Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yooo hiç stres sıkıntı millet ne der diye düşünmüyorum.
Aracım 2006 model fiat albea 1.3 mjet euro4 motor, babam sanayici olduğu için sağolsun ufaklığımdan beri yanında çıraklık yapardım. Motor mekanik konusunda bir kaç bilgim var. Ön takım söker bakımını sokak ortasında yapar aracı toplarım. Bu yüzden aracımı çok seviyorum ve özenle tutuyorum. Bile isteye gidip aldığım bir araç. Yağ filtresini değişmek için tampon indirmek zorunda kalmıyorum :) Herşey göz önünde ve mis gibi tertemiz. Sedan araç seviyorum ve bagaj bana çok lazım oluyor. Eğer bursa trafiği ve yoğunluğu bu hızda devam ederse muhtemelen hatchback kasa bir araca geçerim. Birileri kos koca araçlara binsin hiç sorun değil. Ben aracımdan memnunum :)

Bu yüzden yazdıklarınızı kesinlikle üzerime alınmadım.
Ben de sedancıyım, benzinli kullanabildiğim kadar devam ama muhtemelen bu son benzinli arabam olacak gibi

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve RmzBurak
Scudo
Yooo hiç stres sıkıntı millet ne der diye düşünmüyorum.
Aracım 2006 model fiat albea 1.3 mjet euro4 motor, babam sanayici olduğu için sağolsun ufaklığımdan beri yanında çıraklık yapardım. Motor mekanik konusunda bir kaç bilgim var. Ön takım söker bakımını sokak ortasında yapar aracı toplarım. Bu yüzden aracımı çok seviyorum ve özenle tutuyorum. Bile isteye gidip aldığım bir araç. Yağ filtresini değişmek için tampon indirmek zorunda kalmıyorum :) Herşey göz önünde ve mis gibi tertemiz. Sedan araç seviyorum ve bagaj bana çok lazım oluyor. Eğer bursa trafiği ve yoğunluğu bu hızda devam ederse muhtemelen hatchback kasa bir araca geçerim. Birileri kos koca araçlara binsin hiç sorun değil. Ben aracımdan memnunum :)

Bu yüzden yazdıklarınızı kesinlikle üzerime alınmadım.
Kimseyi takmaya gerek yok, geçen sene bu ay aldığımız araba şuan satsam 1.500, altın yapsaydım 2.200 paramız vardı. Araba sağlamsa yeni almak mantıklı değil bu devirde. 1.3 Multijet ömürlük motor zaten

• Muhteşem
Tepkiler: RmzBurak
Araba da Mitsubishi Spacestar. Bu araç tercihimle ‘ben bunu nasıl satarım’ gibi bi endişe taşımadığımı da anlayabilirsiniz.
Gerçekten de satma endişesi yok zannediyorum. Zira bir dönem köpekbalığı Lancer kullanıcısı olarak Mitsubishi'nin böyle bir modeli mi varmış diye bakma ihtiyacı hissettim. Gözlerim Millenium Falcon ve X-Fighter modellerini de aramadı değil. :)

Mevcut aracım Kia Niro'dan gayet memnunum aslında. Hibrit olduğu için şehir içinde 5-5.5 lt, uzun yolda 6 lt ile ekonomik sınıfta. Lakin yakın zamanda yaptırdığım 105.000 km bakımı biraz içime oturdu.

Ben de bu arada elektriklileri biraz araştırmaya başladım. Hem yakıt, hem bakım maliyetleri çok avantajlı. Şu an duygusal sebeplerden platonik takılıyorum ama bir gün benim olacak fıstık, binecem üstüne, vuracam kırbacı. :krnz:

Benzinli arabaya binecek kadar zenginlik değil de rabbim Türk milletine akıl fikir nasip etsin. Benzinli arabaya biniyorum yakıtım İstanbul içinde bile 5-5,5 litreyi geçmez. Çekirdek ailem var, ufak araba günlük kullanım için işimi fazla fazla görüyor. Bagaj askı aparatıyla bisikleti İstanbul’dan Eskişehir’e taşıdım, bi sorun olmuyor. Boyum 190’dan uzun diye ‘yav o kadar ufak arabaya binilir mi azcık boyuna göre bişey al’ diyenlere kulağımı tıkamayı başarabildiğim için mutluyum. Sırf bu gösteriş merakından dolayı boyundan yana hissettiği eksikliği arazi taşıtı görünümlü beyaz eşyalarla kapatmaya çalışanlardan eyleme bizi ya rabbiii ya rabbelalemin ov gaad :(

Tüketim verileri yol bilgisayarından aldığım veriler değil bu arada, manuel hesaplama yöntemiyle elde ediyorum. Araba da Mitsubishi Spacestar. Bu araç tercihimle ‘ben bunu nasıl satarım’ gibi bi endişe taşımadığımı da anlayabilirsiniz. Bunlar hep stres kaynağı, yapmayın ya vallahi yapmayın.
Oldukça güzel bir araba. Özellikle mor rengi çok çarpıcı.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Bu ülkede en hızlı satan arabayı yazıyorum.
Renault Laguna 1.
20 dakikada 6-7 kişi aradı 255.000 liradan ilana koyduğum araba 300.000 liraya satılmıştı.Sattım demiyeyim aldılar
Benim arabaya has bir durum değilmiş bu arada. Az km ve biraz temiz olması yeterliymiş
IMG_20231108_094000.jpg
Hey gidi Jolly Jumper hey

