Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yazının anafikrini çok iyi anladım.Sana katılıyorum zaten. Bana yazmadığının da farkındayım.
------
Ama aşağıdaki paragrafta ''Şehit " tanımı ile ilgili biraz eksikliğin var.

Deprem olur, "50bin deprem şehidi"
Madende göçük olur, "301 Soma şehidi"
Havai fişek fabrikasında patlama olur, "28 emekçi şehit"
Orman yangını olur, "10 ormancı şehit"

Bu insanlar şehit değil; şehadet savaş zamanı olur. Ülkemiz savaşa girdi de bizim mi haberimiz yok?
Bu insanlara da "uhrevi şehit" deniyor.
Savaşa girip ölen şehitlere hem dünya hem de ahiret şehidi olduğundan "şehidi Kamil" deniyor.
Şehitlerin de sınıflandırması mertebesi vardır. Sadece savaşta şehit olanlar tek şehit sınıfı değildir.

Benim her zaman dediğim şeyleri yazmışsın
Aslolan insanı yaşatmaktır.
Sorumlu olanların cezasını vermektir

Din üzerinden oy devşirenlerin klasik huyudur kutsal değerlerin arkasına sığınmak, çıkar sağlamak.

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Scudo
Bu insanlara da "uhrevi şehit" deniyor.
Konuyu uzatmak niyetinde değilim ama bu kavram neymiş diye sorguladığımda şöyle bir sonuç çıktı:

Dünya itibariyle şehid sayılmayan, yani, yıkanıp kefenlenmiş olarak gömülen, fakat âhirette şehid muamelesi gören kimselere şehîd-i uhrevî denir. Şehîd-i kâmil olmanın şartlarından birini kaybeden kimseler, bu kısma girerler. Bundan başka şu kimseler de âhiret şehîdi sayılır:

Suda boğulanlar.
Ateşte yananlar.
Enkaz altında kalanlar.
Veba gibi bulaşıcı bir hastalıktan ölenler.
Sıtma gibi ateşli hastalıktan ölenler.
İlim yolunda ölenler.
Ciğer hastalıklarından ölenler.
Doğum sırasında veya lohusa iken ölen kadınlar.
Baş ağrısından ölenler.
Karın ağrısından ölenler.
Ailesinin nafakasını helâlinden kazanmak için çalışırken iş kazasından ölenler.
Cuma gecesi ölenler.
Gurbet ilde vefat edenler.
Akrep, yılan sokması gibi sebeblerle vefat edenler.

EYT sayesinde nüfusun neredeyse tamamının emekli edilmesi misali, uhrevi şehitlik sayesinde de her ölen şehit sayılacak neredeyse...

Tanıdığım belki de en kötü, lanet insan akciğer kanserinden öldü. Bu adam da şehit oldu demek ki; peygambere komşu oldu. Peygamber bu adamla komşuluk etmek ister miydi, hiç zannetmiyorum.

Kendisine "hadis alimi" diyen zevatın, oturma organlarını kullanarak uydurduğu kriterler gibi geldi bunlar bana...

Konuyu uzatmak niyetinde değilim ama bu kavram neymiş diye sorguladığımda şöyle bir sonuç çıktı:

Dünya itibariyle şehid sayılmayan, yani, yıkanıp kefenlenmiş olarak gömülen, fakat âhirette şehid muamelesi gören kimselere şehîd-i uhrevî denir. Şehîd-i kâmil olmanın şartlarından birini kaybeden kimseler, bu kısma girerler. Bundan başka şu kimseler de âhiret şehîdi sayılır:

Suda boğulanlar.
Ateşte yananlar.
Enkaz altında kalanlar.
Veba gibi bulaşıcı bir hastalıktan ölenler.
Sıtma gibi ateşli hastalıktan ölenler.
İlim yolunda ölenler.
Ciğer hastalıklarından ölenler.
Doğum sırasında veya lohusa iken ölen kadınlar.
Baş ağrısından ölenler.
Karın ağrısından ölenler.
Ailesinin nafakasını helâlinden kazanmak için çalışırken iş kazasından ölenler.
Cuma gecesi ölenler.
Gurbet ilde vefat edenler.
Akrep, yılan sokması gibi sebeblerle vefat edenler.

