Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Tekrar ev alma şansım olursa en önemli kriterim evin en yakın camiden kilometrelerce uzakta olması olacak.
İki caminin tam ortasına gelen yerlerde çatıya hoparlör koyulabiliyor. Yazlıkta, cuma namazına gidenin 5'i geçmediği 250 hanelik sitede ampulcü bir ailenin müftülüğe gidip "ezan duyamıyoruz" demesiyle hoparlörü diktiler tatil sitesine. Sabah 6'da ezanla uyanıyosun, ne güzel tatil. En garantisi ezan saatinde sesi gözlemleyip öyle almak/tutmak.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
İki caminin tam ortasına gelen yerlerde çatıya hoparlör koyulabiliyor. Yazlıkta, cuma namazına gidenin 5'i geçmediği 250 hanelik sitede ampulcü bir ailenin müftülüğe gidip "ezan duyamıyoruz" demesiyle hoparlörü diktiler tatil sitesine. Sabah 6'da ezanla uyanıyosun, ne güzel tatil. En garantisi ezan saatinde sesi gözlemleyip öyle almak/tutmak.
Bu gibi hallerde uygulanması gereken tarife:
images.jpeg

"Algıda seçicilik" var be değerli brom. İşin ilginci tersi de doğru. Hala daha duyuyorsan seni çağıran ezan değil, hoca da değil; bizzat yüce Yaratan. :harika:

Gerçek Budizm böyle bir şey değil, Budizm böyle şeyleri onaylamaz.

Dosyalar

• Screenshot_2025-07-16-14-04-10-999_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-07-16-14-04-10-999_com.android.chrome.jpg
    73,2 KB · Okunma: 21
Evi alırken bütçemin el verdiği, ulaşım imkanı olan bir yer seçmiştim. Tekrar ev alma şansım olursa en önemli kriterim evin en yakın camiden kilometrelerce uzakta olması olacak.
Türkiye için ses yalıtımı+klima onun dışında zor, bizim ev 16.kat cami çok yakın da değil oraya bile geliyor. Modada presbiteryen klisesinin yanında oturuyordum, sadece pazarları duyardım çanı o da rahatsız etmeyecek bir seviyedeydi. Bizde her gün 5 kez, dindar insanlar bile rahatsız oluyor. İranda sadece cami içinde okunuyor diye biliyorum mezheple ilgisi var mı bilmiyorum. Bir de benim anlamadığım bir konu var, bu dinin herkesten çok dindar odluğunu iddia eden kesimi neredeyse diş fırçasımacunu bile kullanmayıp, dönemin misvakını kullanırken neden hoparlöre gelince reddetmiyor hiç anlamıyorum. Sanırım amaç vakti haber vermekten çok propaganda.
Gerçek Budizm böyle bir şey değil, Budizm böyle şeyleri onaylamaz.
Budist rahiplerin milyon doları mı varmış :eek:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Eyy Marx sen kimsin!!!!

Ülkenin birinde işsizlik fonunda toplanan paraların yüzde 12,7 si ile işsizler, yüzde 50 si ile de patronlar desteklenmiş.
Gel gör ki o işsizlerin çoğu iktidara oy vermiş.
Acaba kenya? cumhurbaşkanının vatana ihanetten yargılanacağı günü görür müyüz dünya gözüyle?

koskoca kenya cumhurbaşkanı teröristlerle işbirliği yapıyor, hatta ittifak yapıyor.

Hani bunu bizim ülkede yapsan ki yapamazsın o cumhurbaşkanını asarlar.

Üzülüyorum kenya halkına.

Türkiye için ses yalıtımı+klima onun dışında zor, bizim ev 16.kat cami çok yakın da değil oraya bile geliyor. Modada presbiteryen klisesinin yanında oturuyordum, sadece pazarları duyardım çanı o da rahatsız etmeyecek bir seviyedeydi. Bizde her gün 5 kez, dindar insanlar bile rahatsız oluyor. İranda sadece cami içinde okunuyor diye biliyorum mezheple ilgisi var mı bilmiyorum. Bir de benim anlamadığım bir konu var, bu dinin herkesden çok dindar odluğunu iddia eden kesimi neredeyse diş fırçası fırçayı bile kullanmayıp dönemin misvakını kullanırken neden hoparlöre gelince reddetmiyor hiç anlamıyorum. Sanırım amaç vakti haber vermekten çok propaganda.

Rahip Hatip Lisesi yaptırmak için biriktiriyorlarmış.

