Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Muaviyenin dişi deve hikayesi, Aya 4 şeritli yol yaptık deseniz inanacak seçmen kitlesi bu gibi durumları çok fazla küçümsemeyin.
Yapay zekaya gerek yok bazı şeyler doğal zeka olmayınca da büyük sıkıntı.
4 şeritli yol falan değil ama sert iniş yumuşak iniş derken aya gideceğimize inandırdıkları çok ciddi bi kesim olduğuna eminim :)

Scudo
Ben baya bir küfür duydum, mesela:

Sürtük, çürük, iki ayyaş, ananı da al git, afedersin Ermeni, cemevi cümbüş evi, kadın mı kız mı bilemedim, niye kaçıyorsun ulan İsrail dölü?
Zürriyetsizi unutmayalım. Benim favorilerimdendir kendisi.

Uzun uzadıya kimseyle polemiğe girmek tarzım değil. Ortaya yazıyorum. Bundan yıllar önce şiir okudu diye (Yolsuzluk suçlamasıyla değil) bir belediye başkanı hapse atıldı. O'nu sevenler şimdikilerin yaptığı gibi sokaklara dökülmedi, şehrin bir kısmını kilitlemedi, taşkınlık yapmadı. Gelen mahkeme kararına uydu.. Vicdanı olan iki kesim arasında ki bu farkı sezecektir diye düşünüyorum.

Bu arada forumda bu tür konularda karşılaştığım bir durum var. Benim gibi dünya görüşü olanlar için kibirli, alaycı bir tavır var. Bundan da çok rahatsızım. Aklınıza her geldiğinizi söyleyip içinizde ki kusamazsınız. Şikayet ettiğiniz kesimin yaptığı ötekileştirmenin bin katını burada bazı arkadaşlar pervasızca yapıyor.

Yine bazıları dalgaya alacak ama "edep" dilini elden bırakmamamız gerekiyor. Benim için tiye aldığınız "irfan" okumuş olmaktan daha değerli. Bir devletimiz var. Birçok paydamız var. Birkaç anlaşamadığımız meseleler yüzünden kardeşlik hukukumuzu bozmayalım derim. Benden bu kadar. İftara yemekleri yetiştirmem lazım.

Yüzük konusu açıldıysa:

(link)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Uzun uzadıya kimseyle polemiğe girmek tarzım değil. Ortaya yazıyorum. Bundan yıllar önce şiir okudu diye (Yolsuzluk suçlamasıyla değil) bir belediye başkanı hapse atıldı. O'nu sevenler şimdikilerin yaptığı gibi sokaklara dökülmedi, şehrin bir kısmını kilitlemedi, taşkınlık yapmadı. Gelen mahkeme kararına uydu.. Vicdanı olan iki kesim arasında ki bu farkı sezecektir diye düşünüyorum.

Bu arada forumda bu tür konularda karşılaştığım bir durum var. Benim gibi dünya görüşü olanlar için kibirli, alaycı bir tavır var. Bundan da çok rahatsızım. Aklınıza her geldiğinizi söyleyip içinizde ki kusamazsınız. Şikayet ettiğiniz kesimin yaptığı ötekileştirmenin bin katını burada bazı arkadaşlar pervasızca yapıyor.

Yine bazıları dalgaya alacak ama "edep" dilini elden bırakmamamız gerekiyor. Benim için tiye aldığınız "irfan" okumuş olmaktan daha değerli. Bir devletimiz var. Birçok paydamız var. Birkaç anlaşamadığımız meseleler yüzünden kardeşlik hukukumuzu bozmayalım derim. Benden bu kadar. İftara yemekleri yetiştirmem lazım.
Sokaklara dökülmek kötü bişey mi? Anayasanın verdiği en temel protesto hakkı.
İşine gelince herkesi sokağa çağırıyordu. Bugünlerde yapılan bazı taşkınlıkları tasvip etmiyorum ama darbe gecesi köprüde asker linç edenleri de sizin dünya görüşündekiler kınasaydı keşke.

Son düzenleme:
Cok sey yazdim ama sildim. Artik birseyleri anlatmaya calismak gereksiz geliyor. Belli ki hedef yerde sorun daha temel. O yuzden artik gereksiz. Dedikleri gibi sokak esas, katiliyor ve destekliyorum.

