Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. O hadisleri ileri sürenlerin alayına boydan ben gireyim. 😒
Millet gödünden hadis uyduruyor artık. 🤬
Adam bir gün önce masturbasyon yapıyor, gece baskını oluyor, ölüyor, şehit... Hadi oradan.
Üç gün önce arkadaşının karısıyla iş pişiriyor, bir daha ki buluşmaya gün ayaklanıyor, o gün bir yangın çıkıyor, müdahalede ölüyor, hop şehit... Hadi oradan.
Daha benzemedik ne kurgular yazarım. Şehitlik falan hikaye... 😒
Vatan savunması için canını verene illaki saygım sonsuz. Ancak şehit şehit diyerek makamın da içinden geçtiler.
Vatan savunan asker tut ki hıristiyan, musevi, Tanrı tanımaz... ne olacak ya?
Hiç kurguyla felan uğraşmana gerek yok.
Senin aklından geçen, geçmeyen, geçemeyecek tüm senaryolara cevap verebilmek için başta ayet ve sahih hadisler olmak üzere ayrıca icma ve kıyasa bakılır. Şehitlik hakkındaki tüm durumlar anlatılır.
Şehitliğin temel şartları vardır. Adamın Allah inancı yok geçmiş ola.
Adam cünup ölmüş, yıkanır. Savaşta Cünup şehit düşen sahabe var. Yıkamışlar öyle gömmüşler. Kimin kefenleneceği, kimin yıkanacağı her şey yazılır.
Adam ormanı korumaya gitmiş ölmüş, ama ahlaksız. Bu adama uhrevi şehit deniyor yani bunun hükmü zaten Allah 'ta sende bende değik biz bilemeyiz
Ama işin özü basit, Allah vaadinden dönmez, mağfireti ve rahmeti sonsuzdur. Allah biz günahkarları bağışlamayı ister. Herşeye bu gözle bakılmalıdır.
Hz Muhammed SAV, bir mecliste sahabelere sormuş, kimler şehittir diye. Onlar da senin gibi savaşta vatan uğruna ölenler diye. Sonra peygamber Efendimiz sıralamış uhrevi şehitleri. Kendinizi sınırlandırnayın, Allah hep iyilik güzellik vermek ister diye buyurmuş
Bazı şeyler hikaye geliyor ellaham.Kadının biri çok dindarmış kedisini odaya kapatmış, ölmesine sebep olduğu için cehennemlik olmuş. Kadının biri hayat kadınıymış,susuz bitap köpeğin birine su içirmiş cennetlik olmuş. İşte bunlar oturup ders alalım diye var. Yani biz bilemeyiz, Allah bilir.Şehit hükmü de Allahındır.