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
İnişlerde dünyanın yer çekimi en büyük arkadaşım oluyor. O kadar iyi arkadaşım oluyor ki 57 kiloluk biri inişte pedallayarak zor yetişmişti bana. 😁
Gerçi bende araba moduna geçen Transformers gibi bisikletin içine girmiştim.😅
Aşağı yukarı benim 10 - 12 kilo fazlam var, düzde iyi gidiyorum.

Geçenlerde aniden sert bir yokuş geldi, bir anda yavaşladım. lan acaba arka lastik mi patladı ya da hava mı az diye baktım ki sorun lastik değil 10 - 12 kilo fazla imiş.

ani gelişen eğimlerin başlangıcında kilo kendini belli ediyor. sanki fren koluna ciddi anlamda basmış gibi hissediyorum.

Zayıf ve güçlü olana yapacak bir şey yok, genetik nasibi diyip gitmek lazım. bir tanıdığım var, 300 kmleri 32 küsür ortalamalarla bitiriyor.

Şimdi ben nasıl kıyaslayayım kendimi bu mübarek ile? bal gibi genetik mirası var, dışarıdan görsen çok da güçlü zannetmezsin. bisiklete binince başkasına dönüşüyor.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Korkuluk da tarlaya bakıyor. 😏
...
Görev tamam.🫡
Ama bu anlatmak istediğim şeyi anlatmada başarısız oluyor. Sizin orneğinize karşı "korkulukda" derken de ekinin birleşik yazılması daha iyi olmaz mı?
Ne anlatıyorum ben yine yahu!?😒
Aşağı yukarı benim 10 - 12 kilo fazlam var, düzde iyi gidiyorum.

Geçenlerde aniden sert bir yokuş geldi, bir anda yavaşladım. lan acaba arka lastik mi patladı ya da hava mı az diye baktım ki sorun lastik değil 10 - 12 kilo fazla imiş.

ani gelişen eğimlerin başlangıcında kilo kendini belli ediyor. sanki fren koluna ciddi anlamda basmış gibi hissediyorum.

Zayıf ve güçlü olana yapacak bir şey yok, genetik nasibi diyip gitmek lazım. bir tanıdığım var, 300 kmleri 32 küsür ortalamalarla bitiriyor.

Şimdi ben nasıl kıyaslayayım kendimi bu mübarek ile? bal gibi genetik mirası var, dışarıdan görsen çok da güçlü zannetmezsin. bisiklete binince başkasına dönüşüyor.
Profesyonel bisikletçiler buna canlı kanıt. 😄
Benim tırmanışım anlattıklarınızla gözümde canlanan kadar kötü değil. Ancak bende uzun soluklu hızlı tırmanamıyorum. Naruko'yu gördükten sonra yokuşa sprint denemeleri yapıyorum zaman zaman. Kalbe kesinlikle zararlıdır, zira tırmanış bittiğinde ter gözeneklerimden bile nefes almaya çalışıyorum.😁
Naruko'da o tırmanıştan sonra yol kenarında kendinden geçiyordu. 🤣
Ben uzun yol kaptanıyım hacı. Nasip olurda bir Canyon'um olursa "C" üzerine "K", ilk "n" üzerine "m" harfini transparan çıkartma olarak yapıştıracağım.

Son düzenleme:
Ama bu anlatmak istediğim şeyi anlatmada başarısız oluyor. Sizin orneğinize karşı "korkulukda" derken de ekinin birleşik yazılması daha iyi olmaz mı?
Ne anlatıyorum ben yine yahu!?😒
Korkuluk da dediğinizde korkuluk gibi basit bir şey de tarlaya bakıyor, korkuluk dahi bir bakma işine yarıyor anlamı çıkıyor. Korkulukda dediğinizde biri korkuluğun üzerinde çıkmış veya içine girmiş tarlaya bakıyor gibi saçma bir anlam çıkıyor. aslında hep şöyle düşünmek lazım dil de matematik gibi, niyet okunmaz ne yazılıyorsa anlatılan da odur.

• Muhteşem
Tepkiler: Cemal Ç.
Türkiye için ses yalıtımı+klima onun dışında zor, bizim ev 16.kat cami çok yakın da değil oraya bile geliyor. Modada presbiteryen klisesinin yanında oturuyordum, sadece pazarları duyardım çanı o da rahatsız etmeyecek bir seviyedeydi. Bizde her gün 5 kez, dindar insanlar bile rahatsız oluyor. İranda sadece cami içinde okunuyor diye biliyorum mezheple ilgisi var mı bilmiyorum. Bir de benim anlamadığım bir konu var, bu dinin herkesten çok dindar odluğunu iddia eden kesimi neredeyse diş fırçasımacunu bile kullanmayıp, dönemin misvakını kullanırken neden hoparlöre gelince reddetmiyor hiç anlamıyorum. Sanırım amaç vakti haber vermekten çok propaganda.