Yuzuk konusunda da "seni saraylarda yasatacagim" demis belli ki :)

O'nu sevenler şimdikilerin yaptığı gibi sokaklara dökülmedi, şehrin bir kısmını kilitlemedi, taşkınlık yapmadı. Gelen mahkeme kararına uydu.. Vicdanı olan iki kesim arasında ki bu farkı sezecektir diye düşünüyorum.
Ah be Musa kardeşim. İyi adamsın hoş adamsın, ama sizinkiler gibi sen de bi şeyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
Bu protestoları muhalifler sadece kendileri için değil, senin için, senin çocuklarının geleceği için yapıyorlar.
Yanlış anlamayın ama etrafıma bakıyorum, demografik yapıya bakıyorum muhalifler daha eğitimli, daha zengin. Fakirliğin çoğu sizin tarafta.(Akp oligarkları hariç) Bu ülke ezildikçe, en çok sizin mahalle ezilecek.
Bu kadar haksızlık hukuksuzluk, zıtlaştırma siyaseti, sevgisizlik ile bu ülke nasıl yönetilebilir.Bunu görün artık. Hepimize yazık oluyor.

Bu arada vandalizmi kınıyorum.
Ayrıca şunun da benim gözümde vandalizmden bir farkı yok. Irmağının akışına ölürüm diye hamaset yapa yapa şarkı söyleyenlerin sözüm ona milliyetçilerin, ülkenin yeraltı yerüstü zenginliklerinin ormanlarının, ırmaklarının üç beş yandaşa ecnebiye verilmesine sessiz kalması, hatta desteklemesi bence bunun da vandalizmden farkı yok

Flu tv İlker hocayı tutuklamışlar çok üzüldüm, bu ülke bunları haketmiyor.

Sevgili Musa kardeşim. Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü zamanında ben de (Yaklaşık 30 yıl kadar önce) sağ eğilimli bir kişiydim. Hatta net ve sarsılmaz zannettiğim bir inancım vardı. Ama bende bir de sürekli soru soran bir de beyin vardı. Geceleri bile kalkıp ibadet eder, inandığım dinin kitabını okumaya devam ederdim. Ha bunları niye söyledim. Zamanla okuduklarımı sorgulamaya başladım. Bana öğretilenleri sorgulamaya başladım. Bir arkadaşım bir gün kör kütük inandığım şeyin çelişkisini açıp kanıtlı bir şekilde bana gösterene kadar da inanmaya devam ettim. Hatta bunun bile benim anlayamadığım bilemediğim bir cevabı vardır elbet demiştim. Ama sonra bilimin gelişimi karşısında daha net ve daha kaliteli düşünür oldum ve o arkadaşıma gidip sanki sağ kolumu kaybetmiş gibi hissediyorum demiştim. Ha bu konuda şimdi oldukça netim. Sizin taraf bizim taraf diyemiyorum. Çünkü senin hislerinin benzerlerini bizzat yaşadım. Ama şimdilerde sadece gerçekten sağlam bir şekilde sağlam ve kaliteli bilim açıklamalarını okuyorum, dinliyorum ve öğreniyorum. Bilime güvenin, bilim deneye yanıla o sizlere motor da yaptı, uçak ta yaptı, gps de yaptı. 500 milyon yıllık insanımsı fosillerinin tarihini de onların dişlerine uyguladıkları kimya ve matematikle tam doğru şekilde hesapladı. Bilim bizlerin en mantıklı şekilde yürüyeceğimiz yoldur arkadaşlar.
Bu arada protestolar da biz halk olan tarafın kanunlarla bizlere verilmiş en doğal hakkıdır. Bunu bizler yaparken önümüze engeller çıkaran devlet yetkilileri kanuna aykırı hareket ederek zorla hakkımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Bu zorlama karşısında gencecik beyinler de dayanamıyor karşı koyuyor. Bu çok doğal ve dünyanın her yerinde böyle. Gerçi protesto ve boykot konusu birçok gelişmiş ülkede polis engeli ile çok daha az karşılaşır ya da hiç karşılaşmaz.
Umarım uzun yazarak sıkmamışımdır.

Aklınıza her geldiğinizi söyleyip içinizde ki kusamazsınız. Şikayet ettiğiniz kesimin yaptığı ötekileştirmenin bin katını burada bazı arkadaşlar pervasızca yapıyor.
Katılıyorum. Mesela ben (link) 'ım. Tanrım Uçan Spagetti Canavarı'dır. Forumdaki diğer pastafaryanlarla tanışmak maksatlı yazdığım mesajı silmişti yönetim.

#BisikletforumdaİnançlılaraÖzgürlük

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Fury filminde bir replik vardır: "ideas are peaceful, history is violent".

