Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bu arada Şubat ile Mart aylarında Anadolu üniversitesi sertifika programları baslatilacakmis, esnaf ve KOBİ üyelere duyurulur.. Allah hayır ve hasenatlarinizi şimdiden kabul eylesin.. ben hayır falan niyetiyle değil de vatan haini yaftasi yememek için devlete sus payı olarak vereceğim..
Birkaç sene önce bununla ilgili yasal düzenleme yapılmış ancak çok tepki çekince yürürlüğe giriş tarihi ötelenmişti. Hatta ben de o dönemde Anadolu Üniversitesi'nde sınava girip ISG uzmanı sertifikası almıştım. "Sınav parası" adı altında haraç toplamıştı yüce devletimiz.

Demek yine kasa tamtakır. Müflis bakkalın eski defterleri karıştırması gibi, nereden ne kadar daha tırtıklayabiliriz'in hesabına düştüler.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Scudo
Birkaç sene önce bununla ilgili yasal düzenleme yapılmış ancak çok tepki çekince yürürlüğe giriş tarihi ötelenmişti. Hatta ben de o dönemde Anadolu Üniversitesi'nde sınava girip ISG uzmanı sertifikası almıştım. "Sınav parası" adı altında haraç toplamıştı yüce devletimiz.

Demek yine kasa tamtakır. Müflis bakkalın eski defterleri karıştırması gibi, nereden ne kadar daha tırtıklayabiliriz'in hesabına düştüler.
Bunlar kadar hırsızlık, yolsuzluk yapan; tarım alanlarını,madenleri talan eden; emanete, insan haklarina kasteden, yalancı, hoduk bir sistem daha görmedim.. Işin en aptalca olani ise, az önce cuma hutbesinde vaaz veren arkadaş açık açık yalan söylüyor, dinleyenlerden biri de kendisini veya bunların ne yaptığını sorgulamiyor.. Aldıkları paraların, kaldıkları yerlerin, muhasebesini yapmıyor.. mustehak abi bu düzen.. cumhuriyet falan , ne yakışmasi, zerre haketmiyorlar... kuracaksın squit game + şeriat + mutlak monarşi +oligarşi + faşizm.. zaten çok uzak değiliz..

spd ayakabı ve pedali denemek için elimde bağlayıp sökememiştim. Bugün pedali bisikletçide bisikletin üzerine taktırdım. Evin yakınlarında bi sokakta duvara yaslanıp ayakabı pedalin üzerindeyken giymeye çalıştım , hâliyle zorlandım. O sırada ordan geçen bi abi hemen ayağıma sarılıp ayakabıyı giydirmeye çalıştı ve giydirdi itirazıma rağmen. Giyince söktüm ayakabıyı dedim "abi ben denemek için giymeye çalışıyodum çok utandırdın beni sağ olasın dedim. adam kardeşim ben seni engelli sanmıştım dayanamadım dedi. Bu spor yüzünden engelli sanılmadığımız kalmıştı :D ama iyi insanlar iyi ki varlar

324295 dosyayı görüntüle

Bir ara böyle bir zil bulmuştum internetten. Çekmecemde duruyordu. Bugün taktım. :)
Zilin iç çapı gidona küçük olduğundan gidon boğazının üstüne bu şekilde plastik kelepçe ile sabitledim. Gayet güzel oldu. Sesi tek bir çınlama ama çok tatlı ve inceden...
Merak eden olursa;
(link)

benim ön frenin disk balatası frenlemede öyle bir ötüyor ki, arabalar bile kaçıyor önümden 😊

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır mottosunun olduğu Türkiyenin o karanlık yıllarında, Türkiye'de vergi rekortmeni matilt manukyan olmuştu.

Memur olan annem, 1980li yıllarda, bir sene muğla vergi rekortmenleri listesinde ilk yüze girmişti. Memur maaşına ilave olarak, kiraladığı evinden aldığı geliri beyan etmiş ve kendisine düşen vergiyi yatırmış ve il yüze girmişti. Bu arada biz kirada oturuyorduk.