Yaşadığım yerdede sadece cami (mescit) içinde okunuyor. Dışarı herhangi bir ezan sesi verilmiyor.. Bir ara medyada konu olmuştu, cami yapılacak minareli 5 vakit ezan okunacak diye.. Millet sosyal medyada ayağa kalkmıştı, biz hafta 1 gün çan sesini duymak istemiyorken, günde 5 kere ezan sesi duymak zorundamıyız diye.. Çok ezan sesi duymak isteyen ülkesine dönsün, kimse onları zorla ülkede tutmuyor demişlerdi. 🤣

Aynı duruma benzer bir konuda, müslümanların özellikle somaliden gelenlerin okullarda öğrencilere verilen ücretsiz yemekte olan domuz etine karşı gösterdikleri tepkiler var.. Tamam ailesi müslüman olan öğrenciye farklı yemek veriyorlar domuz eti içermeyen ama somali'li aileler okul mutfağından domuz etinin tamamen kaldırılmasını istiyorlar. Lan, ülkende g.. ne giyecek donun yokken rahatlığın içine geliyorsun, üstüne dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışıyorsun.. Sonra tepki oldumu, müslümanları sevmiyorlar.. Böyle abidik gubidik işler yaparak kendi kültürünü gittiğin ülkedekilere empoze etmeye çalışırsan tabiki sevmezler..

Evet, gürültü gerçek bir sorun

Yeditepe üniversitesi 98-2000'de Üsküdar'da iken okudum camiler öyle yüksek desibel ile okuyor ki sınav sırasinda düşünceni duyamıyorsun hava sıcak iken camı da kapayamıyorsun. Öyle bir ses ki sanki boğazın karşı yakası gayrimüslim ve onlara inat yüksek ses açıyorlar.

Göbekli olacak kadar yağlı olmak ne kadar etki ediyor acaba sürüşlere? Göbeği olup da sağlam süren çok fazla insan var. acaba göbeğin etkisi mi az yoksa bu arkadaşlar genetik olarak diğerlerinden daha iyi de göbek mi geriye çekiyor onları? kafamda deli sorular.
Bayagi etkisi var :D duz ve inislerde guzel ama en ufak egim gordunmu arkadan biri tutar gibi yavasliyorum ve efor sarfediyorum. uzerimde 10kilo fazlam var, deneyimlemek istiyorsan bisikletine 2 adet 5litre su sisesi bagla :D Genetim onemli faktor bacak kalinligim cok fazla, kot pantolon bulmakla zorlaniyorum be abim, bacaklarima rahat giren kot pantolon bu sefer bel cevresi bol kaliyor sacma hal aliyor :D gecen sene cesme granfondosu toyota hibrit parkur 67kmde 26km ortalama yapmisim o zamanda 15kilom fazlaydi hamaldim :D

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Bayagi etkisi var :D duz ve inislerde guzel ama en ufak egim gordunmu arkadan biri tutar gibi yavasliyorum ve efor sarfediyorum. uzerimde 10kilo fazlam var, deneyimlemek istiyorsan bisikletine 2 adet 5litre su sisesi bagla :D Genetim onemli faktor bacak kalinligim cok fazla, kot pantolon bulmakla zorlaniyorum be abim, bacaklarima rahat giren kot pantolon bu sefer bel cevresi bol kaliyor sacma hal aliyor :D gecen sene cesme granfondosu toyota hibrit parkur 67kmde 26km ortalama yapmisim o zamanda 15kilom fazlaydi hamaldim :D
geçtiğimiz günlerde ehliyet yenileme için sağlık raporu alacağım diye sıkı bir rejim yaptım 3-4 kilo verince yokuşta öyle fark etti ki daha fazla vermek için motivasyon oldu.

bazı aile hekimleri tansiyon ve yüksek kilo olunca bir hafta kontrol edeceğim diyebiliyor

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Korkuluk da dediğinizde korkuluk gibi basit bir şey de tarlaya bakıyor, korkuluk dahi bir bakma işine yarıyor anlamı çıkıyor. Korkulukda dediğinizde biri korkuluğun üzerinde çıkmış veya içine girmiş tarlaya bakıyor gibi saçma bir anlam çıkıyor. aslında hep şöyle düşünmek lazım dil de matematik gibi, niyet okunmaz ne yazılıyorsa anlatılan da odur.
Bu anlatım gerçekden çok açıklayıcı oldu, aydınlandım yine. Doğru sayın @hamlet2006 , birleşik olacak.Dinçer_Çekmez.jpg
😁

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Geri