Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Ne demiş enzo ferrari; "grupset, sadece güçlü bacak yapamayanlar içindir." :D
Yok yok kaslık bir duru m yok aslında setler arasında biraz ağrılık biraz hız farkı var, o da bizim gibi kullanıcılar için çok önemli bir fark değil. bir öncek bisikletimde 105 vardı şu an ultegra çok bir fark hissediyorum diyemem. di2lerin avantajları var vites ayarı gerektirmemesi daha pürüzsüz geçiş, düğmeden vites geçişi gibi.

• Beğen
Tepkiler: megadeth
Scudo
Ankara'da neden 19 mayıs için özel bir bisiklet turu yok bütün şehirlerde bu kadar desteklenirken Ankara'da belediyenin düzenlediği en ufak bir etkinlik neden yok?

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Ankara'da neden 19 mayıs için özel bir bisiklet turu yok bütün şehirlerde bu kadar desteklenirken Ankara'da belediyenin düzenlediği en ufak bir etkinlik neden yok?
Çünkü Ankara ve bisiklet iki zıt kavram. Kuzey ve Güney gibi Artı ve Eksi ya da Recep ile Kemal gibi.... Ankara x Bisiklet.....

Çünkü Ankara ve bisiklet iki zıt kavram. Kuzey ve Güney gibi Artı ve Eksi ya da Recep ile Kemal gibi.... Ankara x Bisiklet.....
Trt tarafına çıkmadıkça gayet düz bence Kızılay dikimevi Mamak, Siteler, Hasköy, Mecidiye, Dutluk, Aktepe, Yenimahalle (GENELİ), Etimesgut, Sincan, Bağlıca, Ümitköy, Çukurumbar çok ufak yokuşlar mevcut gayet de sürülebilir bence. Ayrıca teşvik ve gerekli özen gösterilirse olabilir bence, 19 mayısta kapatılabilecek çok düz yol var böyle bir etkinlik için.

15 sene once istanbul, bisiklet kullanmaya daha mi uygun bi sehirdi ya da bu bi sanri mi karar veremiyorum

sadece istanbul değil izmir de aynısı
daha zor günler geliyor

1993 ten beri Ankaradayım. Bu süreçte şehir planlı bir şekilde otobanlaştı.

(link)​

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Trt tarafına çıkmadıkça gayet düz bence Kızılay dikimevi Mamak, Siteler, Hasköy, Mecidiye, Dutluk, Aktepe, Yenimahalle (GENELİ), Etimesgut, Sincan, Bağlıca, Ümitköy, Çukurumbar çok ufak yokuşlar mevcut gayet de sürülebilir bence. Ayrıca teşvik ve gerekli özen gösterilirse olabilir bence, 19 mayısta kapatılabilecek çok düz yol var böyle bir etkinlik için.
Hocam bu saydıklarınızdan sadece kızılay ve dikimevi düz😀Ankarada Neredeyse 10 bin km bisiklet sürdüm, kızılay bile %1 egime sahip. Etkinlik mevzsunuda ise aslında düz yol olmadığından degil de daha çok Ankaradaki gruplar ve yerel yönetimin kafa yapılarından dolayı bunu demiştim😀

Hocam bu saydıklarınızdan sadece kızılay ve dikimevi düz😀Ankarada Neredeyse 10 bin km bisiklet sürdüm, kızılay bile %1 egime sahip. Etkinlik mevzsunuda ise aslında düz yol olmadığından degil de daha çok Ankaradaki gruplar ve yerel yönetimin kafa yapılarından dolayı bunu demiştim😀
Hocam haklısınız. Ankarada yaşadığım 2 yıllık dönemde bunu yerinde gözlemledim. Defalarca ölüm tehlikesi atlattım, hatta opera'da araç çarptı bana. @Gurkan Genc abimiz son yol anılarında bu bisiklet yolu mevzuuna tekraren değindi. Ankara gibi kocaman bir metropolde 3.7 km bisiklet yolu olduğunu dile getirdi. Yerel yönetimlerden bunu ısrarla istemek ve daha çok kamuoyu baskısı yapmak gerekiyor sanıyorum.

Yani bilemedim ufak iniş çıkışlar oluyor elbet ama dediğim yerler arası ulaşım yollarında çok büyük yokuşlar yok bence.
Hocam haklısınız. Ankarada yaşadığım 2 yıllık dönemde bunu yerinde gözlemledim. Defalarca ölüm tehlikesi atlattım, hatta opera'da araç çarptı bana. @Gurkan Genc abimiz son yol anılarında bu bisiklet yolu mevzuuna tekraren değindi. Ankara gibi kocaman bir metropolde 3.7 km bisiklet yolu olduğunu dile getirdi. Yerel yönetimlerden bunu ısrarla istemek ve daha çok kamuoyu baskısı yapmak gerekiyor sanıyorum.
Yerel yönetimlere ve büyükşehir belediyesine yeterince baskı yapılsa merkezi yerlerde bisiklet yolları yapılamayacak şeyler değil bence. Ayrıca bunda stk lar etkisiz kalıyor gibi. En azından ana yollarda köprülerde vs. bisikletler için geçiş yerleri belirlense çok güzel olur örneğin Aydınlık kavşağında 2 şeride düşüyor ve alt geçit tehlikeli veya Fatih köprüsünde köprüden geçmek zorundasınız. İlçeler arası bağlantı hep böyle kavşak olduğu için en çok böyle yerlerde sorun yaşanıyor.