Renault Laguna 1.
20 dakikada 6-7 kişi aradı 255.000 liradan ilana koyduğum araba 300.000 liraya satılmıştı.Sattım demiyeyim aldılar
Benim arabaya has bir durum değilmiş bu arada. Az km ve biraz temiz olması yeterliymiş
329883 dosyayı görüntüle

temiz ve az km li araç durmaz ilanlarda
2006 model 170k yeni oldu aracım. 3. sahibi benim

temiz ve az km li araç durmaz ilanlarda
2006 model 170k yeni oldu aracım. 3. sahibi benim
Benimki 2001 model 162.000 deydi.Şanlıurfa Viranşehir tarafı bu Laguna 1 lerin hastasıymış.Ondan çok ama çok hızlı sattı

Benimki 2001 model 162.000 deydi.Şanlıurfa Viranşehir tarafı bu Laguna 1 lerin hastasıymış.Ondan çok ama çok hızlı sattı
Çok güzel araçlar
bir de renault latitude zamanının çok ileri seviye araçları

Çok güzel araçlar
bir de renault latitude zamanının çok ileri seviye araçları
Elektrik sistemi berbat ötesiydi, burnumdan getirmişti.Liftback tasarımından dolayı bagajı büyüktü.Yine liftback tasarımından dolayı tasarımını çok uzun süre korudu. Bir de inanılmaz az yakıyordu.22 sene kullandım ,trim sesi bile yoktu.Arkalarda bağımsız süspansiyon vardı,yol tutuşu da fena değildi.
@Sadettin Z. T10F de fastback karoser olduğundan dolayı onun da tasarımı kolay kolay yaşlanmaz.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Elektrik sistemi berbat ötesiydi.Liftback tasarımından dolayı bagajı büyüktü.Yine liftback tasarımından dolayı tasarımını çok uzun süre korudu. Bir de inanılmaz az yakıyordu.22 sene kullandım ,trim sesi bile yoktu.
@Sadettin Z. T10F de fastback karoser olduğundan dolayı onun da tasarımı kolay kolay yaşlanmaz.
şu araçların benzinli seçeneği kesinlikle olmalıydı. Milletin yerli motor yokkkk eleştirisinden dolayı yazık oldu markaya.
T10F inşaAllah abisinin kaderini de kurtarır.

u araçların benzinli seçeneği kesinlikle olmalıydı. Milletin yerli motor yokkkk eleştirisinden dolayı yazık oldu markaya.
Diğer markalar içten yanmalı motorlarda bizden 120 yıl önde olduğundan elektrikli araçlara yönelmeleri bence mantıklıydı.
4 metre boylarında B segmenti boş donanımlı araçlar daha çok iş yapabilirdi diyeceğim ama bizim milletin İzmir'de bile olsa ısıtmalı koltuk ,direksiyon masajlı bilmem ne diye diye bir sürü gereksiz istekleri var.Donanımsız elektrikli B segmenti olsaydı hafif olurdu,hafif olacağından bataryanın büyük olmasına gerek kalmazdı.Dolayısıyla da ucuz olurdu.Halka daha çok hitap edebilirdi.Ama bizim millet almazdı.

Diğer markalar içten yanmalı motorlarda bizden 120 yıl önde olduğundan elektrikli araçlara yönelmeleri bence mantıklıydı.
4 metre boylarında B segmenti boş donanımlı araçlar daha çok iş yapabilirdi diyeceğim ama bizim milletin İzmir'de bile olsa ısıtmalı koltuk ,direksiyon masajlı bilmem ne diye diye bir sürü gereksiz istekleri var.Donanımsız elektrikli B segmenti olsaydı hafif olurdu,hafif olacağından bataryanın büyük olmasına gerek kalmazdı.Dolayısıyla da ucuz olurdu.Halka daha çok hitap edebilirdi.Ama bizim millet almazdı.
tasarım olarak çok güzel araç ona lafım ama. Ama tasarım olarak elektrikli altyapı olarak düşünülmemiş bir araç tasarımı var.
Bizim millet zamanında devrim e sahip çıkamamış yerli hiçbir ürüne sahip çıkmaz. Dediğiniz doğru kullanmayacağı bir sürü gereksiz özellik ister.
hız sabitleme limitleme olsun ister kullanmaz. ( babam )
ahahaha :komik: :komik: :komik:

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Elektrik sistemi berbat ötesiydi, burnumdan getirmişti.Liftback tasarımından dolayı bagajı büyüktü.Yine liftback tasarımından dolayı tasarımını çok uzun süre korudu. Bir de inanılmaz az yakıyordu.22 sene kullandım ,trim sesi bile yoktu.Arkalarda bağımsız süspansiyon vardı,yol tutuşu da fena değildi.
İçine binemesem de aracı yakından görme şansım oldu. Tasarımını kim yaptıysa emeğine sağlık, son derece şık bir araba olmuş. Tesla'nın önceki nesil model Y aracını aerodinamik kazanım yapacağız diye yumurtaya çevirmişlerdi. Yeni Juniper modeliyle toparladılar neyse ki. T10F hem o konuda iddialı hem de gerçekten arabaya benziyor.

