide o kadar çok tanıdığım olduğu halde yine de Rabbim yolumu düşürtmesin.
Yarın benzine yine zammı yapıştırıyor Şimşek abim. Bu sefer bir çılgınlık yapıp ışık yanmadan yakıt alabilir, hatta kendinizi kaybedip depoyu fulleyebilirsiniz.

mazot yerinde
benzinli araca binecek kadar zenginlik nasip etsin Rabbim.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
IMG_7853.jpeg
En son 2.13 eurodan aldım yunanistanda, evropa bizi kıskanıyor

• Beğen
Tepkiler: MakRo
329882 dosyayı görüntüle

hocam ben 2 hafta önce geldim oradan. 1.75 den aldım 95 oktanı. yanlış mu hatırlıyorum diye düşündüm ama google dan da baktım gene aynı. ispanya ve italyada da benzer fiyatlar var.

zaten TR içinde tek ucuz kalan şey benzin oldu diğer ülkere göre.

• Beğen
329882 dosyayı görüntüle
Yunanistan'da sizi biraz silkelemişler sanki. Temmuz ortasında iş için gittiğim İsviçre'de (Zürih kantonu) 1.73 CHF ~ 1.84 EUR idi benzin.

Kısa bir süreliğine Almanya'ya geçtiğimde 1.65 EUR civarına almıştım yakıtı.

• Beğen
Yunanistan'da sizi biraz silkelemişler sanki. Temmuz ortasında iş için gittiğim İsviçre'de (Zürih kantonu) 1.73 CHF ~ 1.84 EUR idi benzin.

Kısa bir süreliğine Almanya'ya geçtiğimde 1.65 EUR civarına almıştım yakıtı.

hocam ben 2 hafta önce geldim oradan. 1.75 den aldım 95 oktanı. yanlış mu hatırlıyorum diye düşündüm ama google dan da baktım gene aynı. ispanya ve italyada da benzer fiyatlar var.

zaten TR içinde tek ucuz kalan şey benzin oldu diğer ülkere göre.
100 oktan paşam bu ;)

• Hahaha
mazot yerinde
benzinli araca binecek kadar zenginlik nasip etsin Rabbim.
Benzinli arabaya binecek kadar zenginlik değil de rabbim Türk milletine akıl fikir nasip etsin. Benzinli arabaya biniyorum yakıtım İstanbul içinde bile 5-5,5 litreyi geçmez. Çekirdek ailem var, ufak araba günlük kullanım için işimi fazla fazla görüyor. Bagaj askı aparatıyla bisikleti İstanbul’dan Eskişehir’e taşıdım, bi sorun olmuyor. Boyum 190’dan uzun diye ‘yav o kadar ufak arabaya binilir mi azcık boyuna göre bişey al’ diyenlere kulağımı tıkamayı başarabildiğim için mutluyum. Sırf bu gösteriş merakından dolayı boyundan yana hissettiği eksikliği arazi taşıtı görünümlü beyaz eşyalarla kapatmaya çalışanlardan eyleme bizi ya rabbiii ya rabbelalemin ov gaad :(

Tüketim verileri yol bilgisayarından aldığım veriler değil bu arada, manuel hesaplama yöntemiyle elde ediyorum. Araba da Mitsubishi Spacestar. Bu araç tercihimle ‘ben bunu nasıl satarım’ gibi bi endişe taşımadığımı da anlayabilirsiniz. Bunlar hep stres kaynağı, yapmayın ya vallahi yapmayın.

Benzinli arabaya binecek kadar zenginlik değil de rabbim Türk milletine akıl fikir nasip etsin. Benzinli arabaya biniyorum yakıtım İstanbul içinde bile 5-5,5 litreyi geçmez. Çekirdek ailem var, ufak araba günlük kullanım için işimi fazla fazla görüyor. Bagaj askı aparatıyla bisikleti İstanbul’dan Eskişehir’e taşıdım, bi sorun olmuyor. Boyum 190’dan uzun diye ‘yav o kadar ufak arabaya binilir mi azcık boyuna göre bişey al’ diyenlere kulağımı tıkamayı başarabildiğim için mutluyum. Sırf bu gösteriş merakından dolayı boyundan yana hissettiği eksikliği arazi taşıtı görünümlü beyaz eşyalarla kapatmaya çalışanlardan eyleme bizi ya rabbiii ya rabbelalemin ov gaad :(

Tüketim verileri yol bilgisayarından aldığım veriler değil bu arada, manuel hesaplama yöntemiyle elde ediyorum. Araba da Mitsubishi Spacestar. Bu araç tercihimle ‘ben bunu nasıl satarım’ gibi bi endişe taşımadığımı da anlayabilirsiniz. Bunlar hep stres kaynağı, yapmayın ya vallahi yapmayın.

Yooo hiç stres sıkıntı millet ne der diye düşünmüyorum.
Aracım 2006 model fiat albea 1.3 mjet euro4 motor, babam sanayici olduğu için sağolsun ufaklığımdan beri yanında çıraklık yapardım. Motor mekanik konusunda bir kaç bilgim var. Ön takım söker bakımını sokak ortasında yapar aracı toplarım. Bu yüzden aracımı çok seviyorum ve özenle tutuyorum. Bile isteye gidip aldığım bir araç. Yağ filtresini değişmek için tampon indirmek zorunda kalmıyorum :) Herşey göz önünde ve mis gibi tertemiz. Sedan araç seviyorum ve bagaj bana çok lazım oluyor. Eğer bursa trafiği ve yoğunluğu bu hızda devam ederse muhtemelen hatchback kasa bir araca geçerim. Birileri kos koca araçlara binsin hiç sorun değil. Ben aracımdan memnunum :)

Bu yüzden yazdıklarınızı kesinlikle üzerime alınmadım.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Geri