Bu ülkede konuşularak bir şeylerin düzeldiğini görmedim. Bizim toplumumuz, felsefeye bile yatkın değilken, çok aşırı idealist yorumlar görüyorum. Savaşı, şiddeti savunmuyorum ama ortada sessiz bir şiddet uygulanıyor ve bunu toplumun her noktasında, her katmanında görmek mümkün. Bu işin sonu hayırlı bir noktaya gitmiyor.

Fury filminde bir replik vardır: "ideas are peaceful, history is violent".

Bu ülkede konuşularak bir şeylerin düzeldiğini görmedim. Bizim toplumumuz, felsefeye bile yatkın değilken, çok aşırı idealist yorumlar görüyorum. Savaşı, şiddeti savunmuyorum ama ortada sessiz bir şiddet uygulanıyor ve bunu toplumun her noktasında, her katmanında görmek mümkün. Bu işin sonu hayırlı bir noktaya gitmiyor.
Senelerdir lanetleyerek terörü bitirmeye çalışan bir ülkeden, konuşarak birşeylerin düzelmesini beklemek zaten olmaz. Ne demişler söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. Aziz Nesin %50 demişti ama korkarım bu oran düşeğine daha da arttı.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve MakRo
İnsanları dövüyorlar sonra da tutukluyorlar ses yok, gazetecileri tutukluyorlar insanlara ulaşmasın diye olaylar, yine ses yok, adalet birimindekiler kafalarına göre karar veriyor ses yok ve yine ülkenin yöneticileri halkı tehdit ediyor ses yok. Sonra da gelmiş diyor ki diktatörel bir düzen yok, işte anneye küfür, işte camiye işediler, işte asit attılar gider böylece. Rezilsiniz be rezil...

Musa kardeş, ben "ortaya" değil sana söylüyorum. "Vicdan" demişsin. Vicdan doğruyla yanlışı birbirinden ayırma yeteneğidir. Senin dünya görüşüne göre, birileri içki içilmeyen camide "içildi" diye tutturup polis şiddetinden camiye sığınan protestoculara karşı halkı galeyana getirirken daha bir-iki gün evvel camide futbol oynayan polis memurları hakkında hiçbir işlem yapılmaması vicdana sığar mı? (link) Yine senin dünya görüşüne göre, Ankara belediye başkanının hakkında sayısız suç duyurusunda bulunduğu bir eski belediye başkanı hiçbir soruşturmaya maruz kalmamışken, İstanbul belediye başkanının hükümetten başka kimsenin tanımadığı "tanık" ların ifadesine binaen yolsuzluk suçlamasıyla hapse atılması vicdana sığar mı? Bir de bonus soru, cevaplayacağını sanmam ama üzerinde düşünmeni dilerim. Suçlamalar karşısında İstanbul belediye başkanı "günah işleme özgürlüğümüze karışıyorlar" diye kendisini savunsaydı sen ne derdin?

Son düzenleme:
sabahına bombaların patladığı, akşamına bambaşka birşey ile sabah ki gündemin unutulduğu, fırtına gibi gündem ile allak bullak olduğumuz bir sabah, ismi lazım değil bir gsm operatörünün kantininde poğaça kemirip yandaş medyada sabah şekeri haberleri dikizliyorduk. bizlerden biri, o günden yaklaşık 5 yıl kadar önce avstralya nam kefere memleketine çalışmaya gitmiş. sıla hasteri denen herzeye tutulmuş, yapamamış ve gerisin geri istanbul cehennemine ışınlamış kendisini.

yandaş kanal dikizine sözü girizgahladı. "avustrlayada akşam haberlerinde yarım saat belki daha fazla, bilmem kimin kedisi ağaca çıktı, inemedi, etfaiye geldi ve kurtardı diye akşam haberlerinde manşet bu idi" demişti. "çocuk yetiştirmek için ideal yer" diye de eklemişti.

İnsanları dövüyorlar sonra da tutukluyorlar ses yok, gazetecileri tutukluyorlar insanlara ulaşmasın diye olaylar, yine ses yok, adalet birimindekiler kafalarına göre karar veriyor ses yok ve yine ülkenin yöneticileri halkı tehdit ediyor ses yok. Sonra da gelmiş diyor ki diktatörel bir düzen yok, işte anneye küfür, işte camiye işediler, işte asit attılar gider böylece. Rezilsiniz be rezil...
Kendine ne dikte edilirse ağzından da o dökülüyor. Mevcut düzende kendisine veya ailesinin başına bir şey gelmeyeceğine emin çünkü o da biliyor bu düzende iktidarın kuzusunun başına bir şey gelmeyeceğini.

Geri