Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

her yönüyle insanlara fikirlerini beyan edebilecekleri geniş bir özgürlük alanı
şimdi ben buraya üye olup gerçek fikirlerimi açıkça paylaşsam tutuklanmama ihtimalim yok gibi geldi bana ;)

Scudo
Yerli ve milli sosyal medya platformumuz NEXT Sosyal'de yerinizi aldınız mı?

329107 dosyayı görüntüle

Özellikle Gazze konusunda paylaşımların engellendiği ve bazı hesapların kapatıldığı yabancı platformlara kıyasla NEXT Teknofest Sosyal uygulaması her yönüyle insanlara fikirlerini beyan edebilecekleri geniş bir özgürlük alanı sunuyor.
Yerli ve milli ama platform ismi ne yerli nede milli gibi durmuyor 😂

• Beğen
Tepkiler: MakRo

329107 dosyayı görüntüle

Özellikle Gazze konusunda paylaşımların engellendiği ve bazı hesapların kapatıldığı yabancı platformlara kıyasla NEXT Teknofest Sosyal uygulaması her yönüyle insanlara fikirlerini beyan edebilecekleri geniş bir özgürlük alanı sunuyor.
huh-cat.gif

2 sene önce arkadaş grubumuzdan birisi evlendi.

En pahalı düğünlerden birisini yapacağım gibi bir takıntısı oluştu o dönem.

ferrari kiralamalar, düğün salonuna lüks harcamalar, pahalı düğün şovları vs derken birikiminin ciddi bir kısmını birkaç haftada bitirdi.

aşağı yukarı 1.5 yıldır işlettiği dükkanın fazla ışıklarını kapatarak tasarruf yapmaya çalışıyor, düzelemedi o günden sonra. maaş ödemekte bile zorlanmaya başladı, pek çok çalışan işten ayrıldı vs.

Hayat gerçekten çok garip, şartlar bir anda terse dönebiliyor. birkaç senede ciddi yerlere gelebiliyorsun ya da bir anda elindeki herşeyi kaybedebiliyorsun.

Elindekinin kıymetini bilmek gerekiyor. bu bir bisiklet olabilir, bir ayakkabı olabilir, bir ev olabilir ya da bir kalem olabilir. önemi yok, șükretmek gerekiyor her zaman. sağlık olduktan sonra gerisinin pek bir önemi yok, ruh sağlığı da bu konunun içinde tabi.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk ve Atasoy
En pahalı düğünlerden birisini yapacağım gibi bir takıntısı oluştu o dönem.
Takıntı oluşmadı. Şöyle bi iç sesi vardı sadece:

"Bu karı gösteriş meraklısı... "Bi düğün için o kadar para harcayamam" dersem, kapısında başka bekleyenler var, onlara gider, sap kalırım. Sonra hadi bakalım sil baştan, kapı kapı dolan evlenecek kız ara. Emir demiri keser, yapacak bişey yok, seve seve yapıcaz dediğini. Erkek olmak çok aciz bi durummuş ya".

• Beğen
Tepkiler: specific
@Cemal Ç. yok sürmedik Cemal beycim, geleyim bir gün Pariste turlayalım ama beni görünce kimse Fransız sanmaz hemen Türk olduğumuz ortaya çıkar :D

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
...uygun değiller.
Uygundan ziyade gereksiz diyelim. Yola gideceksem Karakaçan'la, yol değişkense Hınzır'la çıkıyorum.
Hınzır hem yol, hem arazi, hem çakıl bisikleti gibi. 😄
@Cemal Ç. yok sürmedik Cemal beycim, geleyim bir gün Pariste turlayalım ama beni görünce kimse Fransız sanmaz hemen Türk olduğumuz ortaya çıkar :D
Estağfurullah öyle bey falan ağır gelir bana. Kimim ki ben? Aslında ben yoğum. 😅

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
İsmail Saymaz: "Antalya’daki yangına gelen Azerbaycan ekipleri alev dayanımlı kıyafetler giyerken, konum takibi yapan cihaz taşırken, nabız ve oksijen yönünden anlık izlenirken; Türk işçilerde bu sistemlerin hiçbiri yok. Sadece ‘Orman’ yazılı fosforlu yelekle çalışıyorlar."
Sonra orman işcileri ölünce de şehitlerimiz der geçerler, düpedüz cinayet

Sağlıktan önce zeka-mantık olacak insanda. Misal sizin arkadaşınız gerizekalılığının kurbanı olmuş :)
O denli bir maddi kaybı kabul edemedi, bir de durumu kabul etmek yerine etrafına zehir saçan bir karaktere dönüştü.

