Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Ben kendi bastığım seleye ve kaska güvenemezdim muhtemelen.
Bende çok sağlam bir metalden sefer tası var, üzerini boyadım da kenarlarından iki delik açabilsem kask yapacağım ama o kadar sağlam ki delinmiyor bile.
(link)

(link)

Scudo
Banka kredisi mi eminevim mi?

Eminevim, Fuzulevim, Güzelevim gibi sistemlere girmeden önce Şikayetvar'a girip yazılanları bir okuyun.

Aslında en önce sorulması gereken soru şu: Oturacağınız evi mi alacaksınız, yoksa yatırım amaçlı ev mi düşünüyorsunuz?
Kendim için

Valla biz öyle araba ev aldık hiç bankaya bulaşmadan çok şükür. Olana çok güzel bir şey
24 yaşında bu borçlar henüz bitmemiştir heralde?

Valla biz öyle araba ev aldık hiç bankaya bulaşmadan çok şükür. Olana çok güzel bir bugüne kadar hiç şahsim için borç almadım, garip hissediyorum

24 yaşında bu borçlar henüz bitmemiştir heralde?
Yaşı salladım ya hatta her şeyi salladım nerdeyse dahil. ne meslek yazsam kabul etmedi ben de doktor yazdım geçtim 🤠.

Borç bı 4-5 yıl sürdüydü. Tabi birikim de vardı işten çıkış tazminatı vb.

25 yaşında,
Yüzbinlik araba,
Nerden geldi bu para?
En iyisi sorma.
Anlamazsan kafan almaz sorma.
Yaşadığın yeri tanımıyon sorma.
25 yaşında olduğumu kim söyledi ki :D Yukarda olmadığımı söyledim zaten kişisel bilgilerini sitelere girmiyorum

Daha önce de bi kaç defa dile getirdiğim bi durum var; insanlar tecrübe etmediği şeylerin var olabileceğini tahayyül etmekte zorlanabiliyor.

Kendisinin ve eşinin ailesinin desteğiyle (borç olarak değil) ev ve araba alan bi arkadaşım baba sürekli neden hala ev ve araba almadığımı soruyor mesela. Kendi ailelerinin emlak zengini olmaları dışında bi sorun yok :) Ha keza çalıştığım bi iş yerinde Zekeriyaköy’de doğmuş büyümüş bi yöneticim vardı, işçilerden biri cebinde minibüs parası olmadığı için fazla mesaiye gelemediğini söylediğinde adama bi dünya laf söylemişti atılır da böyle yalan atılır mı diye. Son 3 senedir fazla mesaiye gelir giderken kullanacağı toplu taşıma paralarını iş yerinde bi kaç arkadaş toplaşıp bizim karşıladığımızdan haberi yoktu, çünkü ona göre ‘insanın cebinde bi minibüs parası da olmaz mı’ydı :)

Böyle oluyor maalesef, toplumdaki ekonomik sınıflar birbirinden o kadar dramatik farklarla ayrışmış olmasına rağmen o kadar iç içe geçmiş şekilde yaşıyoruz ki siz cebinizdeki 1.500-2.000 lirayla alışverişe çıkıp çocuğa iyi bi ayakkabı alabilir miyim diye düşünürken (ki bu bile bazıları için hayal), alt komşunuz oğluna 2 milyonluk mu yoksa 2.200’lük mü bi araba alsam diye dertlenebiliyor :)

Daha önce de bi kaç defa dile getirdiğim bi durum var; insanlar tecrübe etmediği şeylerin var olabileceğini tahayyül etmekte zorlanabiliyor.

Kendisinin ve eşinin ailesinin desteğiyle (borç olarak değil) ev ve araba alan bi arkadaşım baba sürekli neden hala ev ve araba almadığımı soruyor mesela. Kendi ailelerinin emlak zengini olmaları dışında bi sorun yok :) Ha keza çalıştığım bi iş yerinde Zekeriyaköy’de doğmuş büyümüş bi yöneticim vardı, işçilerden biri cebinde minibüs parası olmadığı için fazla mesaiye gelemediğini söylediğinde adama bi dünya laf söylemişti atılır da böyle yalan atılır mı diye. Son 3 senedir fazla mesaiye gelir giderken kullanacağı toplu taşıma paralarını iş yerinde bi kaç arkadaş toplaşıp bizim karşıladığımızdan haberi yoktu, çünkü ona göre ‘insanın cebinde bi minibüs parası da olmaz mı’ydı :)

Böyle oluyor maalesef, toplumdaki ekonomik sınıflar birbirinden o kadar dramatik farklarla ayrışmış olmasına rağmen o kadar iç içe geçmiş şekilde yaşıyoruz ki siz cebinizdeki 1.500-2.000 lirayla alışverişe çıkıp çocuğa iyi bi ayakkabı alabilir miyim diye düşünürken (ki bu bile bazıları için hayal), alt komşunuz oğluna 2 milyonluk mu yoksa 2.200’lük mü bi araba alsam diye dertlenebiliyor :)
İnsanlar anlamaz hocam hele anlamak istemeyen s...sende anlamaz. Güzel açıklamanız için teşekkürler

İnternette sanal karakterler oluşturabiliyorsun, ne dersen gerçek oluyor, hatta şimdi yapay zekayla telefonla görüşme bile yapıyorsun, videonu yayınlıyorsun vs. Okuyup geçiyorum ben genelde.

• Beğen
Tepkiler: brk34
İnternette sanal karakterler oluşturabiliyorsun, ne dersen gerçek oluyor, hatta şimdi yapay zekayla telefonla görüşme bile yapıyorsun, videonu yayınlıyorsun vs. Okuyup geçiyorum ben genelde.
Yani isim yerine başka isim yazmak çok zor değil
Şarkının sözlerini ben yazmadım valla :) Şikayetleriniz için = Karakan & Erci-E & Cinai Şebeke
İletirim kendisine

Banka kredisi mi eminevim mi?
Öncelikle iyi geceler. Ablamın biri eminevimden ev aldı ve gayet memnun. Diğer ablam da eminevime ev için girdi kura bekliyorlar ama az önce eniştemle konuştuk ilk etapta verdikleri sözleri tutmadılar kimseye tavsiye etmiyorum dedi. Ben de eminevim aracılığı ile arabaya başvurdum kurasız sistem Eylül'de teslim edecekler. Şu ana kadar ben olumsuz birşey yaşamadım taşıt kredisi ile kıyasladığım zaman eminevim organizasyon ücreti daha cazip geldi. Banka kredisinin avantajı para anında elinde ama eminevimde durum böyle değil hele bir de kuralı sisteme girerseniz ne zaman size sıra gelecegi belirsiz. Böyle olunca kura ilk zamanlarda çıkarsa iyi ama uzarsa sıkıntı çünkü şu anda 3 milyona alabileceğin evi kura çıktığında o paraya alamıyoruz. Benim naçizane tavsiyem ödeme kolaylığı varsa eğer eminevim sistemine gidecekseniz en azından şu anda almayı düşündüğünüz evin fiyatından en az 500 bin fazla olarak sisteme dahil olun.

• Beğen
Tepkiler: gravelworld
Geri