Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bizim giriş katta bir aile var 2 çocukları var. Kapının önünde 8-10 arası ayakkabı olduğu gibi bir de yan tarafa koca dolap koymuşlar onun içi dolu. Üstelik tamda giriş katı asansör ve merdiven çıkışı. Defalarca kaldırmasını söylediler ama hala yerinde duruyor. Bir şey olsa okumuş etmiş kültürlüyüz diye geçinirler. Böyleleri kibarlık ve düzgün konuşmaktan anlamıyor. Eğer ailemin yanında otuyor değil de direkt mülk sahibi olarak bulunsam her türlü anladıkları dilden konuşmayı tercih ederdim.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Scudo
Eskiden deponun dibini görmeden doldurmazdım, hep 50 liralık alırdım (meşhur 50 liracılardan biri de bendim).

Enflasyon ve özellikle depremlerden sonra depoyu pek boş tutmam. Çeyrek deponun altına inmem, hemen fullerim. Acil durum için bulunsun.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Bizim giriş katta bir aile var 2 çocukları var. Kapının önünde 8-10 arası ayakkabı olduğu gibi bir de yan tarafa koca dolap koymuşlar onun içi dolu. Üstelik tamda giriş katı asansör ve merdiven çıkışı. Defalarca kaldırmasını söylediler ama hala yerinde duruyor. Bir şey olsa okumuş etmiş kültürlüyüz diye geçinirler. Böyleleri kibarlık ve düzgün konuşmaktan anlamıyor. Eğer ailemin yanında otuyor değil de direkt mülk sahibi olarak bulunsam her türlü anladıkları dilden konuşmayı tercih ederdim.
Aslında bu bir kültür savaşı, Berlinde yürürken biri pazar günü bir meczup çöpleri dağıtıyordu bir Alman bir vatandaş sokakta adama bağırdı, bunu yapamazsın diye, komşular çıkıp adama destek oldu, bizde olsa garibana bağırıma diye duygu sömürüsü yaparlardı komşular. Başka bir gün bir Alman benzin istasyonun önünde durdum diye bana kızdı sadece su alıp çıkacaktım ama park yerine yönlendirdi, haklıydı. Bizde haklı olanlar medeni olanlar cesur değil çünkü azınlıklar, bizde cahiller cesur artık, eğitimsizler, yobazlar.
İsmet İnönünün de dediği gibi; namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalı

Son düzenleme:
Hiçbir zaman çeyrek deponun üzerinde benzin deposunu doldurmadım.Fazla ağırlık yakıt tüketimini artırır. :tskler:

Bunu okuyan @Can Çelik aynen şunu yazar:
Allahını seversen 100 küsur kilo olmuşsun,bunu mu hesaplıyorsun? :ssrtcbya:

x'te önüme ne kadar çok sıfır araç alıp mağduriyet yaşayan insanların haberi düşmeye başladı şaşırıyorum ve her türlü marka var Citroen, Opel, Kia, Hyundai ve sadece birinde basit bir estetik vardı Hyundai'nin LCD ekranı kaplaması bozuk ama diğer araçların hepsi elektronik aksam, yağ motor sorunu sebebiyle yolda bırakan araçlar.

çok fena resmen paranla rezil olmak. kalite inanılmaz düştü müşteri memnuniyetini gözetmek desen yok öyle bir şey bir de dünyanın en kötü şartlarında otomobil alıyoruz.

safran olabilir mi o?
1 tane 21 Optima, 8-10 tane 21 Manager, 8-10 tane de 21 Concorde’dan sonra Laguna’ya terfi etmiştik ama maalesef hiç Safrane’ımız olmadı :( RXE’ydi galiba paket, tok sesli bi abi konuşuyordu.