Maddi konuların bir insanı nasıl bu kadar değiştirebildiğine şahit olduğuma üzüldüm.

Aslında üzülecek de bir durum yok ama insanız işte.
Uygundan ziyade gereksiz diyelim. Yola gideceksem Karakaçan'la, yol değişkense Hınzır'la çıkıyorum.
Hınzır hem yol, hem arazi, hem çakıl bisikleti gibi. 😄

Estağfurullah öyle bey falan ağır gelir bana. Kimim ki ben? Aslında ben yoğum. 😅
En güzeli birden fazla bisiklet ama bunun için yer gerekli.

Bir tane dağ, bir tane çakıl, bir tane yol bisikleti, bir tane katlanır, bir tane tur bisikleti vs diye gider bu liste.

geçen bir tane yol bisikleti topladım dağ bisikletinden vazgeçmemek için. yerim yokmuş ikinci bisiklet için, geç anladım. muhtemelen yakında parçalara ayrılıp satılacak.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.

329107 dosyayı görüntüle

Akp siz yerli ve millilerin vay haline ..

İsmail Saymaz: "Antalya’daki yangına gelen Azerbaycan ekipleri alev dayanımlı kıyafetler giyerken, konum takibi yapan cihaz taşırken, nabız ve oksijen yönünden anlık izlenirken; Türk işçilerde bu sistemlerin hiçbiri yok. Sadece ‘Orman’ yazılı fosforlu yelekle çalışıyorlar."
Sonra orman işcileri ölünce de şehitlerimiz der geçerler, düpedüz cinayet

Dine olan öfkemi biraz belki edince forum üyesi arkadaşlar "bu normal değil, geçmişinde bastırılmış içine attığın bir şey vardır" diyorlar.

Ne içine atması her şey ortada, sebep sonuç ilişkisi ile bağlantılı ama siz görmek istemiyorsunuz.

(link)

Dine olan öfkemi biraz belki edince forum üyesi arkadaşlar "bu normal değil, geçmişinde bastırılmış içine attığın bir şey vardır" diyorlar.
Alıntıladığın yerde Müslümanların hatası var, sen gitmişsin dine öfkem var diyorsun. Dinin suçu ne? Din tedbirini alma mı demiş?ilimden fenden uzak dur mu demiş. Kendi adıma söyleyeyim geçmişinde bastırılmış içine attığın bir şey var mı diye bir şey demem ama mantık kurgun, sebeb sonuç ilişkilendirmen vasat altı.

Neymiş Azerbaycan en dinsiz 5.ülkeymiş tedbirliymiş, Türkiye dindarmış tedbirli değilmiş öyleyse İslam kötüymüş.
Mantığa bak, Aristo önermesi başka da bir şey değil yaptığın

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk ve Atasoy
Alıntıladığın yerde Müslümanların hatası var, sen gitmişsin dine öfkem var diyorsun. Dinin suçu ne? Din tedbirini alma mı demiş?ilimden fenden uzak dur mu demiş. Kendi adıma söyleyeyim geçmişinde bastırılmış içine attığın bir şey var mı diye bir şey demem ama mantık kurgun, sebeb sonuç ilişkilendirmen vasat altı.