UAE takımını ne zaman görsem, jantlardaki Enve logosunun dönüşü çok hoşuma gidiyor be. Son zamanlarda full siyah jantlar çok popüler. Genelde logo kullananlar da tek logo veya küçük beyaz logolar kullanıyor. Açıkça eski jantlar bu açıdan daha hoşuma gidiyor.

Jantın döndüğü belli olması bence bisiklete ayrı bi estetik katıyor. Bilmiyorum bi ben mi takılıyorum bu konuya ama açıkça bu full simsiyah jant trendini pek sevemedim. En az 3 belirgin sticker olmalı diye düşünüyorum.

Yorumlara baktım da... İnternet, özellikle X platformu, ne kadar da leş bir yer. İstediğin kişiye istediğin şekilde sallayabiliyorsun. Sırf bu yüzden X'ten üyeliğimi kaldırdım. Tahammül edemedim artık oradaki leş zihniyete.
Saçma insanlar biz onları görmesek, temas etmesek de varlardı hep. Sosyal medya çağında görünürlükleri arttı sadece.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve Atasoy
Ülkede bir ilber var bir de şu ateyiz jeolog. Herşeye yetişyorlar, sosyal medyada eeep bunnar beyaa. 80 millonluk ülkede hiç mi akıl danışılacak münevver kalmadı?

Son düzenleme:
15'inde yapılan gençlik yürüyüşüne eşimin bisikletiyle katıldım. Kısa bir sürüştü, öğretmenevinden meydana kadar sürdük ama yürüyenlerin arkasında sakin sakin sürmek rahatlattı sanırım biraz. Kendi bisikletimi ne zaman toparlattırabilirim bilmiyorum ama sanırım çok uzun sürmeyecek toparlattıktan sonraki denemelerim. Şimdi çenesi kapalı kask bakıyorum o ayrı mesele ama kazadan önce sipariş verdiğim eldivenler geldiği için biraz daha rahat olacağımı düşünüyorum. Kendi kaskım haşat olduğu için de eşimin kaskına yanlıyorum, hayırlısı bakalım.
Dün bi 5 git 5 gel şeklinde 10 kilometre kadar kot pantolon gömlek ceket yol bisikletiyle sürüş yapmak zorunda kaldım. Yani benim mi dibim bu kadar hassas bilemedim ama abi siz nasıl çıkıp 1 saat 2 saat kotla şortla falan sürebiliyorsunuz bu aleti yav? Valla sabah kalktım hala ağrıyor kaba etlerim.
Ben genelde kot tişört takılıyorum, hatta muhtemelen kot olmasa dizlerimi de feci parçalardım, sadece dizlerim yırtıldı ve morardı biraz ama en hızlı da onlar geçti... elastikiyet belki de biraz, likralı seçenek olabilir mi?

15'inde yapılan gençlik yürüyüşüne eşimin bisikletiyle katıldım. Kısa bir sürüştü, öğretmenevinden meydana kadar sürdük ama yürüyenlerin arkasında sakin sakin sürmek rahatlattı sanırım biraz. Kendi bisikletimi ne zaman toparlattırabilirim bilmiyorum ama sanırım çok uzun sürmeyecek toparlattıktan sonraki denemelerim. Şimdi çenesi kapalı kask bakıyorum o ayrı mesele ama kazadan önce sipariş verdiğim eldivenler geldiği için biraz daha rahat olacağımı düşünüyorum. Kendi kaskım haşat olduğu için de eşimin kaskına yanlıyorum, hayırlısı bakalım.

Ben genelde kot tişört takılıyorum, hatta muhtemelen kot olmasa dizlerimi de feci parçalardım, sadece dizlerim yırtıldı ve morardı biraz ama en hızlı da onlar geçti... elastikiyet belki de biraz, likralı seçenek olabilir mi?
Sizin katlanır bisikletin sele muhtemelen göreceli olarak konforlu bir seledir, bildiğim kadarı ile umurun bisiklet yol bisikleti standartta konforsuz oluyor genelde

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Sizin katlanır bisikletin sele muhtemelen göreceli olarak konforlu bir seledir, bildiğim kadarı ile umurun bisiklet yol bisikleti standartta konforsuz oluyor genelde
mantıklı aslında, sele açısından hiç düşünmemiştim, direk kot fikri geldi aklıma :) bir nebze de olsun koruyunca işime de geldi sanırım hatta... evet selemin rahatlığını seviyorum, eşimin eski bisikletinin selesinden ise nefret etmiştim :)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Geri