Tek sorun badem bıyıklıların ipiyle kuyuya inme riski. Firmanın istikrarlı şekilde yola devam edeceği, iki sene sonra araçların alanların elinde kalmayacağı garanti olsa mevcut finansman imkanları ile en makul elektrikli araç durumunda olurdu.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@RmzBurak rica ederim, size bi laf etme niyetim yoktu zaten o yüzden üstünüze bişey alınmanız da üzerdi beni. Dizelciler mutlaka küçük benzinlilere binsin gibi bi telkinim yok yani kimseye özel olarak. Sadece bu Türk milletinin büyük araba sevmesi beni deli ediyor. Ha dizele prensip olarak karşıyım ama bu kişisel bi mesele, dediğim gibi kimseye dizele binmeyin de demem yani.

Renault Laguna 1.
329883 dosyayı görüntüle
Bunun konuşan donanımlıları vardı bi de. 99 senesinde babam almıştı bi tane 96 modelinden, fümeydi rengi, ne çok sevmiştim o arabayı. Fransızca konuşuyordu ama kapı açık kaldı falan gibisinden uyarılar yapıyordu o kadarını tahmin edebiliyorduk diye hatırlıyorum. Uzaktan kumandalı anahtarı bozulmuştu da 2 hafta Fransa’dan yeni yazılımlı kumanda gelsin diye beklemiştik. Beklerken her gün arabanın içine girip otururdum akşamları, kontak bile açılmıyordu ama olsun :)

Bunun konuşan donanımlıları vardı bi de. 99 senesinde
safran olabilir mi o?
Tasarımını kim yaptıysa emeğine sağlık
pininfarina tasarım ofisi diye aklımda kalmış bence de güzel olmuş ama sedan modelinde süspansiyon ve alt takımlar suyla aynı kalmış o yüzden bir garip duruyor tekerlerin çamurluk içindeki konumu ve aracın yerden yüksekliği, bir nevi suç yüksekliğinde sedan tasarım olmuş.

Karakaçan'ın vites ayarı bozuldu. Düzelttim de tam olmamıştı. Şunu ince ayarlayayım derken hepten çorba ettim.
Hınzır'ın vites ayarı kaçtı, elime bir alyan alıp 3 dk'da hallettim. Bunu beceremedim.
Neyse, bisikletçiye götüreyim dedim. InterSpor, Decathlon gibi bir yere götürsem bir hafta alıkoyuyorlar. Saint-Quentin'da bir bisikletçi var, aynı Türkiye'de ki mahalle ustaları gibi, anlıyor ama bir defa lazıklandım, bir daha gitmem oraya.
Başka bir bisikletçi var, dışarıdan hayli büyük bir yer gibi görünüyor. Aldım Karakaçan'ı oraya giderken aklıma bin türlü şey geliyor. Fransızcam da çok iyi değil, üstüm perdi perişan, hırsız falan sanmasın bunlar diyorum. Starava açarım, görselleri gösteririm diye düşünürken aklıma bisiklet yanıklarım geldi. 🤣
Üzerim perişan derken serseri gibi giyimliydim. Yıkanıp üzerime iş tişörtünü, altıma da şort giyip çıkmıştım. Bisiklet yanıkları ondan aklıma geldi zaten. 😁
Neyse bıraktık sıpayı, yarın alıcaz umarım. 😅

Karakaçan'ın vites ayarı bozuldu. Düzelttim de tam olmamıştı. Şunu ince ayarlayayım derken hepten çorba ettim.
Hınzır'ın vites ayarı kaçtı, elime bir alyan alıp 3 dk'da hallettim. Bunu beceremedim.
Neyse, bisikletçiye götüreyim dedim. InterSpor, Decathlon gibi bir yere götürsem bir hafta alıkoyuyorlar. Saint-Quentin'da bir bisikletçi var, aynı Türkiye'de ki mahalle ustaları gibi, anlıyor ama bir defa lazıklandım, bir daha gitmem oraya.
Başka bir bisikletçi var, dışarıdan hayli büyük bir yer gibi görünüyor. Aldım Karakaçan'ı oraya giderken aklıma bin türlü şey geliyor. Fransızcam da çok iyi değil, üstüm perdi perişan, hırsız falan sanmasın bunlar diyorum. Starava açarım, görselleri gösteririm diye düşünürken aklıma bisiklet yanıklarım geldi. 🤣
Üzerim perişan derken serseri gibi giyimliydim. Yıkanıp üzerime iş tişörtünü, altıma da şort giyip çıkmıştım. Bisiklet yanıkları ondan aklıma geldi zaten. 😁
Neyse bıraktık sıpayı, yarın alıcaz umarım. 😅
1756226827452.png

Geri