Neymiş Azerbaycan en dinsiz 5.ülkeymiş tedbirliymiş, Türkiye dindarmış tedbirli değilmiş öyleyse İslam kötüymüş.
Mantığa bak, Aristo önermesi başka da bir şey değil yap
Dinler tabiki tedbirsiz yaşa ilimden uzak dur demez, dese zaten yayılmaz.
Burada ince bir nüans var.
Dinlerle şöyle bir bağlantısı var gelişmişliğin. Dini yaşantısında ön planda tutan toplumlar, dünyada da görüldüğü üzere ekseriyeti geri kalmıştır. Bunun nedeni Dinler cevapları verir. Ölümden sonra adalete, mahşere, cennete, cehenneme inanan insan gerçek manada bilimsel çalışma yapacak merak duygusunu törpülemiş olur. Bu kitlesel ölçüde olduğu zaman, mahşer olduğu için adalet aramada yetersiz kalır.(sonra alacağını düşünür), parasız kalınca sefasını sonra çekeceğini düşünür. dünya dışı yaşamı bir ateist kadar merak etmez. Bu da silsile şeklinde bir atalete neden olur ki, eğitim sistemine kadar etkiler. Toplum kurallarından çok dini kurallara yaslanır insanlar. Ve dini kurallar yasalar gibi detay içermediğinden her grup ya da kişi kendince yorumlayıp, yaşam biçimi oluşturur. Kendince bütün soruların cevabını bilir bilmesede nihai çözüme elbet öbür tarafta ulaşacağını sanır. Al bakalım insanların elinden tüm inandıkları şeyleri bu kadar sabrederler mi? Adalet hızla yerini bulmaya. toplum kuralları sertçe uygulanmaya ve uyulmaya başlanır.
Alaka böyle bir alaka...

Demin öyle denk geldi, bu çinliler piyasaya göre uygun fiyatlı ürünlerde kalite kontrolüne önem vermeyen başlamışlar heralde diyecektim ki gözüme bir şey çarptı.

İşaretlediğim kısım fotoğrafa sonradan mı eklenmiş?

Bu arada elitewheels gibi piyasaya belirli kalitede donanımlar sunan bildiğiniz çinli markalar var mı?

Screenshot_20250726_182854_AliExpress.jpg

Dinler tabiki tedbirsiz yaşa ilimden uzak dur demez, dese zaten yayılmaz.
Burada ince bir nüans var.
Dinlerle şöyle bir bağlantısı var gelişmişliğin. Dini yaşantısında ön planda tutan toplumlar, dünyada da görüldüğü üzere ekseriyeti geri kalmıştır. Bunun nedeni Dinler cevapları verir. Ölümden sonra adalete, mahşere, cennete, cehenneme inanan insan gerçek manada bilimsel çalışma yapacak merak duygusunu törpülemiş olur. Bu kitlesel ölçüde olduğu zaman, mahşer olduğu için adalet aramada yetersiz kalır.(sonra alacağını düşünür), parasız kalınca sefasını sonra çekeceğini düşünür. dünya dışı yaşamı bir ateist kadar merak etmez. Bu da silsile şeklinde bir atalete neden olur ki, eğitim sistemine kadar etkiler. Toplum kurallarından çok dini kurallara yaslanır insanlar. Ve dini kurallar yasalar gibi detay içermediğinden her grup ya da kişi kendince yorumlayıp, yaşam biçimi oluşturur. Kendince bütün soruların cevabını bilir bilmesede nihai çözüme elbet öbür tarafta ulaşacağını sanır. Al bakalım insanların elinden tüm inandıkları şeyleri bu kadar sabrederler mi? Adalet hızla yerini bulmaya. toplum kuralları sertçe uygulanmaya ve uyulmaya başlanır.
Alaka böyle bir alaka...
Baştan aşağıya yanlış.Sen dini değil, yetersiz Müslümanları anlatmışsın.Müslümanları eleştirenlere haklıysa bir şey demem, ben daha da çok eleştiririm.
Islam dini iki dünyaya da değer verir.Bilimi, zenginliği, adaleti, hukuku bugün evrensel değerler dediğimiz her şeyi destekler.
Din toplumsal yaşamın her alanına her duruma cevap verir, neresi yetersiz kalmış.
Adalet mülkün temelidir diyenler
İlmi Çinde bile olsa ara diyenler
Bana bir harf öğretenin kölesi olurum diyenler İslam üzerine değil miydi?
Veren el alan elden üstündür diyenler
Avrupa'daki Rönesansın öncüsü İslam bilginleri değil miydi.
Yanlışın böyle bir yanlış....

Geri