hamlet2006
Cırbağa dedesi
- Tepki
- 35.843
- İsim
- Süleyman
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Köpekler neden plajlara alınmamalının sebeplerine bakar mısın? Cevaplardan bencillik akıyor.Köpeğin barınakta hastalık kapması Türkiye koşullarında şaşılacak bir durum değil. Steril olması gereken hastanelerde köpekler cirit atıyor. Bu köpek de denizde olduğu için barınağa götürülmüş orada hastalık kapmış. Eğer hayvanların denize girmesi makul bir şey olsa diğer ülkeler buna yasak getirmiş olmazlardı.
Köpeklerin neden sahillerde olmasının yasak olduğu madde madde sıralanmış, ben özetle Türkçe'ye çeviriyorum.
Dogs are often not allowed on most beaches for several reasons:
Some beaches do allow dogs, often with specific rules in place, such as designated dog areas or leash requirements.
- Public Health Concerns: Dog waste can contaminate water and sand, posing health risks to humans and other animals.
- Wildlife Protection: Many beaches are habitats for nesting birds and other wildlife. Dogs can disturb these animals, leading to habitat destruction or abandonment of nests.
- Safety Issues: Dogs can sometimes behave unpredictably, posing a risk to other beachgoers, especially children. There’s also the potential for fights between dogs.
- Cleanliness and Maintenance: Beaches can become dirty and require more maintenance if dogs are allowed, as owners may not always clean up after their pets.
- Allergies and Phobias: Some people may have allergies to dogs or a fear of them, making a dog-free environment more comfortable for everyone.
- Local Regulations: Many municipalities have specific regulations regarding pets in public spaces, including beaches, which can vary widely.
1 Kamu sağlığı, köpeğin girdiği suya ben girip serinlemek istemem.
2 vahşi yaşamın korunması, ki hayvan hakları konusunda duyarlı olan insanlar her zaman olduğu gibi işin bu boyutunu görmezden gelecektir.
3 güvenlik sorunu sahil gibi kalabalık insanların bağırıp coştuğu bir ortamda eğitimli bir köpek bile sıradışı davranışta bulunabilir.
4 temizlik sorunu, sahile pislediğinde bu hayvanlar havlusunu serip oraya yatacak birinin vay haline.
5 alerji ve fobi, huzurla eğlenmek için geldiğiniz sahilde bile köpeklerle muhattap olmak istemeyen insanlar olacaktır ki bu onların en doğal hakkı.
Eminim köpeğin serinleme hakkı ne olacak diyen hayvan severler olacaktır. Bahçe hortumuyla serinlesin yok eğer illa benim köpeğim yüzecek diyorsanız bahçeye havuz yaptırın imkanlar kısıtlıysa plastik havuzlar var, onu da alacak imkan yoksa beraber küvete girin.
Yalnız burada çok önemli bir ayrıntı mevcut. Medeni ülkeler sahipli köpeklerin sahiplerinin gözetiminde olduğunda dahi neden sahile alınamayacağını tartışırken biz "başıboş köpeklerin serinleme hakkı ellerinden alınamaz" minvalinde bir tartışma girdabına çekiliyoruz.
Olay bununla da kalmıyor dün Cumhuriyet gazetesi kazların serinleme hakkı ellerinden alındı diye haber yapmıştı. Geçtiğimiz sene Şile sahilinde büyük baş hayvanlar cirit atıyordu.
Arkadaşlar lütfen ya, cidden lütfen Hindistan'a, Pakistan'a değil, Japonya'ya, Almanya'ya, ABD'ye özenin.
İnsanlar istemezmiş, sahiller sadece insanların mı? Bu Dünya sadece sizin mi?
Hijyenik değilmiş. Sevsinler çoluğu çocuğu büyüğü küçüğü sanki denize sıçıp işemiyor.
Bir de kişisel yorum yapmışsın. Çok istiyorsanız havuz alın diye. Klasik otomatik cevap. Dur nereden hatırladım. Çok meraklıysanız hayvanseverler evinize alın.Biraz şaşırtın be nolur.
Öyle ABD ye Japonya'ya özenmeyle olmuyor o işler. Öncelikle aklı, vicdanı, hoşgörüsüz, merhameti, empati yeteneği olan "EVRENSEL" bir insan olmak gerekiyor.