Yukarıdaki yazılardan aklıma geldi birden

(link) avukatın savunması da cidden çok başka bir kafa

• Kızgın
Tepkiler: Atasoy
Daha pedalı çıkaramayıp düşmemişsin belli.
Düşünce de "bok çuvalı" gibi düştü deyola.:ssrtcbya:
evet o yazıyı yazıp tura çıktım abi 3 kere bok çuvalı gibi düştüm AHSHAJGSKSHA
evet o yazıyı yazıp tura çıktım abi 3 kere bok çuvalı gibi düştüm AHSHAJGSKSHA
aslında aşırı dikkatliydim ama düşüşlerim hep durup 1 ayağı çıkarıp kendili güvende hissetiğim anda bir anda diğer tarafa devrilmems dönüştü:D her düştüğümde de güldüm ama dizlerim yara olmuş acıyor biraz. Spd pedalı baya beğendim ama değer bence

ChatGPT soruyu soruş şekline göre farklı cevap veriyor.

Örneğin sisli havada neden dörtlü flaşör yakılmalı deyince seni doğrular şekilde görünürlüğü artırır diye bir açıklama yapıyor, neden açılmamalı diye sorarsan bu kez yön belirsizliği oluşturur diye başlayıp farklı gerekçeler öne sürüp dörtlü flaşör arızada kullanılır deyip ön arka sis farı kullanılmalıdır diyor.

Bunu bizzat yaşadım ve uyguladım. Bisikleti kaldırarak üzerime koşan köpeklerin üstüne ciğerimi parçalarcasına haykırarak koşmuştum. Hayvanlar neye uğradıklarını şaşırmışlardı birkaç saniyeliğine :komik:.
IMG_20250118_230459.jpg

ChatGPT soruyu soruş şekline göre farklı cevap veriyor.

Örneğin sisli havada neden dörtlü flaşör yakılmalı deyince seni doğrular şekilde görünürlüğü artırır diye bir açıklama yapıyor, neden açılmamalı diye sorarsan bu kez yön belirsizliği oluşturur diye başlayıp farklı gerekçeler öne sürüp dörtlü flaşör arızada kullanılır deyip ön arka sis farı kullanılmalıdır diyor.

Aramayı bilmemeye çok güzel bi örnek bu. İnsanlar o kadar spesifik yöntemlerle arama yapıyor ki o şekilde bi şey bulabilmek neredeyse imkansız oluyor. Bu sefer de başka bi sorun çıkıyor ortaya; arayıp da bulamadığın şeyi yok saymak.

Bu örnekte arkadaş sisli havada sürüş kurallarının için dörtlü flaşör kullanımına dair bi bilgi olmadığından dolayı bu konuyla ilgili hiç bir kural olmadığına inanıp kullanılabileceğini savunuyor. Oysa ki daha basit şekilde dörtlü flaşör kullanımıyla ilgili bi araştırma soruya doğru cevabı bulmasına daha büyük fayda sağlayabilirdi.

Forumda da bu sıkıntı mevcut malumunuz, sorununa cevap bulabileceği birden fazla konu olmasına rağmen ya yaptığı aramaya karşılık bulamayıp arama fonksiyonunun yetersizliğinden yakınan ya da bulamadığı karşılık sonucunda bu sorunun daha önce hiç bi şekilde kimsenin karşılaşmadığı bi sorun olduğuna inanan üyeler var.

Birkaç sene önce bununla ilgili yasal düzenleme yapılmış ancak çok tepki çekince yürürlüğe giriş tarihi ötelenmişti. Hatta ben de o dönemde Anadolu Üniversitesi'nde sınava girip ISG uzmanı sertifikası almıştım.

Kağıt üzerinde doğru bir uygulama, ama gerçek etkisi tartışılır. İSG farkındalığı arttıracak ve destekleyecek adımlar desteklenmeli diye düşünüyorum.

Bizim iş yerinin İSG uzmanı tam bir fiyasko, gerçeği İSG'lik çok bir durumumuz yok ama onun sebep olduğu küçük çaplı bir yangın geçirmiştik. İş yerlerinde tembihlenir ya, elektrikli ısıtıcı, kettle, vs kullanmak yasak diye, bunda hepsi var.