EYT sayesinde nüfusun neredeyse tamamının emekli edilmesi misali, uhrevi şehitlik sayesinde de her ölen şehit sayılacak neredeyse...

Tanıdığım belki de en kötü, lanet insan akciğer kanserinden öldü. Bu adam da şehit oldu demek ki; peygambere komşu oldu. Peygamber bu adamla komşuluk etmek ister miydi, hiç zannetmiyorum.

Kendisine "hadis alimi" diyen zevatın, oturma organlarını kullanarak uydurduğu kriterler gibi geldi bunlar bana...
amaç şehit güzellemesi ile yerini konumunu kullanıp milleti savaşa yangına gönderip sorumluluk da almamak olunca normal bunlar

Ne güzel işte. Ben bunu gördüğümde Allah'ın rahmetinin, mağfiretinin sonsuzluğunu görürüm.Allah bağışlamaya sebep arar.

Uhrevi Şehidlerin Islam çizgisinde olanlarının diğer mutlak şehitler(kamil) gibi kul hakkı hariç tüm günahlarının aff olunacağını düşünülür(Allahın bağışlamasının sonsuzluğu düşünülerek)
Uhrevi şehitlerin şehitliğini Allah bilir. Onun için uhrevi deniyor
Hiçbir peygamber komşusundan şikayet edemez., etmez de zaten. Allah bağışlarsa her şey olur,biz bilemeyiz.

Ayetlerden ziyade hadisi şerifleri kaynak alan büyük İslam fakihlerinin görüşleri.

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Mehmet şimşekin enflasyonla mücadeleden anladığı boğazımıza çökerek harcama yapacak para bırakmamak.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
...hadisi şerifleri kaynak...
Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. O hadisleri ileri sürenlerin alayına boydan ben gireyim. 😒
Millet gödünden hadis uyduruyor artık. 🤬
Adam bir gün önce masturbasyon yapıyor, gece baskını oluyor, ölüyor, şehit... Hadi oradan.
Üç gün önce arkadaşının karısıyla iş pişiriyor, bir daha ki buluşmaya gün ayaklanıyor, o gün bir yangın çıkıyor, müdahalede ölüyor, hop şehit... Hadi oradan.
Daha benzemedik ne kurgular yazarım. Şehitlik falan hikaye... 😒
Vatan savunması için canını verene illaki saygım sonsuz. Ancak şehit şehit diyerek makamın da içinden geçtiler.
Vatan savunan asker tut ki hıristiyan, musevi, Tanrı tanımaz... ne olacak ya?

Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. O hadisleri ileri sürenlerin alayına boydan ben gireyim. 😒
Millet gödünden hadis uyduruyor artık. 🤬
Adam bir gün önce masturbasyon yapıyor, gece baskını oluyor, ölüyor, şehit... Hadi oradan.
Üç gün önce arkadaşının karısıyla iş pişiriyor, bir daha ki buluşmaya gün ayaklanıyor, o gün bir yangın çıkıyor, müdahalede ölüyor, hop şehit... Hadi oradan.
Daha benzemedik ne kurgular yazarım. Şehitlik falan hikaye... 😒
Vatan savunması için canını verene illaki saygım sonsuz. Ancak şehit şehit diyerek makamın da içinden geçtiler.
Vatan savunan asker tut ki hıristiyan, musevi, Tanrı tanımaz... ne olacak ya?
Hiç kurguyla felan uğraşmana gerek yok.
Senin aklından geçen, geçmeyen, geçemeyecek tüm senaryolara cevap verebilmek için başta ayet ve sahih hadisler olmak üzere ayrıca icma ve kıyasa bakılır. Şehitlik hakkındaki tüm durumlar anlatılır.
Şehitliğin temel şartları vardır. Adamın Allah inancı yok geçmiş ola.
Adam cünup ölmüş, yıkanır. Savaşta Cünup şehit düşen sahabe var. Yıkamışlar öyle gömmüşler. Kimin kefenleneceği, kimin yıkanacağı her şey yazılır.
Adam ormanı korumaya gitmiş ölmüş, ama ahlaksız. Bu adama uhrevi şehit deniyor yani bunun hükmü zaten Allah 'ta sende bende değik biz bilemeyiz
Ama işin özü basit, Allah vaadinden dönmez, mağfireti ve rahmeti sonsuzdur. Allah biz günahkarları bağışlamayı ister. Herşeye bu gözle bakılmalıdır.
Hz Muhammed SAV, bir mecliste sahabelere sormuş, kimler şehittir diye. Onlar da senin gibi savaşta vatan uğruna ölenler diye. Sonra peygamber Efendimiz sıralamış uhrevi şehitleri. Kendinizi sınırlandırnayın, Allah hep iyilik güzellik vermek ister diye buyurmuş

Bazı şeyler hikaye geliyor ellaham.Kadının biri çok dindarmış kedisini odaya kapatmış, ölmesine sebep olduğu için cehennemlik olmuş. Kadının biri hayat kadınıymış,susuz bitap köpeğin birine su içirmiş cennetlik olmuş. İşte bunlar oturup ders alalım diye var. Yani biz bilemeyiz, Allah bilir.Şehit hükmü de Allahındır.

Son düzenleme:
Şehitliğin temel şartları vardır. Adamın Allah inancı yok geçmiş ola.
Şehadet kavramı sadece din ilişikli bir şey değil. Bir kişi herhangi bir ülkü uğruna öldüğünde, o fikir akımınca, şehit olur. Mesela, sermayeci düzeni yıkıp sosyalist bir ülke uğrunda ölmüş kişiler (büyük oranda ateisttirler), kendi taraflarınca şehittirler. Bu kişilere "devrim şehidi" denir genelde.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Şehadet kavramı sadece din ilişikli bir şey değil. Bir kişi herhangi bir ülkü uğruna öldüğünde, o fikir akımınca, şehit olur. Mesela, sermayeci düzeni yıkıp sosyalist bir ülke uğrunda ölmüş kişiler (büyük oranda ateisttirler), kendi taraflarınca şehittirler. Bu kişilere "devrim şehidi" denir genelde.
Şehidin tanımında "Allah rızası için" diye bir kavram vurgulanır. Dinen en temel şart Allaha iman. Şehit aslında şahitlik etmek manasındadır. Şehidin cennette olacağına şahidiz, Şehidin Allah tarafından özel olarak mükafatlandırılacağına şahidiz, ölüler olmadığına şahidiz vb bu durumda şehitlik kavramı ortaya çıkıyor.Çünkü Allah Kuranda vaad ettiği için şahidiz ve onlar şehitler

Senin dediğine gelirsek dini olarak olmasa bile Devrim şehidi ibaresi ile diğer devrimciler, ülküdaşları şahitlik edilebilir.
Bir de senin dediğinde emin olmamakla şöyle bir dil bilgisi olayı var galiba. Anlam genişlemesi. Anlam genişlemesinde eskiden daha özel olan anlam, daha genele doğru kayarak genişleyebilir.
Örneğin Şeytan, Allahın cennetten kovduğudur. Ne şeytan adam dersin. Burada kurnaz vb anlam çıkar.
Nemrut, İbrahim AS'a zulm eden kişidir. Şimdi acımasız, kötü, zalim tüm insanlara denebilir.
Şehid kavramı da dinen olmasa bile genişlemiş olabilir.