• İnanılmaz
Tepkiler: mcanerg
hocam ben 2 hafta önce geldim oradan. 1.75 den aldım 95 oktanı. yanlış mu hatırlıyorum diye düşündüm ama google dan da baktım gene aynı. ispanya ve italyada da benzer fiyatlar var.

zaten TR içinde tek ucuz kalan şey benzin oldu diğer ülkere göre.
Gabar'da petrol buldu asrın liderimiz ve ekibi, başka sebep aramayın

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Sabah depoda 5h20 sularında bir tane görebildim. Rivayette ki düşünürün (adını unuttum) "buldum buldum" dediği gibi "gördüm" diye bağırınca millet bir an dondu. Sonra bağırasım ben olduğumu görünce önlerine döndüler.
Böyle de önemsenmeyen biriyim. 😅
Archimet'di O yahu. Hamam tası gümüşten diye söylenirken tasın suda yüzdüğünü görüp sucuklu omletle hamamdan dışarı fırladığı rivayet edilir. 😁

• Hahaha
Tepkiler: specific
  • Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
VW gibi firma mı, Almanya’da bile bizdeki kadar rağbet görmeyen bir marka gurubu bu, çok da büyütmemek lazım. Bunları büyütme işini eli tesbihli müteahhit kekolara bırakın onlar iyi beceriyo :)
E ne farkımız kalıyor böyle sallayınca müteahhitten? :)

Marka grubu yazdığın için işaretledim. Almanya satış verisi. Yeni araç satışlarının 40% ını tek başına oluşturan bir marka için rağbet görmüyor diyemeyiz bence.
Screenshot_20250827_075840_Chrome~2.jpg

E ne farkımız kalıyor böyle sallayınca müteahhitten? :)

Marka grubu yazdığın için işaretledim. Almanya satış verisi. Yeni araç satışlarının 40% ını tek başına oluşturan bir marka için rağbet görmüyor diyemeyiz bence.
329934 dosyayı görüntüle
Almanya bizi kıskanıyormuş cidden :( Şakası bi yana doğru diyorsunuz, gurup haricinde tek başına VW de gayet büyük bi orana sahip, rağbet görmüyor demek haksızlık olur. Kastım daha çok VW’nin dünyanın hiç bi yerinde Türk insanındaki gibi sahip olunduğunda üst seviye vatandaş olduğun algısı yaratmamasıydı aslında ama tanımlamam çok yanlış olmuş :)

Az bi' para olsa da projelik 323 alıp uğraşsam keşke. Gerçi daha bisikletin masraflara para yetişmiyor :acpsnr:

Almanya bizi kıskanıyormuş cidden :( Şakası bi yana doğru diyorsunuz, gurup haricinde tek başına VW de gayet büyük bi orana sahip, rağbet görmüyor demek haksızlık olur. Kastım daha çok VW’nin dünyanın hiç bi yerinde Türk insanındaki gibi sahip olunduğunda üst seviye vatandaş olduğun algısı yaratmamasıydı aslında ama tanımlamam çok yanlış olmuş :)
Zor elde edildiği için çoğu insan malını gerektiğinden fazla sahipleniyor bu ülkede. Markadan, üründen bağımsız bir konu bu, daha ulaşılabilir olsalar bu durum bu derecede olmaz, ama mutlaka yine yaşanırdı. TR dışında da durum böyle, fanatikler her yerde varlar. Vw olmaz; Radeon- geforce , amd-intel , bmw-mercedes , kenan- kıvanç vs vs olur :)

Zor elde edildiği için çoğu insan malını gerektiğinden fazla sahipleniyor bu ülkede.
Bizim ülkemizde otomobil özelinde "at-avrat-silah'' kültürünün etkisi de muhakkak var.

Bizim ülkemizde otomobil özelinde "at-avrat-silah'' kültürünün etkisi de muhakkak var.
E devir değişti tabi, ata binen kalmadı artık, yerini otomobil aldı :) Çok doğru bir tespit.

@Sadettin Z. Hükümetin yerinde olsa Togg yerine Tofaş gibi araba yapar şu ana kadar hiç araba sahibi olmamış benim gibi alt kesim grubuna bir umut ışığı olurlardı. Togg beni hiç heyecanlandırmadı. Çünkü alt gelir grubunun bunu hayal etmesi, alması imkansız.

Yolların, köprülerin yapılması alt kesimi etklemiyor. Çünkü o garipler o yol ve köprülerden zaten geçemiyor.

İmamoğlu Kent Lokantaları ile alt kesime direkt dokunmasını bildi. Bunun için siyasi deha olmaya gerek yoktu.

Geri