Ben eskiden iş yeri bilgisayarımı sürekli açık bırakırdım, gerekirse evden hemen ulaşabileyim diye. Bir hafta sonu hub adaptörü patlamış, muhtemelen zamanla içindeki kondansatörler şişti ve patladı. Adaptörün plastik kutusu bildiğiniz paramparça olmuştu. Olası bir yangın başlatma riski ben de geçirdim yani. Şu an anahtarlı priz kullanıyorum, çıkarken anahtardan kapatıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Krank mili Hollandanın bir anlamda Dutch east indian company'nin Hindistana gönderecek gemileri hızlıca yapma ihtiyacından kaynaklanmış, bulununca Amsterdam avrupanın en hızlı tersanesi olmuş, Hollandanın ve tabi İngilterenin sonraki gelişimi malum.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Bu gibi prototipten seri üretime geçip tutmayan futuristik şeyler gelecekte çok az kişinin elinde kaldığından aniden çok değerlenebiliyor.

2700 kişi sipariş vermiş 150 kişinin eline geçmiş sonra firma cortlamış.

Dünyanın en berbat bisikleti.

edit parmak izi okuyucu var, GPS koymuşlar ama doğru dürüst fren yok, ha bir de tekerleri dönmesi gerektiği gibi dönmüyor :)

Son düzenleme:
Bisiklet yolu dediğin böyle olmalı, kaldırımdan uzak, otomobillerden beton bariyer ile ayrı.

Her yerde elbette bunda imkan verecek alan yok ama imkan olan örneğin Bostancı sahil yolunda bile böyle değil.

Dün gece evimin yanındaki çeşmeye araba daldı ne beton bank ne çeşme kaldı. Gündüz olsa birkaç kişiyi götürürdü akşam 23 olmasına rağmen bir kişi varmış ve şoka girmiş yanından direksiyon hakimiyetini kaybeden araç geçince.

Dosyalar

• IMG_20250120_123853.jpg
    IMG_20250120_123853.jpg
    116,5 KB · Okunma: 24
Bisiklet yolu dediğin böyle olmalı, kaldırımdan uzak, otomobillerden beton bariyer ile ayrı.

Her yerde elbette bunda imkan verecek alan yok ama imkan olan örneğin Bostancı sahil yolunda bile böyle değil.

Dün gece evimin yanındaki çeşmeye araba daldı ne beton bank ne çeşme kaldı. Gündüz olsa birkaç kişiyi götürürdü akşam 23 olmasına rağmen bir kişi varmış ve şoka girmiş yanından direksiyon hakimiyetini kaybeden araç geçince.
Seth Alvo'yu takip ediyorsanız, her yer böyle "bisiklet dostu" bölge değil, özellikle New York. Hatta hiç sürülmemesini tavsiye ettiği bir şehir bile paylaşmıştı Seth.

Beton bariyeri, caddelerde kullanmak çok zor. Hem maliyeti hem kullanımı çok sorunlar çıkartacaktır. New York'un büyük bir kısmında paylaşımlı ve paylaşımsız, çoğunlukla yönlü bisiklet yolları var. Tabi ki kural tanımaz araç arasından süren sürüsüyle bisikletli var. Hatta bu kuralsızlığa itilme sebebi de var. New York, dünyada trafikte en çok süre harcanan yerlerden birisi. Evrak, posta, kargo ve yiyecek gibi hızlı teslimat gerektiren malları bisikletli kuryeler taşıyor. Bisiklet yolu olduğu halde çoğunlukla kullanmıyorlar. Canlı olarak bile izledim, değişik bir kültür. Geçen sene New York'ta 19 bisikletli ölmüş.

Buna rağmen 55-60 km boyunca New York'un göbeği sayılan bölgelerden geçen, şehiriçi trafiği baya ana arterlerden kesen, her yıl düzenlenen etkinlikleri var. Bizim İzmir valisi de, bisiklet organizasyonlarını şehir merkezinde yasaklıyor. Sebep? Trafiği etkiliyormuş. Vah vah vah, New York sanki güllük gülistanlık...

• Beğen
Tepkiler: MakRo

Tek bisiklet yolunun öyle olması maalesef bizde yeterli olmayacaktır. Bizde orası boş diye motorlar girip kullanan kişilerde olacağı için %100 çözüm olmayacaktır. Manisa'da bisiklet yolunda sakin sakin sürerken arkamdan gelen motorcu "bassana kardeş ne bekliyon" diye bağırıp sonrasından deli gibi korna çaldığını hatırlıyorum.