Sorgulamak, yıllar öncesinde

Dosyalar

• aa.jpg
    aa.jpg
    80 KB · Okunma: 13
Sorgulamak, yıllar öncesinde
Alıntı yaptığınız sosyolog az biraz Aristo düz mantığı, az biraz da Marx vb demiş,ortaya öylece yazıvermiş gibi bir izlenim uyandırdı.Öyle çok da sorgulamaya benzemiyor. Ne diyelim bu da O'nun düşüncesi.

Şehidin tanımında "Allah rızası için" diye bir kavram vurgulanır. Dinen en temel şart Allaha iman. Şehit aslında şahitlik etmek manasındadır. Şehidin cennette olacağına şahidiz, Şehidin Allah tarafından özel olarak mükafatlandırılacağına şahidiz, ölüler olmadığına şahidiz vb bu durumda şehitlik kavramı ortaya çıkıyor.Çünkü Allah Kuranda vaad ettiği için şahidiz ve onlar şehitler

Senin dediğine gelirsek dini olarak olmasa bile Devrim şehidi ibaresi ile diğer devrimciler, ülküdaşları şahitlik edilebilir.
Bir de senin dediğinde emin olmamakla şöyle bir dil bilgisi olayı var galiba. Anlam genişlemesi. Anlam genişlemesinde eskiden daha özel olan anlam, daha genele doğru kayarak genişleyebilir.
Örneğin Şeytan, Allahın cennetten kovduğudur. Ne şeytan adam dersin. Burada kurnaz vb anlam çıkar.
Nemrut, İbrahim AS'a zulm eden kişidir. Şimdi acımasız, kötü, zalim tüm insanlara denebilir.
Şehid kavramı da dinen olmasa bile genişlemiş olabilir.
Ağzı söz üreten birisin, seninle aşık atamam. Benim düşüncem benim ahiretim.
Tanrı'nın belki de hiç öyle bir şey dememişken bazı şerefsizler... Neyse ya... Sabah sabah ağzım çok bozuk, sövmeden anlatamayacağım.
Boşkoyun...

Cennet dediğimiz yer Adana zaten
Mekanın sahibi de orada...

@hamlet2006 Bazı şeylere "Yahu zırva bunlar" diyebilmek lazım. Akılla-mantıkla bağdaşmayan bir konu olduğunda (Başı ağrıyanın, kıçı ağrıyanın şehit sayılması gibi) "Allah bilir" diyerek işin içinden çıkmak sizi de dininizi de içten içe çürütür.

Sapiens'in de yazarı olan Noah Harari'nin yeni kitabını okuyorum bu ara; (link). Hepsi birer enformasyon ağı olan dinlerin, derleyicileri (kuratörleri) yüzünden neye dönüştüklerini, mazruftan çok zarf'ın esas haline geldiğini farklı bir yaklaşımla anlatıyor. "Allah bilir" sözü de en nihayetinde "kuratör bilir"e evrilmiş.

• Beğen
Hepsi birer enformasyon ağı olan dinlerin, derleyicileri (kuratörleri) yüzünden neye dönüştüklerini, mazruftan çok zarf'ın esas haline geldiğini farklı bir yaklaşımla anlatıyor.
Bırak bu dinsiz ve anlamsız hayatı. (link)'in bağışlayan ortamına gel. Dinimizde "fıkıh" diye bir kavram yoktur. Tek bir kitabımız var ve insan yorumuna kapalıdır. Biranız soğuk, makarnanız bol napolitenli olsun. RAmen.

• Hahaha
İnanç mevzuları tartışmaya gelmez. Siyaset gibidir, insanları böler, düşman eder, üzer. Evvela insan olmalı, sonra da kediiiii.

şu kızın diplomasının e-devlette görünmesini nasıl sağlayabiliriz, 100 bin verebilirim diyor :D

edit olmayan diplomasnın :)

https://pbs.twimg.com/media/Gwp4el5bUAAtPiE?format=png&name=medium

Geri