Bugün iş-kur üzerinden bulup not ettiğim 3 farklı yer ile görüşmeye gittim. Gittiğim yerin bir çoğunda araç geçmediği için biraz da yürüdüm. Zaten yaratan herkese kariyer anlamında "yürü ya kulum" demiş bize yolda dağda yürü demiş. İlk yer makine otomasyon sektöründe burayla ilgili umutluydum oraya varınca biz otomasyon işi dışarı veriyoruz bize makineci lazım dedi. İkinci yere gittim zaten tavırları ile olsa da gitmemek gerek bir iş yeri olduğunu belli etti ucundan cemaat falan bir ayakları var belli. Üçüncü yer önceki çalıştığım yeri duyunca "oradan bir eleman geldi vaktiyle dilimiz yandı belki sen iyisindir ama sağ ol" dedi. Turumu tamamladım merkeze doğru giderken yolda bir otomasyon firmasında yazı gördüm merakla içeri girdim. Girip 2-3 muhabbet ettikten sonra keşke girmeseymişim boşa vakit geçiriyorum diye düşünmeme sebep oldu. Önceki çalıştığım yerin patronlarından olan şeytan kendisini görse "abi bana burada gerek yok" diyerek gider olanın ilk ustasıymış. Önceki çalıştığım yerle olan durumları anlattım "aynı kişiden mi bahsediyoruz dediğin gibi şeyler yapmaz çok düzgün mütevazi bir adamdır" dedi. Daha sonrasında dönüp dolaşım konu maaşa geldi. Söylediğim miktar kendilerine az gelince şöyle devam ettik.
iş veren: Niye bu kadar az istiyorsun anlayamadım,
ben: Bu devirde herhangi bir ev araba veya benzeri türü bir şey alma hayalim yok olsa da nasıl alacağım?
iş veren:
Niye öyle diyorsun ki, niye umudun yok?
ben: Dünya malı dünyada kalır zaten, kasamaya gerek yok.
iş veren:
Sen böyle diyorsan ya her şeyi mükemmel bir Müslümansın yada komünistsin,
ben: İkisinden de biraz biraz ama ikisi farklı şey.
dedim ve bir süre ya öylesin ya böyle öyle değil böyle diye devam etti. En son aklıma geldi içimden "Alperen kime neyi anlatıyorsun adam ben o benim ilk öğrencimdi diyor hala çene çalıyorsun, kalka git" dedim ve uzaklaştım olsa da gitmem. Toplamda bugün 3+1 iş görüşmesi yaptım ve 3 tanesi cemaat ile alenen bağlı tipler. Fetocular gitti Sülocular bilmem neciler geldi. Vaktiyle TürkTelekom'a girecek olduğumda da Fetoculardan işe girememiştim. Türkiye Cumhuriyet'in her yanı bir cemaata yada benzer türde oluşuma verilmiş kamudan özel sektöre kadar hepsi her taşın altından çıkıyor. Bu gibilere söylemek istediğim çok şey var ama forum kuralları gereği ve internet ortamından dolayı ekstra dertler türemesin diye içimde tutuyorum.

Seth Alvo'yu takip ediyorsanız, her yer böyle "bisiklet dostu" bölge değil, özellikle New York. Hatta hiç sürülmemesini tavsiye ettiği bir şehir bile paylaşmıştı Seth.

Beton bariyeri, caddelerde kullanmak çok zor. Hem maliyeti hem kullanımı çok sorunlar çıkartacaktır. New York'un büyük bir kısmında paylaşımlı ve paylaşımsız, çoğunlukla yönlü bisiklet yolları var. Tabi ki kural tanımaz araç arasından süren sürüsüyle bisikletli var. Hatta bu kuralsızlığa itilme sebebi de var. New York, dünyada trafikte en çok süre harcanan yerlerden birisi. Evrak, posta, kargo ve yiyecek gibi hızlı teslimat gerektiren malları bisikletli kuryeler taşıyor. Bisiklet yolu olduğu halde çoğunlukla kullanmıyorlar. Canlı olarak bile izledim, değişik bir kültür. Geçen sene New York'ta 19 bisikletli ölmüş.

Buna rağmen 55-60 km boyunca New York'un göbeği sayılan bölgelerden geçen, şehiriçi trafiği baya ana arterlerden kesen, her yıl düzenlenen etkinlikleri var. Bizim İzmir valisi de, bisiklet organizasyonlarını şehir merkezinde yasaklıyor. Sebep? Trafiği etkiliyormuş. Vah vah vah, New York sanki güllük gülistanlık...
O konuda yani New York bisiklet yollarının halini en güzel eleştiren içerik Casey'ninki

Geri